- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
uno20001
csendes újonc
válasz
CrushAder #36799 üzenetére
Ha nem csal a szemem, akkor a felhasználói útmutatóból a 4.5-1. ábrán látható oldal kell neked. Ha Mode menüben találsz olyat, ami tartalmazza a 802.11ac szöveget, akkor az az 5GHz.
Szerk.: később írja a Telekomos leírás, hogy az eszköz a következőt tartalmazza: 1 x WLAN interfész 802.11 bgn (2x2) @ 2.4 GHz, tehát nem támogatja az 5GHz-es sávot.
-
CrushAder
lelkes újonc
Sziasztok, 4K-s filmet szeretnék PC-ről 4kUHDTV-re juttani WiFi-n keresztül.
adott egy T-home modem
a PC-n és UHD TV-n is telepített PLEX médiaszerver
A PC-t kábellel kötöttem össze a modemmel, a modem WiFi-n adja át a jelet a TV-nek. A jel nem megy ki a netre, csak a modemről WiFi-n keresztül a közvetlen mellette lévő TV-nek kell átadnia.
A 100Mbit alatti bitrátájú filmeket gond nélkül lejátsza a TV.
A 120Mbit körüli bitrátájú filmeket lejátsza, de már nem tudok pl. beletekerni az adott filmbe.
A 150Mbit körüli bitrátájú filmeknél pedig élvezhetetlenül szaggat a kép.
Azt olvastam, hogy a megoldás, ha a 2,4GHz modemet 5GHz routerre cserélem.
Ehhez képest azt mondta az imént a T-home, hogy beállítás kérdése, gond nélkül tudja a modem az 5GHz-et, csak be kell állítani.
Hogy kell beállítani?
Előre is köszönöm a segítségetek! -
Starchm
őstag
Eskü rá fogok ezekután keresni
Wifi jelszint: Gyakorlatilag segghülye mezei emberként annyit tudok mondani róla, h a telon maxon mutat.
Kiraktam ugyanide egy asus rt12+-t az is ugyanúgy maxot mutat 2 méterre.
FW frissités: Már a legújabb van rajta, de csodálatos orosz mutatvánnyal ment csak fel.Mire gondolsz, lehet a gyári rom amivel kijött már fos volt újkorába is?
-
mezis
félisten
válasz
Starchm #36796 üzenetére
A routerek WiFi adójának kimeneti teljesítmény korlátját fw-be szokás "égetni". A fw frissítése nem módosítja ezt az adatot. Minden elromolhat.
Nézted a WiFi jelszintet ?
Összehasonlítottad egy másik, azonos helyen lévő WiFi routerével ?Végére jártál a fw. frissítési problémának ?
Keress egy távolba látó router gyógyászt. Biztosan akad már olyan szaki is at interneten...
-
Starchm
őstag
Azthittem esetleg valaki itt ért a routerek belsővilágához jobban és annyit tudhat, h ez chip hiba vagy végfok vagy antenna lehet
Nincs gari rá mert ismerőstől kaptam, feltételezhetően emiatt selejtezte le és idáig úgy se használtam 5Ghz-et.
Mind1 köszi azért a segítséget. -
Starchm
őstag
válasz
Gubek-Einste #36788 üzenetére
Falak száma: 0 Távolság: 0.2cm --> A router az asztalomon a telefon meg rajta fekszik.
Másik szobában lévő router 5Ghz-en átköp 300mbit et.Tehát a kérdés továbbra is az, ha a 2.4Ghz-en jól megy a router, akkor 5Ghz-nél mi lehet a problémája? Antenna, esetleg a végfoka?
-
-
-
Starchm
őstag
Hey!
Ha egy router 2.4Ghz-n ki tud préselni 80-90mbit-et vagy néha többet és 5Ghz-en csak 9,3/2.4 jön állandóan akkor vajon az antenna a fos rajta vagy a booster chip lehet a ludas a routerben?
Minden beállitáson változtattam már. Tenda AC10, firmware frissitést nem is engedi, mert format error-ra hivatkozik. -
uno20001
csendes újonc
válasz
sirarcheer #36780 üzenetére
Csak sötétben tapogatózom, de mi a helyi port? Az is megfelelően be lett állítva? Továbbá a Raspberry Pi-n mik a tűzfal beállításai (
sudo iptables -L
megmutatja a jelenlegi szabályokat)? Amúgy a torrentezéshez nem feltétlen kell portot nyitni, tehát még ha az nem is működik, akkor is a letöltésnek mennie kéne; biztosan van elég seeder, leecher? A transmission mutatja, hogy talált peereket? (Zárójeles megjegyzés: a transmission tud UPnP-t és NAT-PMP-t kezelni, ami azt jelenti, hogy manuálisan nem kell portot nyitni, mert magától megteszi ezt - persze csak ha be van kapcsolva ez az opció. Atransmission-remote --portmap
futtatásával lehet engedélyezni ezen automatizmust.) -
-
havri1
félisten
Helló!
Szereztem egy Netgear WNDR4500 routert, PPPoE-val egy huawei ont-n kapcsolódik a gigabites nethez.
Nem tudd 450Mbitnél többet, lehet ez hw függő?
Volt itt szó régebben a wan porton nyújtott hw natról, lehet ennek hiánya miatt nem megy feljebb? -
Csontikka
aktív tag
Szia!
köszönöm a tippet, tegnap este végül 13-ason hagytam, egész nap hibátlanul ment, ma este 19:57-kor újra produkálta.
Kikapcsoltam most a 2.4-es wifi szórását és körbenéztem
(A két képernyőkép pár mp-es különbséggel készült.)Viszont sajna a háztartásban lévő cuccok 80%-a 2.4-et használ, így mindenképp kezdenem kell valamit a problémával.
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
A héten váltottam digi internetre, és szeretném a raspberry pi-n futtatni a transmissiont.
Eddig sajnos sikertelenül, amiket eddig ellenőriztem:
- raspberry pi eléri a külső hálozatot (pingeltem a 8.8.8.8, és működött)
- a torrent letöltés és feltöltés a PC-n működik (Itt nem állítottam semmit, elsőre működött)
- nyitottam egy portot (51413) ami a transmission szerint zárt, de az open port check tool szerint nyitott
- a 9091-es portot is nyitottam és kívülről elérem a transmissiont, azaz látom a futó torrenteket
- a router WAN IP és a whatismyip értéke megegyezik (Jelenleg 178.x.x.x)De a sem a letöltés sem a feltöltés nem megy a transmissionnel.
ASUS RT-AC66U router, Raspberry PI3 kábeles hálozaton, fix IP címmel (UPC Connect Boxxal működött)Ezt állítottam a Port Forward részen
Szolgáltatásnév Raspberry Pi
Source IP
Port tartomány 51413
Helyi IP 192.168.0.x
Helyi port Protokoll BOTHMilyen beállítás kell még, vagy rontottam el?
Segítséget előre is köszönöm. -
Csontikka
aktív tag
Sziasztok!
adott egy TP-LINK WDR4300, gyári FW (3.14.3 Build 150518 Rel.70901n), kb. 5 éves, folyamatos üzemben.
Pár hete kezdte ezt,a jelenség a következő:
2-3 nap után nem lehet felmenni a 2.4Ghz-es WIFI-jére. (jellemzően esti órákban)
5Ghz-en minden megy, LAN-on minden megy.
Ilyenkor a 2.4-es kliensek azt írják, nem jó a jelszó.Nem vártam meg, hogy megjavul-e megától, mindig újraindítottam és ettől egyből helyrejött, a kliensek is vissza pattannak rá azonnal. (az előbb még rossznak hitt jelszóval)
Korábban hónapokig is stabilan ment, hiba miatt szinte sose volt újraindítva, konfigon sem módosítottam semmit.A web felület ilyenkor is elérhető, de a logjában semmi érdekeset nem látok. Rouge ap sincs.
Arra gondoltam esetleg valamelyik szomszéd rakott valami új kütyüt erre a csatornára. Okozhat ilyet hogy esetleg túlterhelt a csatorna?
Vagy esetleg a router el tud így romlani?(csak furcsa ilyenkor a "rossz jelszó" hibaüzenet a kliensekben, meg az, hogy ennek nem látok nyomát a router oldalon)
Régi tégla épület, viszonylag vastag falakkal a szomszédok fele.
Wifi Analyzer - környezetemben lévő AP-k listája.
A 2.4es wifi-m 20Mhz-en van, fix csatornán.
Most próbaképp áttettem a 6-osra, eddig 11-en volt, ott produkálta ezt.Előre is köszönöm, ha van valakinek jó tippje.
(Holnap még próbálok egy tápcserét, hátha.)
Üdv,
Csontikka -
PioDVD
senior tag
válasz
PioDVD #36774 üzenetére
Felhívtam a upc technikai segítségét, meglepetésemre azt mondták, hogy a upc korlátozza a dolgot és nem lehet repeatert használni a CB után. Biztos meg lehet oldani ezt, de azért meglepődnék, inkább tűnt úgy, hogy még nálam is kevésbé van képben a túloldal.
Esetleg valakinek pro/kontra saját tapasztalata? -
PioDVD
senior tag
Üdv!
Egy UPC Connect Box után szeretnék beállítani egy Asus ac57u-t repeater módban. (A ház hátsó részén már nem elérhető a CB jele, egyelőre kábelezés nem megy.)Connect Boxon letiltottam a 2.4G-t, hogy tisztább legyen a helyzet.
Asus ac57u resetelve.
Wifi hálózat Asus_80_50.
Asus.router.com, router mód átállítva repeater-re. Feldobja a wifi-ket, upc kiválaszt, jelszó beír. Látszólag elfogadja, lan tábla feldob, auto ip, elfogad.
Router újraindul, asus_80_50 átneveződik [upc]_rpt-re, asus_80_20 [upc]_rpt2g-re.
Ha a telefonon a [upc]-t választom, a ház végéről is a Connect Box-ra próbál csatlakozni, nincs net. Ha az Asus valamelyik wifi-jére (rpt vagy rpt2g), akkor - természetesen - kiírja, hogy csatlakozva, de ezen a hálón nincs internet. Amit nem értek, hogy belépek az asus.router.com-ra és azt írja, hogy 5g parent disconnected. Valamiért nem épül fel a kapcsolat a 2 router között. A jelszó biztosan jó.Máshol javasolta olvtárs, hogy az Asus ip-je is legyen a CB tartományában. Megpróbálim a lan ablakban az auto ip-t kikapcsolni és a 192.168.1.1-et átírni 192.168.0.10-re, de azt mondta, érvénytelen cím. Nem tudom, hol kellene átállítani, hogy a 192.168.0... tartományba kerüljön. De ez, lehet, független az előző problémától.
-
krealon
veterán
válasz
kopidoo #36772 üzenetére
"A router kora?
4+ év kb"Oreg router GYIK az osszefoglaloban
"Csatornaszelesseg?
40MHz"Probald meg eloszor a 20 MHz csatornaszelesseggel a 1, 6, 11-es csatornakat.
"Jah plusz infó, hogy néha a vezetékes hálozat is besz@rik"
Ez erosen mutat az "Oreg router GYIK"-ra.
Mivel a legfrissebb gyari firmware 2015-os, igy javasolnam inkabb az OpenWRT alapu firmware-ek hasznalatat (Gargoyle, rOOter), illetve kello elhivatottsaggal rendelkezel a halozatok irant, akkor az alap OpenWRT-t (a jelenlegi stabil: 18.06.2). -
kopidoo
senior tag
válasz
krealon #36771 üzenetére
A router (Access Point) pontos tipusa? - TP-Link WDR4300
A router kora? 4+ év kb
Wifi anayzer-rel mennyi kornyezo halozatot talalsz? 4-6
Van-e nem-wifis vezeteknelkuli eszkozod (Bluetooth, jelatvivo)? Mi Home okos hőmérők, de hogy BT vagy wifi a kommunikáció a main unit-tal azt nem tudom pontosan de szerintem BT.
Van-e IP-TV forgalom keresztulengedve a routeren? Nincs
Van-e Wifi-s nyomtato vagy Wireless-display compatibilis TV a halozaton? Nincs
Csatornabeallitas fix vagy automata? Ha jól emlékszem akkor legutóbb fixen a végére küldtem, mert ott volt kis terhelés, de automatán is problémázott
Csatornaszelesseg? 40MHz
Aramtalanitva az osszes wifi-s eszkozt, majd egyesevel bekapcsolava van olyan eszkoz, ami utan a wifi szakadast eloidezi? Csak a telefonnal csatlakozom rá pluszban és onnan netezek.Jah plusz infó, hogy néha a vezetékes hálozat is besz@rik: leesik a sebessék kb/s mértékűre és jó ideig ott is marad. Ilyenkor nyomok egy router restartot a netes interface-en keresztül és utána újra jó kb az első youtube video elindíásáig, de van hogy weboldal betöltés közben is megakad.
-
krealon
veterán
válasz
kopidoo #36763 üzenetére
Wifi hibajavitasi kerdesek:
A router (Access Point) pontos tipusa?
A router kora?
Wifi anayzer-rel mennyi kornyezo halozatot talalsz?
Van-e nem-wifis vezeteknelkuli eszkozod (Bluetooth, jelatvivo)?
Van-e IP-TV forgalom keresztulengedve a routeren?
Van-e Wifi-s nyomtato vagy Wireless-display compatibilis TV a halozaton?
Csatornabeallitas fix vagy automata?
Csatornaszelesseg?
Aramtalanitva az osszes wifi-s eszkozt, majd egyesevel bekapcsolava van olyan eszkoz, ami utan a wifi szakadast eloidezi? -
woodworm
veterán
válasz
Panthera #36769 üzenetére
Nem a port triggeringre van szükséged, hanem a virtual server menüpontra (port forward). Előtte a DHCP/Address Reservation menüpontban felveszed a listára az adott gépet, hogy a későbbiekben ne változzon a címe.
A Forwarding/Virtual Servers menüpontban pedig beállítod, hogy a kívánt külső port a gép címére legyen irányítva a szolgáltatásban beállított portra.
A beállítások előtt érdemes leellenőrizni, hogy a kívülről látható ip-cím egyezik-e a szolgáltatótól kapott címmel. -
Üdv!
Egy TP Link TL-MR3420 routeren szeretném beállítani az FTP port átirányítást. Korábban már sikerült ezt megoldani, de az ismerősöm routert cserélt. A triggered port most zárva van, ha letesztelem egy online port szkennerrel.
Ez jónak tűnik eddig? Mit csináljak még? Köszönöm!
Ja, lehet hogy inkább ez kell hozzá, mivel tudnia kell milyen helyi címen keresse az FTP szolgáltatást:
-
kopidoo
senior tag
válasz
Gubek-Einste #36765 üzenetére
Igen, volt már reset.
Visszakerestem itt a topikban es pár embernek volt hasonló problémája,de megoldást nem találtam rá. -
-
kopidoo
senior tag
Sziasztok,
A TP-Link N750-es routerem wifin elég érdekes anomáliát produkál.
Rendszeresen leesik a sebessége pár kb/s-ra, ami szinte olyan mintha teljesen elmenne a hálózat. Ezt nettel és a helyi hálózaton keresztüli adatátvitelnél is csinálja.
Többféle csatornát is beállítottam, mindenhol ez van.
Mi lehet a baja? -
nemurea
aktív tag
Sziasztok,
Édesapáméknál szeretnék összehozni egy kamerarendszer távoli elérést, és ez most kifogott rajtam. Ez már a harmadik kamerarendszer, ahol a port forwarding-ot beállítom, a másik kettő kiválóan működik, tehát nem ismeretlen a téma.
Annyi specialitása van (de ez, úgy látszik, pont elég), hogy itt a kamerarögzítő messze van a routertől, így vettünk egy wifi extendert, abba csatlakozik kábellel a kamerarögzítő.
Adatok:
Router: Asus RT-N12D1, helyi IP: 192.168.1.1
Extender: Asus RP-N12, fix IP: 192.168.1.10
Kamerarögzítő: fix IP: 192.168.1.50A kamerarögzítő a 34567 porton figyeli a távoli kéréseket, tehát a 192.168.1.50:34567 a cél port.
DDNS beállítva, ping.eu szerint helyesen fel is oldja a megadott domain nevet. Külső portnak a 49500 és 49501 portokat állítottam be, ezt továbbítja a cél készülél 34567 portja felé. (Később már egy az egyben is próbáltam a pfw-ot, de nem sikerült.)
Helyileg, laptopról kiválóan elérem a kamerákat a 192.168.1.50:34567 címen, de távolról bárhogyan is próbálom, a ping.eu azt írja, zárva van a cél port, és így nem is tudjuk megnézni a kameraképet, ha nem vagyunk otthon. Mit kell tennem, hogy a port forward keresztül jusson az extenderen?
Pár képernyőfotó (képfeltöltés 500-as hibával megáll, így link)
https://drive.google.com/open?id=1b4tAxl_m1QzhBT1VvZx3uz_FRYwbWu_U
https://drive.google.com/open?id=101N69ElidcKWnolbUiNZZEqubILow3uo
https://drive.google.com/open?id=1UjQeMBJBbzPLTySxdwoY08dNACezqXL5 -
Sequadon
tag
Sziasztok,
TP-Link MR3020 router. OpenWRT-ről álltam vissza gyári fw-re, ez alapján. Minden szép gyári, az SSID, a WiFi password, a web felület, csak éppen a jelszó nem gyári. admin/admin-t nem fogadja el. Reset megvolt többször is, minden alap kivéve a jelszót. Nem tudom számít-e, de előtte OpenWRT-n flash után nem volt jelszó és nem is változtattam meg. SSH látszólag nincs engedélyezve... :/ Mit próbáljak még?
Köszi!
-
válasz
hallga #36757 üzenetére
A router adminisztrációs felületén kell beállítani. (Ha minden igaz: 192.168.0.1)
Gyártója is válogatja, hogy melyik csatornát állítja be alapértelmezettnek auto módban, aztán a szerencsén is múlik, hogy abban a környezetben az jó vagy sem,. ahol épp használva van/lesz, de ezért is adott a manuális konfigurálás lehetősége, mert ezt senki sem tudhatja előre, amíg a gyakorlatban nincs tesztelve.
Olyan is előfordul, hogy alapértelmezetten csak a 20 MHz megy, de ha manuálisan átállítod 40 MHz-re és az ellenoldal is tudja, akkor máris duplázódhat a sebesség.
A wifi ilyen sajnos, a szerencsét jobb manuálisan kiváltani és jól bekonfigurálni mindent, nem pedig a véletlenre bízni. -
válasz
hallga #36755 üzenetére
Wifi esetén azokat is tételesen ellenőrizni kell, amiket korábban írtam, mert sokat számíthat még az is az átvitt sebesség tekintetében, ha a csatorna akár csak egy értékkel eltér a másik/korábbi routeren használthoz képest és az volt az ideális adott környezetben és eszköznek, eltérő pedig nem.
-
válasz
hallga #36753 üzenetére
Akkor beállítás kérdése lehet leginkább, a korábbi routeren használt/megfelelő csatornát kell belőni manuálisan, illetve engedélyezni a 40 MHz-et, ha az ellenoldali eszközöd 5 GHz képes, akkor 80 MHz-et és lehetőség szerint 36 - 48 tartományban a csatornát.
A titkosításon is múlhat, WPA2 - AES az ideális.
Ha az ellenoldali eszközöd 5 GHz képes, akkor ideális esetben gyorsabb az átvihető sebesség az előző routeréhez képest - ami csak 2.4 GHz-et tud -, viszont a magasabb frekvencia fogékonyabb az akadályozó tényezőkre, így ha nem azonos helyiségben van a router és a kliens, akkor akár lassabb/problémásabb is lehet az 5 GHz kapcsolat az előző routered 2.4 GHz kapcsolatához képest, olyankor 2.4 GHz-re kell csatlakozni az új routeren is. -
hallga
csendes tag
Üdv!
Évekig használtam egy egyszerű Asus N12 router,amivel (mint nem profi felhasználó) többé-kevésbbé elégedett voltam.
Kényszerűségből lecseréltem egy elvileg modernebb,gyorsabb D-link DIR842-re. Filmletöltésnél ami eddig 1-2 perc alatt megtörtént,arra ezzel a készülékkel 8-10 percet kell várnom.
Mi lehet a magyarázat?
Kösz. -
woodworm
veterán
válasz
SunMount3r #36749 üzenetére
Szabványos kapcsolati sebességek, van egy pár, a körülményektől függően változhat.
IEEE 802.11n-2009
IEEE 802.11ac -
woodworm
veterán
válasz
SunMount3r #36747 üzenetére
Az az aktuális kapcsolódási sebesség. Ethernet esetén is jelzi a tulajdonságoknál, hogy melyiken kapcsolódnak, 10/100/1000, half vagy full duplex.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #36740 üzenetére
Közben gondolkodtam: ez lehet, hogy a wireless eszközök aktuálisan becsült kapcsolati sebességét mutatja akkor? Mert a TX az változó érték és a vezetékes kapcsolatomnál nem írja ezeket.
-
rlazol
veterán
válasz
Gubek-Einste #36739 üzenetére
Köszi, megpróbálom!
-
-
Joker88
őstag
ajándékba kaptam egy TPLink Archer C60 AC1350 router készüléket.
A kérdésem az lenne, hogy a router után van kötve egy Zyxel NAS326
Állítólag valami fix IP-t kellene adni a NAS-nak,hogy állandóan elérhető legyen a hálózatból.
Böngészgettem a router menüjében is, illetve itt a Ph!-n a NAS topicjában is.
A NAS-os topicban azt írják az összefoglalóban, hogy :
" Érdemes kézzel beállítani, főleg ha otthoni hálón kívül is szeretnénk használni! A routerünkben osszunk fix IP-t a NAS-nak. Ha nem lehet, akkor itt állítsuk be. Általában 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1, esetleg 192.168.2.1 az alapértelmezett router címe. Ha nem tudjuk, nézzük meg a routerben. Ezután az utolsó számjegy is egyezzen! Nálam (UPC router) 192.168.0.1. A netmask általában 255.255.255.0. "
Namost nekem az a gondom,hogy ha ezt megcsinálom, akkor egy router újraindulás után / esetleg áramkimaradás / totál eltűnik a router.. Resetelnem kell.
A router menüjében találtam ilyen menüt,hogyEz a fix IP-s beállítás ?
mert ha automata DHCP-n lenne a NAS,akkor látja a router a következő IP cím osztásig.
-
limpfred
csendes tag
Igazából egy régi fehér macbook (2009 late)
Ennyit találtam:
Airport Extreme (802.11a/b/g/n) -
-
limpfred
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, miért van az, ha gépen elinditok egy letöltést (wifi) akkor a szintén wifin lévő telefonon megáll az internet és addig használhatatlan, míg a letöltést le nem állítom?
Internet Digitől van: 1000Mbit/s FFTH
Router: TL-WR1043ND v2
Gépen való letöltés wifin max: 80Mbit/sA segítségeket elöre is köszönöm
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
ASUS Router-em van, a Router Setup-jában az RX és a TX rate az adott eszköz épp aktuális le és feltöltési sebességét mutatja real time? Vagy valami amit csak néha "kiolvas" az eszköz kapcsolati sebességéről?
Bár gondolom az utóbbi lehet, mert pl. ez egyik eszköz RX és TX rate-jére több tíz Mbit/s-t mutat, de a forgalomfigyelőben csak 20 és 80KByte/s között ingadozik a sebesség, ha minden hálózati forgalmat kiiktatok.
Remélem érthető a kérdés így.
Köszi!
-
-
rlazol
veterán
válasz
Gubek-Einste #36737 üzenetére
Gondolod, hogy megoldja a problémámat?
-
-
rlazol
veterán
válasz
Gubek-Einste #36735 üzenetére
Asszem nincs. Kérnem kell vagy be tudom állítani magamnak? Jobb az nekem, ha bridgben van?
Igen, kábeles eszközök rendben vannak. A szogáltató váltásnál ill. azóta nem nyúltam a Dlink beállításaihoz.
-
-
rlazol
veterán
Sziasztok!
D-Link DIR-842 routerem van, előtte a T-com kábelmodemjével. Utóbbi nincs bridge módban (nem tudom, hogy kell abba tenni), de a WiFi ki van rajta kapcsolva, azt a D-Link adja. szolgáltatócsere után (UPCról váltottam) azt tapasztalatom, hogy a telefonomon (Samsung, android) a WiFi jell mellett kis felkiáltójel van, ránézre azt írja, hogy "Az internet esetleg nem elérhető." A szgépről van Internet, bár kissé lassúnak érzem az újonnan kért oldal megjelenését, annak ellenére, hogy a sebsségmérés rendben van.
Mi lehet a gondom? -
hupy
csendes tag
Kedves Szakik!
Adott egy Tp-link Archer C2 router, előtte egy technicolor CGA2121 modem (szolgáltató adta) 1 gigás nettel.
A problémám az lenne, hogy óránkánt a net megszakad, kb egy percre. Mellékelnék egy router system logot, szakértők bitztos többet látnak belőle mint én.
Az lenne a kérdésem hogy ez szolgáltatói hiba, vagy nálam a beálltásoknál van valami gebasz.
Köszönöm előre is a segitő hozzászólásokat!
-
N.otorious
senior tag
Sziasztok! Remélem tudtok segíteni, mert már írtam pár topicba, de nem kaptam értékelhető választ. Van egy asus RT-AC66U_B1 routerem, és van egy nest gen3 termosztátom. A probléma, hogy a nest termosztát csatlakozik a wifire, de nem tudom vezérelni mobil appból, és nem frissíti az aktuális szoftvert. Úgy kellene működnie, hogy telefonon eltekerem a hőmérsékletet, és a termosztát beáll a beállítottra, de ezt nem teszi. Nyitottam portot, de time-waiting üzenetet ír netstatban. Valószínű port nyitással lesz a gond, de nem tudom mit kell még tenni, hogy elérhető legyen. A belső ip-je 192.168.1.16, és ha erre rákeresek nem ír neki nyitott portot. Mit és hogyan kellene beállítanom?
-
quodlibet
újonc
Kaptam a Telekomtól egy új ZTE rouert: Speedport Entry 2i. Átírtam benne a DHCP beállításokat 192.168.2.0 tartományra. Ennek megfelelően a DNS server cím 192.168.2.1 kell legyen. Ez azonban csak második címként jelenik meg, valójában két DNS server címet ad meg: 192.168.1.254 és 192.168.2.1 azon kívül egy teljesen értelmetlen t.hu domain nevet ad meg a klienseknek. Hogy lehetne ezeket valahogy kilőni vagy megváltoztatni? Úgy látom telnettel vagy ssh-val nem lehet belépni erre a vacakra. Köszi ha valakinek van valami ötlete.
-
madahun
csendes tag
Sziasztok!
Van egy csodálatos ZTE ZXHN H368N routerem. Be akartam volna lépni a böngészőben elmentett user-pw párossal, ami hibás volt. 1 hiba után kitiltott több mint 30000 másodperce. Tudok valamit tenni?
Előre is köszönöm. -
-
kokoaliga
tag
Sziasztok.
Szeretnék portot nyitni a routerba.
Huawei 8121H
Találtam a neten egy videót,de az egy Tplink eszközzel csinálja és már az elején elakadtam mert nem találom a Forwardingot.
ez az a videó:
https://www.youtube.com/watch?v=5BGp_GF8P0s -
shagy
tag
Sziasztok!
Nem tudom mi a gond valójában, itt kezdem, hátha router.
telenor 4G-s netet szór egy tp-link TL-MR6400. Talán 1 napig jól működött, most pedig alig van 30-60KB/s sebességem. (a csomag nem lakossági, full korlátlan)
Ha speedtestet próbálok, akkor megvan akár a 100Mbit is, de ha bármi mást nyitnék meg, akkor a már említett gyér sebességen szivárog csak az adat. Mi a bánat lehet a hiba? (router reset már volt)Nagyon köszi
-
Krystal_s
addikt
Miket nem találsz. Már nem is emlékszem arra az SMC-re.
Hát megszámolni sem tudnám mennyi hibás selejt termékkel találkoztam eddigi életem során. Régebben egy fokkal jobb volt a helyzet, de az utóbbi időben (évek óta) szinte minden hibás. Ebbe az országba szerintem nem is nagyon kerül minőségi termék.
-
mezis
félisten
válasz
Krystal_s #36716 üzenetére
"Korábban írtam,...."
https://prohardver.hu/tema/router_gondok/hsz_1872-1872.html
Az bizony nem tegnap volt !
-
Krystal_s
addikt
Korábban írtam, hogy a szolgáltatós Technicolor TC7200 Router mögé kötöttem egy Dlink DIR-605L Routert AP módban, amit csak néha használok külön a PS4-hez.
Tegnap vettem észre, amikor elindítom a PS4-et, ami ügye a Dlinket használja (Wifin), akkor közben más gépeken, amik a Technicolorra vannak csatlakozva (Wifin) szinte alig megy a net. 120-as netünk van és a gépeken kb 0-4 Mbit/s között ingadozik a sebesség. A PS4 nem tölt semmit, az online játék pedig nem sokat használ. 45-nél nem is tudna többet, mivel a Dlink-nek az a max Wifin.
Amint kikapcsolom a PS4-et, jó lesz a sebesség a többi gépen, pedig a Dlink közben be van kapcsolva.
PS4-et rácsatlakoztatom a Technicolorra, akkor a többi gépen szintén jó lesz a sebesség még játék közben is.
Más SSiD és más csatornákra (1 és 6 lower) van állítva a két Router. Mi zavarhat be ennyire? Hiszen, amikor nem megy a PS4, akkor megszűnik ez a hiba, miközben mindkét Router bekapcsolva marad.A két Router, ha bezavarna egymásnak, akkor PS4 nélkül is megtenné.
Régebben ezt a Dlinket használtam PS4-hez másik szolgáltatónál ugyanígy és ott normálisan működött minden.
Kikészít ez a Technocolor hulladék, hiába cseréltetjük mind sz@r. -
devil-k
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #36706 üzenetére
Köszönöm!
-
vfeco
aktív tag
Köszi a segítséget Srácok.
Úgy tűnik megoldódott a dolog.
Nyomtam egy resetet, 20MHz-re és auto csatornaválasztásra tettem, de a 12,13 csatornákat nem pipáltam ki.
SSID: Fatal1ty lett. Így szerintem most okés.A jelszavam nagyon hosszú, csak a screenshot miatt írtam át.
-
-
atirag
őstag
válasz
Gubek-Einste #36705 üzenetére
Azt hol találom. A Routeren belül láttam,hogy van. De az mindig log-ol?
-
-
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Nem gond, inkább egy kérdés. RT-AC68U (Asuswrt). Szeretném beállítani azt, hogyha új eszköz csatlakozik a hálózatra, akkor azon csak akkor legyen internet elérés, hogyha a MAC címet a routerben felveszem. Az egyik ismerősömnél láttam ezt a technikát évekkel ezelőtt.
-
atirag
őstag
Van egy tplink archer c9-es routerem. Egy ideje digi nettel nem működik a net. Be van állítva minden jól vagyis gondolom és nem tud csatlakozni. Csak írja ,hogy connect. Majd kis idő múlva helyreáll . Már többször hívtam a digit. De minden alkalommal azt kapom,hogy az ő modemjuk válaszol rendesen és látja a ttplink routert ,de az nem válaszol .
Lehet,hogy megadta magát? -
Joshi
titán
Az indoklás az, hogy ahhoz át kellene kábeleznem mindent, de ugye nekem elsősorban a kábeles összeköttetés a fontos (router-NAS-lejátszó). A wifi csak egy opció, nincs is igazán szükségem rá. Csak azért hoztam fel a problémámat, mert fura hogy az AC wifinél is ennyit kell trükközni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest