Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Tegnap volt egy "fura" netmegszakadásom. Fura volt, mert a Skype ment, de a böngésző semmit nem hozott be, és a következő hibával dobott ki:
DNS_PROBE_FINISHED_BAD_CONFIGA netszolgáltató modem+router kombóján keresztül működött, csak az én TP-Link routeremen keresztül nem. Végigcsináltam a következőt ami megoldotta a dolgot.
A kérdésem az lenne, hogy valaki pár szóval el tudná nekem mondani, hogy mi volt a hiba oka? Ha csak egy linket dobna valaki, annak is örülnék (lehet angol is), szeretném megérteni, hogy mi történt. Illetve DNS szervert hogyan érdemes választani? Mi az optimális?
Ha a linken valami baromságot mutatnak be, és azt gyorsan át kellene állítanom (preferred dns 8.8.8.8, alternate 8.8.4.4), akkor kérlek jelezzétek.
Köszönöm szépen!

-
mezis
félisten
válasz
Viktor1979
üzenetére
XP-ben is meg lehet találni a vezérlőpultból indulva ha nem lenne a tálcán a kapcsolat ikonja. Ha ott van, akkor ikonról is. Talán jobb füle az egérnek.
-
mezis
félisten
válasz
Viktor1979
üzenetére
Start - Vezérlőpult - Hálózatok - ...- Adapter beállítások - ....
(Win7) -
válasz
coolcsomo
üzenetére
Szia!
Fw csere esetleg?
http://itcafe.hu/tema/asus_rt-n15u/hsz_1113-1113.html -
coolcsomo
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni:
Váltottam 200-as digi netre az eddigi 100, ról így le is cseréltem a 100-as routeremet egy gigatbites ASUS RT-N15U-reSajnos továbbra is csak 100 jön át, a feltöltési sebesség is 100 as lett.
Ha közvetlen a gépbe csatlakoztatom a digis főkábelt, úgy tudja a sebességet, de routeren keresztül nem.
Az alaplapi ethernet is gigabitesHW gyorsítás engedélyezve, jumbo frame is.
CAT 5e az összes kábel,
Segítséget előre is köszönöm
-
Laca0
addikt
válasz
Viktor1979
üzenetére
Milyen oprendszered van?
-
Viktor1979
tag
-
mezis
félisten
válasz
Viktor1979
üzenetére
A PC-n a TCP/IP IPV4 automatikus ?
Az egyik LAN porton próbálsz csatlakozni ?
Egyes dokumentációkban tévesen tüntették fel a router LAN IP címét. Lehet próbálkozni "szomszédossal".
(192.168.1.1 < - > 192.168.0.1)
UTP kábeled tuti ? -
mezis
félisten
válasz
Viktor1979
üzenetére
Ha használtan vetted, nyomj rajta egy "hosszú" reset-et.
-
Viktor1979
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Megpróbálom. Köszi.
#27686 Laca0: Köszi Laca a segítségedet.
-
Laca0
addikt
válasz
Viktor1979
üzenetére
Gondolom a win írta, hogy nincs kábel csatlakoztatva. A szgépen fix IP címet kell beállítani a router-nek megfelelően, hogy elérd. Az aljára szokták írni, mi az ő default száma.
TP-Link ha jól emlékszem: 192.168.0.1. Akkor a géped legyen: 192.168.0.2, maszk:255.255.255.0, átjáró: 192.168.0.1
Ezután ezen a címen a böngészőből eléred a router konfig felületét.
-
Vagy csak rossz a kábeled
-
válasz
Viktor1979
üzenetére
A hozzáadott CD-vel "telepíteni"? Ha igen akkor dobd ki és az admin felületen csináld meg.
-
Viktor1979
tag
Sziasztok!
Segítség kellene. Tegnap megvásároltam a routeremet (TP-LINK WR841ND) és megpróbáltam telepíteni de nem sikerült. Mindig azt a hibaüzenetet kaptam, hogy nincs a kábel csatlakoztatva. Megnéztem és úgy találtam, hogy a helyén van de mégsem akar semmit sem csinálni. Mi lehet a probléma?
A válaszokat előre is köszönöm. -
Laca0
addikt
válasz
kevinium
üzenetére
Megmondom őszintén, hogy nem emlékszem már a tűzfal beállításaira, de korábban a szerverre direktben volt kötve az ADSL modem (2 hálózati kártya). Forgalom/hozzáférés szabályzást (is) végeztem a szerverrel.
Tehát elméletileg akkor sem privát címet kapott, hanem egyből a külsőt.
Viszont most jut az eszembe, hogy az interfésszel lehet a gond... csak el kell mennem megnézni az ssh beállítását...
Köszönöm a tanácskozást nektek! -
-
kevinium
aktív tag
Utána DMZ-be raktam, de ez is hatástalan.
Ez például akkor lehetséges ha olyan tűzfal-szabály van az elérendő linux-os gépen, mint az enyémen. Név szerint, hogy a privát hálózati ip-címeket engedi (192.168.0.0/16), de a többit nem a 22-es ssh-portra.
Ez pont azt eredményezi, hogy bármelyik router mögötti géppel el tudod érni, ami ezzel a címmel kezdődik, de az internet felől nem fog válaszolni senkinek ezen a porton, akkor sem ha DMZ-be teszed.

-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Egy Tenda W309R router-en belül kellene egy linux szervert elérnem SSH-val. Belső hálón működik, de kívülről nem. Először beállítottam az Application alatt a port továbbítást az szerver IP címére, de nem érem el kívülről. Utána DMZ-be rakta, de ez is hatástalan.
Tapasztaltatok már ilyet?
-
Sped
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Teszünk egy próbát, beszerzek egy TP-LINK TL-WDR3600-at,meglátjuk mi történik.
A meglévő meg jó lesz otthon a szülőknek, ott se ilyen gyors net, se zsúfoltság nincsen. Köszi a segítséget! -
-
RMZ250
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Asus routert és beállításkor rossz felhasználót és jeszót attam meg és nincs net
Viszont azóta nem tudok belépni a felületre mert Asus router fiók belépést kér. Ez mi? Nem hoztam létre fiókot, vagy oda mit kell beírni? -
Coolby84
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
DMZ-be tettem Cisco-t és ott megadtam az általa a TP-Link-nek adott IP címet, gondolom így logikus... Ellenben még mindig nem megy ki Transmission, pedig ott portokat nyitottam már...
-
válasz
Chosen
üzenetére
Gondolom mát többen is jelezték ezt a hibát így kész megoldást küldik el mindenkinek aki ezzel fordul hozzájuk.
#27669 Coolby84
Tedd a TP-Link IP címét DMZ-be a Cisco-ban így minden kérés egyből a TP-Link felé fog menni és csak a TP-Link-en kell a port forward-dal foglalkozni. -
Coolby84
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni router beállítás kapcsán. Telekom kábeles netem van, akik hoztak egy CISCO modemet-routert. Én vettem egy TP-Link Archer C9-et, hogy legyen egész házban wifi, meg hát úgy egyébként is. CISCO-n kilőttem wifit, róla csak egy kábel jön le a TP-Link-re.
A gondom a következő: A TP-Link-re kötve fut egy NAS, amin fut Transmission, amire tudok csatlakozni, de Transmission trackereket nem látja, nem jut ki a hálóra valamiért. TP-Link fix IP-t ad neki, portot is igyekeztem kinyitni TP-Linken is és CISCO-n is, de semmi...
Emellett az érdekel, hogy külső helyről hogy tudom elérni a NAS-t, mert a CISCO ugye nem ad a NAS-nak IP-t, csak a TP-Link, odáig meg hogy jutok be?
Mint látjátok nem értek hozzá, eddig nem volt közbeiktatott modem-em és akkor be tudtam állítgatni, de így most a két eszközön keresztül elakadtam. Aki tud segíteni, azt megköszönöm, esetleg Teamviewer segítség is jó lenne.
Köszi
-
Chosen
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi, megpróbálom ott is

For the record: Volt az a problémám, hogy az iPhone 6s nem megy rendesen a 841N-nel, végtelen töltés majd lost connectiont kaptam Safariban. TP-Link supportnak írtam, és a WMM funkció volt a probléma. Wireless->Wireless Advancedben kikapcsoltam, reboot és azóta 6s-en is gyönyörűen lehet netezni. Ez elvileg package priorizálásért felel, csak a 6s+iOS9-cel összeakadt és az lett belőle, hogy semmilyen package nem jött át. (Nagyon gyorsan jött a supporttól a válasz egyébként, egy pirospontot megérdemelnek
) -
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Wiresharkhoz itt ért valaki? Ping probléma miatt megpróbálkoztam packet capture-rel és Windowsban a tracert paranccsal is. Az már kijön, hogy simán a router IP-jét pingelve is megugrik néha a latency, és Wireshark is kiír valamilyen TCP hibát, de sajnos nem jutottam tovább ezeknél, ugyanis innentől nincs ötletem, hogy mit kellene megpiszkálni.

Screenshotok:
Wireshark , Tracert, PingRouter: TP-Link 841N v9
-
Sped
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Négy emeletes társasház, szerintem itt minden második lakásba van wifi, szóval a helyzet - hogy idézzem az összefoglalót - valószínűleg "reménytelen". Eléggé megszaporodtak itt az albérletek, egyetem a szomszédban, szóval nem egyszerű. Téglafalak vannak egyébként, én földszint, wifi eszközök max. 2-3 méter távolságra az antennától, ami a TV mögé lett elrejtve. Ez a rövid harci helyzet.

-
-
Sped
aktív tag
TL-WR842ND típusú routerem valójában már megvétel óta napi egyszer eldobja a Wifit (Digi 50/30 a net), ill. sokszor belassul 2,5 MB/s letöltési sebességig általában akkor ha új eszköz csatlakozik a hálózatra. Mindkét probléma megoldódik egy konnektorból ki-be dugással és el is vagyok ezzel csak most sok időm van gondoltam rákérdezek mi lehet ez?
Köszi! -
josik
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
:-( Én sem. Pedig gugliztam... Azért írtam ide hátha. Egyébként jó kis router. 2,4 és 5Ghz- en is lefedi a lakást nem dobál le egy eszközt sem. A megosztást is kipróbáltam, mobilnetről a telón tökéletesen láttam a tárolót..
-
-
Johnny1978
csendes tag
Na végre sikerült!!!!!!!!!!! Sógorral egy napnyi kínlódás után sikerült megoldani.
A gond az volt hogy mentünk sokáig a UPC-s beállítások után és sehogy sem volt jó.
Ezek után reset-eltük és elkezdtünk magunk agyalni logikusan rajta.
Fele annyi beállítást sem igényelt, mint amit a UPC leírt, nem kellett a MAC adress-t sem megadni.
Végűl a routert és a gépet is újraindítva bejött a net. Akkor már át tudtam a nyelvet is állítani, és lefrissítette az egész routert a setup menü is megújult, szóval minden ok.Köszönöm a rávezetést és mindenkinek a segítő hozzáállást!

-
-
mezis
félisten
válasz
szabacsik
üzenetére
Üdv.!
Próbálkozz alacsonyabb frekvenciával (csatornával). (Szomszédok ?)
-
szabacsik
őstag
Helló. Egy msi laptopban lévő ralink 1t1r mini adapter van és amióta win10-et használok nem látja az itthoni wifit a környék összes wifijét befogja csak ezt nem. Minden más eszköz (telefonok, konzol) gond nélkül csatlakozik az itthoni hálózathoz.
-
mezis
félisten
válasz
Johnny1978
üzenetére
-
SUPREME7
őstag
Sziasztok. Sajnos kiderült, hogy olcsó húsnak bizony híg a leve, úgyhogy elrettentésképpen:
Karácsony előtt beszivattam magam egy ZyXel NBG4615V2-vel. Lanon viszonylag jól bírja a 200-as digi netet (bár elég ingadozó a sebesség torrentnél, szóval ez sem az igazi) de a wifije az katasztrófa. Kb csak szobán belül megy, a régi Asus N10E routerem simán két falon át használható jelet adott. De a legnagyobb gondom, hogy folyamatosan ledobálgat a wifiről (látszólag fent van, mutatja a telefon a kapcsolatot, de nincs net, már csak akkor veszem észre, hogy megszakadt, amikor éppen használni akarom, sőt ha hatótávon kívülre megyek, majd vissza, visszacsatlakozik, de nincs kapcsolat, szóval csak látszólag ismét...) már minden fellelhető megoldást kipróbáltam az elmúlt hónapban, de ha van valami tippetek, jöhet. Fw is a legfrissebb van rajta.
Szóval aki ilyet tervez, ne tegye.
Ebből adódóan a kérdésem, ha nem gond, hogy itt teszem fel, ezzel a problémával visszavihetem gariban, vagy felesleges, elküldik szervizbe, ahol fw "frissítenek" és visszaküldik?
-
josik
aktív tag
Üdv! Segítséget szeretnék kérni! Karácsonyra sikerült vennem egy Dlink DIR 580L- t HW: B1 FW: 2.06. Maximálisan elégedett vagyok vele, de a gépemnek nem tudok fix ip- t beállítani.
Tudna valaki segíteni? Előre is köszi. Saját topicja nincs, vagy én nem találtam? -
Johnny1978
csendes tag
-
mezis
félisten
válasz
Johnny1978
üzenetére
A routernek nincs internet kapcsolata vagy a PC-dnek ?
-
mezis
félisten
válasz
Johnny1978
üzenetére
Igen.
Nem sok mindent kell a routerben állítani, az a néhány dolog meg kitalálható. A menüje úgyis angol, esetleg választható másik nyelv is.A sok szomszéd miatt keresni kell a legkevésbé zavart frekvenciát (csatornát).
-
Johnny1978
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Helló! Megnézem hogy ezek vannak e beállítva.
Illetve hopp, lehet az a probléma hogy nem töröltem a meglévő normál Digi kapcsolatot? Az zavarhatja a router csatlakozását a géphez?
-
-
Akkor érdemes lehet megpróbálni 40MHz-vel a routert? Bár igazából mind1, mert egy fal miatt nem szabadna durván leesni a jelszintnek. Otthon emelet, vasbeton több fal és nincs ekkora árnyék.
Szerk: katasztrófát! Szó szerint! A roter mellett 40dB a jel. Kettőt lépek már 50, a fal meg megöli, plusz eleve nem kapcsolódik hozzá semmi épkézláb sebésséggel. Ha nem mondom nem is tudják, hogy ez nem jó. Mert hogy a szóban a teló eldobja a netet. Naná mert belenyel 80dB-be is lazán. Pár méterről van szó sima fal semmi vas. Upc-s csoda doboz.
-
válasz
Johnny1978
üzenetére
PPPoE kell a WAN beállításoknál kiválasztani, meg kell adni a user/pass párost (gépről törölni az ilyen csatlakozást mert már nem kell!!!), Always On legyen a Connection Mode.
-
Üdv! Mitől függ, hogy mekkora max sebésséggel csatlakozok egy routerhez? Mondjuk kiváló jel esetén és papíron mindkettő tudja a 300-at=. Illetve ha mondjuk csak 65megabitet tud pl 300 helyett, akkor ez a 65 csökken azzal, hogy romlik a jel erősség? Azaz 70-80dB körül akár leeshet pár megára a kapcsolati sebesség?
-
mezis
félisten
válasz
Johnny1978
üzenetére
Üdv.!
Ez a leírás jó lesz ?A DIGI-s doboz micsoda ? Modem ? Modem + WiFi router ?
Hogy csatlakozol hozzá ? (WiFi-n, UTP-n ? Ha UTP, akkor LAN - WAN vagy LAN - LAN ? -
Johnny1978
csendes tag
Sziasztok!
Buék minden Fórumtársnak!
Szeretnék segítséget kérni Netgear WNR2000 R300-as router beállításában. Ajándékba kaptam, de sajnos nincs meg a kézikönyve. Digi szolgáltatónál vagyok.
Neten találtam egy leírást a beállításra, de az UPC-s eszköznek van feltüntetve. Szolgáltató függő lenne ez a router? Azt mondják ilyen nem létezik.
Korábban már működött a gépemen ezzel a routerrel de valami miatt elvesztette a gép egyik napról a másikra a Wifi és a net kapcsolatot vele. Akkor egy hozzáértő állította be.Én ezen link alapján próbáltam beállítani, mindent úgy csináltam mint ahogy leírták, de nem jött létre a net és wifi kapcsolat.
http://ugyfelszolgalat.upc.hu/app/answers/detail/a_id/100/~/a-wnr2000-r300-konfigur%C3%A1l%C3%A1sa
A router biztos hogy működőképes, mert egy UPC felhasználó ismerősnél működik.
Lehetséges hogy a DIGI dekódolta ezt a routert a saját rendszeréből??
Van ilyen, vagy mi lehet a probléma?
Nagyon hálás lennék ha valaki leírná a megoldást, mert ezen forgok már 1-2 hete.
-
-
scabi78
senior tag
Boldog új évet mindenkinek!
Én tehetem fel az év első kérdését, yeeeaaahhh
A régi (tudom, hogy le kellene már cserélni) routeremet szeretném jelszóval levédetni, ezt meg is tettem, de azóta a laptopot naponta kétszer ledobja és most védelem nélkül használom, hogy kiszűrjem a hibaforrást.
Melyiket érdemes használni:
WEP
802
WPA-PSK
WPA
WPA2-PSK (AES)
WPA2 (AES)
WPA-PSK WPA2-PSKVan egy jelerősítő is a lakásban és arra nem mindig csatlakozik a telefonon (ip cím beszerzése...), ekkor kihúzom a konnektorból, majd visszadugom és egyből működik minden. Pillanatnyilag most a jelerősítő ki van húzva, mert azt hittem a laptop arra csatlakozik és azért dobódik le, de nem ez a gond.
köszi
-
Peti123455
újonc
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hát ja csak úgy nem megy. akármit próbálok, semmi sem működik mindent próbáltam már de egyszerűen mindig azt írja hogy port closed....
-
válasz
Peti123455
üzenetére
Ne foglalkozz a service name-el, írd be a konkrét port számot amit forwardolni szeretnél, és kész.
-
Peti123455
újonc
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
-
krealon
veterán
válasz
_csocso_
üzenetére
"Step 6. Enter the domain name of the DHCPv6 server in the Domain Name field."
Vagyis domain: <az_en_halozatom>.hu
Nem igazan ertem, hogy mi szukseg van erre a domain opciora, de a cisco biztosan jobban tudja.
Kivancsi vagyok, hogy milyen apropobol kezdtel el foglalkozni az IPv6-al.
"Elég láma vagyok.. DHCP pool.. Hogyan, vagyis inkább milyen címet használhatok?"
A tudastar cikkben van pelda.
A kepernyokivagasodon lathato fe80: cim csak helyben (a helyi halozatban) hasznalhato.
A DHCP Pool definialasahoz szukseges tudni, hogy milyen elotagot (prefix) kapsz a szolgaltatodtol.
Ajanlott olvasmany: IPv6-cím wikipedia -
krealon
veterán
válasz
_csocso_
üzenetére
Domain: google.com

Te a google halozatat konfiguralod?"Valaki tudna benne segíteni?"
Kezdeskeppen szukseg lenne DHCP pool-t definialni, hogy legyenek cimek, amit a klienseknek ki lehet osztani.
Viszont mielott a belso halozatodat kozvetlenul elerhetove tenned az internetrol, celszeru az IPv6 tuzfalalt bekonfiguralni, kulonben atjarohaz lesz a routered. -
_csocso_
senior tag
Sziasztok! digi hálózatán szeretném beállítani az IPv6-hozzáférést. A routerem egy Cisco RV220W.
A wan részén persze engedélyezve van az IPv6, elvileg fel is csatlakozik, de tovább nem adja.
A következő képernyő fogad:

A Cisco tudástárjában leírtakat el sem fogadja. [link]
Valaki tudna benne segíteni? -
Csizi13
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.Áldom az eladók hozzáértését.Még jó,hogy megérdeklődtem azt,hogy lesz e gondom vele.Ez is csak abba erősített meg,hogy előbb fórumozzak azután vásároljak.Köszönöm szépen mégegyszer.
-
válasz
Csizi13
üzenetére
Szia!
Ez a router nem ehhez a nethez való!
http://www.tp-link.com/hu/products/details/cat-9_Archer-C20.html#specifications
Csatlakozók
4 db 10/100 LAN Port
1 db 10/100 WAN PortA 100Mbps porton átvihető maximális sebesség 94Mbps, ez nálad is megvan, innentől pedig nincs is nagyon miről beszélni. Vásárlás előtt érdemes lett volna rákérdezni ITT, de ha eddig nem jutott eszedbe hát tedd meg most, mielőtt visszaviszed cserélni ezt.
-
Csizi13
csendes tag
Sziasztok!Vettem ma egy TP-LINK Archer C20as routert.A gondom a következő lenne.Kábelnet esetén a sebességmérő 218Mbps letöltést,108Mbps feltöltést mutat.Amint routerre rakom 94Mb letöltésre és 94Mb feltöltésre csökken.Elméletileg a routeremnek bírnia kellene a nagyobb netet.Azt tudom,hogy valamennyi veszteség van Wifi esetén,de szerintem nem ennyinek kellene lenni.Mi lehet a probléma?Ennyit bírna csak a szerkezet?Segítsetek kérlek,mert a régebbi routert ezért cseréltem le a mostanira,de ez így csak kidobott pénz lesz :-( Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Szia!
Felesleges a dupla NAT.
Rendszer -> Switch mód menüben állítható be a bridge mód, vagy ha ilyen nincs, akkor kérni kell a 1221-en, 2 perc alatt beállítják. Ha nem használjátok, a WiFree-t érdemes letiltatni, illetve a saját WiFi AP részét is külön kell tiltani, mert van amelyik HGW-ben bridge módban is működik tovább.
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
Ismerősömnél a szolgáltató upc hozott egy wifi router combót a sima modem helyett, nem kérte senki, de hozta !
Na most viszont ezzel 2 NAT lett a rendszerben.Érdemes a 2 NAT ot megtartani ?
Ill, hogy lehet elérni azt, hogy a saját router működjön tényleges vezérlőként, mert a szolgáltató szarában sokkal kevesebb dolog állítható be ? -
Chosen
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Értem, köszi a tippeket!

-
válasz
Chosen
üzenetére
OK, szívesen! A WiFi teljesítmény alapban elég alacsony értéken szokott lenni Tomato-ban, ha gondolod azt kicsit told feljebb.
Advanced -> Wireless -> Transmit Power
100mW a megengedett maximum kis-hazánkban.
Illetve fentebb a Country / Region is érdemes beállítani.
Ha egyéb kérdések is akadnak az fw-vel kapcsolatban, azok pedig már mehetnek IDE, ne terheljük ezt a témát a spec kérdésekkel.
-
Chosen
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Pedig még jártam is abban a menüben. Egyből van net is, elképesztően köszönöm!

-
-
Chosen
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Áh értem.
Ha lehet akkor Tomatot konfigolnám át de nem találom ezt a beállítást. Szimulátorból meg tudod mondani esetleg, hogy hol lehet?Sorry, hogy ennyit kérdezek, próbálom felszedni a témában amit csak lehet, de hiányos részek vannak még bőven.

-
válasz
Chosen
üzenetére
Igen. Azonos alhálózatba nem tud route-olni a vas. Az egyiket át kellene állítani, mondjuk 192.168.2.1-re. Tök mindegy melyiket...
De ha úgy szeretnéd megoldani, hogy a két routeren lévő eszközök egy alhálózatban legyenek, akkor tedd switch módba a Tomato-t, és kész.
-
Chosen
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
192.168.1.1
Ez lehet gond?
-
-
Chosen
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A kijelzés miatt nem is aggódtam, az mindegy, csak azt hittem ez összefüggésben van azzal, hogy net sincsen a routerrel. Kellene valamit állítanom elvileg? Másik routerből kivezetett "kész" jelet kap, viszont ha fellépek a hálózatára egy eszközzel, akkor a hálózat perfektül megy, de net nincs. Ebből gondoltam, hogy azért nincs mert nem látja a WAN portot
-
-
Chosen
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Invert portsra összekeverednek random a portok, 2 lesz a 4 és hasonló, de a WAN port továbbra sem reagál semmire

A másik beállításra pedig azt írja, hogy nem támogatja a router. :/
-
-
Chosen
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nos végül sikerült feltennem a WRT160N-re a Tomato-t, csináltam NVRAM memory erase-t is, csak egy gond van vele. A portokat eggyel eltolva érzékeli
Ha be van dugva a:
WAN port (fizikai) -> WAN Unplugged (Böngészőben a status)
LAN 1 (fizikai) -> WAN plugged
LAN 2 (fizikai) -> LAN 1 plugged
LAN 3 (fizikai) -> LAN 2 plugged
LAN 4 (fizikai) -> LAN 3 pluggedTehát mindent eltolva érzékél, pedig a routeren a megfelelő helyre villannak fel a ledek amikor bedugom a kábelt. Ezt hogy lehetne orvosolni? 2.4 és 2.6 kerneles is ugyanígy viselkedik.

-
scabi78
senior tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Teljesen igazad van, én is azt tervezem, csak még nem döntöttem el, hogy melyiket vegyem meg és a jelerősítőt most lőtte be a sógorom, mert nekem nem sikerült. Ha most veszek újat, akkor a jelerősítőt nem tudom használni fél évig, akkor jön kb. a rokon aki beüzemeli.
A milyen routert vegyek topikban ezt a kettőt ajánlották 10k alatt: Asus RT-N12 vagy TP-LINK TL-WR841ND
-
scabi78
senior tag
Sziasztok!
Jól olvastam, hogy egy D-link 524-es routeren nem tudom beállítani, hogy adott gép vagy adott szoftver milyen sávszélességet használjon? köszi
(youtube használata közben laggol a BF, ezt szeretném orvosolni)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Spórolós topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- EA Sports WRC '23
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)