- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Breaker
tag
Sziasztok,
Vennék egy Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro porszivót. Külföldről érdemesebb elsősorban megvenni, vagy ugyanannyi mint itthon(pl mstore-ban)?
Köszi
Üdv
Breaker -
mrlujoak
veterán
válasz
Sliderxy #22998 üzenetére
Főkefehibákkal tűzdelt takarítás, és ismételt keréktörés.
Előzmény, itt még csak a hosszadalmas szervizelés, és itt pedig a vég.1 év gari volt rá.
-
mrlujoak
veterán
-
Sliderxy
senior tag
válasz
Sliderxy #22994 üzenetére
Közben előtúrtam az említett reddit posztot:
Xiaomi 1st Gen Robot vacuum dying at 56%.
Ez már 3 éves téma és nagyon sokan panaszkodtak erre a hibajelenségre.Volt aki ezeket végigszenvedte:
I changed the following:
factory reset (useless)
new battery (useless)
new motherboard (useless)
new fan motor (useless)
cleaned and greased all the motors, including the gear in the main roller (useless)
new charging dock (useless)Nem túl bíztató.
-
membrandj
nagyúr
válasz
membrandj #22978 üzenetére
Megjött a Dreame D9 pro 124-ért, itthonról beszerezve. Egyelőre elégedett vagyok vele, egy viomi se-t váltott( illetve nem váltott, mert az felkerült az emeletre). Érezhetően jobb a teljesítménye, a térkép szerkesztés mérföldekkel jobb. A 2 végpontot kell kijelölni és nem kell egy érintésből vonalat húzni. Külön jó pont, hogy a hepa szűrő előtt van még egy hálós szűrő, így a hepa tényleg csak az apró szemeket fogja fel, amit viszont könnyű sűrített levegővel kifújni. Menet közben is változtatható a szívó erő, ami szintén előny nálam.
-
Sliderxy
senior tag
válasz
Nikaré #22993 üzenetére
Sajnos nem oldódott meg a probléma és most azon agyalok, hogy vajon az új akksi rossz vagy valami más probléma lehet és a tegnap esti netes kutakodásom után kezdem úgy gondolni, hogy inkább az utóbbi lesz.
A jelenség most az, hogy akksi feltöltve, mobil app mutatja, hogy 100%, indulást követően viszont 1 perc alatt átlagosan 1%-al csökken az app szerint a töltöttség, aztán ez fokozódik. Ahogy eléri azt a 60%-körüli értéket, ami alig 25-30 perc, menet közben kikapcsol.
Töltőre visszatéve a mobil appban csekkolva azt látom, hogy a kapacitás visszaesik 60%-ról 0%-ra. Megint töltés fullra. Indítás után elkezd kanyarodva tolatni, turbo fokozaton, wheel error hibát dob, holott annak semmi baja. Factory reset, wifi reset, megint tölt 100%-ra, indítás, alig fél óra múlva megint megáll. A 4 fokozat között válltogatva (Silent, Normal, Medium, Turbo) a Silent működik, mert hallom hogy halk, viszont a másik 3-nál ugyanolyan teljesítménnyel pörög, ami valószínűleg a Turbo fokozat lehet a gép hangjából ítélve.Találtam jópár reddit bejegyzést, ahol ilyen jelenségről panaszkodnak. Cseréltek már ők is akksit, sőt volt aki az alaplaptól kezdve kicserélt már szinte mindent. Hivatkoznak egy youtube videóra (ezt majd még megnézem), ahol valaki megoldja ezt a problémát, mégpedig valamilyen biztosíték/ok cseréjével.
Megyek tovább, mert amúgy a gépet szeretjük, de azért vicces, hogy 1 év után így meg tud dögleni.
-
Sliderxy
senior tag
válasz
Sliderxy #22769 üzenetére
Február 28.-án meg is érkezett a 4.-én rendelt akksi, alig több mint 3 hetet kellett várnom rá.
Este összeraktam, töltőre tettem. Kívánsi vagyok, hogy a 2600mAh helyett a 3600mAh-ás hogy fog ma teljesíteni.
Nagyon időszerű volt már a csere, az utóbbi időben már néhány perc után megállt. -
doriath
tag
Sziasztok, ártól függetlenül, milyet ajánlanátok, aminek van porgyűjtős dokkoló állomása, nem kell hogy felmosni tudjon, csak simán porszívózzon, mert 5 macska van és jön a tavaszi szőrhullajtás, és a tavalyi évben tapasztaltak alapján, idén szeretnénk elkerülni, hogy mindenhol is szőr legyen.
Az EVA nagyon tetszik elsőre.
Köszi előre is a válaszokat! -
Zsoly
tag
Megvettem én is EVA-t, teljesen jól működik. Én is néztem a felmosó folyadékot, árulnak termékspecifikusokat a neten, kb 10000-15000 Ft/l ami azért elég húzós, persze kínai felirattal , így ki tudja milyen összetevőket tartalmaz. Sok helyen csak a vizet javasolják, bár szerintem valami alkohol tartalmú felmosószer sok kárt nem tehet benne, de ha valakinek van tapasztalata azt szívesen venném én is
-
darugep
csendes tag
-
zoleeno1
veterán
-
Tiensin
csendes tag
válasz
zoleeno1 #22983 üzenetére
Persze tudom, hogy ez barmilyen eszközzel előfordulhat, és csak azért írtam le a tapasztalataimat, hogy aki ilyet akar venni az lássa, hogy ilyen is előfordulhat, és ezzel is kalkuláljon rendeléskor. Ha küldenének helyette egy másik példányt èn azt is szó nélkül elfogadnàm, mert maga a készülék, ennyi pénzért kiváló.
-
zoleeno1
veterán
válasz
Tiensin #22981 üzenetére
+1 arra amit Jakesz kolléga ír.
Sajnálom, hogy így esett, de sokan rendeltünk, eddig te fogtál ki egyedül hibás darabot. Egyébként úgy rémlik, hogy az egyik tag a bestbuy topikban írta, hogy visszaküldte, és korrektül intézte az ügyet a román cég. Remélem nálad is minden rendben lesz.
-
Jakesz
addikt
válasz
Tiensin #22981 üzenetére
Meghibásodás sajnos minden terméknél előfordul, de ez elég kis százalékban fordul elő gariidőn belül. Persze nyilvánvalóan téged ez nem boldogít, aki pont beleesett. De 65 ezer forintért simán megéri onnan rendelni, mert máshol dupla ennyitől kezdődnek a hasonló tulajdonságú porszívók. Dupla felárat meg nem ér a biztosabb gari, hiszen elromlás esetén, ha újat veszel ebből, akkor sem vagy bukóban.
-
Tiensin
csendes tag
válasz
zoleeno1 #22977 üzenetére
Jó lett volna, ha csak ennyi a baj. Nem nyúltunk hozzá egész este. Bekapcsoló gombra/ wifi resetre reggel már nem reagált. Se a dokkolón, se arról levéve. Akksit kikapnàm, de mivel vissza kell küldenem, így inkabb nem csavarozom szét. Pedig még a kuszobunkon is simán átment, jól felterkepezte a lakást, szóval alapvetően jó készülék, de aki ilyet rendel, csak olyan helyről tegye, ahol nem nyűg a garis ügyintézés.
-
membrandj
nagyúr
válasz
tranceplanet #22973 üzenetére
Hát, most megrendeltem a d9 pro-t, leginkább emiatt.
Rég volt már azok, sok is volt, elég is volt..
-
darugep
csendes tag
-
darugep
csendes tag
Megjött a dreame d9 max. A paramétereket és az ár-érték arányt figyelembe véve került kiválasztásra (paraméterekben az elhuny roborock s50-el nagyjából azonos). Felmosási képesség nem volt szempont. Az első tapasztalatok alapján azért 4 fontos dolog van amiben nem tetszik az elődhöz képest:
- messze nem megy olyan közel a "falhoz" (volt olyan keskeny sáv amit az előd simán takarított, míg ez kihagyja)
- töltöttség kijelzés csak egy "csík", nincs %-os érték
- szőnyeg érzékelésben lassan reagál (mire felpörög, már le is áll, bár nincsennek nagy felületű szőnyegeink)
- a fekete kockákat a szőnyegen szépen kerülgeti, de nem "mer" átmenni rajta, míg a roborock simán takarítottaA feketétől való félelmét nem értem, mert a fürdőszoba padlóburkolata konkrétan fekete, de azzal nincs baja. Próbáltam a szenzorokat leragasztani, de azért meg vernyákolt, hogy takarítsam meg a szenzorokat, addig egy tapodtat sem mozdul.
Aki ilyen robotporszívóban gondolkozik, az a fenti szempontokat vegye figyelembe.
-
tranceplanet
addikt
válasz
membrandj #22970 üzenetére
Szia! Én meglepődnék, ha nem kerülne bele, mivel Xiaomi. Roborock esetén is van Mi Home és a gyártó saját Roborock applikációja. Amúgy nem biztos, hogy annyira sajnálni kell, lehet pöpecebb lesz a Dreame sajátja. Roborock esetén az itteni visszajelzések alapján a roborock app. például stabilabb és a friss új feature-ök is hamarabb bekerülnek a Roborock applikációba. Mi szívtunk már itt sokat az Mi Home miatt, van akinek téglázta a robit egy frissítés.
ui.: kár, hogy már nem vagy a gépépítős topikban
-
Tiensin
csendes tag
360 S8 EMAGról rendelve, este ,első beüzemelés után kitakarított , majd visszament a töltőre. A töltő töltötte is rendesen, az app szerint 100%-on volt, amikor még volt vele kapcsolata ,majd ma reggel már se kép se hang, a dokkoló led szerint tölti ,amikor rárakom, de úgy tűnik, hogy ennyi volt.. Szóval vélhetően megy vissza, és remélem gond nélkül visszakapom a pénzem.
-
membrandj
nagyúr
Üdv!
Megjelent a Dreame D10s, ami elvileg még jobb is, mint a d9 max és itthoni beszerzéssel 130 ezer ft, de azt látom, hogy ehhez nem a mi home app kell, hanem a dreame saját appja. Lehetséges, hogy később bekerül a támogatott termékek közé a mi home-nál vagy ez már "saját" termék lesz?
Van egy viomi SE is itthon, nem szeretnék 2 appot.D9 max 133, de a d9 pro, ami elvileg jobb 124 és ezek mi home appban megtalálhatóak, mint támogatott eszköz.
-
woolwich
tag
válasz
Graphics #22918 üzenetére
Elgondolkodtattál... Mármint az S7 ~550 euro Amazonon, (elvileg egy alig használt lenne 450-ért), addig a D9 235-ben megállna.
Btw D9 és D9 Max között bármi érdemi különbség?
Számok alapján a Max egy évvel "fiatalabb", erősebben szív, Amazonon mégis olcsóbb, mint a a sima, cserébe valamiért szarabbak az értékelései. -
-
atos30
aktív tag
válasz
redbiro #22965 üzenetére
Hamár utángyártott a portartály és amúgy is vennél másikat, akkor én megnézném pontosan hol kezd szorulni a filter és csiszolópapírral lecsiszolnnám azt a kis részt a portatrtályon ahol szorul. Lehet, hogy a filter rögzítőfüleinél kell csiszolni. Pár tizedmiliméterről lehet szó, ha belemegy a filter, de ki nem akar jönni.
Vagy még a szilikonzsír jutott eszembe. leheletnyit rákenni és lehet megoldja a szorulási problémát. -
válasz
tranceplanet #22949 üzenetére
úgy, hogy nem gyári a portartály, mert a rugós részen, ahol bepattan a helyére letörtek a műanyag csöcsök, amikbe a rögzítő csavarok belemennek.
az eredeti portalytály hibátlanul műkdöött akármilyen utángyártott filterrel is, sosem volt ilyen gond. 3 éve van meg a porszívó, azóta 8765178237981 alkalommal szedtem ki belőle a filtert, nem hiszem hogy rosszul csinálnám.szóval ezért rendelnem kellett utángyárott portartályt, mert eredetit nem lehetett már kapni és ebben nem megy bele csak erőltetés árán a filter, ki meg aztán végképp nem jön egyáltalán.
-
Vizes dokkolós felmosós robotok vizéhez milyen vegyszer adható fertőtlenítés végett?
-
mrlujoak
veterán
válasz
aronpapa #22962 üzenetére
Milyet?
Azt látom, hogy:
4 takarítóprogram, két oldalkefe, dokkoló, adapter, távirányító szerepel a leírásában.
Emellett az eddig összes távirányítós olcsó robi tudott pár takarítási programot.
Attól még hogy távirányítója van, nem olyan, mint egy távirányítós kisautó, hogy neked kell navigálni...
A távirányítón egyes műveletet állítasz, és a robot magától - és tudásától függően persze - teszi a dolgát.
Amúgy itt az ominózus robot -
Edit!
csendes tag
Sziasztok! Roborock Q7 max+ és S7 maxv alkatrészei (főkefe, oldalkefe ,HEPA szűrő) ugyanakkorák, egyformák?
-
mrlujoak
veterán
válasz
aronpapa #22957 üzenetére
Vá-vá várjunk...
Én eddig a távirányítós robotporszívók közül csak olyat láttam, ami esetében a távirányító mint kényelmi funkcióként szolgáló valami, azaz azon tudod elindítani, kiválasztani a takarítási menüt (gyors, falmellett, vagy normál) esetleg helyreküldeni idő előtt...
Nade attól még (ha magán a gépen, vagy a távirányítón) ha elindítod, ő adott program alapján magától dolgozik...
Van amelyik időalapon, és addig megy amíg le nem telik teszem azt a 120 perc, vagy területalapon, amíg be nem járja a lakást...Az én Mi Home applikációmban is volt olyan, hogy plusz menüpontként én is oda tudtam küldeni célzottan adott területre, foltra a robit...
-
aronpapa
tag
válasz
csanady97 #22951 üzenetére
Ha úgy gondolod, az segítség és időmegtakarítás számodra, hogy egy távirányítóval a kezedben ülsz és irányítod Te a "robot" porszívót, hogy hol takarítson, akkor vedd meg.
Ha viszont másra akarsz akarsz időt szánni, mialatt a robotporszívó elvégzi a takarítást a lakás/ház bármely helyiségében a felügyeleted nélkül, akkor felejtsd el, és vegyél egy LIDAR-ral ellátott verziót.
-
ka64
tag
Sziasztok!
Robot porszívó vásárláson gondolkodunk. Ami miatt nem merek belevágni az a küszöb probléma. Nálunk 2,5 - 3 cm magas küszöbök vannak. A leírásban én mindenütt 2 cm-t olvastam. Mennyire kell komolyan venni a 2 cm-t? Átmennek-e a 3 cm-es küszöbön? Kérem a tapasztalatokat!
Előre is köszönöm:
ka64 -
csanady97
tag
Sziasztok!
Mától kapható az aldiban robotporszívó. Érdeklődnék hogy mik a vélemények róla, megéri-e a 30000Ft-ot. Első robotporszívóm lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest