-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sliderxy
senior tag
válasz Sliderxy #23133 üzenetére
Xiaomi MI Vacuum Mop Essential 50-60% közötti megállás sztori vége....
Ezúton is hálás köszönet mrlujoak fórumtársnak, aki hasonló cipőben járt és felajánlotta a donor alkatrészeket!
A tőle kapott szívómotorral és akkumulátorral újra életre kelt a masina. Az akkumulátor 20%-os töltöttségi szintre csökkenésekor szépen megy is vissza a gép a dokkolóra, ahogy azt eredetileg is tette.
Mint kiderült az új akkumulátor is hibás volt.
-
Sliderxy
senior tag
válasz Luigi962 #23101 üzenetére
Nálunk is kb. 2x megy hetente. Egyébként simán el tudom képzelni, hogy van ahol ez nem sokat jelent. Más körülmények mást eredményeznek. Volt aki írta itt régebben, hogy autópálya mellett él és állandóan por van, ott elhiszem hogy nem sokat ér. De nem is kell ennyire drasztikus példát venni. Ha a környezetben magas a szálló por koncentráció szellőztetéskor be is fogja húzni, ami ellen sokat nem tudsz tenni, szépen le is ül mindenhova. Szimplán az sem mindegy, hogy megy be az ember az otthonába...már kint leveszi a cipőt vagy bemegy vele, sorolhatnám...
-
Sliderxy
senior tag
S7, S8 garival kapcsolatban kihez lehet forduni, ha külföldről berendelt termékről van szó?
-
Sliderxy
senior tag
válasz mrlujoak #22999 üzenetére
Totál átérzem a sztoridat. Nekem is most jött meg a kefe+szűrőcsomag, persze 1 héttel az új akksi előtt, mert miért ne.
Nekem ez már a második amivel beszívtam. Előtte egy navon volt amivel hasonló hercehurcát vívtam szervíz ügyben. 3 hónap volt mire visszakaptam az árát és annál még szerencsém volt az első hónapban megdöglött.
Ezt meg nagyon jól beidőzítették, hogy a rengeteg átolvasott kommentből az jön le, hogy nagyjából 1 év az élettartama ennek az ipari hulladéknak.
Boldog vagyok nagyon, hogy még költöttem is az új akksira és rohadtul nem azzal volt akkor ezek szerint gond.
Még kínzom magam vele, aztán lehet ez is megy a kukába mint a tiéd. -
Sliderxy
senior tag
válasz Sliderxy #22994 üzenetére
Közben előtúrtam az említett reddit posztot:
Xiaomi 1st Gen Robot vacuum dying at 56%.
Ez már 3 éves téma és nagyon sokan panaszkodtak erre a hibajelenségre.Volt aki ezeket végigszenvedte:
I changed the following:
factory reset (useless)
new battery (useless)
new motherboard (useless)
new fan motor (useless)
cleaned and greased all the motors, including the gear in the main roller (useless)
new charging dock (useless)Nem túl bíztató.
-
Sliderxy
senior tag
válasz Nikaré #22993 üzenetére
Sajnos nem oldódott meg a probléma és most azon agyalok, hogy vajon az új akksi rossz vagy valami más probléma lehet és a tegnap esti netes kutakodásom után kezdem úgy gondolni, hogy inkább az utóbbi lesz.
A jelenség most az, hogy akksi feltöltve, mobil app mutatja, hogy 100%, indulást követően viszont 1 perc alatt átlagosan 1%-al csökken az app szerint a töltöttség, aztán ez fokozódik. Ahogy eléri azt a 60%-körüli értéket, ami alig 25-30 perc, menet közben kikapcsol.
Töltőre visszatéve a mobil appban csekkolva azt látom, hogy a kapacitás visszaesik 60%-ról 0%-ra. Megint töltés fullra. Indítás után elkezd kanyarodva tolatni, turbo fokozaton, wheel error hibát dob, holott annak semmi baja. Factory reset, wifi reset, megint tölt 100%-ra, indítás, alig fél óra múlva megint megáll. A 4 fokozat között válltogatva (Silent, Normal, Medium, Turbo) a Silent működik, mert hallom hogy halk, viszont a másik 3-nál ugyanolyan teljesítménnyel pörög, ami valószínűleg a Turbo fokozat lehet a gép hangjából ítélve.Találtam jópár reddit bejegyzést, ahol ilyen jelenségről panaszkodnak. Cseréltek már ők is akksit, sőt volt aki az alaplaptól kezdve kicserélt már szinte mindent. Hivatkoznak egy youtube videóra (ezt majd még megnézem), ahol valaki megoldja ezt a problémát, mégpedig valamilyen biztosíték/ok cseréjével.
Megyek tovább, mert amúgy a gépet szeretjük, de azért vicces, hogy 1 év után így meg tud dögleni.
[ Szerkesztve ]
-
Sliderxy
senior tag
válasz Sliderxy #22769 üzenetére
Február 28.-án meg is érkezett a 4.-én rendelt akksi, alig több mint 3 hetet kellett várnom rá.
Este összeraktam, töltőre tettem. Kívánsi vagyok, hogy a 2600mAh helyett a 3600mAh-ás hogy fog ma teljesíteni.
Nagyon időszerű volt már a csere, az utóbbi időben már néhány perc után megállt. -
Sliderxy
senior tag
válasz Sliderxy #22767 üzenetére
Végül találtam ezt:
[link]
Ebből berendeltem a 3500mAh-s változatot.
Subtotal HUF 7,070.92 Shipping HUF 2,432.22 Total HUF 9,503.14Elvileg február végén jöhet. Hát kíváncsi vagyok.
Magyar piacokon 10 körül volt a legolcsóbb, de azok 2600-asak, meg a készlet is bizonytalan, több helyen 5-6 hét a szállítás, gondolom ugyanúgy berendelik kintről.Plusz akkor már egy ilyet is hozzácsaptam 2800 forintért:
[link]
Ennek a minőségére azért kíváncsi leszek. -
Sliderxy
senior tag
válasz Sliderxy #22723 üzenetére
Szétkaptam, azt hittem, hogy sokkal jobban meg kell bontani majd, hogy hozzáférjek az akksihoz, de csak a hátsó panelt kellett lecsavarozni és ott volt közvetlen alatta.
Egyébként ha lenne nagyobb kapacitású hosszabb akksi ugyanezzel a keresztmetszettel, akkor meg lehetne oldani, hogy beférjen a műanyag bordák eltávolításával. Kétoldalt mellette van hely még bőven.A készülék: Xiaomi Mi Vacuum Mop Essential
Üzemidő: 1 év után kemény 45 perc
Használat jellege: kb. 3 naponta, dokkoló folyamatosan a hálózatra kötve, gép használat után dokkolón. -
Sliderxy
senior tag
Én mindig a dokkolón hagytam, ami folyamatosan be van dugva a hálózatba, ezáltal folyamatosan tölti az akksiját. Na most, hogy ezért vagy sem nem tudom, de alig 1 év alatt 50%-al csökkent az akku teljesítménye.
-
Sliderxy
senior tag
válasz zoleeno1 #22727 üzenetére
Csapvíz nem ajánlott, persze ez sok mindentől függ, helyi vízműszolgáltatói adottságok, vízminőség, van-e otthon bármifelé szűrőberendezés ami tud olyan minőségű vizet produkálni ami megfelelő lehet a gépbe, stb. Ezek a feltételek általában nincsenek meg, vagyis nem lesz olyan minőségű a vized ami megfelelő lehet a készülékbe. Az ország legtöbb pontján kemény a víz, ezáltal a fúvókák hamar el is tömítődnek. Nem ajánlom a csapvizet, próbáltam és el is kövesedett az első gépem, ami ugye orvosolható, de jobb megelőzni az ilyen problémákat. Ioncserélt vizet használok, azóta nincs probléma.
Szárítógép kondenzvizét még nem próbáltam, nem is fogom valószínűleg mert abban is van minden. Az öblítő illatát is lehet rajta érezni, szóval annyira azért az sem tiszta víz. Ettől függetlenül lehet, hogy nem tömíti el, meg még illatos is használat közben. -
Sliderxy
senior tag
-
Sliderxy
senior tag
válasz Nikaré #21333 üzenetére
Nem maradt így!
Érthetetlen számomra, de a sokadik használat után ugyan azt csinálja a Xiaomi Vacuum Mop Essential gépem amit korábban is, úgyhogy a reset csak egy ideig oldotta meg a problémát.
Tegnap megint azt csinálta mint korábban, hogy addig ment amíg 0%-ra le nem merítette magát.
Furcsa, hogy 1 hónapon keresztül működött rendben a reset után, most meg újra kezdi a hülyeséget. Ráadásul firmware frissítés sem volt rajta, szóval ugyanaz a szoftver verzió megy rajta mióta resetelve lett. Érthetetlen. -
Sliderxy
senior tag
válasz macii97 #21348 üzenetére
Hát ezek mindent tudnak csak felmosni nem. Arra más kategóriát néznék. Inkább törlés, amit tud, de az is hagy kívánni valót maga után. Ha meg kutyapiszkot kell a házban feltakarítani akkor már nem ezzel állnék neki. Bár remélem ez csak vicc volt vagy a kutya által okozott piszokra gondolsz, mert ez így elég szarul hangzik. Szó szerint.
-
Sliderxy
senior tag
válasz tvamos #21345 üzenetére
Igen ezek selejtek.
Viccet félretéve, van ez olcsóbban is csak utána kell keresni:
Xiaomi Roidmi EVE Plus -
Sliderxy
senior tag
-
Sliderxy
senior tag
válasz szotyika77 #21339 üzenetére
Szia!
Én ezt használom nagyobb felületen, tökéletesen megfelel erre a célra:
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop EssentialVan benne feltörlő funkció is, de ha nem akarod használni akkor nem rakod fel rá a mop-ot és akkor csak porszívózik.
-
Sliderxy
senior tag
Nem, rendesen dolgozik. Eddig úgy volt, hogy használat közben amikor elérte a 20%-ot hangjelzéssel közölte, hogy visszamegy a dokkolóhoz tölteni, lekapcsolta a szívómotort és szépen beállt a helyére. Most ahogy a mobil appon nézem simán lemegy 0%-ig és takarít közben ahogy kell.
[ Szerkesztve ]
-
Sliderxy
senior tag
Köszönöm!
Igazából az a furcsa az egészben, hogy kidolgozza az idejét, sőt, tovább megy mert a maradék 20% töltöttséget is elhasználja és egyszer csak megáll hangjelzés nélkül amikor már 0%-ra lemerült.
Nem lehet, hogy valami szoftveres hibája van? Ha az akku lenne rossz akkor nem menne ilyen sokat nem? -
Sliderxy
senior tag
Xiaomi mi robot vacuum mop pro essential gépem megbolondult.
Addig megy amíg teljesen lemeríti magát és hangjelzés nélkül menet közben kikapcsol.
Eddig úgy volt, hogy ha töltöttségi szintje elérte a 20%-ot ment vissza a töltőre.
Üzemidőben változást nem igazán tapasztaltam.
Mi lehet ez akksi probléma vagy szoftveres gond?
Sosem mókoltam rajta semmit, ahogy megvettük úgy használtuk, kicsivel több mint 1 éves a készülék így gari természetesen már nincs rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős