Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:40:46

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2201) Atomgeszi válasza sz_gabor (#2200) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Az ujjlenyomat kényelmes lenne viszont

(#2202) ANOka válasza sz_gabor (#2200) üzenetére


ANOka
őstag

Ez így egyre rosszabbul hangzik... :( :U

(#2203) syler123 válasza Mosqu!to (#2198) üzenetére


syler123
veterán

Köszi! :)
Találtam olyat hogy store notifications, hátha...

sz_gabor: A napi belépés egy ujjlenyomat-olvasós telefonnál szerintem baromság. A store úgyszintén. Európai régióra szépen felvihetnék a termékeiket... A roborock már rajta van az európai régiósnál.

[ Szerkesztve ]

(#2204) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Nem tudom mi a fene folyik a DPD-nél, de most kicsit tele van a hócipőm velük. GB-ről várok 3 csomagot, még dec. 29-én, és 30-án kaptam meg a csomagszámokat. Az egyik a porszívó. Pénteken hívott a futár, hogy csomagot hozott, de mivel nem voltam otthon, és a szomszédban sem volt senki, nem tudtam átvenni. Jó, mondta, hogy majd hozza köv. munkanapon, vagy kérhetek címmódosítást az ügyfélszolgálaton. Először nem is tudtam mi az, aztán megnéztem GB-n, DPD-n és Farya-n is, és úgy derült ki, hogy a porszívó. Na azóta se hétfőn, se kedden nem jött a csomag, meg az a fura, hogy a kézbesítésről se e-mail, de sms nem jött, hogy hozzák. Most meg a DPD csomagkövetőn sem látok semmi infót, mind a 3-nál megint ugyanaz van, hogy az adatok továbbítva a DPD felé. Ki érti ezt....tegnap hívtam az ügyfélszolgálatot, és rájuk pirítottam, hogy nekem ma kihozzák, mert kiverem a hisztit!

(#2205) tomazin válasza Gabesz87 (#2204) üzenetére


tomazin
veterán

nálam is ez volt, hogy úgy hívott, hogy ott van a ház előttt. mondom az frankó, de én meg nem. mondtam adja oda a szomszédnak. melyiknek, mert ez egy sarokház - kérdezte. ez volt a szerencsém, hogy ezt mondtam, mert a végén odaadtam volna valaki másnak, mert az egyik számot félrenézte.
szóval aggodalomra semmi ok, business as usual

(#2206) retesz147


retesz147
addikt

Urak, egy telefon a DPD-nek és mindin megbeszélhető....
Utóbbi időben nem jön sms a szállításról, de gondolom azért valamennyire nyomon követitek a csomagot, amint Magyaroroszágra ér, egy telefonn a DPD-nek és minden megbeszélhető, elintézhető előre (szomszéd, más cím, más dátum)....
Sőt tovább megyek, ha jön a futár elkéred a számát és valszeg kövire is Ő hozza a DPD-s csomagot, akkor már konkrétan Őt hívod és minden lebeszélhető velük, általában....

Xiaomi 13 eu dev...

(#2207) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Na megjött ma a porszívó. A MIUI oldalról leszedtem a Mi Home-ot. Feltettem, a porszívót is sikerült párosítani, meg a hangját átváltani angolra. Frissítette a fw-t, és a plugin ahogy láttam, a 10402-es, szóval azt külön már nem töltöttem le a MIUI-ról, gondolom akkor az u.a. Amit nem értek, hogy az app magyar nyelvű, de a porszívó menüje azon belül ilyenkor kínai. Ha átváltom angolra az app menüjét, akkor a porszívó menü is angol lesz. Hogy lehet magyarul megjeleníteni? Ill. még egy kérdés: próbálkoztam a magyar hanggal. Viszont a win-mirobo-nál megakadtam. Amikor rendszergazdaként futtatnám, ezt írja ki:

Meg abban sem vagyok biztos, az ini fájlnak hogy is kéne kinéznie. Van egy IP és egy token sor, azokat átírom a sajátomra, de nem értem, miért van alatta egy EXAMPLE sor még egy ip és token-el. Ezt is át kell írni? Vagy ez törölhető?

[ Szerkesztve ]

(#2208) sz_gabor válasza Gabesz87 (#2207) üzenetére


sz_gabor
tag

A 10402-at is természetesen le kell tölteni a MIUI fórumról (a gyáriba nincs magyar nyelv) és ki kell cserélni az eredetit, a MIUI.hu fórumon leírt módon.

Ezen az oldalon elolvastad a hozzászólásokat (már le lett írva mit kell csinálni a képen levő hibánál)?

Win-mirobo.ini :
ip= ide írod az porszívó IP címét
token= ide írod a tokent

;EXAMPLE magyarul példa
;ip=192.168.0.100
;token=abcdef0123456789abcdef0123456789

Ahol az elején ; van nem kell semmit írni ez csak egy minta hogy kell kitölteni az adatokat.

[ Szerkesztve ]

(#2209) Gabesz87 válasza sz_gabor (#2208) üzenetére


Gabesz87
addikt

Ja, nem tudtam hogy ki kell cserélni. Én azt hittem az ugyanaz,mint amit le is töltött magától. Viszont azt nem értem,hogy mindig azt írják a miuin hogy ez a mappa a belső tarolon van. Nekem viszont az SD kártyán van. Vagy az mIndegy?
A másik hibát illetően meg nem vagyok előrébb,mert pontosan így csináltam. Az Example-hez (tudom, hogy mintát jelent, épp ezért) nem is írtam semmit, csak az első két sort írtam át a saját Ip és token-re. Elég egyértelmű. És így is jön ez a hiba.
Még megpróbálom fokonyvtara tenni. Arra is gondoltam, hogy lehetséges, hogy 32bites javát tettem fel. De a hibauzi nem erre iranyul.

[ Szerkesztve ]

(#2210) sz_gabor válasza Gabesz87 (#2209) üzenetére


sz_gabor
tag

Roli5-nak ugyanaz volt a problémája,így oldotta meg.
Ha így se megy próbáld elindítani a php.exe-t elindul-e.

Az eredeti MiHome a telefonra teszi a plugin mappát amihez csak rootolt telefonon lehet hozzájutni, ezért a miui MiHome-on néhány script módosítva van hogy olyan helyre tegye a könyvtárat ahol rootolás nélkül is ki lehessen cserélni.
A legtöbb telefonba már akkora a belső tároló hogy nem használnak SD kártyát, azért írják hogy a belső tárhelyre (Ami a telefon beállításába be van állítva tárhely arra teszi).

[ Szerkesztve ]

(#2211) Gabesz87 válasza sz_gabor (#2210) üzenetére


Gabesz87
addikt

Na szuper minden, sikerült a magyar hang is, meg a magyar felület is, köszi! Simán átmásoltam a win-mirobo mappát a C: gyökérbe, és úgy ment.
Még egy amatőr kérdés: ha most a nappaliban van dokkolón a gép, de én pl. csak a gyerekszobát akarom porszívózni, azt hogy kivitelezzem? Oda kell navigálni a távirányítóval (vagy kézzel odavinni), és rányomok, hogy porszívózás, és ennyi? És ha végez? Mert ha becsukom a szoba ajtót, hogy ne menjen ki, akkor nyilván nem tud visszamenni a dokkolóhoz.

Ja még valami: olvastam korábban, hogy az automata frissítést ki kell kapcsolni, mert visszaáll kínaira (vagy ilyesmi). A Mi home beállításoknál a plug-inek frissítése opciót kell kikapcsolni?

[ Szerkesztve ]

(#2212) pn4hvq válasza Gabesz87 (#2211) üzenetére


pn4hvq
senior tag

Hasonló helyzetben én odaviszem a kérdéses szobába, elindítom, és rácsukom az ajtót. Ha végzett, akkor pedig visszaviszem kézzel a dokkoló elé. Jobb megoldást szívesen várok :).

A Mi home beállításoknál a plug-inek frissítése opciót kell kikapcsolni?

Igen.

(#2213) qqzs válasza pn4hvq (#2212) üzenetére


qqzs
őstag

Kezi odanavigalas utan racsukod az ajtot majd ha vegzett es szolt hoyg nem talalja a dokkolot akkor kinyitod az ajtot es hazakuldod. (nem probaltam csak igy a legegyszerubb) de ha csak helyi kosz van akkor a hazakuldes gomb nyomvatartasaval helyi takaritast csinal kb 2m2 teruletet jar be

Eladó: GTS450

(#2214) totog


totog
tag

Roborock-ot (az uj xiaomi) esetleg vett/tervez venni valaki?
Ugy latom kb csak a geekbuying ES opciojanal van international verzio raktaron, de az osszes kupon gearbest-es (ott kinai csatlakozos van csak).

Samsung A71, Zigbee powered Home Assistant, Xiaomi Roborock

(#2215) Atomgeszi válasza totog (#2214) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Kínai csatlakozón azt érted, hogy a dugvillára kell egy átalakító, vagy egy villamossági boltból egy másik tápkábel (500-1500 Ft értékben)?

(#2216) totog válasza Atomgeszi (#2215) üzenetére


totog
tag

Jogos, ahogy nézem teljesen szabványos a csatlakozó, szóval nem lenne macera venni egy másik tápkábelt.
Akkor jó lesz a gearbest is. :)

[ Szerkesztve ]

Samsung A71, Zigbee powered Home Assistant, Xiaomi Roborock

(#2217) Silent77 válasza totog (#2216) üzenetére


Silent77
veterán

Nekem eu-s jött gb-ről.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#2218) retesz147 válasza Silent77 (#2217) üzenetére


retesz147
addikt

V1-hez képest az algoritmus érezhetően fejlődött, a "mozgás kultúrája"?
Akadályokat valóban jobban veszi?
Feltörlő funkció iLife feltörlő minőségét eléri?
:R

Xiaomi 13 eu dev...

(#2219) Silent77 válasza retesz147 (#2218) üzenetére


Silent77
veterán

Nem vettem észre ilyen változást.
Akadályozokat jobban veszi.
Feltörlést még nem néztem. :B

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#2220) farkas26


farkas26
Topikgazda

Kérdésem lenne az ilife A4s-hez tudom,hogy nincsen virtuális fal,de tudná kezelni? :F
Csak arra gondolok itt,hogy a amikor legurul a dokkolóról l azt se közelíti meg utána, míg le nem merül vagy küldöm haza. Gondolom addig hasonló jelet bocsájt ki a mint a virtuális fal,de lehet tévedek.

"A jövő sem a régi"

(#2221) ribarszki válasza farkas26 (#2220) üzenetére


ribarszki
őstag

Nem. Nekem volt itthon egy időben A4 és X5. Az X5-höz járt virtuális fal. Kíváncsiságból kipróbáltam, hogy az A4-es érzékeli-e a falat. De nem, simán áthaladt rajta.

(#2222) kenguru99


kenguru99
aktív tag

A navon relax-ról valakinek van tapasztalata? Gondolom ez valami egyenkínai termék átcímkézett változata.

(#2223) Joba006 válasza kenguru99 (#2222) üzenetére


Joba006
csendes tag

Nem tudom, csak egy tipp, de külsőre a Bleamn típusai kísértetiesen hasonlítanak erre :) Alin több fajta van

https://bleamn.aliexpress.com/store/2781165?spm=2114.10010108.0.0.1010a5b5ma8tZ1

Igaz, hogy azokon sötét a betét a kijelző körül, de a tetején a megvilágított ikonok, az ütköző alakja, a távirányító kinézete, vagy a tetején a körkörös minta és a kiemelkedő fekete "UFO" árulkodó lehet. Vagy már a Bleamn is koppintás :)

[ Szerkesztve ]

(#2224) Joba006 válasza Gabesz87 (#2207) üzenetére


Joba006
csendes tag

Nekem is sikerült a magyar hang, de nagy szenvedés volt. Ha másnak is a hiányzó php.exe a gond (#2207 hozzászólás), akkor a vírusirtó lehet a ludas. Órákig tartó kísérletezés (sokszori VC és Java újratelepítések, telócserék stb. után) egyszerűen ki kellett kapcsolnom a Norton-t addig, amíg kicsomagolom a win-mirobo.zip file-t, mert automatikusan törölt az "aljas" :) Mintha valahol más is ezt írta volna, csak Avast-tal járt így.

Szóval fel a fejjel, a módszer egyszerű és nagyszerű! :D

(#2225) Gabesz87 válasza Joba006 (#2224) üzenetére


Gabesz87
addikt

Nekem is jelzett az AVG, de kizárást adtam hozzá, így nem törölte le. De ahogy írtam, nekem viszonylag egyszerűen megoldódott a probléma: simán csak átraktam az egész mappát a C: meghajtó gyökérkönyvtárba.

Más téma: volt már itt szó tartozékokról: honnan érdemes venni? Régebben EZ volt linkelve, csak ha jól emlékszem, vita téma volt, hogy ez most az 1. generációhoz, vagy a 2-hoz jó. Szóval Gen1-hez ez jó, vagy esetleg van így csomagban máshol jobb ajánlat? Aliról még nem rendeltem.

[ Szerkesztve ]

(#2226) Roli5 válasza Gabesz87 (#2225) üzenetére


Roli5
tag

Az szééép. Én 1 generációshoz rendeltem. Félúton járhat Kína és köztem. Ha nem jó, az nagy szívás, mert venni kell hozzá egy roborockot, hogy ne legyen ablakon kidobott pénz..

(#2227) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Megvolt a Xiaomival az 1. takarítás :) Igaz, két nap alatt, több részletben. Egy eset volt, hogy beszorult az íróasztal alá (épp befért alá, aztán kijönni már nem tudott), de ettől eltekintve teljesen elégedettek vagyunk, szépen feltakarított, és meglepő, mennyi koszt összeszedett. Abszolút megérte az árát, örülök, hogy nem random robotot vettem.

(#2228) m4rk.89


m4rk.89
aktív tag

Hello!

Olcsóbb kínai robotok közül melyik az ajánlott?

(#2229) Gabesz84 válasza Gabesz87 (#2225) üzenetére


Gabesz84
őstag

a Linkelt tartozékok, azaz a HEPA filter, a főkefe, és a kis oldalkefe azok mindkét robottal kompatibilisek.
Láttam youtubeon vmi összehasonlító tesztet ahol emberünk a 2-es keféjét beletette az 1-esbe. Nem csak ránézésre egyformák, hanem tényleg.

(#2230) Gabesz87 válasza Gabesz84 (#2229) üzenetére


Gabesz87
addikt

Értem, köszi. Meg ha jól emlékszem, a kül. hogy a jelenlegi szűrő nem mosható, de ez a HEPA igen!?

(#2231) retesz147


retesz147
addikt

iLife A4 v A6 vagy bármelyikbe valaki rendelt már HEPA szűrőt?
Úgy érzem elérkezett a HEPA-nak a vége és kell rendelnem.

Ezt és ezt találtam.
Van valakinek bejáratott- jó minőségű- ellátója?
:R

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 13 eu dev...

(#2232) Gabesz84 válasza Gabesz87 (#2230) üzenetére


Gabesz84
őstag

ezt sem cáfolni sem megerősíteni nem tudom. Én olvastam erről a moshatóságról már mindenfélét.
Volt ahol azt írták hogy a HEPA filter is tök ugyanaz mindkettőben, és csak elírás hogy mosható az új...

(#2233) espista


espista
senior tag

Sziasztok. Még január 5-én rendeltem a gearbest-től EU Expressel egy 1st gen Xiaomi porszívót, de nem kaptam nyomkövetési számot. Meg tudom valahol nézni, hogy merre jár a porszívóm?

Romani ite domum!

(#2234) retesz147


retesz147
addikt

Hátha valakit érdekel:
Ilife A6 víztartály.

Xiaomi 13 eu dev...

(#2235) Turbobacsi válasza retesz147 (#2234) üzenetére


Turbobacsi
senior tag

szvsz. ez annyi hogy kicsorgat vizet maga után?

"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"

(#2236) qqzs válasza Turbobacsi (#2235) üzenetére


qqzs
őstag

mint minden vizes porszivo

Eladó: GTS450

(#2237) retesz147 válasza Turbobacsi (#2235) üzenetére


retesz147
addikt

Pontosan, ahogy a többi is (még az új Xiaomi is csak csorgatja, ha jól tudom)

Engem egyébként érdekel a dolog (korábban sokat kerestem), csak az ára nem tetszik(20-25$ adnék érte max, többet nem ér), főleg nem úgy, hogy rongy sincs hozzá és még vadásznom kell, hogy melyik lehet a rávaló :W

Xiaomi 13 eu dev...

(#2238) tomazin válasza espista (#2233) üzenetére


tomazin
veterán

Eu express-szel biztos kaptál, csak elé kell írni a 1550et es ugy fog latszani valami (vagy nem) a dpd-n.

[ Szerkesztve ]

(#2239) qqzs válasza tomazin (#2238) üzenetére


qqzs
őstag

vagy a panasian lehet kovetni uk elott is

Eladó: GTS450

(#2240) espista válasza tomazin (#2238) üzenetére


espista
senior tag

Így már megvan. "A megrendelési adatok továbbitva a DPD felé." :W Még el se indult január 6. óta.

[ Szerkesztve ]

Romani ite domum!

(#2241) tomazin válasza espista (#2240) üzenetére


tomazin
veterán

az nem olyan rossz...
btw mielőtt kiakadsz ez azt jelenti,hogy nem indult el angliából.

[ Szerkesztve ]

(#2242) RegElek válasza espista (#2240) üzenetére


RegElek
csendes tag

Gearbest csoportban kaptam segítséget, mert nekem is úgy látszott, hogy január 9 óta meg se moccant.

Itt próbáld meg az 1550-es "előjel" nélkül:
http://www.faryaa.com/user/index/package-refer/type/track

Nekem azt írja, hogy vámkezelés alatt, míg a DPD oldalán továbbra is az van, hogy megkapták az infókat.

https://regelek.hu/

(#2243) Balázzs


Balázzs
senior tag

Sziasztok!

xiaomi 1gen porszívót rendeltem, tegnap meg is jött, viszont nem tudom párosítani. Rákerestem neten is, ugyan azt írja, hogy reseteljem a gépet, majd amikor villog a led akkor keressek rá az app-ban, de nem találja így sem.

van valami más megoldás?

köszi

Balázs

(#2244) Drakk válasza Balázzs (#2243) üzenetére


Drakk
tag

Mainland China van beállítva az app-nál? Nekem rögtön megtalálta.

Amit most gondolsz, holnapi életedet formálja.

(#2245) Balázzs válasza Drakk (#2244) üzenetére


Balázzs
senior tag

Jo kerdes, Este megnezem.

(#2246) tobias40 válasza Balázzs (#2243) üzenetére


tobias40
veterán

Mennyiért vetted és honnan,mennyi idő alatt jött meg ha szabad kérdezni? ;]

(#2247) Atomgeszi válasza Balázzs (#2243) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Szia

Egyik barátomnak a wifi mac szűrés volt a ludas

(#2248) syler123


syler123
veterán

Úgy tűnik megvan az első alkalom hogy megkattant a porszívó, ezt produkálta, a szoba közepén meg úgy döntött alszik...
Látszik, hogy ferde a térkép, a falak, minden... Ha hazamentem kíváncsi leszek mi fogad...

(#2249) Balázzs válasza tobias40 (#2246) üzenetére


Balázzs
senior tag

Ment privi.

(#2250) qqzs válasza syler123 (#2248) üzenetére


qqzs
őstag

En aztvett eszte hogy ha a tolto picit elfordul akkor ahhoz kepest hizza a vonalakat. Bat a tieden van par viszintes fal is. Vahy ilyen a haz vagy valami mas erdekesseg tortent

Eladó: GTS450

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.