- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
-
LOGOUT
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
csasaKKP
senior tag
Sziasztok! Csatlakozom én is.
Beszéltem az ügyfélszolgálattal, (nem Ritával, ő nem tudott válaszolni). Mastercard nem prémium felhasználóknak ideiglenesen nem igényelhető. Szeritem ennek amúgy az az oka, hogy a Visa a kártyahasználat után jutalékot ad a Revolut-nak. Azt viszont elfelejtettem negkérdezni, hogy a Visa az contactless?Ja, igen, ha valaki most Mastercard-ot akar, az előfizethet a prémiumra, de 14 napon belül lemondhatja. Ekkor a kártya + szállítás, azaz 12€ kell kiperkálni, az első havi prémium díját visszaadják.
-
MrPeekaboo
senior tag
Valóban volt egy kis félreértés, de az általam említett problémák továbbra is fennállhatnak. Ha ezekkel meg tudsz barátkozni és az általad preferált kártyás vásárlások, készpénz felvétel működik, akkor nincs gond. Én először feltöltés nélkül a személyazonossági ellenőrzést vinném végig. Ezzel biztosítanám, hogy a megfelelő limitek elég magasak. Aztán feltöltenék a kártyára egy kisebb összeget és elkezdeném használni, mint egy rendes bankkártyát. Pár hét alatt kiderül, hogyan szuperál, utána meg eldöntheted, hogy teljes fizetéssel beleugrasz-e vagy sem.
-
debcamp
aktív tag
válasz
MrPeekaboo #135 üzenetére
Félre értettél, vagy én nem voltam pontos.
Úgy értettem hogy a kezdeti időszakra amíg nincs NI szám, ami ugye feltétele a rendes bankszámla nyitásnak, addig jó lehet e a revolut a jövedelem biztonságos tárolására. -
Xray-1
tag
válasz
#74018560 #143 üzenetére
Új vagyok benne, biztos azért nem értem...
Nekem Ft-ra kijött a bank által megadott 317,7-es Euro ár a "vásárlás"= töltés után, akkor ez a banki euro ár végülis a VISA álltal megszabott nemzetközi váltás lenne?
Nekem azért nagyon nem mindegy... Ha előbb látom ezt a Transferwise-t, beljebb lennék egy kevéssel, amin nem a bank hízott vna.Nekem most így fel van töltve valamennyivel a Rev. szla. Ha azon belül átrakom FT-ba (egy részét mondjuk, váltás, középen, a programban), akkor kell bármit még beállítanom, hogy a fizikai kártya, amit kaptam (VISA) ezt a Ft-ot használja, amikor veszek kiflit (pl.) vagy ez már automatikus, ha van Ft is vűltva a Rev.-ben?
-
törölt tag
Nekem mindegy, hogy a bankom mennyiért ad és vesz devizát, hiszen ahogy írod a Revolutos beutalás vásárlásnak számít, ergo az árfolyamot a VISA (MS) váltja és nem a bank! (Ráadásul a Revolutra érkező devizát is lehet forint számlaként használni itthon a kedvező váltás miatt...)
Amúgy én azt várom, hogy USA-ban is legyen már Revolut, mert ottani számlára utalni még mindig pénzbe kerül.
-
_ATi_1
senior tag
Értem. Viszont mivel bankonként különbözik a deviza átváltási árfolyama, nem minden esetben éri meg a TW használata, sőt mivel van egy minimum díja, ezért kis összegeknél jellemzően jobb végösszeg jön ki sima kártyás feltöltéssel.
Van 1-2 bank, ami MNB középárfolyamán váltja az EUR terheléseket.
Abban egyetértek, hogy a HUF alapú bankkártyás feltöltés nagyon hiányzik már a Revolutból. -
Xray-1
tag
válasz
#74018560 #136 üzenetére
Vásárlásként veszi, Ft számla esetén a deviza árfolyammal számol a bank, ami kevesebb, mint a bank "Eladási". CIB-et épp most néztem, eladás, Euro:i 324Ft, deviza: 317,7Ft. Azért levesz így is nem kicsit, de ezt jelenleg nehéz kerülni. Ha nyitsz euro számlát, annak is díja van. Van bank ahol még azért is levonnak, ha befizetsz pénzt. Én nagyon megutáltam őket.
Úgy kell már ez a Revolut, mint éhezőknek a kenyér!!!
Remélem hamar jön a helyi Ft szla. Akkor vásárlásnak veszi a feltöltést és nem vehetnek le sehol.
Migrálok is rá mindent.Ma utána nézek a Transferwise feltöltésnek.
Azt írják, azzal még lehet sporolni. (addig, míg nincs Ft alapú)Szerk.:
Meg is néztem! 1/3-a a költség ezzel, mint ha simán bankártyával töltöd.
Magyarán ~155e ft (500€) utalása magyar bankkártyával= 3200-3500Ft
Transferwise: Bankártyával kb. 1500-1600 Ft
Transferwise, utalva: kb. 1000-1100 Ft -
_ATi_1
senior tag
válasz
#74018560 #136 üzenetére
A visszaigazoló SMS-ben csak a zárolás összegét látod, ami legtöbb esetben nem egyezik a tényleges terhelés összegével. Érdemes 2-3 munkanap elteltével ránézni a számlakivonatra, ekkor már látszik a valós összeg, bár VISA kártyával jellemzően elég jó árfolyamok érhetők el.
-
törölt tag
Raktam a kártyára 120USD-t VISA-val majd megnéztem a visszaigazoló sms-t illetve a Revolut árfolyamát.
Kb a kettő között volt 30ft különbség, szóval kb semmi.
Ment már rá nagyobb zsé is, csak akkor nem néztem -
MrPeekaboo
senior tag
Nem kell Angliában lakni és használni a kártyát ahhoz, hogy eldöntsd, hogy főszámlaként/kártyaként érdemes-e használni. Ehhez elég beleolvasni a Revolut fórumába és elég szépen kirajzolódik a kép. Mivel ez egy éppen felfutás alatt lévő fintech cég, így természetesen vannak problémák/gyerekbetegségek. Pl. support nehezen elérhető; nem minden helyen fogadják el a prepaid kártyát; a ráutalt nagyobb összegű pénzt megállíthatják és több napra foghatják, amíg igazolod, hogy honnan van; néha számla lock miatt nem férhetsz hozzá a pénzedhez bizonyos ideig; éves korlát van, hogy mennyi pénzt tölthetsz fel stb. Szóval én azt tanácsolnám, hogy egyelőre várj még ezzel a váltással és párhuzamosan használj rendes számlát és ezt is, így kitapasztalod. Pár év múlva újra meg lehet vizsgálni, hogy mi változott és akkor ismét fontolóra lehet venni.
-
debcamp
aktív tag
Üdv,
Ha esetleg lenne olyan itt aki Angliában már jelentős múlttal, rendszeresen használja ezt a számlát/kártyát.. Tudna segíteni abban, hogy vajon mint fő számla, érdemes e ezt kiváltani és használni hosszú távon (fizetés erre menne és vásárlásra lenne használva), vagy idővel érdemes azért cserélni/mellé egy bank számla is (ha lesz ni szám) ? Köszönöm
-
louiphoto
csendes újonc
Koszi Mindenkinek!
-
vmarci21
tag
válasz
louiphoto #129 üzenetére
brit font számláról sima, helyi átutalással tudsz Revolutra pénzt küldeni. Ha van brit bankkártyád, akkor arról is ingyen tudsz fontot feltölteni. - magyar, országon belüli HUF küldés jelenleg nincsen, de ha minden igaz, április közepén már lesz - kártyáról HUF feltöltés jelenleg nincsen, de euro-ban lehet feltölteni HUF-os kártyáról, ez esetben nem a Revolut, hanem a bankod fog váltani HUF-ról euro-ra
-
louiphoto
csendes újonc
Sziasztok!
Ma megerkezett a visa kartyam. Sajnos az ingyenesrol lemaradtam igy 6 euro volt. Master-t nem is tudtam valasztani..Lenne par kerdesem.
1. Hogyan tudok a legegyszerubben es legolcsobban eurot kuldeni ra?
Van magyar es angol szamlam is, de inkabb a magyart reszesitenem elonyben mert most itt vagyok.
A magyar szamlam ft szamla, ha nem muszaj nem csinalnek euro szamlat itthon.2. Kell valahogy aktivalnom a kartyat?
ATM-ben vagy valahogy maskepp?3. A szemelyazonossagomat,hogyan tudom elkuldeni?
Meg ezt nem csinaltam meg.Elore is koszonom a segitseget!
-
-
Kövi
csendes tag
Ma rendeltem kártyát és nem volt kártya gyártási díj, viszont szállítási díj - 6 eur - volt. Ez még az akció keretében történt, vagy az lezárult tegnap és így jártam
-
mrrr74
aktív tag
Sziasztok,
abban tudtok segíteni, hogy mit kell beállítanom ha fontot szeretnék fogadni egy londoni cégtől és a Revolutot szeretném megadni, mint bankszámla? Azt már beállítottam, hogy legyen font számla is, de ott 2 lehetőséget látok: local, illetve swift. Itt vesztettem el a fonalat; ha létrehozok egy local számlát, akkor meglesz az angol utalásokhoz szükséges sort code is, ez úgy működik, mint egy helyi bankszámla? Magyarországon élek, itt szeretném levenni a pénzt egy bankautomatából. Vagy mindenképpen SWIFT kell? Illetve egyáltalán jó az elgondolás, ez működik így?
-
RobexX10
aktív tag
-
vmarci21
tag
válasz
ElektrikusDE #118 üzenetére
Revolutban egy fiókhoz lehet több pénznemet is aktiválni, és amihez van, lehet számlaszámot is kérni.
-
RobexX10
aktív tag
válasz
ElektrikusDE #118 üzenetére
Telefonszám legyen másik akkor mehet szerintem.
-
ElektrikusDE
senior tag
Vajon lehet két regisztrációm két különböző országból?
Mivel 2 lakcímem van, magyar és román, természetesen a román címmel lejjest nyitott, viszont forintba kapom a nyugdíjamat...
-
jezsu1998
csendes tag
-
RobexX10
aktív tag
-
zsoltex70
csendes tag
Jah és 2023. márciusáig, 5 évig van egy tök ingyenes, éves kártyadíjtól mentes, 95%-ban teljes értékű bankkártyám
már csak a Ft alapú top up kell, de bízom benne, hogy a következő egy évben sokunk ezen vágya teljesül
-
zsoltex70
csendes tag
válasz
vmarci21 #110 üzenetére
Hálás köszönet Marci
igy másnak is üzenem akinek nem megy az azonosítás
rájuk írtam Messengeren, 1 perc múlva válaszoltak, majd az appban a chatbot helyett egy pasi írt, hogy ott a chatben töltsem fel a a jogsim mindkét oldalát, valamint egy selfiet ahogy az arcom mellett tartom a jogsit
elküldtem, rá 2 percre kész az ID-m, látom a kártyán adatait
egy hét kínlódás utan, 5 perc alatt megvolt
köszönöm mégegyszer
-
zsoltex70
csendes tag
Gyerekek ez nem igaz és nem értem
lassan egy hete próbálom az ID-m azonosítani, de a selfie-n az istennek sem jutok túl, már minden okmánnyal próbáltam, a képek tökéletesek, de a selfie után bejön a pin kódos billentyűzet, feloldom és kezdhetem újra
minden engedély beállítva
ötlet? Hétfőn jön a kártya és használni sem tudom, 20€ ott pihen rajta
-
törölt tag
Ki miért választ inkább VISA-at vagy MasterCardot?
-
jezsu1998
csendes tag
Hello
Nekem is jött hírlevél hogy 18-ig van a magyaroknak (magyar lakcímmel gondolom), esetleg ha neked külföldön van a lakcímed az lehetett a gond.
A honlapjukon pedig van egy oldal, amin arról írnak pár mondatot, hogy Visa-t vagy Mastercard-ot válaszd, ebből nekem az jön le, hogy a rendelésnél lehet választani, hogy melyiket szeretnéd.
https://www.revolut.com/hu/help/getting-started/getting-a-card/getting-a-physical-card/choosing-between-visa-and-mastercard
-
louiphoto
csendes újonc
Kicsit megkavarodtam mar, most akkor mit adnak, visa vagy master? Megrendelesnel nem is neztem...
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Nintendo Switch 2
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Mobil flották
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest