Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sonarr és Radarr
- enginev3.0: Torrent autodl beállítás
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- bambano: A sor végén
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
-
LOGOUT
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MartOOn
addikt
na végre megtaláltam ezt a topicot.

nekem Ericsson sorom van illetve jó pár nokia is.
172,197,198, 337, 338, 628, 688, 868, 888, t28, t39, r310, r320, r380, t10, gf788,
tuti kihagytam valamit de majd eszembe jut...
nokiából:5110, 3210, 6110, 6150, 7110, 6210, 6310, 6310i, régi 60-asok, 8310, 8210,
meg még van philips, siemens,
összesen majd 150 teló. 20% müxik is. rendszerint csak bikázás után...
-
meroly
veterán
válasz
üzenetére
Én régen útáltam a nokiát, mert mindenkinek az volt. Egy Ericsson T28s-el feszítettem (A40, Trium Mars meg ilyenek után), na az sem volt piskóta, mindenki megnézegette. De a legnagyobb az volt mikor megvettem a 8210-esemet, a sok nokia-mániás csak lesett
Na és onnantól csak nokia 
csoda120: addig örülj míg nem kell a bankszámla, ott is csak lehúznak, amúgy 25 vagyok
grabber: szal akkor neked voltak ilyenek? A 6310i-t miért nem javíttatod meg?
-
Volt itt valahol siemens C25,C35,C45,Me45,C55,MC60.Bár a fele nincs meg,mert szerintem leadták a Pannon mobil gyűjtés akciójában.
Van eladó jelképes összegért 8510 előlapok,gomb,autós kihangosító.Teszveszen rákereshettek

-
csoda120
aktív tag
a múltkor beszéltem egy hardveraprós emberkével,neki 6db működőképes van,na őt tényleg irigylem

Igen tudom,hogy vannak eladók,de vaterára nem vagyok regisztrálva még,mert nincs bankszámlaszámom...
Kemény voltál Meroly ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem egy Pannonos siemens A35 volt az első telefonom,jaj,de utáltam szegénykémet

-
meroly
veterán
válasz
üzenetére
Siemens A40, pannon bee.
Emlékszem akkor jött be a voda és nagyon át akartam váltani, fel is hívtam a pannont, nem emlékszem pontosan mit mondtam, de arra igen, hogy mondtam a srácnak, hogy nem vagyok megelégedve a szolgáltatásaikkal, erre kérdezte, hogy melyikkel, aztán lenyomtam. -
törölt tag
Nektek mi volt az első mobilotok? Nekem LG B1200 (a világ egyik legmegbízhatatlanabb telefonja volt 2002-ben; de nem baj, szerettük, mert kicsi volt, meg polifónikus csengőhangjai voltak).

-
meroly
veterán
A 6310i-nél jobbat nem találtok.
Egyébként lenne egy épp felesleges 1200-m. Másodtelefonként használom, kb 2 hétig elvan a táskámban, úgy, hogy nem kell tölteni. Gondolom beszélgetésben is hasonlóan jó lehet, mert nincs mi merítse az akut. De nem is ajánlom, mert messze vagytok, bár Pest felé pont útba estek nekem
Dehát van egy pár eladó. -
Sziasztok!
Van egy 6310i telefonunk,ami néha 2 naponta kikapcsol.Mivel céges és fontos,eladnám vagy elcserélném,ráfizetnék bármilyen működő,sok készenléti és beszélgetési ideig bíró telefonra.
Vagy ha tudtok másvalakit aki éppen elad egy ilyen telefont szólnátok?
-
törölt tag
13 évesen mi még azt csináltuk 5 éve... Nem tellett az igazira.

Nekem 2005-ben, 2006-ban, meg 2007-ben is volt egy 3220-am. Már 2005-ben is viszonylag elterjedt volt a bluetooth.
2005-ben kaptam meg egyébként életem egy legmeghatározóbb mobilját, egy vadiúj D500E-t. De szerettem a kis dundit.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
csoda120
aktív tag
Én is gondolkoztam a dummy telókon,de azok nem tudom miért nem olyanok!Nincs történetük és olyan semmit mondóak szerintem!Na meg az igazi telefonoknál 2 roszból mindig lehet csinálni egy jót

Wictor: a 3220-ra lehet,hogy még visszatérünk
Nővéremnek V550 volt,meg most is van egy a gyűjteményben.Olyan kis dundi teló 
-
törölt tag
Tetszett benne, hogy felállítottam a talpára az asztalon, megcsörgettem, és "sétált". Mekkora flash volt anno az a villogós bizbasz is rajta. Most meg, 5-6 év után csak mosolygunk rajta.
Én egyébként inkább a bluetooth-ot hiányoltam belőle. Emlékszem, hogy pont a bluetooth miatt cseréltem el egy E550-es HelloMoto-ra. 
-
törölt tag
válasz
csoda120
üzenetére
3220-am van is egy raktáron valahol, ha kell alkatrész, szólj! Összedobunk egy működő telót.

meroly: én régen, mikor még tonnaszámra vettem vagizás céljából a dummy-kat, akkor azt csináltam, hogy élethűek legyenek, hogy szétkaptam őket és az alap 3D-s kijelzőkép helyére beraktam egy méretre szabott fekete papírdarabot, így olyanok voltak a dummy-jaim, mintha valódi mobilok lennének, csak éppen nem működnek.

-
törölt tag
Siemens M35 betonmobilokat valakinek esetleg a gyújteményébe?

Róluk volna szó.
-
csoda120
aktív tag
Úgy látom ez a topic kicsit megfagyott

A napokba pár "új" telefonnal fog bővülni a gyűjteményem
-
meroly
veterán
válasz
skylinelaca
üzenetére
Akkor itt a probléma, és gondolom az N70 meg a másikat, azért ment vele, szal a kábel jó.
-
itt találtam egy olyat hogy mit támogat a 3220 pc suite esetén. CA-42 . Nekem CA-53 van :S
-
-
JoolsNOS
veterán
válasz
skylinelaca
üzenetére
Nagyon szép állapotban van. Enyém azért párszor csattant a földön

-
meroly
veterán
válasz
skylinelaca
üzenetére
Ejha. Ha a kábel lenne rossz, akkor semmit se írna ki, bár lehet magát a kábelt is érzékelné és arra írná ezt.... Jó lenne megnézni egy másik pop-portos telóval. N70 miért nem jó?
-
igen érzékelte, most felraktam a pc suite ot a régi gépre, amin előtte nemvolt a telefont és a program sem, szépen sorrendben, de ugyanaz az eredmény. USB eszközt nem lehetett felismerni.
egyébként igy vettem a telót, mármint a 3310-est, és az előlapon (kék) még rajta van a plexifólia, de a Nokia felirat már hiányzik sajnos..

-
meroly
veterán
válasz
skylinelaca
üzenetére
Amúgy érzékelte a winfos a történéseket mikor rácsatlakoztattad? Eszközt nem lehet csatlakoztatni vagy ilyesmi?
Szép ez a fehér hátlap, a minap gondolkodtam is hogy veszek egy 2690-et, mert fehérben nagyon dögös. Tudásban is elég, hamár megelégszem a céges 2330c-vel (nagy meglepetésemre), akkor ezzel sem lehet gond, bár az akku gyengébb..
-
meroly
veterán
válasz
skylinelaca
üzenetére
Elméletileg menne igen, én 3100-val csináltam ezt anno. Lehet az zavarta be, hogy Ovi volt előtte most meg egy kvázi régebbi szoft (suite). Fogalmam sincs mit tégy, én lehet újra kezdeném az egészet az elejétől (esetleg a winfossal együtt), vagy próbáld meg másik pop-portos telóval, akinek szintén a 7.1-es pcsuite kell.
JoolsNOS: nagyon baba

-
elvileg igy csináltam, legalábbis az ovi suite volt fönt előbb a többi telóm miatt, de aztán azt leszedtem és felraktam a pc suite-ot. Ha sikerülne összehozni a géppel, akkor tudnám rá pakolgatni a cuccokat amiket találtam hozzá?
JoolsNOS: szép telefon, nekem is van Audi szürke előlapom csak azon van márkalogo is, és 2 hátlapom van , egy sima és egy 2 kártyás (dualsim
) -
meroly
veterán
válasz
skylinelaca
üzenetére
A sorrendet betartottad?
Mert ha előbb dugod rá a telót a gépre, akkor hozzárendel valami drivert, utána hiába telepíted a suite-ot, ahhoz a telefonhoz már az a driver lesz. Hacsak le nem szedted
A kábel jó. (mármint a típusa OK) -
-
JoolsNOS
veterán
Én nem gyűjtöm a régi telókat, de a 3310esemtől nem vagyok hajlandó megszabadulni. Tiszta tuning
: Előlap metál audiezüst, kék világítással. Nagyon menő voltam vele annak idején 
Pár nappal ezelőtt éppen beüzemeltem, és nagy meglepetésemre a kb 4 éve nem használt poli akksi 5 napot bír. (persze csak készenlétben) -
csoda120
aktív tag
-
-
meroly
veterán
válasz
csoda120
üzenetére
Ha érdekel, itt van pár infó még, de szívesen segítek.
-
meroly
veterán
válasz
csoda120
üzenetére
900 Mhz - a GSM alapfrekvenciája Európában. Nagy hullámhossz, ami azt jelenti hogy behatol nagyjából mindenhová, nem kell olyan sűrűn rakni a tornyokat, stb.
1800 Mhz - a továbbfejlesztett GSM frekvencia (voda már csak ezt használja asszem), kisebb hullámhossz, amihez gyengébb antenna is elég, viszont sűrűbben kell rakni a tornyokat, hogy mindenhova betaláljon, cserébe egészségesebb, mert nem kell akkora teljesítmény hozzá.
De ez csak Európára igaz, amerikában pl a 850 Mhz és az 1900 Mhz van kijelölve erre. Attól függ mi volt akkor szabad az adott országban,mikor megjelent a gsm.Egyébként ez a mobilok úgynevezetet vivőfrekvenciája, erre ültetik rá a jelet (beszéd, adat, stb). Sok kis pici szinusz hullámot képzelj el, ami itt kering körülöttünk

-
tolts.hu
őstag
KrenAtesz kolléga elárulta a különbséget:
Az
-5130-as 1800 MHz-es, míg az
-5110-es csak 900, vagy 900 és 1800. -
csoda120
aktív tag
-
meroly
veterán
válasz
skylinelaca
üzenetére
Úgy telepítetted, hogy nem volt előtte csatlakoztatva ugye?
Aztán pcsuite elindít, telefeon összeköt és akkor fel kell ismernie.
Milyen kábelt használsz? -
-
meroly
veterán
válasz
skylinelaca
üzenetére
Hát ez relatív. Már nem mai darab a kicsike. Úgy tudod visszaállítani, ha tetetsz rá egy új szoftot. Elvileg a 7.1-es pcsuite kell hozzá.
-
sziasztok!, beszereztem egy Nokia 3220-ast, nemtudom mennyire retró, de akitől vettem az nyomott rajta egy full gyári visszaállítást, és minden eredeti cucc (kép,téma,videó,csh) eltűnt róla. Nemlehet ezeket beszerezni valahonnan? Vagy hogy kötöm össze a géppel a kicsikét, mert állandóan azt írja hogy az usb eszközt nem lehet felismerni... (OVI Suite/ Pc Suite)
-
meroly
veterán
válasz
csoda120
üzenetére
Az 3100 és anno így használtam, jó drága volt ez a külön előlap rá, villog meg mifene, mikor csörög vagy játszol rajta. Én szoktam beletenni sim-et és nyomkodni a menüt, stb. Meg az akkukra is figyelek, általában feltöltöm ha lemerülnek, meg néha be vannak kapcsolva csak úgy a szekrényben, hogy merüljön.
Bár csak kéket találtam a neten, de ez eredeti nokia előlap.-NOKIA-: csecse, eltenni bizony

-
tolts.hu
őstag
De ezt így a pláne eltenni nem?
Nokia 3410
Fóliás tökéletes állapotban, gyári előlappal, Nokia állványra a vitrinbe.
-Működő, független, akku nélkül.
Lesz még 3210 (első telóm), 3310, stb.. -
csoda120
aktív tag
Sajnos nem
100db-ból kb10db ami működik,de lehet több is működne csak nincs hozzá töltőm és le van merülve vagy az akksija halott.Amúgy pont ma csináltam új képeket a kis gyüjteményemröl,holnap fel is rakom ide
Ha van vkinek 7650-es mobilja bármilyen állapotba,akkor írjon!!!Neked nincs képed róluk? 
-
csoda120
aktív tag
válasz
venember83
üzenetére
Meroly
Pedig ugyanaz.Vandaru csak 1 van
Figyelemreméltó gyüjteménye van az biztos.Irigykedem is rá
De azért remélem pár év mulva én is elérem ezt a szintet
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Asus H110M-R LGA 1151 alaplap garanciával
- Asztali PC , R7 5700X , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RX 6700 XT 12GB , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 750GB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,90% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akksi
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Na és onnantól csak nokia 

)