- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Claude Leon
senior tag
-
dugesz77
őstag
válasz
Gakocsis #2927 üzenetére
Közben szerintem meglett a ludas. Nálam vezetékes hálózatban van a nas,rpi,asztaligép. A routerem úgy tűnik lehalt. Egy tp-link 1043nd mostanában 1-2 naponként eldobta a netet csak az újraindítás segített rajta. Most az lett az új feature, hogy csak egy összeköttetés hoz létre. Ha a számítógép észreveszi a nast akkor a rpi nem látja. Ha az rpi összekapcsolódik a nas-al akkor a számítógépről egyiket sem látom.
-
cday3
csendes tag
válasz
Gakocsis #1316 üzenetére
Most hogy jobban megnéztem, pc-n Allshare, bemásoltam egy filmet felirattal, tv-n kiválasztottam a pc-n megosztott tartalmat, és onnan lejátssza szépen a feliratot is.
Viszont a NAS-on akármit állítgattam, átnevezgettem, sehogyan nincsen hálózaton keresztül felirat a tv-n. Pedig a NAS tudja, mert telefonon meg van felirat hálózaton keresztül.
Nálam maradt az hogy feliratos filmeket gyorsan ráhúzom pendrive-ra és mehet a tv-be, vagy AVIAddXSubs-al rádobom a feliratot és mehet vissza a NAS-ra. -
cday3
csendes tag
válasz
Gakocsis #1313 üzenetére
Nálam Samsung D5000 tv van és szintén nincsenek feliratok.
Úgy tudtam megoldani, hogy AVIAddXSubs -al gyorsan beleraktam a filmbe a feliratot és visszamásoltam a NAS-ra.
Szerintem a TV szoftvere nem tudja ezt, mivel sz.gépről van felirat, sőt telefonról rálépve a NAS-ra szintén van felirat a filmen. -
Anonymus23
veterán
válasz
Gakocsis #433 üzenetére
Egyszer sem reseteltem, csak kikapcsoltam 1x, akkor amikor a routert is újraindítottam, mert ez kérte, hogy a fix IP címet csak akkor osztja ki véglegesen, ha van egy reboot, hát én áramtalanítottam mindent.
Pl a sematikus ábrán, ahol a hálózatot mutatja, ott pl piros volt a vezetékes hálózat és a NAS közötti rész, mégis megcsinálta a dolgokat.
Mondjuk most másodjára már eleve fix IP címmel és letiltott tűzfallal/víruskergetővel mentem neki, de első nekifutásra azonnal a 30%-nál kiakadt, és elkezdtem utánaolvasgatni, és akkor kattant be, hogy nem rendszergazdaként futtattam, de még így is a 30%-os invalid fimrware volt, akkor olvastam egy angol leírásban, hogy állítsam be a kompatibilitást, amikor ez mind együtt megvolt (Fix IP - Tűzfal ki - kompatibilitás - rendszergazdaként indítva), akkor már nem kellett újraindítani, és szépen felment rá a 4.20-as fimrware és be tudtam állítani a felhasználókat és a NAS hozzáférési jogokat.
Mondjuk a tűzfalnál a kivételek közzé tettem a Starter exe-jét, de hát ki volt kapcsolva a tűzfal, így ennek nem lehetett jelentősége.Remélem neked is sikerül megoldani.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Gakocsis #419 üzenetére
Nem tudom, hogy sikerült-e megoldani a NAS inicializálást (firmware+HDD format), de ma egy másik Xyxel-el is végigcsináltam az inicilaizálást. A Transmission telepítést nem, mert ez az eredeti célnak megfelelően lesz használva, de elsőre én is belefutottam megint a firmware problémákba miegymás, de összeszedve a korábbi infókat és az emlékezetemet, már azonnal működött, de leírom, hátha más is szív vele:
Adott egy gép W7 x64 SP1 rendszerrel, az első lépések menete a következő volt:1., NAS összerakása (meglátásom szerint az ajánlott winchester lista közel sem teljes, szerintem a ma kapható alap SATA-s winyók bármlyike megfelel bele, én már próbáltam 500 GB-os és 1,5 TB-os lemezzel is, mindkettő tökéletesen működik, látja és kezeli a NAS)
2., Rákötés a hálózatra, routerben fix IP cím beállítása, router újraindítása ha szükséges a fix IP címhez
3., NAS Starter Utility (továbbiakban NASSU) telepítése a mellékelt CD-ről
4., A NASSU indítófájlán egy jobb klikk, utána "Tulajdonságok", majd a "Kompatibilitás" fülön be kell klikkelni a "Kompatibilitási üzemmódnál" a kis négyzetet és kiválasztani a "Windows Xp Service pack3"-t
Többnyire itt található meg az indító fájl:
x64-es rendszernél: C:\Program Files (x86)\ZyXEL\NSU
x86-os rendszernél: C:\Program Files\ZyXEL\NSU5., Tűzfal lekapcsolása, ez ugyebár egyedi
6., A NASSU indítófájlán jobb klikk, majd "Futtatás rendszergazdaként"
7., Innentől kezdve a használati útmutató szerint kell eljárni, és a szükséges lépéseket megcsinálni.
Még talán annyi, hogy érdemes lehet letölteni a legfrissebb firmware-t, amit az egyszerűség kedvéért az alábbi mappába kell másolni:
C:\Program Files (x86)\ZyXEL\NSU\resource\
Azért érdemes ide másolni, mivel a NAS innen akarja alapból megkeresni a CD-ről átvett firmware-t és így nem kell az inicializálás közben keresgélni a mappoknál. Természetesen az ebbe a mappába való másoláshoz is rendszergazdai jogok szükségesek.8., Ha a NAS-hoz kapott leírás alapján be lehet állítani a felhasználókat, jelszavakat stb.
9., Vissza lehet kapcsolni a tűzfalat, a NAS )alap)használatra kész, jöhetnek a beállítások finomítása, vagy a TM telepítése.
Kb. ennyi, remélem tudtam segíteni azoknak, akik szívnak az alap telepítéssel.
-
Zamery
senior tag
válasz
Gakocsis #412 üzenetére
Hello!
Gondolom te írtál email-en is, itt válaszolok, ha nem gond!
Amit írtál az rendben van, a tűzfalat ki kell lőni, és Win7 alatt XP módban, rendszergazdaként kell futtatni a NAS Starter Utility-t. Erről a problémáról ebben a blogban is írtak: [link]. Érdemes fix IP-t beállítani a routerben, szerintem ezzel kéne kezdeni.
Ha nem jön össze, próbálj meg egy korábbi firmware-t telepíteni, itt megtalálod ezeket:
[link].Nekem alapból a 3.21-es volt a telepítő CD-n, és nem okozott gondot a telepítés Win7 alatt. Utána meg simán frissítettem 4.21-re, és az is OK volt!
Ja, és egy friss HDD kompatibilitási lista: [link]. (És ott katt a "Festplatten-Kompatibiliäts-Liste"-re!)
-
Anonymus23
veterán
válasz
Gakocsis #412 üzenetére
Azt tudom akkor még mondani, hogy állíts be fix IP címet a NAS-nak, nekem elve be volt állítva, és már úgy próbáltam firmware-t frissíteni.
Illetve nekem egy párszor újra is kellett indítani a gépet mire sikerült az egész frissítés...
Szerintem a fix IP miatt biztos, hogy gyorsabb az initializálás eleje, mert nekem sosem várt akárcsak 5 percet is mielőtt elkezdte volna a firmware-t frissíteni. -
Anonymus23
veterán
válasz
Gakocsis #408 üzenetére
Néhány alap dolog, hogy vagy engedélyezd a tűzfaaldon a dolgokat, vagy kapcsold ki azt, mert nehezen megy át rajta.
A másik meg, hogy a NAS Findert feltétlenül rendszergazdaként futtasd, nekem ez a 2 dolog volt, ami után már tudta a firmware-t frissíteni.
Maga a Transmission telepítés ehhez képest már egyszerű volt ,)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th ,14" ,i7-1185G7 ,16GB RAM ,512GB SSD, magyar bill, 1 év garancia
- Dell Latitude 5350 2-in-1 ,13.3" ,Intel Ultra 5 135U ,16GB RAM ,512GB SSD ,magyar ,gar 2029.08.02
- iPhone 14 Pro 256 GB Újszerű karcmentes kártyafüggetlen - jó vétel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10th 27% ÁFA ,14" ,i5-1240P ,16GB RAM ,512GB SSD,magyar bill 1 év garancia
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- Iphone 12 Mini 64GB // Számla + Garancia //
- LG L192WS monitor eladó: 19" 1440 900
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest