- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
válasz
Wendelke #528 üzenetére
ez azt jelenti hogy a könyvtár már létezik, nem tudja létrehozni
Én azt javaslom hogy probáld meg puttyban, root-ként belépve MC-vel megnézni.ott mindenképp hozzáférhetőnek kell lenni , ha windows, linux alatt nem is sikerül.
ha ott sem, akkor megsérült.
Egy alkalommal még az elején jártam úgy, hogy (azóta sem nem tudom hogy tudtam produkálni) eltünt minden a belső telepített vinyomról és nem is láttam a tartalmát, a könyvtárakat sem
Akkor még nem tudtam linux alatt sem nézni mc-se volt sőt még ffpstick meg transmission sem, szóval nagyon az elején voltam. Soha nem nyertem vissza,
g-parteddel leformáztam ujra az egészet és újra telepítettem a zyxel szoftvert rá és azóta jó (ugyanaz a vinyó van benne most is) -
veze
őstag
válasz
Wendelke #514 üzenetére
Igen, arra gondoltam.
Ha esetleg a telepitésében segítség kell, azt is le tudom írni. nem emlékszem már pontosan Zamery leírta e lépésről lépésre.
mc alatt szerintem sikerülnie kell a másolásnak, a meghajtókat az e-data és i-data könyvtárakban keresd, ahogy írtam
gorneck23: én használom az eSata csatit is, de az arra való hogy egy vinyót külső házban rádugj ( ahogy a pc-n lévő eSata csati is) ha esata kábelel összedugod a nast és a pc-t nem fog működni az, hogy a nas belső merevlemezét elérd..
mert mind a kettő eSata csatlakozó egy merevlemezt keresne hogy felismerje...a Nas ráadásul azt is csak újraindítás után ismeri fel.
Ha az esata csatira dugott külső vinyora töltesz és azt aztán lehuzod és a pc-be dugod, akkor tudsz másolni gyorsan róla.. -
veze
őstag
válasz
Wendelke #509 üzenetére
nos..
kiprobáltam
leformáztam linux alatt egy pendrive-ot XFS-re ( azt hiszem lényegtelen ebből a szempontbol hogy vinyó vagy más drive) és bedugtam a NAS-ba, újra indítottam és a nas szoftvere kötet-nél látja, beazonosította.
win7 alol TC-vel megnéztem, látja, és tudtam rá másolni, törölni fájlonként is. Teljes értékű és kezelhető és használható meghajtó.
nem tudom nálad mi lehet a gond. a nasba lévő belső vinyóval nem tudom kipróbálni, mert ha kiveszem, nincs más vinyóm amit bele tegyek, amire átmenetileg telepithetném a nast .
Ha nem menne a belsö vinyó admin megnyitása TC alol (nálam a win7 problémázott vele,(jelszó, de most nem volt időm kideríteni mi a kínja ezzel)) de csak a belsővel a többi rádugottal nem) szóval he nem menne akkor putty-ba belépsz root jogosultsággal és elinditod az MC-t (két panelos fájlkezelő ami a nas-ra van telepítve) és ott már minden további nélkül tudtam az admin könyvtárat is megnyitni másolgatni stb.. -
veze
őstag
válasz
Wendelke #507 üzenetére
én nem probáltam a belső vinyót kiszerelve külsőként rádugni,de benne van a specifikációjában hogy xfs-t támogat a külső csatlakozó is, tehát fel kell hogy ismerje
a zyxel szoft.-ban a köteteknél látod mint felismert particiót? mert ott kéne lennie
puttyba belépve MC-vel?
én azért pc-n akartam ubuntu alatt, mert egy olyan helyzetet feltételeztem hogy mi van ha a zyxel meghal és semmiikép se olvassa a sajat particióját.. akkor egy gépbe kötve csak el kéne érnem valahogyan hogy átmásoljam rola..
Azt kiprobáltam mert valaki itt kérte, hogy ext3-ra formázva usb-be dugva látja e a drive-ot. és látta. holnap majd kiprobálom xfs-re formázva is (most meloban vagyoknem otthon) -
veze
őstag
válasz
Wendelke #505 üzenetére
leválasztani le lehet a "kötet" menü alatt ha jol emlékszem.
viszont hogy ujra lássa, ahhoz be kell dugni és ujra indítani
TC nél a gépen kereszül történik de lehet mást is használni pl Wnspc-t. ezzel elvileg gyorsabban lehet és érdemes a jumbo frame értékét 9 re vagy a jumbo packet 9014-re állítani, a hálózati kártya tulajdonságainál [link] és a NAS-ban is beapcsolni a jumbo opciót.
usb-ről közvetlen NAS-ra MC-vel lehet talán puttyon keresztül. de ha bezárod a putty-t akkor megszakad a művelet.
Amit én tapasztaltam: transmissionban a torrent tulajdonságoknál a letöltés helyét át lehet írni pl a másik vinyóra, és pipát tenni oda hogy az adatok átmozgatása.
és miközben seedeli, le sem kell állítani, gyorsan átmozgatja, sokkal gyorsabban mintha fájlműveletekkel végezném. (lehet az az igaz NAS-on belőli mozgatás? ) müködik belsőről külsö usb vinyora vagy forditva is, vagy usb-ről usb-sre. mindenhogy probáltam. De ezt csak meglévő torrentnél (és adataival) lehet csinálni. -
veze
őstag
válasz
Wendelke #503 üzenetére
elvileg ha egy usb-s külső házba teszed a régi belső vinyót és rádugod a nas-ra, akkor kéne hogy lásd a tartalmát pl totalcommanderben is (két particiót kéne látni, egyik a rendszer a másik az adat)és másolhatnál a nasba dugott másik usb-s vinyóra vagy a belsöre is, nemcsak komplett, hanem fájlonként is
viszont minden usb-s eszköz inditás előtt legyen feldugva mert menet közben ha rádugjuk nem tudja mountolni.
A nasbol kivett belső vinyót ha PC-be teszed ( vagy dugod usb-n), akkor kell az ubuntus megoldás a (PC-ben lévő másik vinyora) másoláshoz, akkor viszont a nas nem kell hozzá, -
Zamery
senior tag
válasz
Wendelke #451 üzenetére
Pedig benne van!
Akkor idézem:
"Mehet a Transmission indítás:
cd /ffp/start
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/video/download/ -t -u user -v password -a *.*.*.*Magyarázat a parancssorhoz:
-f: a démon az előtérben fut
-g: a beállítások helye szerepel utána, itt fogja keresni őket
-w: a letöltések helye
-t: legyen azonosítás
-u: felhasználónév
-v: jelszó
-a: az engedélyezett IP címek megadása. Ezekről az IP címekről engedi a hozzáférést a webes felülethez. (Pl: 127.0.0.1, vagy 192.168.1.*)"Kiemeltem neked a lényeget!
A settings.json-ban átírhatod a karaktersort, de csak az idézőjelek közötti részt, a többit ne bántsd! Ha átírod, a következő indításnál már egy ugyanilyen karaktersor lesz ott! Ezzel megváltoztatod a jelszódat!
-
Zamery
senior tag
válasz
Wendelke #424 üzenetére
A leírásban az első USB szerepel, elméletileg csak innen engedi a telepítést, de még sosem próbáltam a hátsóból. Viszont telepítés után nekem is elindult, egy működő FFP-Stickkel leteszteltem és megy a Transmission! Tehát aki nem akarja hogy a pendrive kilógjon a NAS-ból, az nyugodtan átrakhatja a hátsó USB csatlakozóba telepítés után! Szóval köszi, legalább most már ezt is tudjuk!
Kettő teljesen különböző jelszó van a két belépéshez!! A NAS Web GUI belépőkódja alapesetben ez:
Felhasználónév: admin
Jelszó: 1234A Transmission Web GUI belepőkódja ha mindent a leírásom alapján csináltál:
Felhasználónév: user
Jelszó: passwordÉs
hogy még jobban összekavarjalakaz SSH belépéshez is kell egy belépőkód, ami alapból ez:Felhasználónév: root
Jelszó: rootEzeknek semmi közük nincs egymáshoz, egymástól függetlenek!
Itt egy kép a beállításokról:
Ha neked a "password" helyett más van (egy hosszú karaktersor), az nem baj, a többi legyen ugyan ez!
-
Anonymus23
veterán
válasz
Wendelke #424 üzenetére
Zamery is biztosan válaszol majd, de ha jól tudom nem mindegy, hogy melyik USB-be dugjuk a TM-es pendrive-t (nekem ez jött le a telepítési útmutatóból), azaz elvileg előre kell, mondjuk nekem is jobban tetszene ha hátul is lehetne
, mert nemsoká költözik az eszköz tőlem, és ahova megy, ott eléggé kilóg...
A másik, hogy két különböző jelszavad van (ha csak te a TM telepítésénél nem adtad meg ugyanazt a jelszót, mint ami a Zyxel admin jelszava), a Zyxelhez a felhasználónév alapból az admin, az alapjelszóra nem emlékszem, de a TM-nél eleve root a felhasználónév, és ott is saját jelszót kellett beállítani.
De nemsoká megint próbálkozok, mert ismerőssel vetettem egy ilyen eszközt, neki a vállalkozásához kell biztonsági mentéshez, úgy hogy a napokban megint nekiugrok egy ilyen telepítéséhez, mondjuk ebben nem lesz torrent
-
Zamery
senior tag
válasz
Wendelke #376 üzenetére
Szerintem nem a te hibád, valószínűleg a böngészővel van valami.
Transmission Gui for Symbian s60v3. Ezt próbáltad? Elvileg Nokia 5800XM-on is működik! A freemailes cím alapján gondolom, hogy magyar a fejlesztő. Esetleg lehet hogy tud segíteni!
-
Zamery
senior tag
válasz
Wendelke #370 üzenetére
Ha van rajta böngésző, akkor próbáld meg a TM WebGUI-t. Ha nincs, akkor tegyél fel rá egy Opera Mini-t és azzal próbáld meg, elvileg működnie kell. Az iPhone-on én is a böngészőből használom, és megy rendesen.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Wendelke #352 üzenetére
Kösz a tippet, így elaglább odáig már eljutottam, hogy legalább elkezdi a dolgokat, de közben csak kiírja, hogy invalid firmware, kb a közepénél
Azt nem értem, mi a jó francnak akar feltétlenül fimrware-t frissíteni???Kiírja, hogy transfer firmware, és ott meghal a dolog. Akár 4.10, akár 4.20-at akarom feltenni...
-
Zamery
senior tag
válasz
Wendelke #333 üzenetére
Jajj, neked nem válaszoltam, szóval:
Nem kell átküldened, a képből is látom, jó ez nekem így is!
Átnézve a beállításokat, szerintem is az volt a hiba!Azt nem tudom hogy mitől lehetett neked, valószínűleg kimaradt egy betű a parancssorból az indításnál...
A lényeg hogy működik!
-
Wendelke
aktív tag
válasz
Wendelke #332 üzenetére
Ami kimaradt:
emlékeim szerint a Cimbinek az:
"rpc-username": "user",
és a
"rpc-password": "{4a155c9524a0f66820bb4a3c22c1afa48257e96fTIbypECB",sorok nem tetszettek.
Ezért az:
"rpc-authentication-required": false, sort már ő javította false-ra a true-ról.
Szóval így indult el Transmission Remote GUI, ami úgy tűnik, hogy jól szuperál.
-
Wendelke
aktív tag
válasz
Wendelke #319 üzenetére
Na végre sikerült!
Van egy cimbi, aki mondjuk ért a számítógépekhez, és a programozáshoz is (ellentétben velem), az Ő segítségével el sikerült indítani a Transmission Remote GUI-t.
Bele kellett nyúlnia a settings.json fájlba és ott átírt egy sort, ami után végre beindult a dolog.
Sajnos Zamery már rég járt erre, mert majd neki szeretném elküldeni/megmutatni a settings.json fájlomat, hogy nézzen rá, mi a véleménye róla.Na egyenlőre ennyi.
-
Zamery
senior tag
válasz
Wendelke #309 üzenetére
Azoknak a gépeknek a címe kell, amikről majd fogod nézni (mondjuk pl. a WEB GUI-val) a NAS-on futó Transmissiont. Ezért is jó ha fix IP-t adsz mindennek. De ezt ki lehet kerülni azzal hogy úgy írod be az indító sor végét, ahogy a leírásban van:
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/video/download/ -t -u user -v password -a *.*.*.*
Ahogy látszik a "-a" után kellene megadni az engedélyezett IP címeket, de mivel én *.*.*.*-ot írtam így mindenhonnan hozzá lehet férni.
Véleményem szerint elég a jelszóval védett WEB GUI, és nem kell még az IP címeket is szűrni, mert csak megbonyolítja a dolgokat...
-
BlackPlanet
csendes tag
válasz
Wendelke #301 üzenetére
Örülök hogy sikerült megoldani.
Szerintem is mindenképpen javasolt a fix IP cím. Nem függ össze a szolgáltatód által adott IP címed a router mögötti helyi IP címeddel. A helyi IP címed mindig 192.168.x.x kezdődik. A fix IP azért kell, hogy tudd melyik eszközöd milyen címen érhető el. A routerben a port átirányítást is ez alapján kell beállítani (torrent,ftp,…). -
Zamery
senior tag
-
dmc
aktív tag
Szia!
Vélemény!Nekem is megy a NAS éjjel nappal semmi gondom vele halk a ventilátora a torrentet az itt leírtak alapján és az itt lévő emberek ( főleg Zamery ) segítségével meg lehet csinálni vele sok mindent.amire használom az torrent és film nézés.A véleményem érdemes megvenni én nem csalódtam benn.
dmc
-
Zamery
senior tag
Helló! Nézd, ha a véleményemre vagy kíváncsi, akkor azt kell mondanom hogy a Zyxellel nagyon meg vagyok elégedve! Nem fogyaszt sokat (< 30W a leírása szerint, de ez egyesek szerint sokkal kevesebb), halk a beépített ventilátor, és telepíthető rá sokféle open source dolog/program. Az igaz, hogy nem egy sebesség bajnok, de olcsó! Ha gyorsabb írási/olvasási sebességeket akarsz, akkor inkább vegyél Synology-t, de az lényegesen magasabb árkategória. Nekem a torrent megy, mellette még filmet szoktam nézni iPadról. Erre tökéletesen elegendő. Ha HD filmeket is szeretnél rajta nézni, akkor kérdezd san2000-et, ő említette hogy működik neki a HD filmnézés a torrentezés mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen videókártyát?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hardcore café
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 5
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- MSI Thin GF63 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- Samsung Galaxy S23 Ultra Black 200 MP Pro kamera, S Pen, 120 Hz QHD+ 8/256 GB
- X1 Yoga 6th 14" FHD+ IPS érintő i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- L13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion Slim 5 16AHP9
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény
- Eladó Apple iPhone 14 Pro 128GB Arany / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest