- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ibex
csendes tag
válasz
lorenzen #381 üzenetére
emulátor
Azt felejtsd el, hogy ezek a szoftverek emulátorok. Ezek a szoftverek (wine, cedega, stb) windows api-k amik köztes átjárót biztosítanak a windowsra írt alkalmazások és a linux között. Ezért nincs semmilyen teljesítmény csökkenés ha pl. a wine-n (vagy a cedegán, mert a cedega is a wine-re épül csak jelentősen átdolgozták) futtatod az adott windowsos szoftvert.
Nézd, nekem is van W7-em, de van úgy hogy nincs kedvem újraindítani a gépet csak azért hogy egy windows alkalmazást futtassak, pláne ha az ingyenes wine hibátlanul futtatja.Sajnos a két rendszer közötti törésvonal a kiegészítő eszközök kezelésében van.
Én okos voltam. Utána néztem hogy azt a TV tuner kártyát amit meg akarok venni, a linux felismeri-e és használható-e vele. Persze számomra érthetetlen hogy egy sz@ros TV tuner kártya miatt valaki nem használ linuxot. Én pl. negyedévente nézek meg rajta egy híradót, így olyan mintha ott sem lenne, pedig mindent tud, hardveres mpeg, stb. (Most nézem ha már szóba hoztad, össze sincs kötve a TV kábellel)
Egyébként való igaz, vannak hardverek amit a linux abszolút nem ismer fel (ezért kell érdeklődni a vásárlás előtt), cserébe amit felismer azt azonnal mindenfajta driverek telepítgetése nélkül a miután felraktad magát a linuxot azonnal használható is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GE66 Raider 11UG i7-11800H, RTX 3070, 48GB RAM, 2560 1440 QHD 165Hz
- Samsung Galaxy Tab S8 5G, fóliás, makulátlan, minden tartozékkal, 1év garanciával!
- Pioneer VSX-835D 7.2 DAB Dolby Atmos / DTS X
- Asus Zenbook 14 OLED Intel Ultra 9 285H // 32 GB DDR5 // 1 TB PCIE 4.0
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB // Ajándék // Számla // Garancia //
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest