Új hozzászólás Aktív témák

• ibex

csendes tag

válasz lorenzen #381 üzenetére

emulátor

Azt felejtsd el, hogy ezek a szoftverek emulátorok. Ezek a szoftverek (wine, cedega, stb) windows api-k amik köztes átjárót biztosítanak a windowsra írt alkalmazások és a linux között. Ezért nincs semmilyen teljesítmény csökkenés ha pl. a wine-n (vagy a cedegán, mert a cedega is a wine-re épül csak jelentősen átdolgozták) futtatod az adott windowsos szoftvert.
    Nézd, nekem is van W7-em, de van úgy hogy nincs kedvem újraindítani a gépet csak azért hogy egy windows alkalmazást futtassak, pláne ha az ingyenes wine hibátlanul futtatja.

Sajnos a két rendszer közötti törésvonal a kiegészítő eszközök kezelésében van.

Én okos voltam. Utána néztem hogy azt a TV tuner kártyát amit meg akarok venni, a linux felismeri-e és használható-e vele. Persze számomra érthetetlen hogy egy sz@ros TV tuner kártya miatt valaki nem használ linuxot. Én pl. negyedévente nézek meg rajta egy híradót, így olyan mintha ott sem lenne, pedig mindent tud, hardveres mpeg, stb. (Most nézem ha már szóba hoztad, össze sincs kötve a TV kábellel)

Egyébként való igaz, vannak hardverek amit a linux abszolút nem ismer fel (ezért kell érdeklődni a vásárlás előtt), cserébe amit felismer azt azonnal mindenfajta driverek telepítgetése nélkül a miután felraktad magát a linuxot azonnal használható is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés