- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
wanted5
őstag
válasz
DJGABI #25825 üzenetére
Persze, hogy szét lehet, lehet ő a keret nélküli verzióra gondolt. Nekem úgy repedt meg, hogy simán nyomtam rá vissza a hátlapot, tehát egyértelműen gyengébb ennek az üvege, mint a gyári. Nem tudom, hogy amit te linkeltél milyen lehet, de én már nem veszek semmilyent, jó így amíg le nem cserélem. Legközelebb pedig teszek rá valamilyen tokot, pedig utálom őket, de beismerem, hogy télen, amikor szárazabb a kezem ez a fém hátlap úgy csúszik, mint a szappan.
Egy NFC-s xiaomira várnék, hátha holnap lesz ezen a téren is előrelépés náluk.
-
notika77
senior tag
válasz
DJGABI #25487 üzenetére
Nekem a múlt héten feltett MIUIHU-val még vízálló is lett a telefon!
Nem volt elég, hogy téglásítottam, visszahoztam, majd másnap beleejtettem egy vödör domestosos felmosóvízbe. Beleesett és rögtön le is mondtam róla, szóval pár másodpercet benne volt, mire reagáltam, hogy még mindig világít és kikaptam belőle. Elkezdtem lengetve rázni, hogy a csatlakozókból kijöjjön a víz és miután még mindig működött, amit elhinni is alig akartam, gyorsan szétszedtem, kivettem az akkut és a modulokat is lecsavaroztam majd a darabokat pár óráig több réteg szalvétán a radiátoron szárítottam. Azóta is működik minden funkciója (összeszerelés után).
Szétszedéskor láttam, hogy a telefon széleitől kb. 6-8mm-re voltak vízcseppek az akku alatt és felett is ráadásul a felső és az alsó modulon is rózsaszín lett a korábban fehér nedvesség indikátor, szóval nem tudom, hogy élte túl. Mindenesetre még mindig nagyon örülök neki, mert ezt megelőzően kb. 3x ejtettem le és 2x kellett kijelzőt cserélnem. -
gránátalma
újonc
válasz
DJGABI #25397 üzenetére
Köszönöm szépen a választ
Lehet, hogy csak az én készülékemben van a hiba? Az a furcsa, hogy pont a frissítés óta jelentkeztek a problémák, azért kötöttem hozzá.
A töltő nem hiszem, hogy rossz, mert több készüléket is azon töltök, és ugyanannyi idő kell neki, mint eddig. De kipróbálok másikat, hátha.
Amúgy van esély arra, hogy egyszer csak beáll egy normál szintre a merülés mértéke, csak most még nagyon friss a cucc rajta? -
notika77
senior tag
válasz
DJGABI #25392 üzenetére
Sajnos másodjára is rosszat töltöttem (a fájl nevét a honlapról másoltam, de nem azt töltöttem le). Ma ér véget a hetes szabadságom, holnap már kell a telefon, ezért nem vagyok türelmes és nekiálltam a linkelt szétszedősnek. A jó fastboot ROM felment, most éppen első indítás zajlik pár perce, ennek adok még 20 percet, mielőtt sikertelennek minősítem
ui.: semmit nem csinált, a gombokra sem reagált és még a töltőkábel bedugására sem történt semmi. Nem ment az ADB sem, nem ismerte fel az eszközt (FWUL alól, nem is windows alól próbálkoztam)
ui.2: bejött a MIUI 10 képernyő, lényegesen gyorsabban indult, mint mikor MIUI 10-re frissítettem
Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot!!!
-
RAZR_v3
tag
válasz
DJGABI #25371 üzenetére
Ebben a listában nincs kamu Pixel eszköz, csak Xiaomi Redmi 4X.
Most azt csináltam, hogy eltávolítottam az eszközt a Google fiókomból, megint töröltem mindent TWRP-ben, újrahúztam a multi romot, ugyanazzal a Google fiókkal beléptem, telepítettem a Google Fotók alkalmazást, és semmi se változott, ez fogad a Google Fotók beállításai között: -
válasz
DJGABI #25029 üzenetére
Az OK, hogy milyen egyszerű a dolog, de nem kéne ennek a fájlnak ezen az oldalon is megjelennie? A FB-os linkes fájl van a letöltőablakban, de én igen kevéssé bízom egy FB csoport linkjében, ha a hivatalos oldalon meg nincs ilyen még......
http://en.miui.com/download-323.html
Mondjuk most nézve, a forrás ugyanaz....
-
-
-
bodnar10261
aktív tag
válasz
DJGABI #24609 üzenetére
Tudomásom szerint mivel hivatalosan is van LineageOs a telefonra aminek én örülök, ezért gondolom Tingyi Chen frissíti azt. Illetve az AEX romot is ha úgyvan,
Ott van Vimal is aki pl a Pixel Experiencet frissíti ha egyáltalán frissíti. A Telegramon rengeteg vállalkozó szellemű ember van fenn akik "Összelopkodják" a sajátjukhoz az anyagok és kiadják sajátnak.
Felsorolhatatlan rom van 4xre van ami felesleges. A PixysOs a Havoc DotOs DirtyUnicorn( Régi motorosok ismerhetik anno ez volt az AOKP) Teljesen eltünt viszont a Paranoid Android csapat is.
-
DJGABI
addikt
válasz
DJGABI #24596 üzenetére
kifutottam szerk-ből: belakva most még egész gyors. ja meg amúgy egyetlen dolgot AOSP nem mostanában fog tudni: rolling screenshot, van rá külön app, de nem úgy működik mint a beépített... Felébredhetnének gúgelnél, igazán átvehetnék ezt is a custom romokból, így is másoltak már nem kevés dolgot (pulldown, multi window, dark theme).
a gyári MIUI Gallery is egész oké, alap szintű szerkesztés (valamit ki akarsz emelni, körberajzolni, ráfirkantani akármit...) nevetséges hogy még mindig nincs a droidban, Aviary tűrhető, de 1-1 mp mire betölt egy képet... [link] ezt feltehetnék publicban marketre, ez most nem tudom megy-e nem-Miui romon
szerk: miui 10 stable? [link]
-
wanted5
őstag
válasz
DJGABI #24343 üzenetére
Ha jól gondolom, akkor ha kereteset veszek, akkor nem is kell ragasztgatni, csak ki a régit és be az újat? Az akksi tudom, hogy bele van ragasztva, de akkor máshoz nem is kell?
Néztem szétszedős videókat, ott is ugye heatgun után kellett csak a ragasztó visszarakni az újat, de akkor a keretes kijelző pont ezt a lépést iktatja ki.
Redmi 6 elég csúnyácska lett szerintem, ami tetszene most a mi mix 2, de ugye az már árban másabb, meg jön a 3, csak az meg azzal a csúsztatásos dologgal nem hiszem hogy életképes lesz hosszú távon. Pocophone még jó ár/érték lenne talán. Nehéz dolog ez a telefonvásárlás...
-
beef
őstag
válasz
DJGABI #24288 üzenetére
Ugyanígy jártam vele, titkosított szó nélkül, ujjlenyomat törlés nem működött, sőt az ujjlenyomattal azonosító banki appok sem. Szóval én is kukáztam. Ugyanez volt RR-romnál is.
Így visszamenekültem Omnirom-ra. Egyébként nekem eddig a legjobb a korábbi 7.1 androidra épülő LOS volt. Stabil volt, minden működött, keveset fogyasztott. -
notika77
senior tag
válasz
DJGABI #23901 üzenetére
szerk.: a rezgőmotor alá kell ragasztó, különben elmozdul és verődik össze-vissza a helyén, ami nem passzentos annyira, hogy megfogja. Ha megnézted, akkor láttad, hogy egy tengelyen forgat egy csepphez hasonló alakú fémdarabot és a rezgés úgy jön létre, hogy forgás közben a "csepp" kiálló része ütögeti a keretet (legalábbis én így gondolom
).
-
notika77
senior tag
válasz
DJGABI #23890 üzenetére
Szerintem az összes kábelt le kellett szedned, különben nem tudod átszerelni a felső modult az új keretbe vagy csak hiányosan. 7:57-nél látható állapotban a hangszóró még a keretben van - középen felül az ezüstös téglalap.
ui.: A kék gumibigyót is át kell tenni.
szerk.: Bocs, az alsó hangszóró nem működik! Sajnos nem emlékszem rá részletesen, hogy néz ki, de emlékszem két arany csatlakozóra az alsó NYÁK-on. Nem tudom, hogy az az antenna vagy a hangszóró érintkezője, de szerintem nézd meg, hogy a másik darabon az érintkezők nem lapultak-e le.
-
DJGABI
addikt
válasz
DJGABI #23876 üzenetére
semmi? lineage-n vagyok, próbáljak egy gyári romot? tényleg ennél óvatosabb ha akartam se tudtam volna lenni, egyszer csúszott meg a kezem úgy hogy azt mondtam hoppá, de semmi sérülést nem láttam, és az is az alján volt, az usb meg megy... mi5-nél találtam hasonló hibáról írást [link], ott azt írják alaplapcsere...
mondjuk nálam fülhallgatóval megy, meg mikrofon is van... -
-ZeeZee-
senior tag
válasz
DJGABI #23876 üzenetére
Alul a mikrofon van, a hangszóró felül van. (Lent is van hangszóró? Ezt nem tudtam).Szerintem nem tettél vissza 1 szalagkábelt. Ilyenkor sajnos nincs mese vissza kell bontani. Próbáld meg szétszedni és yt-on nézni, hogy minden be van-e kötve. Jobb ötletem sajnos nincs.
-
notika77
senior tag
válasz
DJGABI #23860 üzenetére
Én már a második keretes cserémen vagyok túl és most már 40 perc alatt végeztem vele. Az akkut kivenni tényleg nem egyszerű, de a korábbi cserémnél csak egy rövid csíkot tettem alá, így most már az sem okozott gondot. A csavarokat sem kell megjegyezni, melyiket honnan vetted ki, mert mind ugyanolyan. Még nehéz lehet a hátlap lefeszítése, de ha van erős, vékony műanyag lapod, akkor csak azt kell eltalálnod, hogy mennyire legyél vele óvatosan erőszakos
. A gombok alatti szalag ragasztva van a régi keretre, azt nem kapsz az újjal, így azt át kell varázsolnod. Javaslom, hogy hajszárítóval kicsit melegítsd fel, mert nekem elsőre sikerült elszakítanom, ami 2-3 héttel későbbi beérkezés után újabb szétszedést jelentett (szerencsére a csatlakozón lévő lábak rövidre zárásával sikerült elindítanom és utána nem volt szükség a gombokra).
-
tobias40
veterán
válasz
DJGABI #23682 üzenetére
Úgy működik ha statikus ip-t állítok be neki,újraindítottam és utána is ment!
Az alkalmazást nem töltöttem le mert így is megy...Csak kérdés hogy mindig jó lesz ez így vagy időközönként be kell állítanom a kliens telefonon az ip-t és a dns-t?
Ha másik wifire akarok majd kapcsolódni a másik telóval akkor megint be kell írni vagy ez a beállítás csak a Redmi4x-hez van a többi hálózat az marad a régi,és megy minden mint eddig?
Köszi a a helpet!
-
DeFranco
nagyúr
válasz
DJGABI #23212 üzenetére
az a dolga hogy pókhálósodjon a kijelző helyett, mert így vezeti el az ütés energiáját és így a védőüveg kapja a javát nem a telefon kijelzője.
biztos nagyon jó a hydrogel meg minden, de én nem a karcoktól akarom védeni az üveget hanem a töréstől.
tudok vigyázni a telefonomra, a tempered glass-eim sem voltak karcosak soha. törni is csak egyszer törtem egyet, amikor egy óvatlan mozdulat miatt lerepült a telefon akkor viszont az üveg mentette meg a kijelzőt.
ezt meg a hydrogel meg a fólia nem tudja.
-
sxxorp
őstag
1. Huh, nem teljesen értelek... 50%-on használni? Nekem 20-30% és 90% közt használva bő 2 napos üzemidők jönnek ki 5-6 óra SOT-tal, nem érzem korlátozónak. Ha olyan körülmények vannak, hogy nem tudom betartani (pl. utazás), akkor sem dőlök a kardomba
2. Apple? Aztán pont belinkelsz egy oldalt, amin bőven azt magyarázzák, hogyan használd, csak nem teljes: inkább arra adnak tanácsot (a kikapcsolt állapotot kivéve), hogy az üzemidőd nőjön, ne az akkud élettartama, mert öngól lenne. Szerinted mekkora üzemidő jönne ki a nevetséges méretű Iphone-akkukból (kivéve, ha jól tudom a legújabbak, főleg Plus, takarékos procikkal), ha még be is limitálod? Ha valahol ezt fájdalommentesen meg lehet tenni, az pl. a mi telefonunk batár akksival. A gyártók nem igazán érdekeltek az akkud élettartamának megőrzésében (annál hamarabb veszel újat), míg az aktuális alacsony üzemidő azonnali elégedetlenséget szül, ezért arra próbálnak odafigyelni.
Sokan nem 1, nem 2, hanem akár 4 évig is használnak egy telefont, napokban is említette vki, utánad pár hozzászólással is van egy ilyen hozzászóló, ott biztosan számít, hogy kezeled. Te nem ilyen vagy, nyugodtan daráld az akksit, ahogy akarod.
Én pl. szeretem azt a felállást, hogy a korábbi telefon megmarad back-up/játszós telefonnak (ez most a Sony Z3C 2,5 évesen)), és van egy használati telefon, ami most a Redmi 4X. Minél tovább minél jobb marad az üzemideje, azaz hosszabb az élettartama, annál jobb, ennyi.
Ehhez beállítottam a Battery Charge Limiter-t 90%-ra, hogy simán a töltőn hagyhassam, mint régen, mikor azt hittem nem számít, hogy 100%-ra jojóztatva főzöm az akksit. És ha látom, hogy 30% alá esik, akkor hamarosan töltőre dobom (de ha olyan a helyzet használom még). Ez puszta iránymutatás, nem törvény, ha betartja vki, attól csak jobb lehet. Nem nagy kaland, tényleg, úgyhogy sztem erről ennyi elégA cikk csak azért tuti, mert ha jön vki, aki erről nem tud, elég csak egy linket dobni.
-
-
Lordus
senior tag
igazából ha 4 éve szolgál nálam a kis mi2s, akkor gondolhatod, hogy szeretem
azért akkor eléggé csúcskészülék volt és most sem lenne rossz, csak sárga foltos a kijelző, behalt a proximity, 4 év után az akksi sem az igazi... - de ezek a betegségei voltak, ennek ellenére kiválóan működött/működik.
MIUI-ról nem váltanék semmiképp, és pont ettől tartok, hogy hiába várok, nem lesz 5" alatt normális telefon normális áron...
Ha azt mondjátok, előrelépés és van olyan minőségű a készülék, mint a mi2s, akkor már veszem is! -
#8917 DJGABI: Köszönöm, 8.5.2.0 alatt a letiltás így rendben működik.
Más számára is jól jöhet: a Wakelock Detector root nélkül használatához nálam az USB hibakeresés mellett az USB hibakeresés (Biztonsági beállítások) funkciót is be kellett kapcsolni, ellenkező esetben engedélyezési hibaüzenettel elutasította a WD futtatását.,
-
aelod
veterán
Szerintem ezt már ők sem nagyon értik.
A felhasználó meg pláne.
Nekem csak az nem világos ha van felhasználói hibajelentés opció közvetlenül (vagy legalább is remélem, hogy igen) a fejlesztőknek akkor miért javítanak szarvas hibákat? LED funkció, hívás gondok, videó hang stb.?(#8722) Örn
(#8721) mpoJó hír. Legalább ez. Én úgy tudom, hogy azt csak MIUI 9-en lehet csak. Pedig android főverzió alap funkciója...
A gyári zenelejátszó fc-zését sokszor tapasztaltam. Ezért van fent a poweramp.Közben nekem is feldobta a frissítést. Este ráengedem.
-
DJGABI
addikt
foggyer voltam, ezen a romon is szaggat az az epizód... lehet valami hülye codeccel lett készítve. viszont mintha a gyorstöltés se működött volna aex-en... 5V 0.5 ampert írt. bár most miui-n is azt vettem észre hogy jó pár másodpercig elgondolkozott mielőtt átváltott volna QC-ra (itt is csak max 6V 1,7A-val ment, majd a modot kipróbálom, elvileg minden adott 12V-hez) lehet csak nem vártam ki. na mindegy, mostmár sose tudjuk meg, legközelebb tuti akkor romozgatok csak ha lesz végre kernel sauce
ha már úgyis téma: a szöveg kezelés pl tök jó miui-n, aex-en nevetséges: kivágás, másolás volt, összes kijelölése csak a 3 pont megnyomása után... azért az hogy 7 droid verzió alatt csak eddig jutottak...
szerk: ja facebook save-m megint nincs. lehet tényleg csak a/b teszt volt
szerk2: ezek az emoji-k szörnyűek miui.eu-n. asszem az ios-esek vannak benn
-
sxxorp
őstag
Xposed: számomra mióta van, és egyelőre alap. Nagyon sűrűn van valami gebasz a custom ROM-okkal, így maradhatok gyárin, mégis elég sok mindent moddolhatok, amit csak azok szoktak megengedni, emellett van pár számomra alapalkalmazás, aminek jelentősen kiterjeszti a képességeit (pl. Greenify).
Személyes különcség: a hardvergombokat zenelejátszó gombjaivá alakítja az egyik modul, így övre akasztható bőrtokban felfelé néző gombokkal play/pause, léptethetek, tekerhetek -
DJGABI
addikt
a fotózás valami tetű lassú. a gyárival kb instant volt, itt egy 2-3 mp míg exponál, addig simán bemozdulhat...
egy appot aminél fontos lenne hogy a háttérbe fusson ilyen fél óra után kilő. ennél még a miui is tovább tartotta memóriában. most láttam van a feladatkezelőben pin gomb, majd megpróbálom azzal is.
amúgy akku időben az én felhasználásommal sztem ez se fog tudni 6 óránál többet. mondjuk nem merül indokolatlanul se.
-
Dr.NX
addikt
AEX akkuidő: SIM nélkül, csak WiFire csatlakozva, nem piszkálva kb. 88%-ra esett az akku 100%-ról kb. 24 óra alatt. Ez nem tudom hogy mennyire számít jónak, szerintem nem gyász 2 óránként 1%, bár nem is fantasztikus.
Ha valaki tudja mennyit esik egy MIUI global vagy dev. üresjáratban, megírhatná. -
Songoman
aktív tag
A kolléga 2 hete használja, hibák nélkül. 😜
A két ujjas megoldást nem ismertem, ezért sosem sikerült. És ezért is kértem screenshotot. De UX szempontból elég gáz. Egy kézzel használom a telefont, a két ujjas megoldások így nem játszanak.
Resurrection Remix + AOSP Extendedet teszteltem. Kamera működik, felvesz. Nem a hozzáadottat használom, hanem a Google MOD cam-ot.
Napi szinten Android Autó + Waze, ahol tökéletes GPS volt. Az Indiai kollégák szerint VoLTE is működik, bár itthon egy-két kivételezett telekomos kivételével nem releváns. Az RR, AEX, MOKEE romok napi frissítésűek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elden Ring
- Le Mans Ultimate
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest