Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu


Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30459) Adamyno válasza SenorGrande (#30458) üzenetére


Adamyno
tag

Semmi gond nincs vele. Bootloadert kinyitod, feldobod a drivereket ha windows alól telepíted. Arról nem tudok nyilatkozni mert én linuxot használok. Csak leszedtem az éppen aktuális appimage-t, elindítottam, teló fastboot módba és mehet a telepítés. Az rc verziót érdemes választani amikor kérdezi, hogy melyiket.

Először újraindul és jó sokáig sötétség van talán még fél órán át is. Utána megnyomtam egyszer a bekapcsológombot és már a záróképernyőt láttam.

Kell neki tarminálból egy rw remount a gyökérre ha komolyabban akarsz szoftvereket telepíteni. 2 navigációs szoftvert is letöltöttem, az is működött. Van natív telegram app, azt is használtam, bár ott a belépés egy hangyányit körülményes volt, de ha van beléptetett másik eszközöd akkor könnyebben megy. Szerintem ilyen messenger, viber meg ilyen bloatware-ek nincsenek már elvből sem a store-ban, max webapp de azokat nem próbáltam. Leszdtem pár játékot, azok is mentek szépen.

Vannak néha frissítések is. Ujjlenyomatolvasó szerintem nem megy, legalábbis rá utaló jelet nem találtam. Hálózat típusát be lehet állítani, hogy 2,3 vagy 4G legyen de pl. hívóazonosító küldését nem lehet menüből szabályozni csak a szokásos USSD kóddal #31# kikapcsolja, *31# bekapcsolja. Ha jól emlékszem, a 2 sim is működött, kamera is. Akku üzemidő sem rossz. Nekem csak a banki app(ok) miatt lenne jó ha mennének az androidos appok anboxban de van saját böngészője. Arra is gondoltam, hogy dobok ki parancsikont az indítóba vagy az asztalra és onnan használom + sms azonosítás a 2 faktorhoz. Mail klienst találtam natívat a store-ban de nem próbáltam ki. Elméletileg a gyári böngészője is jó, de azért örülnék ha találnék chromiumot vagy esetleg operát, FF-ot rá de nem értem rá egyelőre foglalkozni vele. miután meg volt az rw remount, utána ismán megy a sudo apt-get upgrade is és lehet telepíteni szoftvereket akár konzolból is + konfigurálni.

Ahhoz képest, hogy nem támogatot készülék, egész jó.
Érdemes amúgy megnézni a készüléklistát. A Mi A2 és a Redmi Note 7 egész jó támogatottsággal rendelkeznek. Sajnos nem sikerült egyiket sem szerezni, de meg van rendelve egy F(x)tech Pro1-X és egy Astro Slide. Előbbi elméletileg (fél)hivatalosan is támogatott, sőt úgy tűnik dual-boot lesz, utóbbit is megoldják szerintem :)

Egyébként a redmi 4x esetén is van dual-boot lehetőség csak abba nem mélyedtem bele. Azt hiszem XDA fórumon olvastam.

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.