- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
Ez biztos frankó, csak én nem Magyaro-on élek, és ennél csak jóval drágábban találtam meg ali meg hasonlóan számomra nem túl bizalomgerjesztő oldalakon.
Blitzwolfban mennyire lehet bízni? Ők is ígérnek 10Ah wireless töltőt szvsz jóval olcsóbban (20-21 USD): https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-P10-10000mAh-QC3_0-PD18W-Power-Bank-10W-Wireless-Charger-with-4-Outputs-for-iPhone-12-12-Mini-12-Pro-Max-for-Switch-Xiaomi-Mi10-For-Samsung-Galaxy-Note-20-p-1560194.html?cur_warehouse=ES&rmmds=search&ID=224
-
vzozo
senior tag
Kissé leült ez a topik, adjunk egy esélyt.
Van most ajánlott modell, amit érdemes vásárolni?
-
Nem igaz, hogy a webshopok többsége rossz képpel megtévesztő módon árul totál más típust mint amit én venni akarok. Majdnem rendeltem egy PLM13ZM-et ami nem az volt, mert leírás+kép stimm, de egy kis lábjegyzetben már nem az szerepelt típusnak. A legtöbb embernek lehet, hogy elég a leírás, nekem a típus kell. Csak nekem baj el?
-
bwoay
nagyúr
válasz
Mikemend #3295 üzenetére
es a tied is ugyanez a tipus? mert amirol a kollega ir, az a 2C, ami eddig sem volt szerintem egy jol sikerult darab. mint irtam, en a puposodast (egyelore) nem tapasztaltam, de a kapacitas jelentosen elmarad a gyari ertektol, nekem legalabbis még soha nem sikerult 17500 mAh-nal tobbet beletoltenem.
-
Mikemend
senior tag
válasz
lomposfarkas #3294 üzenetére
Akkor látom, nem csak nálam jött elő. Én is csodálkoztam, mitől lett gömbölyded egy powerbank, és fogásra is erőteljesen növekedésnek indult, mindkét oldalon egyszerre. Szóval nem tudom, milyen menedzsment van benne, de hivatalos Xiaomi powerbankjaim vannak.
Még agyalok, hogy inkább 10-est vegyek, mint 20-ast, de ez utóbbi a nagyobb utazások és videózások miatt kellene.
-
lomposfarkas
tag
Na bakker, én is megnéztem a 3 darab Xiaomi powerbankomat. A két db 20ezresnél az egyik érezhetően, a másik vonalzóval láthatóan púposodik (PLM06ZM, fehér műa. házas) Egy évesek, pár tucat ciklus van bennük... elmehet a búsba a Sziamiau, ez így kritikán aluli.
A kb. 2 éves, aluházas 10-esnek semmi baja. -
bwoay
nagyúr
válasz
Mikemend #3290 üzenetére
en ranezesre nem tudom megallapitani, hogy ez melyik tipus. legalabb 3 hasonlo, de kulonbozo modell fordult meg a Xiaomi kinalataban, ami igy nez ki
20'000-es
20'000 2
20'000 2CNekem ezekbol az utobbi 2-vel van hosszu tavu tapasztalatom, puposodast egyiknel sem eszleltem, meg nem is hallottam ilyesmirol.
a fentiek mellett adott mar a
20'000 3
vagy a ZMI valtozata,
szoval azert van mibol valasztani. -
Mikemend
senior tag
válasz
Luck Dragon #3276 üzenetére
Nekem a baloldali verzió volt múlt szombatig, amikor észrevettem, hogy Quasimodová változott, vagy gyereket várt, de mindkét oldalán erősen domborult. Úgyhogy megváltam tőle, mielőtt felrobbanna... Csak az a poén, hogy egy kistesója (10 ezres) régebbi, és máig jól üzemel (kopp-kopp).
Úgyhogy vehetek egy újabb 20 ezrest. Ki milyet ajánl? Van már valami továbbfejlesztett 20-as? És hol? (kintről vagy itthon) -
bollokcs80
Korrektor
válasz
Avicularia #3287 üzenetére
Sziasztok! A powerbank 2S (10000mAh) mennyivel tudja tölteni a gyorstöltésre képes Iphone-okat? Tervezek telefont váltani, de nem tudom jó-e hozzá.
-
Avicularia
veterán
Nem tudom, ki kéne próbálni, de nincs kedvem lekötni az akksit a fél éves honda civicről és megnézni mit tud.
Probléma hogy 3 hónapja vettem, csak Magyarországra postáztattam és csak most jutott el hozzám. Nem hiszem hogy ennyi idő után érdemben tudnék a BG-nál reklamálni. -
bwoay
nagyúr
válasz
Avicularia #3285 üzenetére
és akkor ez hogyan, meg pláne mit fog bebikázni?
-
Avicularia
veterán
A telefon egy oneplus 6 volt, ami tud gyorstöltést, de csak kizárólag a gyári töltővel és kábellal tudja. Ha berakom a töltésnél ezt a mérőt akkor már nem megy a gyorstöltés, szóval kizárt hogy hogy emelt volna a feszültségen.
Közben csináltam egy tesztet műterheléssel és 4165 mAh jött ki a powerbank-ből 5V-on. -
bwoay
nagyúr
válasz
Avicularia #3283 üzenetére
a 13800 mAh 3.7V-on értendő, és minél magasabb a feszültség, annál kevesebbet tudsz kivenni belőle. vagyis igen, 12V-on máshogy kell értelmezni a kapacitást. viszont a mérést 5 V-on végezted, ha jól látom. és 5V-on 13800-ból kb 11000 körül kellett volna kijönnie. amúgy a telefonod biztosan tud valami gyorstöltést, ami emelt feszültséget jelent az alap 5 V-hoz képest, tehát akár még jó is lehet az eredmény, de én csak azt látom, hogy a műszer a fotó pillanatában 5.17V-ot mutat. lehetséges, hogy töltés közben a telefon átkapcsolt magasabb feszültségre?
-
Avicularia
veterán
Sziasztok
Jobb topikot nem találtam, ezért itt tenném fel a kérdést. Vettem BG-ról egy iMars-J01 autó bikázót, ami powerbank is. Elvileg 13800 mAh/51.05Wh. Feltöltöttem és utána töltöttem róla a telefonomat de elég karcsúnak találtam 2x sem tudta feltölteni a OP6 telefont. Ezért rámértem és 7247 mAh ment bele.
Szerintetek ez nem működik megfelelően, vagy a 12 volt miatt máshogy kell értelmezni, mint ahogy a 10000-es xiaomi powerbank is csak 6xxx-et tud 5 volton?
[link] -
bwoay
nagyúr
na ja. de ez 3.7 V-on tud max 16k-t
ez 5V-on 7% veszteséggel kb 11'000 mAh.
nem várom el, hogy a gyári specifikációt tökéletesen teljesítje, de ez 20%-kal gyengébb.
lehet, hogy egyedi probléma, de nekem sosem volt szimpatikus a 2C, csak a sima 2-tt nem tudom beszerezni, pedig az kisebb/könnyebb, és 13000 helyett eleve 14000-et állított róla a gyártó. amikor mértem, több évnyi használat után is belement több, mint 17'000. -
Üdv!
Kolléganőm venne Bank-ot, ezt néztük ki:
Xiaomi Mi Power Bank 2C 20000mAhMár csak megfelelő töltő kellne hozzá, lehetőleg 3A-al... tudnátok tippet adni?
Esetleg ez, bár nem tudom a modellszámát... ugye ez már TypeC-s? -
Üdv! PLM12ZM -nél újabb 10000-es nincs?
-
Jabby
őstag
válasz
smallmer #3275 üzenetére
"Dupla kattintás = alacsony teljesítményű töltés
Töltsd biztonságosan az alacsony áramfelvételű eszközöket, pl. Bluetooth headseteket vagy aktivitásmérőket. Egyszerűen csak nyomd meg kétszer a bekapcsoló gombot a 2 órás, alacsony áramerősségű töltési periódus elkezdéséhez. "
-
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Xiaomi 2C esetén van olyan funkció, hogy ha duplán nyomom meg a gombot, akkor alacsony teljesítménnyel tölt?
-
bwoay
nagyúr
a 20'000-es Xiaomi 2C jellemzően 20 USD-be kerül. van szállítási költség, mondjuk 4 dollár, akkor kb 7000-re jön ki a végösszeg. ez a Romoss meg 21 szállítással együtt. 3 dollár a különbség, meg az, hogy az egyik egy többszörösen bevált, kiváló minőségű, megbízható típus, a másik meg lutri. nyilván ha a csatlakozók miatt jobb vétel a Romoss, akkor azt kell választani, de én 3 dollár árkülönbség miatt nem vennék zsákbamacskát. ja és ez a Romoss bazinagy, meg elég nehéz is.
-
C0d3r
addikt
Én konkrétan ezzel a 20.000 mAh-ással szemezek. Ha nem szempont a gyorstöltés, jó lehet ez is 6.000 Ft alatt. Ki hogy látja?
Visszajelzések alapján nem kamus, lead 5V-on kb. 13.000 mAh-t. -
smallmer
őstag
Sziasztok!
iPhone X-hez keresek külső akkumulátort(Power Bank-et).
Jelenleg egy 10.000mAh kapacitású OtterBox Power Bank-et használok teljes megelégedéssel.Az oka, hogy felkerestem a topicot, az, hogy most szeretnék vásárolni 20.000mAh vagy nagyobb kapacitású külső akkumulátort és úgy látom, hogy ez a topic "pörög" a legjobban.
Jelenleg 4 terméket néztem ki és a választással kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket.
1. Xiaomi Mi Power Bank 2C 20000mAh - 8.290 Ft
2. PowerCore 20100 ~ 12.000 Ft
3. PowerCore 20000 Redux ~ 15.000 Ft
4. PowerCore II 20000 ~ 16.000 Ft
illetve egy ráadás ami tartalmaz power delivery funkciót is: PowerCore Speed 20000 PD with USB Power Delivery ~ 17.550
Mit gondoltok, hogy melyik termék választása lenne a legcélravezetőbb? Amit tudnotok kell, hogy nem kell feltétlenül nagyon gyorsan feltöltenie a telefont. Lényeg, hogy megbízható és kiváló minőségű legyen.
Kérlek, hogy pártatlanul / semlegesen ajánljatok. Tudom, hogy egy Xiaomi topic, de ha jobbnak tartotok egy terméket, akkor azt kérlek írjátok le.
Köszönöm szépen nektek előre is a segítséget.
-
válasz
molnarpeter #3269 üzenetére
Köszi!
-
Sziasztok,
Vettem egy Xiaomi Mi 2C 20000 mAh power bankot. [link]
Gyárilag nem adtak hozzá adaptert, így laikusként fogalmam sincs, hogy mivel töltsem. Egy gyári Sony telefontöltővel próbáltam (5V=1,5A) viszont eléggé felmelegedett így nem mertem vele tovább tölteni.
Tudnátok kérlek ajánlani egy USB-s töltőadaptert, amivel biztonságosan tudom majd tölteni?
-
bwoay
nagyúr
ez a kapcsolható HUB jó ötlet, bár én már elveszítettem a fonalat az egész koncepciót illetően. lehet, hogy a házon belüli mozgás szabadsága miatt kell a powerbank. hogy mi szükség van a kapcsolgatásra, az számomra továbbra sem világos, de vélhetően tényleg egy ilyen hub + powerbank kombó lenne a legjobb megoldás.
-
McLaca
őstag
válasz
elprimo #3259 üzenetére
De ha folyton rajta lógatod a powerbanket az eszközökön, akkor hogy hordozod őket? Ha meg nem hordozod őket, akkor minek a powerbank? Lehet, hogy megfelelőbb lenne egy ilyesmi, vagy a kisebb változat számodra, és ezek USB hub-ként is működnek, ha gépre dugod őket. Vagy akár öszvérmegoldásban kombinálhatod őket egy powerbankkel.
Üdv!
-
bwoay
nagyúr
válasz
elprimo #3261 üzenetére
probalom, de "fullon jaratni" az en olvasatomban annyit tesz, hogy a power bank 100%-on tartja az akksik toltottseget, de ez ugye nem igy mukodik - legalabbis az altalam hasznalt tipusoknal. tobbfele powerbanket hasznalok egyszerre, es nem egyszer voltak mar tartosan rakotve egy-egy eszkozre, hasonloan a te elkepzelesedhez, ezert sem ertem, hogy ez a felallas milyen modon jelent veszelyt a toltott keszulekek akkumulatorara.
-
elprimo
tag
Azért kell a be/ki kapcsolású készülék , hogy en tudjam ezt felügyelni mikor töltsön és mikor nem, mert nem fogom a töltött keszulekeim akksiját szetcseszni, hogy fullon járatom őket mindig. Kábeleket meg nem húzgalok belőle ki be, hisz most is ez a bajom ,és azért keresek egy külső eszközt .
-
bwoay
nagyúr
válasz
elprimo #3257 üzenetére
ezt elsőre is olvastam, és akkor sem értettem. ha az eszköz feltöltött, akkor onnantól nem vesz fel több áramot, ezt a powerbank érzékeli, és az is lekapcsol. mi az a szituáció, amikor ki kellene húzni belőle a kábelt? és főleg miért?
ja még egy fontos dolog: miután a powerbank lekapcsolt, magától nem kapcsol vissza, legalábbis azok nem, amiket én használok. tehát ha az eszköz merül a töltést követően, akkor meg kell nyomnod a gombot, hogy ismét töltsön, tehát ilyenkor kvázi bekapcsológombként működik. lehet, hogy ez megoldást jelent a "problémádra". -
bwoay
nagyúr
válasz
elprimo #3255 üzenetére
szerintem ilyen nincs, a következők miatt:
- legyen rajta be/kikapcsolo gomb
nem jellemző (személy szerint nem is látom értelmét, mivel a töltés vezérlését mindig az adott eszköz végzi, nem a power bank). ha rádugsz egy eszközt, tölti, ha az már nem vesz fel több áramot, vagyis végzett, akkor a power bank is lekapcsol. ami gomb van rajtuk, az a töltöttségi szint kijelzésére szolgál, illetve Xiaomiknál dupla gombnyomásra bekapcsolva marad 2 órán át. Blitzwolfoknál lláttam olyat, hogy ezt a gombot mindenképpen meg kell nyomni, automatikusan nem kezd el tölteni. Engem ez pont bosszantott.
- gombbal lehessen választani hogy maga az eszköz mikor kapjon áramot ,ha fel akarom tölteni
nem hiszem, hogy ilyen létezik. rádugod a töltőre és tölt, ha képes rá, akkor ezzel párhuzamosan tölteni is képes, de vannak olyan power bankek, amik miközben töltést vesznek fel, nem töltenek. mindkét kritérium némi barkácsolást igényel a részedről, amennyiben ezek nagyon fontosak. -
elprimo
tag
Üdv . Ez a topic tűnik aktívnak, megkérdezem hátha . iPad és audio eszközök töltésére keresek otthonra olyan eszközt ami tud egyszerre minimum 2 eszközt tölteni , ami észleli ha maximumra feltöltötte őket és automatikusan lekapcsol , gyorsan tud tölteni , illetve maga az eszközt is gyorsan lehessen feltölteni , legyen rajta be/kikapcsolo gomb, mutassa mennyi van az akksiban, illetve ha létezik ilyen gombbal lehessen választani hogy maga az eszköz mikor kapjon áramot ,ha fel akarom tölteni . (Nem akarom ki be húzni belőle az USB kábeleket töltés esetén , ez érvényes maga az eszköz , illetve a többi eszköz toltesere is). Hordozása egyáltalán nem fontos, csak itthon lenne használva , és a lényeg a fentiek alapján kényelmes legyen a használata , csak gombok nyomkodasaval szeretném használni , kábelek ki/be hozása nélkül belőle . VAN ilyen készülék egyáltalán ?
-
sopruk
senior tag
válasz
molnarpeter #3253 üzenetére
Köszi szépen, ez nagyon jó!
Most már maradok a PB-nál időhiány miatt, de későbbiekre nézve szerintem be fogok szerezni egy ilyet...
-
sopruk
senior tag
Köszi szépen a megerősítést, akkor ennél maradok. Szimpatikusabb is a Xiaomi.
A másik topicban sokat linkelték a Baseus-t, meg látva a sok ezres vásárlást, jó értékelést, a 30.000-t; és azért kezdtem el afelé tekintgetni...
20+10 -nek elégnek kell lenni egy napraA töltő is remélem bírni fogja az egyszerre való töltést.
Köszi még egyszer! -
bwoay
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
lo Megérkezett hozzám a Xiaomi 10400 mAh kapacitással bíró külső akkumulátora, ami az árával teszi magát még vonzóbbá.
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest