- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
Hirdetés
-
LOGOUT
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ShadowLac
addikt
-
Maist
senior tag
válasz
ElGatto #7293 üzenetére
Igazából, ahogy írtam, elég érthetelen számomra is, főleg a Mix 2s után, hogy a Mi8 nem tudja ugyanúgy az LTE-A-t, mint a 2s. Én arra gondolok, hogy amiket tud, magasabb frekik összefogását, azt gondolhatta a Xiaomi, hogy az minden országban alap, hogy a nagy városok azokkal a frekvenciákkal minden négyzetcentiméteren le vannak fedve (persze ez így igaz a "nagyobb" városokban, amik "némileg" nagyobbak BP-nél), de itt ez van. Egyes helyenek, Telekom székház körül sétálgatók beszámoltak már róla itt is, hogy arrafelé van 4G+. Bizonyos értelemben igaza lehet a Xiaomi-nak azzal, hogy ahol ilyen frekvenciákon megy a 4G, ott azokat összefogva lehet nagyot "szakítani" letöltési sebességben, itthon viszont nem ezekkel a sávokkal vannak a városok nagyobb területei lefedve, hanem a B20-al, és a B3-al. Elvétve van B1 és B7. Sajnos ezen a xiaomi.eu rom nem tud változtatni, ahhoz mélyebben kellene a telefonba belemászni, hogy menjen a B3+B20. Ráadásul ezek elvileg ilyen fizetős licencdíjas dolgok, tehát ha a qualcomm-nak a xiaomi nem fizetett azért, hogy mindent-mindennel CA-t szeretne a telefonba, akkor amiatt is lehet ez, amit jelen esetben tapasztalunk. Pocophone topicba benézve sem tűnt úgy, hogy nagyon tele lenne 4G+ jeles screenshot-ok tömegével. Ami viszont érdekes, hogy az olcsóbb Mi8 lite-on megy a B3+B20 LTE-A, kollégámnak az van, saját szemmel láthattam.
-
huliganboy
addikt
Köszönöm mindenkinek! 15 perc alatt BL nyitás TWRP és ez dev telepítés...
-
ElGatto
aktív tag
Köszi most ettől a híről nem lettem boldog...
Úgy gondolná az ember egy "csúcs" készüléken azért ez nem kérdés, de ezek szerint én vagyok a naív.
Ezek szerint akkor ezt nem is lehet megoldani szoftveresen? Az eu rom pl. tudja? -
gerii
addikt
A mai rommal is tök ugyanúgy merül a telefon. De legalább még finomabb lett a gesztus vezérlés, ez a lényeg.
-
Maist
senior tag
válasz
huliganboy #7287 üzenetére
Én nem szoktam várni az OTA-ra. Mostanában csütörtök este tíz körül rákeresve az androidfilehost-on a "Mi8"-ra, már fent szokott lenni a heti rom. Tegnap, mikor rákerestem a heti frissítésre, éppen 2 letöltést mutatott a számláló, tehát viszonylag rövid ideje lehetett feltöltve a frissítés.
Karavik #7290: Hát igen, és is azt hittem, hogy ugyanolyan a két telefon az LTE-A használatát illetően...
-
havri1
félisten
válasz
huliganboy #7287 üzenetére
Múltkor jött, ma inkább felraktam zip-ből.
Maist: köszi
-
Maist
senior tag
válasz
huliganboy #7284 üzenetére
1208 tökéletes, én xiaomi.eu dev-et azzal telepítem hetente.
-
huliganboy
addikt
Srácok melyik TWRP kell akkor nekem most?
Nem értem igazán mi a különbség a 1208 és 3231 között.....
1208 work with custom and global roms
3231 work only with custom romsKöszi
-
havri1
félisten
Nem találom azt a postot, amiben linkelte valaki (lehet Te) azt az infós appot, amiben az aktuális sávokat mutatta, miket használ. Mi8 és Mi Mix 2S.
Ezt találtam csak: [link]
Vodafonon tuti nem volt még 4G+ egyszer sem, pedig Bp-n már régóta van, kollégáim megint szivatnak, szar kínai telefonnal.. -
Maist
senior tag
válasz
ElGatto #7274 üzenetére
Én szoktam itt feszegetni a témát, keress rá a hozzászólásaimra. Habár a hardver szinte ugyanaz, mint a Mix 2s esetében, ám azzal szemben ismeretlen (licenc díj spórolás, egyéb) ok miatt a Mi8-on csak itthon alig használt "egzotikus" sávokon megy a CA. B1+B7 sáv, ilyenek. Ami nekünk kellene, az ugyanúgy, mint a Mix 2s-en, a B3+B20 sáv összefogása. Mondjuk a Mix 2s-en sem megy jól az idők kezdete óta a 4G+, legalábbis Telenor hálón, mert repülőmód után van + jel kb. pár percig, aztán viszont bármit csinálsz (letöltés, youtube, stb), nem jön vissza a +, csak akkor, ha repülőmódot ki-be kapcsolod. Akkor, mikor kint a + jel, elkezdesz egy letöltést, olyankor viszont a letöltés végéig kint marad a +, és a sebességen is látszik akár több giga adat letöltésének végéig. Szóval azon sem az igazi, de legalább van, szemben a Mi8-al. A nemzetközi fórumon van szavazás róla, és jó sok hozzászólás, hogy igazítsák hozzá az európai igényekhez a készülékben ezt a szolgáltatást, de eddig nem lehet észrevenni semmiféle jelét annak, hogy meg akarnák ezt csinálni.
Karavik #7277:
Régóta emlegetem már itt is, de még a Mix 2s topic-ban is írtam róla, hogy Mix 2s-ről váltottam Mi8-ra (párom kapta meg a 2s-t), és kicsit csalódtam, mert nem néztem eléggé utána, hogy a Mi8-on kvázi itthon sehol nem használt frekiken megy csak az LTE-A (Telekommal sem megy!), így a készülék ezen része használhatatlan, aminek okát senki nem nagyon írta még meg sehol, annak ellenére, hogy Global verziós telefonról van szó. Én tényleg nem értem, mi miatt lett ebből a szempontból a Mix 2s alá pozícionálva a Mi8(?) -
ElGatto
aktív tag
Hi
4g+ jelet hiányolom a telefonon mitől függ, hogy valaki látja valaki nem? Mi 8 global stable telenor, de még sosem láttam a kis + jelet. Céges gagyi samsungon persze mindenhol azt mutatja szintén telenor. Visszaolvastam pár hszt, de nem lettem okosabb.
-
enginev3.0
félisten
válasz
huliganboy #7270 üzenetére
Nem lehet hogy a kisegítő lehetőségekben valami? Nagyothallóknak stb...
-
Karavik
veterán
válasz
huliganboy #7270 üzenetére
Pár hete is mutattál egy hangerő csúszkát, ami csak nálad volt elérhető, erre most itt egy másik...
-
natë
nagyúr
Global deven javították már az auto fényerőt?
-
juve600
nagyúr
Resurrection Remix csapat is visszatért de sajnos még nincs rom a mi telónkra
-
NemMo
őstag
válasz
enginev3.0 #7258 üzenetére
Nekem ezer évvel ezelőtt még talán android 2.1-en vagy ilyesmin az élő háttérkép ébreszgette fel a kijelzőt. Nem hiszem, hogy nálad ez lenne, de leírtam hátha. Esetleg telepítettél valami új appot?
-
enginev3.0
félisten
Valaki is írta itt a napokban hogy fél óránként vagy x időnként random felébred a kijelző, értesítések nélkül is, nálam is csinálja
-
juve600
nagyúr
válasz
enginev3.0 #7255 üzenetére
nálam a mai build van de nem vettem ilyet észre
-
Istuu15
senior tag
válasz
enginev3.0 #7255 üzenetére
felébreszti? Én 9.1.17 en vagyok.
-
enginev3.0
félisten
Eu rom miért ébreszti fel random a kijelzőt feleslegesen?
-
tibi020
tag
Aki felraktam már mai legújabb EU romot kérdezem még mindig tele van angol forditatlan részekkel, vagy tud róla valaki többet ezek mikor lesznek javitva.
-
kirk01
tag
-
mex-x
csendes tag
Üdv mindenkinek! Évek óta csak olvasni járok a fórumra,de most elkelne a segítség.
10 körül jött a telefonomra az értesítés,hogy frissítés érhető el. (6/64 global/ Gearbestről / semmi mókolás nincs rajta)
Gondoltam jó akkor letöltöm,nemsokára indulnom kell dolgozni. Amíg készülődök kész lesz.
Wifin le is jött a csomag,aztán a szokásos kérdés ...újra indítom-e?
Jó oké miért ne? Elsötétült a kijelző,vártam,hogy megjelenjen a logo ....de azóta se kép-se hang.
Nem, nem volt lemerülve,60% fölött volt az akksi.
A sima bekapcsoló gombra nem reagál.
Próbálok nem pánikolni ,eddig 2 hónapja használom. Soha nem volt eddig probléma vele. Nem ejtettem le,nem ázott be.
Nemsokára indulok dolgozni,viszem be magammal... Ha megírnátok 1-2 egyszerű lépésben,hogy lehet leellenőrizni,hogy tégla lett-e belőle vagy sem roppant hálás lennék.
Csaj vagyok /szeretem a kütyüket,építettem már számítógépet,és a driver+ oprendszer telepítéssel sem szokott meggyűlni a bajom.De a telefonos "szakmát" még nem tanultam ki...szóval tényleg egyszerűen.
Köszi előre is. -
havri1
félisten
Vodafone simmel használja valaki?
Tegnap óta nincs egyáltalán 4G-m. Fix H+ mindenhol.. -
FJC
senior tag
Telenor-nál a VoLTE szolgáltatás, jelenleg készülék függő.
Xiaomi telefon nincs a kompatibilis listában.https://pcworld.hu/pcwlite/telenor-volte-4g-hanghivas-258636.html
https://www.telenor.hu/volte -
juve600
nagyúr
válasz
enginev3.0 #7226 üzenetére
Dark Mode
pl én csak a galéria app-nál vettem észre -
enginev3.0
félisten
CHANGELOG
System UI
New - Dark Mode for supported apps on Android 9.0SMS
Fix - FC when typing in search bar
Fix - Contacts can't be recognized
Fix - Deleting multiple SMS messagesWeather
Fix - Couldn't connect to networkGallery
Fix - Fixed blur studio FCSettings
Fix - Unable to change "Preferred network type" for SIM 2
Fix - Unable to add new APNsNext release will be 9.2.14 due to Chinese New Year Holidays..!
-
HUTCHDB
nagyúr
Segítsetek már.
Igaz mi mix 3-am van, de a rendszer ugyanaz.
Viberen, gmail-en egyszerűen nem tudok értesítési hangot cserélni.
Tudnátok ebben tanácsot adni ? -
ShadowLac
addikt
Most jött.(manuális keresésre) 10.2.2. Gesztus vezérlés finomabb lett.
Alulról húzva felfelé eltünt az a Google kereső. Hál istennek. Az autómata fényerő hogy változott e nem tudom. Nekem ahogy volt az is tökéletes volt. -
Ptrzslt1
újonc
válasz
Steelheart2 #7186 üzenetére
Külföldi fórumokat olvasva úgy már jó kell lennie, ha '+36' az előjel a '06' helyett, de azért mindenképpen érdekes hiba ez
-
szente
addikt
Ma meg akartam nézni, hogy még hány óra van hátra a bootloader nyitásáig, de nem ismeri fel a gépem a telefont.
A drivert felraktam, hátsó USB-n próbálom, de semmi. Se az adb se a MiUnlock nem látja a telefont.
Egyszer sikerült neki felismernie, és rá tudtam nyomni az unlockra, de féluton elakadt a verify phone-nál.
USB hibakeresés be van kapcsolva a telefonon.
Ami még furcsaság, hogy van, amikor csak 3.-ra jön be a telefonon a fastboot, mert csak annyit ír a kijelző bal felső sarkába, hogy nyomjak meg egy gombot az újraindításhoz.
Mi lehet a nyűgje? -
dnl91
tag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Ez az MM-es sztori nagyon durva... bontogatás lesz a kúton, nem is gondolnék ilyesmire..
-
juve600
nagyúr
-
w333
félisten
Holnap szerintem is biztosan ott lesz a csomag !
És az eladó előtt bontsd ki a csomagot ... nehogy véletlenül is így járj !
Fehérvárról jutott eszembe !
-
dnl91
tag
Sziasztok,
Smartshoppal kapcsolatban van valakinek tapasztalata a szállítási időt illetően? Ma rendeltem egy 64-es kék verziót, fizetve, futárnak átadva (jött mail) Pick pack pontra rendeltem fehérvárra, szerintetetek van esély rá, hogy holnapra levigye a futár?
Másik kérdés: Mindenképp szeretném majd a Pixel Romot feltenni rá, aki már feltette mennyire körülményes, buktatók vannak-e? A leírást elnézve szépen le van írva minden, de a gyakorlatra lennék kíváncsi.
Köszi a válaszokat előre is!
-
w333
félisten
Talán aktiválni kéne előtte a VoLTE -t ... Link és Link
VoLTE-el kapcsolatban és azt figyeltem meg, hogy sima telefon hívásokkor a készülék átvált 2G vagy 3G hálózatra
Ha a preferált hálózatot átváltom csak LTE beállításra, akkor pedig nem is tudok hívást indítani.
VoLTE = internet alapú hívás (internet és hívás egyszerre) !
LTE = csak internet !
3G = internet és hívás (egyszerre)
2G = szintén internet és hívás (egyszere)
Ez így remélem hogy érthető, mert ez így működik !
-
kirk01
tag
Nyomozgatok a (Telenoros) VoLTE-el kapcsolatban és azt figyeltem meg, hogy sima telefon hívásokkor a készülék átvált 2G vagy 3G hálózatra. Ha a hívást befejezem, akkor visszavált 4G-re. Internet szintén 4G megy. Ha a preferált hálózatot átváltom csak LTE beállításra, akkor pedig nem is tudok hívást indítani. Mi okozhatja ezt?
Én 2 kártyával használom a készüléket, mindkettő flottás és mindkettő ugyanazt műveli a fenti beállításokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AliExpress tapasztalatok
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen monitort vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
- új bontatlan iPhone 16 128GB black fekete független Apple 1 év garancia adapter
- új bontatlan iPhone 16 128GB white fehér független Apple 1 év garancia adapter
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 16 pro 128gb bontatlan
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest