Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
VLC Media Player sem játszik le mindent, én mellé használom az SMPlayer, Media Player Classic - HC, XBMC-t (ez elég takarékos).
Zenelejátszónak a Winamp felejtős, sokkal szebben szól az XBMC (Win7, Vista-n).
Böngésző: nekem a FF kényelmesebb.
DVD írásra: DVDDecrypter -
kispx
addikt
válasz Silentfrog #6 üzenetére
Egyszer promozták az Advanced Sysem Care Pro 3 -as verzióját (tudom régebben volt). Gondoltam kipróbálom. Pár ezer hibát talált a registryben (többségük üres kulcs volt), viszont újraindítás után a tapasztalom, hogy a program törölte a Visual Studio fájlkiterjesztését. Ezzel még együtt tudtam volna élni. Később vettem észre, hogy a Word (ami még előző nap hibátlanul ment) nem indul. Az volt az utolsó alkalom, hogy felraktam azt a programot, és még nem is tapasztaltam, hogy mérhető időnyivel gyorsabb lett volna a gépem. Azóta maximum a szemetet takarítom el a háttértárról lemezkezelővel és CCleanerrrel.
[ Szerkesztve ]
-
-
HartgeH3-2.8
addikt
Szent ég..
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
r3dsnake
nagyúr
amugy a hibernalas kikapcsolasa a legnagyobb hulyeseg, amit eddig olvastam "szakmai" tanacskent. ez egy olyan funkcio, ami KELL
-
lujó55
addikt
-
kpityu2
őstag
Az világos, hogy a Win és a Linux úgy van készítve, hogy változatos hardvereken fusson. Viszont épp ezért nem értem, hogy pl. az IDE->AHCI váltás miért okoz kék halált a Win7-en.
A minap SSD beépítés miatt a multiboot gépemben átállítottam a vinyók kezelési módját. Az XP és a Suse nem zavartatta magát, de a Win7 lehalt, és fél órán át javítgatta magát sikertelenül. Persze a registry buherálás kezelte a problémát.
A Suse pedig még akkor se nyivákolt, amikor komplett alaplap+proci cserét hajtottam végre.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
-
bambano
titán
"csak a rossz beidegződések végett bonyolítják túl,": lyalyly.
ezt a posztot meg lehetett volna írni fikázás nélkül is... registry takarítást lehet mellőzni egy gyári ms win7 lemezről telepített w7-nél, de egy hardvergyártó által összeállított oem w7-nél biztosan nem. ugyanez a feltelepített programokra is igaz.
az automatikus update is lehetne vita tárgya, most hullanak sorban az ismerettségi körömben a levelező programok, mert két víruskergető gyártó is olyan update-t tett közé, amitől fejreáll a levelezés.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
lujó55
addikt
Hát hogy is mondjam.
Ha jól be van állítva és tényleg nem a hatéves szomszéd gyerek a rendszergazda, akkor totál stabil a Win7 és szinte mindenre elég.
De nem free. És ez számomra a legnagyobb bökkenő.
(Ubuntu 11.10 ) -
Pano
addikt
válasz freemanone #34 üzenetére
Köszönöm az építő jellegű kritikát.
Igen, erre már kitértünk. Ha legközelebb esetleg írok hasonlót, erre majd jobban figyelekKörülbelül 36-ot?!
-
Atos23
senior tag
- Imadom amikor S478 / 1GB / 40GB IDE gepekre X64 Ultimate van felturva. En fejlesztek Visualban egy C2D-s laptopon, 2GB-al, 3 eve hasznalom ugyanazt az X32 Home rendszert. Erdekes, nekem eleg.
- Szerettem a Vistat. SP nelkul gyors volt, SP 1 - 2-vel viszont mar jo is
A baj az volt, hogy a paraszt a szinten S478 / 1,7 Celeron gepere felturta esz nelkul az XP utan, es maris jott a kopkodes.
Pedig jo volt a Vista, keveset lattam virustol, lomoktol megnyaklani.- Utalom a W7-ben azt, hogy nincsen olyan reszletes es erdemleges hibajavitasi lehetosege, mint pl. az XP "Elozo verzio keresese es javitasa" -volt. Talan majd egyszer a Windows 9-ben.
Ellenben tenyleg erdekes a W7 / Vista rendszerekben az, hogy kepes mukodni olyan hardvereken, mint pl. hibazo memoria, full bades HDD. Ahol mar az elozo rendszerek szamtalan kek halalt dobtak, ott meg ok csak valamivel lassabbak
-
nagyúr
válasz Silentfrog #21 üzenetére
Ilyeneket nem használok, rá sem fogom magam szánni, hogy feldobjam. Igen, értek annyira hozzá, hogy tudjam mit kell kitörölnöm és hol kell keresnem.
+ van gyári defrag és lemez kezelő is. Szóval felelsleges az ilyen program. Biztos más cégek szofverei jobban tudják mit kell törölni, mint az ms gyári programja.(#26) PowerBuldog:+1.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
freemanone
addikt
Érdekes cikk volt, ami nagyon jó kezdőknek, de hiányoltam belőle egyes funkciók pro/kontra leírását. Mivel ugye kezdőknek készült, az alap feltételezés az lenne, hogy nem tudják mik az előnyei illetve hátrányai egyes funkciók használatának, vagy kikapcsolásának.
Illetve a drivereknél, az MS driverek elég minimális dologra törekednek: működjön az adott eszköz alapfunkciója. Ezért én inkább a gyártó által készített legfrissebbet ajánlom mindenkinek. -
Pano
addikt
válasz dosailord #27 üzenetére
Én is beleestem ezekbe, hidd el Szerintem mindenki átesik egy ilyen korszakon, amikor megpróbálja feszegetni a határokat és boncolgatni a rendszert, mert kíváncsi rá és arra, miket tud kihozni belőle. Igaz, én azért olyan nagyon durva dolgokba nem mentem bele sose, mint a megszállot twekakerek és modding userek.
Körülbelül 36-ot?!
-
Shing
őstag
Jó kis írás lett, gratula.
Szolgáltatás letiltás nekem mindig a kedvencem volt. Persze manapság már nyóc giga RAM-al nem érdemes. A régi szép idők.. küszködés még vagy 30Mb szabad RAM-ért, mert csak 256 van összesen. -
PredatorNo1
aktív tag
Jah, nagyon jó a Chrome, főleg mikor fogja magát és 100%-át eszi a processzoromnak...
-
Pano
addikt
Elismerem ezt a hiányosságot a cikkben, megkövetlek
Direkt középutas az írás és inkább egy egyéni út és vélemény kifejtése ezt írtam is. Én sem vagyok tökéletes, nem fogom úgy beállítani magamat
Nem volt célom ennél egyszer se az, hogy korszak alkotó és hatalmas szakmai cikket írjak.Körülbelül 36-ot?!
-
dosailord
tag
Jó cikk, én most tértem át win7-re, eddig xp-vel meg voltam elégedve. Mivel XP-ben minden telepítéskor pár dolgot megbötykölök hogy gyorsabb legyen, és ez érezhető is, már itt is kerestem ennek a lehetőségét. Azonban minél jobban kutatom a témát (ill. használom a rendszert), rájövök hogy 7-nél már nem szükséges.
Hibernálás: a legjobb dolog a világon, mióta húgomnak megmutattam pár éve, imádja. Pedig átlag felhasználó, semmi komolyabbra nem használja a gépet, de szeret sok dolgot használni egyszerre
Persze aki csak 1-2 tabot használ a böngészőben, amiket filmnézéskor úgyis bezár, annak teljesen felesleges.
-
PowerBuldog
veterán
válasz Silentfrog #21 üzenetére
Lassan 2 éves lesz az én Win7-em. Ezalatt talán ha 2xer felraktam azt a programot, és halál fölösleges volt, semmi látványosat nem csinált. (és egyéb tweaker programmal sem ökörködtem) Ésszerűen kell használni a rendszert és akkor nem lesznek gondok.
[ Szerkesztve ]
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Igen, nagy részével egyetértek, főleg az UAC békén hagyása, illetve a tweaker és csicsaprogramok kerülése a lényeges.
@Pollen : SSD-re ne nagyon hibernálj, mert megeszi
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Polllen
nagyúr
Akkor nem fogunk kiegyezni, mert szerintem te nem érzed az egyensúlyt a cikkben felsorolt dolgok között... Valamiért leragadtál ott, hogy a hibernálás nem is nagy tweak, pedig nem azzal van a bajom, hogy mekkora, hanem az, hogy úgy javasolsz valamit, hogy nem ismerteted meg a userrel, hogy az egyáltalán mire jó, mert úgy gondolod, tudja...
Ha kezdő a felhasználó, nem tudja mi az a hibernálás... Ha közép haladónak szól a cikk, aki tudja, akkor úgy 70%-ban nekik felesleges az egész írás...
Kezdő usernek egy két rész vérpistis kapcsold ki ezt meg állíthatod azt (de mi az), haladónak meg kevés.
A szándék megvan, az látszik, csak túl középutas akar lenni és inkább a kezdő usereket próbálom védeni, hogy a cikk alapján, amiről nem tudják mire jó, ne kapcsolják ki.
Előbb ismerjék meg, aztán döntsék el "ízlés szerint", hogy a gyorsabb boot vagy a néhány GB hely a winchesteren a fontosabb nekik. (Nem nekem vagy neked...)"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
r3dsnake
nagyúr
szerintem azért olyan szinten érdemes belenyúlni a rendszerbe, hogy az msconfigban vegyük ki a startupból a csomó fölösleges flashupdater-t meg ilyen hülyesgeket.
-
Silentfrog
veterán
Ha egyszer rászánnád magad és kiprobálnád az emlitett programot elcsodálkoznál,hogy mennyi nem szükséges dolog van fent egy régi sok mindent megélt op.rendszeren.
Bár ha nagyon értesz a win7 nemi életéhez akkor biztos ki tudod törölni a felesleges dolgokat,sajnos én ennyire nem értek hozzá. -
RaZroX
addikt
Jó cikk! Nagyon hasznos (kezdőknek)!
This is the way
-
senior tag
Pont ez zavar; mert sok esetben a Microsoft drivere - különösen VGA-k, LAN kártyák, de még audio eszközök esetén is - sokkal szerényebb képességekkel bír, mint a gyári (bizonyos funkciók egyszerűen nem elérhetőek, pedig az eszköz tudja).
Ízlések és pofonok, ha azt szereted, azzal is jól fog működni."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
neorow1
aktív tag
válasz VincentXxX #11 üzenetére
Nálam is ki van kapcsolva, affinitás módosítást pl. eleve elutasítja, COD2-nél minden indításkor be kell pipálni a többi magot is, ha nem akarok másodpercenkénti FPS dropot.
-
Polllen
nagyúr
- Ne piszkáljátok a rendszert, de ezt meg ezt ki lehet kapcsolni...
- És ezek mire jók?
- Ízlés szerint használhatod őket...Ennyi a gondom, nem az hogy milyen módosításnak számít. Az egészben az lenne a titok, hogy mire jó és mit nyersz vele, ha használod/kikapcsolod, hiszen ezt kell megtanulnia a kezdő felhasználónak, azután tud dönteni.
Azzal nem nyer semmit, ha megmutatod neki, hogy minden kapcsolót merre lehet tekergetni, de nem mondod el a hatását, mert neked egyértelmű...
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Pano
addikt
válasz VincentXxX #11 üzenetére
Akkor használj korlátozott fiókot. Rendszergazdai fiók + UAC is ki van gyomlálva, sztem elég nagy öngyilkosság.
Persze, azt csinálsz, amit akarsz, ez csupán javallat@Sub-ZeRo: A szoftverek (ki, milyet használ) mindig is sok réteget alkot, mindenki másra esküszik, mert választék az bőven van Ezért nem lehet azt a részt minden igényt kielégítőnek megírni, lehetetlenség
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
nagyúr
válasz Silentfrog #6 üzenetére
Én nem használok ilyet még sincs fent sok felesleges dolog. Ésszerűen kell használni, meg nem mindent feldobálni meg törölni és akkor nincs szutyok a gépen.
A cikkhez. Kapásból a vlc, chrome, winampot kukáznám, de ez egyéni szoc problem.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
VincentXxX
csendes tag
UAC: "Annyira nem zavaró már"????
Összesen sem vagyok hajlandó annyit várni egy program elindulására, mint amennyi ideig tart ennek az ablaknak a felugrása... és akkor hol van még az hogy rá kell kattintanom az igen gombra is... -
Pano
addikt
-
senior tag
Azt nem sikerült beláttatnod, hogy miért driver telepítés előtt frissítsük.
(Én személy szerint, csak akkor updatelem a windows-t, ha már nincs sárgaháromszög.)"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Pano
addikt
Persze Laca
@Pollen:
"hibernáció kikapcsolása miért jó? Meg akkor most állítsunk le szolgáltatásokat vagy ne? "Hely felszabadításnak. Ha nem használjuk egyáltalán sose a hibernálást, minek foglaljon több giga helyet? Az, hogy ne túrjunk bele a szolgáltatásokba nem azt jelenti, hogy nem lehet egyéni igényekre szabni, de mint írtam: tudni kell a határokat . Egy hibernáció kikapcsolás nem érint rendszert.
Mindenkinek egyéni joga eldönteni, hogy neki kell-e avagy sem[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Silentfrog
veterán
Jó a cikk,de a " kerüljük el a különböző tweaker és takarító programokat" résszel nem értek egyet.
Évek ota/4-5 éve biztos/ használom az Advanced system care programot. Inteligens,töredezettéség mentesit,az/ ssd-t kihagyja/,eltünteti a szemetet a gépről,optimalizál. Soha nem volt bajom vele,sőt a félévenkénti op.redszer telepitést is megnyujtja a duplájára.
Több ismerősömnek javasoltam a használatát és senkinél nem okozott gondot a működése,pedig a pro változat a regstry töredezettségmentesitését is elvégzi automatikusan,ha pihenő állapotban van a gép. -
franc0
őstag
A leges-legfontosabb, hogy SSD-re kell telepíteni. Onnantól minden rendben.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Polllen
nagyúr
A hibernáció kikapcsolása miért jó? Meg akkor most állítsunk le szolgáltatásokat vagy ne? A kezdők nem tudják mi az, de azt javaslod állítsák le...
Hibernálás:
Gyorsabban indul a gép, mint normál boot esetén és zöldebb, mint az alvó mód. Ugye ötvözi a leállítás és alvó mód előnyeit...
Csúnya, rossz... Fúúúj, áramtalanítás után is ugyanonnan tudom folytatni a munkám... Phöööj...Mennyivel jobb áramot zabáltatni vagy mindig indításnál kivárni a teljes boot időt...
[ Szerkesztve ]
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
BigManus
addikt
Szia!
Jó cikk!
Ha adsz rá engedélyt, bent a cégnél terjeszteném nyomtatva mint " igét " Sok a véristván stílusú user.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
Realradical
őstag
Szépen összeszedted. Maj' jönnek a registrytakarítósok flémelni!
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
Szpisti
addikt
Jó és hasznos cikk! (kezdőknek meg pláne...)
És az világosan látszik, hogy szereted a Windows 7-et...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
- EK-Quantum Kinetic FLT 360 D5 PWM D-RGB - Plexi tökéletes állapotban eladó
- Logitech g pro x2 lightspeed wireless headset
- iPhone 13 128gb fehér, gyári független, hibátlan
- Eladó Apple iPhone 13 Pro 128 GB SILVER PATIKA ÁLLAPOT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest