Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: Safe Mode az agyban
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuri2008
veterán
Erre gondoltam

-
gyuri2008
veterán
Üdv
Nem tudom hol kérhetnék segítséget,ezért megpróbálom itt.
Bekapcsolás után mindég előugrik ez az ablak
Mi lehet ez?
Előre is köszönöm
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Feltelepítés után driver utánna SP1 aztán programok végén nyelv és update amik kellenek csak azok : .net legujabb DX11.1 , visual studió legújabb , UxTheme patch , silver light , XNA , MSE , CPU kezelés bulldozerhez rendes updaten , OFFICE update. Ennyi, oszt felraktam mikor 2010ben és még mindíg stabil a rendszer! KX-audio driver az audigy kártyámnak mert anélkül használhatalan wines driver fos hangzása zavaró tényező, azért nem veszek újat mert redmondiak nem képesek maximálisan használható drivert irni.
Az UxTheme patch meg azért mert redmondiak nem képesek elszakadni a szememet ingrlő fehérségtől és nem akarok win95-ös szintü témát a gépre mert már unalmas. 
-
creedszl
senior tag
Sokszor látom azt mikor egy virágbolti játékot sokan pakolna fel és elárasztják az adott fórumot hogy: "nekem nem megy mert...", "hibaüzenet", "rákattintok és semmi" és hasonlók.Ezt tipikusan az okozza hogy szanaszét van babrálva a rendszer vagy tonnaszám lett rá mindenféle program feltelepítve aztán törölve.Ez a cikk segíthet az ilyen usereknek.
Én kristálytisztán felrakom a rendszert kb csak a vidkártya meg hangkártya illesztőjét rakom utána plusz azt az egy két programot amit használok.Láss csodát, sose ütköztem még olyan hibába amit a rendszer okozott volna, max olyanba ami a feltelepített szoftver saját hibája volt.
A Felhasználó fiókfelügyelet meg csak annak kell aki úgy kattintgat hogy közben nem olvassa el amit lát csak folyton next..next...next.Nekik segíthet bár valszeg nem mindíg.
-
MeroM
senior tag
nem rossz, de a fiók felügyeletet én mindig kikapcsolom mert egy baromság nekem ne villogjon a képernyő ha valamit telepíteni/törölni módosítani vagy esetleg csak megnyitni szeretnék, és vírusírtot se szedek le sose mert az csak nyeli a vírusokat! (saját tapasztalat)
és pl anyám laptopján 3 éve hibátlanul üzemel a win7 
-
Kuruc2
senior tag
Köszönjük az írást, jó volt végigolvasni a véleményed, ill. további beszélgetésre ad okot.
A legjobban a helyesírást sajnálom, az egybeírandó szavak egybeírása látványosan nem megy, és ez egy ilyen volumenű cikknél jó lett volna pedig.
(pl.: "gondolkodás mód", stb stb stb)"és vannak azok, akiknek mondjuk a Windows Media Player vagy az IE nem áll kézre, többre vágynak vagy más gondolkodás módra."
Ezzel teljesen egyetértek. Ezt a válaszodat slein részére írtad, aki még véletlenül se érti miért nem elég az IE meg a WMP. Részvétem számára.
Amúgy nálam hardcore netezésre Opera jött be, fapados zenehallgatásra lite winamp helyett a Billy nevű progi, videókra meg egyértelműen az MPC-HC a legkényelmesebb, kár hogy nem játszik mindent, akár csak a VLC, MPlayer és társai. De kezelhetőségben verhetetlen. (számomra, meg ahogyan látom, a többség számára is.)
Sok filmet, videót, klipet nézegetek, ezért rengeteg lejátszót kipróbáltam Xp-n is, win7-en is, eddig egy olyat találtam ami tényleg mindent visz: KMPlayer. Csak sajna sok beállítgatás kell hozzá, hogy valamennyire hasonlítson MPC-re, és sokszor gond van az audio minőségével, már bele is fáradtam a sok állítgatásba, marad az MPC-HC. Max az a 10% amit nem visz, az megy KMP-vel.
Amúgy sajna még csak fél éve megy ez a 32-es ulti, de újra kell raknom már.
Elég sok progit, játékot teszek fel, és törlök, valszeg' ez tesz be neki jórészt.
De ez van, ha egyszer sok különböző szoft-ra van szükség, akkor ez van.
Pedig hogy reménykedtem hogy na majd a win7 sokkal jobban bírja a gyűrődést xp-nél... -
disy68
aktív tag
Üdv, köszi az írást, sok újat nekem nem hozott, de legalább már tudom, hol kell kikapcsolni a különböző animációkat (igaz eddig lusta voltam utánanézni).
Ajánlott programokhoz, nekem a zenelejátszáshoz a Foobar2000 progira váltás hozta a kánaánt (Winampról). Igaz nem átlagfelhasználóknak való, kell némi utánajárás, hogy az ember rendesen beállítgasson mindent a saját igényeinek, de utána viszont nem lesz vele a világon semmi gond. Néhány plusz amiért nekem különösen bejött (általában kiegészítők segítségével): last.fm rádiók hallgatási lehetősége, last.fm-ről infók betöltése (előadó, album - persze csak ha ott is van infó), dalszöveg megjelenítés (és automata keresés, mentés), könnyen kezelhető médiatár (gyorsabb, egyszerűbb, mint a Media Player esetében), ébresztő funkció sok beállítással (alvás, hibernálásból ébreszti a gépet), tagek kezelése minden mértékben, tömörített állományok kezelése, és mindenféle állomány kezelése.
-
Dj BlackZ
csendes tag
A böngészők körében pedig egyik sem viselkedett annyira jól, mint az Opera. Vannak hibái, nem lehet semmi tökéletes, de Safari, IE 9, Firefox, illetve Opera közül az Opera teljesített a legjobban a HTML5 teszten. A Google Chrome kb. egy szinten van az Operával, de nekem a kezelőfelülete sokkalta jobban tetszik az Operának, a Chrome átlagban a gyengébb gépek, illetve netsebességek orvosa. Most lehet, hogy egyesek lemondják az Operát, de hosszas tesztelés után mindenki rájön, hogy pl. a híres róka böngésző besül egyes helyzetekben.

-
Dj BlackZ
csendes tag
Szerintem, a RAM-ra visszatérve, elegendő 3 GB is, egy x86-s op. rendszernek az sok is.
Az x64-nek már windows 7 alap 2 GB-t kér, annak is elegendő a 3 GB. Akik viszont játszanak vagy esetleg tervező programmal dolgoznak, azoknak ajánlott minél több RAM, hogy a windows is jól működjön, illetve a háttérdolgok is fussanak, de az tévhit, hogy minél több RAM van a gépben annál jobban fog menni, segíti a működést, de egy jó proci is kell, 4GB RAM felett, legalábbis szerintem.
-
stifi82
aktív tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Mert az ember ilyen mindig a jobbra szebbre gyorsabbra törekszik.
-
stifi82
aktív tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Feldobtam az új firefoxot és most gyorsabbnak tünik ugy hogy meg fogom még1 szer probálni ezt a hibernálás kikapcsolást.
-
stifi82
aktív tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Mikor beírtam az off-ot akkor a leállítás menűből ki is vette a hibernálás fület most visszakerült és szépen megy a gép amúgy 8gb ramom van benne fizikailag.
-
Namelesske
addikt
Nem a lapozófájlra gondolsz?
Mert:
1, 4GB Memória felett nincs hibernálás bekapcsolva gyárilag
2, 6GB szabad helyet kaptál, tehát lehet hogy annyi a memóriád... az meg a lapozófálj 1:1 arányú gyári beállítására utal
3, Lehet hogy lapozó fáljod kevesebb memóriával, de ennyire hízva..Ha a lapozó fájt kapcsoltad ki, akkor megértem hogy belassult.
-
Lacza_26
aktív tag
válasz
Realradical
üzenetére

-
stifi82
aktív tag
Megint 1 okos tojás löki itt az igét kikapcsoltam ezt a hibernálos dolgot kaptam 6gb-ot de a böngészöm meg belasult tőle ugy hogy on vissza és lássanak csodát minden pörög mint régen én maradok a jól bevált dolgoknál.
-
staccato
tag
Jó és számomra hasznos cikk.Én mindig telepítés után leállítottam a indexelés,mert azt olvastam hogy így nem pörg majd állandóan a vinyó,és ezáltal kímélem.Valamint a táblaszámítógépet,és az internetes nyomtatási ügyfél szolgáltatást is kikapcsoltam win 7 64 bit ultimate-nél.Akkor ezekre sincs szükség?nem gyosítják a rendszert?
-
Protoss
senior tag
Komolyan mondom, monitor kalibráció. szakirodalom itt..
Szemkiégetés tipikusan a rosszul beállított LED-es, "képjavítózott" LCD-k jellemzője. Pl.: Asus monitor design vonal, kontraszt javítás, szín kiemelés, nesze paraszt vakulj meg. Hab a tortán, hogy alig lehet kalibrálni. Lehetséges, hogy a színhőmérsékletet választottad ki rosszul. Nos ez a kérdésedre a válasz, remélem így már érthető.
Apropó mielőtt megint felháborodsz, azért gondolom, hogy a monitor kalibrációd rossz, mert minden programra vonatkozóan jelezted a vakítást.
ui.: A tévedés jogát fenntartom természetesen, jobb kedvet az élethez.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sabber
aktív tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Köszi köszi
-
Namelesske
addikt
A hibernálás kikapcsolása nem árt a rendszernek, nyugodtan kikapcsolhatod. 15 giga kevés a Windowsnak 16 giga asszem a MINIMUM. 800MB szabad hely meg rohadt kevés. Én szerintem kapcsold ki a hibernálását és máris jobb. Ha a rendszer partíció pirosban van, vagy szól hogy szabadíts fel helyet akkor már kevés van neki ilyen egyszerű.
-
lorincmate
tag
elolvastam a cikket és úgy gondoltam hogy frissítem a win 7-et úgy 1 éve ne foglalkoztam vele
lásd csodát azóta elmúlt a TDR-em(#6) Silentfrog
és is használom ezt a progit és szerintem is hasznos -
-
Sabber
aktív tag
sziasztok
nekem annyi lenne a kérdésem, hogy most a hibernálás kikapcsolása valamit befolyásol a gépen vagy nem? ki lehet kapcsolni simán?
az a bajom hogy régi gépem van 30giga háttérrel 2*15 giga particióra bontva az egyiken van a win7 és kb még 800 mega szabad helyem van rajta.
Ez egészséges a rendszernek? helyet csak úgy tudnék felszabadítani ha kikapcsolnám a hibernálást.várom válaszotok, kiváncsi vagyok
köszi szépen -
Gravis321
csendes tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
"sőt a félévenkénti op.redszer telepitést is megnyujtja a duplájára."
Nekem 2 éve nem kellet újratennem, és csak ccleanert, és auslogics disk defragot használok.
Ugyan olyan gyors nulla fagyással! -
Pano
veterán
Köszönöm, ezen remekül szórakoztam

Meg kell nyugodnod, hálás vagyok azért, hogy neked pont nem tetszik a cikk."Egyénként többi momentummal úgy ahogy egyet értek. Neked is inkább kötnöd kéne nem pc-t használnod."
Ez csak téged minősít, nem engem. Ha neked az a hozzáértés, amit leírtál, ám legyen. Nem fogom vitatni a szakmaiságod, ellentétben veled.
-
a valódi kérdés az, hogy biztonság és internetes károkozás szempontjából van-e különbség egy uacos meg egy kikapcsolt uacos gép között. Mert ha az derülne ki, hogy van az uacos javára, akkor megéri szivatni az usereket az uaccal. Ha meg az derülne ki, hogy nincs, akkor az uacnak csak a káros részét szenveded el, előnyök nélkül.
-
OK, hogy nem kéne bejutnia, de mint tudjuk 100% biztonságos rendszer nincs. Szóval ha már bejut, ne okozzon kárt, persze ha a winnyóz jogosultsági rendsszer ezt nem teszi lehetővé, hát paff

(Amúgy akkor nem féreg, hanem mondjuk jogosulatlan user, de akkor meg ugye ott van, hogy csak kattintan kell - azt mindenki tud.) -
InfiniteReality
őstag
Csak bekapcsol UAC mellett van rendszerfile és registry virtualizáció! Tehát csak bekapcsolt UAC mellett van igazán értelme a nem admin rendszerfióknak (pl power userként, de admin jog nélkül, bekapcsol UAC mellett szinte mindent eltudnak végezni ami kellhet pl printszerveres nyomtatók telepitése, viszont a programok felrakásához rendszergazda jog kell). Ezutóbbit thirdparty patch managementtel megoldottuk, így a windows update-ekkel együtt felmegy a használt programok frissitése is (pl flash, adobe reader, java, firefox stb).
-
vodkaboy22
addikt
Ezzel egyetértek NEM KÉNE bejutnia...
de nekem is a linux verzio jon be. Fut 1 root jogosultságu terminal meg egy user desktop. Es kenyelmesen azt csinalok amit akarok ugy ahogy akarom es bejutni se fog semmi mert a bemeneti portokat root alatt figyelem es korlatozom
Pl miert van az ahogy a windows telepites utan minden kapuval nyitva all a szemetnek es a kartekony kockaknak a linux meg minden kapuval zarva. Kicsit egessegesebb gondolkodas mod, hogy csak azt nyissuk ki amirol tudjuk hogy mi nyitjuk ki es tartjuk nyitva mintha majd a winfos kinyitogat nekunk minden sz'rt es mi meg nem gyozzuk firewall-al meg mindenfele trukkel zarva tartani.
NO comment es ez ugyanugy win3.1 ota nem valtozott es ugy ahogy van szar... Megnezem egy jol konfiguralt linuxos masinat ki tor fel mig egy jol konfiguralt winfosnal pedig azt szamoljak ki a gyorsabb... no comment.... -
-
Az a baj, hogy az UAC nem csak a kérdés, ami felugrik... A korlátozott fiók azt is jelenti, hogy ha esetleg egy féreg bejut a fiókodba, az a te jogaiddal fut, és nem fér hozzá pl. a vállalati háló kényesebb részeihez... Szóval advanced usernél sem az a veszél, hogy letörli a system32-t véletlenül, hanem hogy elszabadít admin joggal valamit, amit nem kéne

Amúgy a Win7 UAC-a nekem sem tetszik különösebben, valahogy KDE-n sokkal normálisabban van megoldva a jogosultságemelés.
-
Stef3
csendes tag
Ember a szívemből szóltál.

Szinte mindenben egyet kell hogy értsek veled. Az ajánlott progik is hajaznak az én általam javasoltakhoz (egy-két kivétellel, de ez elég szubjektív dolog.)Viszont az UAC-ról nem ez a véleményem. Igen lehet UAC, de csak akkor ha low user kezébe adod a gépet, de ebben az esetben úgyse számít hiszen hogy elérje a célját úgyis rákkantint mindenre gondolkodás nélkül. Inkább korlátozzuk a fiókot ilyen esetben, ekkor viszont már nem sokat oszt vagy szoroz az UAC a biztonságon.
Nem beszélve arról hogy rendesen ki kell tesztelni (most vállalati környezetre gondolok), mert a kedves UAC néha megfog spec. funkciókat, csak mielőtt blokkolja elfelejt kérdezni
te meg csak lesel hogy miért nem működik. 
Én személy szerint nem tudom elviselni ezt a funkciót, és tűzzel vassal irtom is.

-
thoo2
csendes tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
E-350 én sem játszok mivel szinte lehetetlen

-
thoo2
csendes tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Hát én szeretek új dolgokat kipróbálni. Meg hát bevallom most 130 játék van fen gépemen. jóformán mindent kipróbálok. És még win em így buherálva rendszeres telepítésekkel is gyors vissza térve a eredeti cikk-re. Gyári buher mentes win hamar elvérzik ein igénybevétel mellett. Meg nekem elvárás 100% performance egy gépen nem kell win sok vacka amit nem használok.
-
thoo2
csendes tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
ok akkor tegyél fel valamit pl Bs player utánna töröld ki futazsd ccleaner t és hopp 20 hiba
Én napi szinten telepítek és törlök. Ha telepítenél fel valamit és úgy használnád értenéd, de mivel nyilán nem szoktál iet csinálni így neked nem fontos. Meg hát napi 1-2 giga netes adat eltávolítása is fontos.
-
zoli62
addikt
Az én tapasztalatom is az, hogy automatikus frissítésekkel csak okosan.
-
thoo2
csendes tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Na igen ez szép akkor én voltam béna XD
Bár performance nekem az első szóval kiesik az ien flanc.
-
kiskaktusz
addikt
Oké, lesedtél 30-at, de azt még szorozd meg úgy kb 1millióval, mert mindegyik skin .ini fájlját átszerkeszthetted volna, pont milliószor
Egyébként én a végeredményre gondoltam, hogy szép, de a rainmeterskinek is lehetnek szépek, cska emgfelelően kell módosítani a fájltját...De én arra akartam kitérni, hogy szebb, mint egy stockwin7...

VS
Mind2 az én deskem.. Az egyik win7 reinstall után, a másik kicsivel utána

-
thoo2
csendes tag
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Én annyit tennék hozzá hogy rainmeter-t 1x néztem meg nem láttam még bika hányást de hasonló képet tudnék elképzelni. Vannak hozzá külsők csomó leszedetem vagy 30 at egyesem volt amire rá tudtam volna mondani hogy szép. Így törlés volt, amúgy-is több sütnivalót kaptam annál hogy felesleges dolgokkal lassítsam a gépem. Task Manager elég információt ad. ha kíváncsibb vagyok meg HWinfo-t indítok.
előzőt nem tudom szerkeszteni: (Egyébként) és bocsánat figyelmetlenségemért.
-
thoo2
csendes tag
válasz
InfiniteReality
üzenetére
Hát lehet ez után cikk után már bármit el tudok képzelni.
Én Microsoft Security Essentials -t használok minimális gépigény miatt meg tökéletesen kiszolgál ingyenes, indulásnál sem jön elő kis ablak csak óra mellett előbukkan és teszi a dolgát. Vírusom egyénként 2 x volt 13 év alatt.
-
kiskaktusz
addikt
válasz
r3dsnake
üzenetére
"szerintem egyébként is ez gányolás kategória amúgy."
Lehet, hogy gányolásnak tartod a rainmeter használatát, pedig nem az. Ha már mindenképp a deskmoddolókat akarod megszólni, akkor a nem gyári témák és startgombok, illetve külső forrásból letöltött és használt explorer.exe fájlok sokkalta inkább számítanak gányolásnak!
Minden esetre a végeredmény majdnem minden esetben szép. Azt viszont maximálisan igaz, hogy a default win7startképernyőt körbealázza mindegyik, akár minimalista, akár maximalista

-
thoo2
csendes tag
Grat Ekkora kapitális ostobaságot rég olvastam. Begyorsul mitől ?
1. Miért fáj az ha kilövöm szolgáltatásokban pl.: wlan nyomtató minek fusson ha se wlan se nyomtatóm, minek fusson diagnosztika? 1 ha hiba van belépek és bekapcsolom és megoldja majd ki ..... hogy miért ?
Kevesebb Ram használat, CPU nak nem mindegy win ben hány folyamat fut.
Igen mondhatnátok most az a 0.1 -0.4 -4% CPU performance minek, de pl win 7 kb alapból 66 folyamatot futtat nekem 27folyamat 2x 1.6GHz en üresjáratban 0-5% CPU terhelés2. "ne távolíts el komponenseket"
pl.: csak a win search kitörlésével boot időmből 3sec megy le mini alkalmazások -ról nem beszélve az az első amit törlök.
Elég a net framework más nem kell a gyári cuccok közül
Control Panel\All Control Panel Items\Programs and Features itt kis oldal fül windows összetevők eltávolítása vagy hasonló.3. "ne túrj bele a rendszerbeállításokba, registrybe."
Miért is hát nem tudom nekem pl nem tetszik hogy x időt vár a win leállás nál én úgy szeretem ha nincs megadva hány sec a leállás, amit persze kivár rég kitudna lépni de meg kell várnia. Ezért bocs de kikapcsolom. És itt kell hozzátennem registrybe ÓVATOSAN tényleg betud kavarni de aki ért hozzá annak sokat segít.4. "Biztonsági mentés"
hmm istenem. Akinek kell ami kell mentsen külső vinyó másik partíció.
Egyénként leírom tapasztalatom hát foglal helyet nyilván. Full rendszer újra telepítés egy jobb gépen rövidebb. Ha vissza ál a biztonsági mentésről ( 1x próbáltam) annyira lassú lesz gép utána hogy muszáj újra tenni. De ez biztos kell fontos5. "Animáció az ablakok kis vagy teljes méretre állításakor."
Ha megfelelően módosítod a win-t akkor ennyi luxus simán kijár . Egyénként meg 3D fog vissza főleg picit a CPU-t kb úgy kell elképzelni ha kivan kapcsolva kb 1fps-t nyersz 0.5% CPU performance. ehhez is grat6."FONTOS: egy időben, egyszerre csak egy vírusirtó programot használjunk, és ne cserélgessük őket folyton!" Óvodás is tudja egyszerre 1 vírus irtó. Ne cserélgessük ? Ezzel azt sugárzod hogy ha van egy jobb program nem cseréljük le rosszabbat, legalábbis nekem
7. CCleaner kötelező!!!
Egyénként többi momentummal úgy ahogy egyet értek. Neked is inkább kötnöd kéne nem pc-t használnod.

Jaaa.:
Normál win7 frissen települt buher mentes : 3 hónap és 30% kevesebb fps 2x annyi boot idő
win7 frissen települt fenti módosítások után: Alapból 40% gyorsabb boot és leállás mint a buher mentes. Lassulás nem volt hiba nem volt. Illetve én voltam hiba siettem és mikor leállt a gép pont win up volt és kihúztam, ezután persze nem indult win (gyári sem indult volna) Védelmemre szóljon Érettségi-re siettem és egyedül voltam lakásban. -
-
matyiGo
aktív tag
válasz
freemanone
üzenetére
az a rész nem világos hogy akkor most egyéni vagy szociális probléma?
nem éppen környezet tudatos hozzáállás ekkora szövegterjedelemben foglalkozni egy ilyen elhanyagolható esettel. különösképpen ha már érvényét is vesztette. "az én hibám, menteni kellet volna."
spórolj a villany számlán, költsd pszichológusra.
-
-
Polllen
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
Így lesz

-
Hát az egész a telepítésből indult ki, a cikk is itt említi a dolgot, s a téma eredeti felvetője sem karbantartás alatt értette szvsz. De, ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz

-
Polllen
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
Látom mindent meglehet magyarázni.
Már telepítésnél tartunk a karbantartás helyett... 
-
-
Hát pedig újabb alaplapoknál nem feltétlenül ismer fel mindent a gyári első kiadású Vista vagy akár a Win 7, hogy a fenébe ne kellene előbb a SP1 / SP2-t feltolni, aztán, ha nem ismert fel valamit, utána ráérni drivert vadászni. Főleg ugye, hogy az esetek 99%-ban az alaplaphoz kapott CD-n már őskövületek vannak.
-
Pete55555
addikt
"Az automatikus frissítést annak az otthoni felhasználónak találták ki, aki nem akar ezzel foglalkozni"
Vagy nem frissít, és letiltja. Mert ha nem akar vele foglalkozni, akkor az is b*ssza a csőrét (legalábbis nekem), ha kikapcsolás után frissítget, telepít, bekapcsolás után letölt.
Még mindig azon a véleményen vagyok, hogy ésszel használva a gépet (értsd: nem töltesz le minden sz*rt, bizonytalan eredetű forrásból, és főleg nem telepíted fel) nem érhet komolyabb baj, de legalábbis sokmidnent ki tudsz védeni.AutoCAD-ben szoktam tervezni, ott kb 5 percenként mentek, és óránként, fél óránként csinálok egy "mentés másként"-et, így egy projektről van úgy 5 mentésem, na ez atombiztos, ráadásul vissza tudok térni egy előző részhez, nem kell törölgetni, módosítgatni.
-
értem, tehát az otthoni felhasználónál nem fekszik le a windows, ha a víruskergető bekaranténozza a kernelt. ahha.
(#349) hcl, (#350) Dark Archon: érdekes módon a kőkori vi meg tudja oldani, hogy egy plusz kiterjesztést ragaszt a fájlnévhez és abba ment, így amikor újraindítod, el tudod dönteni, hogy a vészmentésből dolgozol tovább vagy abból, amit te mentettél. de a vi az nem userfriendly, az csak egy krómozott nyelű kőbalta.
szerk: meg egyébként is nagy dolog lenne egy autosave funkciót belerakni, amiben nincs, hogy pl. 5 percenként automatikusan mentsen akkor is, ha nem állítod le...
-
Polllen
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
Azt akarod mondani, hogy az egyetlen ok, amiért driver frissítés előtt érdemes win update-t tolni az, hátha leszedi már akkor a legfrissebbet?
Az általad felsorolt eszközöknél pl. már vista óta szerintem nem nagyon frissítget kézzel senki, mert a win elkezeli az összeset. Felesleges lenne drivert vadászni, hacsak nem valami speciális funkciót szeretnél előcsalni a lehető leghamarabbCsak azért kérdezem, mert a speckó eszközöknél meg, amiket kézzel akarsz frissíteni a win update-re mindig később kerül ki a meghatjóprogi, mint a gyártó honlapjára...

Így szerintem még mindig csak megszokás kérdése, a valós gyakorlati haszna 0.0.
-
Vladi
nagyúr
Azt eskü fedora háttér.
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Mivel egyes hardverekre a frissítés tartalmazhat újabb drivert annál, amit manuálban meg akarnál etetni a rendszerrel, pl. hangkártya, LAN kártya, s akkor mélyebbre nem is mentem, mint pl. chipset.
Polllen, wutuka: s ez egyántalán nem urban legend
-
-
Ezek is igazak. Én is szívtam már frissülés miatt melóhelyen.
"- miért nem mentett az alkalmazás, mikor kirúgták alóla az oprendszert?" Mert olyan jól van megírva... :S Különben az sem feltétlen jó megoldás, ha agyatlanul ráment (de recovery attól még lehetne).
"- én már láttam olyan programot, aminek a követelménylistájában tételesen fel volt sorolva az összes komponens elvárt verziója."
Követendő példa.Őrültségnek nem mondanám, de egy melóhelyi hálón nnagyon meg kell nézni, mit enged ki az ember az éles gépekre.
-
Polllen
félisten
Részemről megszokásnak vagy urban legend-nek tekinte, a dolgot...

bambanoAz automatikus frissítést annak az otthoni felhasználónak találták ki, aki nem akar ezzel foglalkozni. Nekik nem őrültség.
Mindig előkerül a céges környezet, de ez a cikk nem nekik szól... Ott kell lennie erre szakosodott gárdának vagy legalább 1 embernek, aki figyel ezekre. -
wutuka
aktív tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Na látod! Feltettél egy jó kis kérdést,és még senki sem tudott válaszolni.Én is kíváncsi lennék egy normális magyarázatra!

-
válasz
freemanone
üzenetére
lehet azt mondani, hogy ő a hülye, miért nem mentett, de:
- miért nem mentett az alkalmazás, mikor kirúgták alóla az oprendszert?
- miért hisszük azt, hogy egy frissítésből csak annyi probléma származhat, hogy elszáll az addigi munka? akkor hogy őrjöngött volna, ha felrak a frissítés valami patchet, amitől a programja, amit használ, soha többet nem indul el?
- miért bízunk abban, hogy frissítés után egyáltalán elindul a gép? az általam ismert összes víruskergetőnél volt már olyan, hogy bekaranténozta a fél windowst és utána vakargathattad a fejed, hogy mi van, mert asztal nem volt.
- én már láttam olyan programot, aminek a követelménylistájában tételesen fel volt sorolva az összes komponens elvárt verziója. na ha arra rácsurog a frissítés, több tízmilliós szerződést küld ki a szemétre.
- láttunk már olyat, hogy szoftverkomponens automatikus frissítése után ugyan minden működött, csak az új verzióban átszabták a felületet és a felhasználók zöme csak nézte, hogy wtf de dolgozni nem tudott.az automatikus frissítés őrültség.
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
""Ha valaki jönne a céges gépével, hogy de az percekig bootol""
...az köszönje az AD-nak, meg nyomjon el egy defragot

Amúgy én a cégeset is inkább sleepben tartom, mármint a laptopot. Asztalit meg be kell állítani auto power onra biosból, mire beérsz, bekapcsol
Vagy beérsz, megnyomod a power gombot, aztán mire megkávézol, bekapcsol. Ha egy kávé ideje alatt nem indul el, akkor gáz van! -
válasz
freemanone
üzenetére
"Ha valaki jönne a céges gépével, hogy de az percekig bootol"
Hát erre jó a hibernálás, akkor jöhet áramszünet is akár. Nem utolsósorban így tényleg semmit nem fogyaszt a gép. Semeddig nem tart megnyomni a power gombot (át van állítva, hogy hibernáljon), mire felveszem a kabátomat, kikapcsol. Reggel meg ugyanaz a gomb, mire megmelegítem a kávénak a vizet, áll a rendszer munkára készen
hcl: ja, bocs, nekem úgy tűnt az előzményekből

-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Éppen csak nem erre írtam a registryt

-
freemanone
addikt
Egy: ha akármin dolgozok, mielőtt power off / sleep / hibernálás -t nyomok egy baromi nehéz gombnyomást kell csak megtenni, hogy el legyen mentve. Ez a Te hibád és a cikk írójának ehez köze nincs. Vagy netán ott állt a hátad mögött pisztollyal a kezében?

Kettő: Ismét a te hozzá nem értésedet mutatja (vagy tegnapi erősen megkérdőjelezhető gondolkodásodat), hogy win frissítést futtatsz úgy:
- soha nem tettél ilyet, hiszen meglepett az újraindulás szükségessége
- még fontos mentetlen munkád is volt
- a win figyelmeztet, hogy MENTSD EL mielőtt elindítod, persze ha el is olvastad...
Három: Így járhatnak azok akik szarnak a villanyszámlára és nem bírnak kivárni kevesebb mint egy percet. Ezt hívom én úgy, hogy egyéni szoc probléma!
(Ha valaki jönne a céges gépével, hogy de az percekig bootol, azoknak üzenem: az enyém is! De ez egy tökéletes bizonyítható állítás a főnököd felé, hogy miért nem tudsz teljes sebességgel dolgozni. Persze ha valaki h*lye és idegeskedik ezen...........
)btw kényszerített újraindítás ellen csak egy gyógyír van, de ahoz elég gyorsnak kell lenned!

-
A magától felébredés (akár alvás, akár hibernálás) ellen nem kell turkálni a registry-ben, hanem az Eszközkezelőben, az egyes perifériák mellől (egér, billentyűzet, LAN kártya főleg) ki kell venni a pipát az Energiagazdálkodás fülön amellől, hogy "az eszköz felébresztheti a számítógépet".
-
///Krisz\\\
senior tag
Marha jó kis írás!

Én talán még annyit megjegyeznék, hogy miután fent van a Win és az összes program rá 1 héttel egy újraindítás után ott hagyom a gépet üresbe járni 1-2 órát, hogy betudja rendezni addig magának a vinyót.
Ez főleg azoknál hasznos akik úgy használják a gépet mint én: csak akkor van bekapcsolva amikor használom, így soha sincs ideje a Win-nek a rendezgetésre. -
-
Ja, ez a dög néha felébred magától alvó állapotból. Én is tapasztaltam :S (Áramszünet nem valószínű, mert akkor nem lett volna bekapcsolva a gép - kivéve ha a biosban be van állítva, hogy áramszünet után kapcsoljon be.) A frissítéses újraindulást is ki lehet lőni valahogy - engem is zavar, hogy mindig akkor akar újraindulni, amikor nem akarom :S
A cikkel amúgy semmi különösebb baj. Nem vállalhat felelősséget azért a cikkíró, ami másnál történt. (Menteni sem árt néha
)
(Különben frissítések nélkül a Comodo sem biztos, hogy megvéd.) -
matyiGo
aktív tag
esélyes hogy én most nagyon beszívtam ezzel a cikkel.
alapvetően utálom ha kéréds nélkül töltöget a rendszer úgyhogy egy elég szigorúrúan kalibrált comodo tűzfallal van felvértezve.
olvatam a cikked mondom jójó sok bennne a féligazság és a süsüség de azért a frissítésekben igazad lehet, úgyhogy frissítettem. mindez történt tnap reggel.aztán van egy projet amit otthon szoktam csinálni éjszakába nyúlóan. így volt ez tegnap is, nem is kevés energiát raktam bele (illustrator) s én balga nagyon elfáradtam a végére s csak belőttem az alvó állapotot (testben és gépben egyaránt) mint ahogy azt már sokszor csináltam a szünetmentes tápom biztonságérzetében.
ma reggel arrra ébredek hogy zúg a gép. mondom "mia fa" egész este zabálta az energiát mert csinált valami kényszeredett újraindulást a göcsört pedig alvó állapotot engedélyeztem csak neki. ráadásul ami miatt most a k*rvaidegs vagyok h elveszett egy fél nap munkám. sú úgy köszönt ma reggel hogy : gratulálok a fissítés sikeresen megtörtént! a jó ^ˇ˘°˛˘ˇ^˛`^`(=)/%/(
tudom hogy mentenem kellet volna szoktam is menteni de alapvetően ennek nem kellet volna megtörténnie.
(én nem hosszabb áramszünetvolt mert a tesóm gépe alvóban van és kutya baja)a cikked egy sz*r egy f*s és többé egy kurva lépést nem tehet úgy a windowsom hogy nem tudok róla. fogalmam sincs mi történt van rá esély hogy nincs köze a frissítéshez de éppen most, nem látok ráutaló nyomot éjszaka meg 100% hogy nem volt akkora áramszünet hogy a szünetmentesem ne bírta volna el sőt hát áramszünet sem volt. nem tudom hogy mi történhetett..utálok frissíteni csak a helyet meg az időt foglalja.

-
Pete55555
addikt
Szerintem meg Opera / iTunes / KMPlayer .
Auto update nekem ki van kapcsolva, vírusírtóm nincs, 2-3 éve van fent a rendszer, bajom nincs vele, nem lassul be, internetet meg ésszel használom. -
r3dsnake
nagyúr
tényleg pont nem ezektől akar eltántorítani mindenkit a cikk írója... : D (szerintem egyébként is ez gányolás kategória amúgy.)
amúgy visszatérve a hibernálás kikapcsolására, szerintem 4gb rammal simán vállalható dolog még, és erősen kényelmi funkció, amit fontosnak tartok. persze akinek ssd-je van, annak hdd-je is, szóval arra kell áttenni és úgy az ssd-nek sem gond a sok írás.
-
Bjørgersson
félisten
Nagyon fasza kis írás lett.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy miért jobb előbb frissíteni a rendszert és csak utána telepíteni a drivereket? 
-
kocczkaa
tag
a Windows naprakész!!! de szeretnék 1szer 1 ilyen képet látni... de amúgy nagyon tetszik a cikk!!
-
cstommy
csendes tag
Helló jó lett a cikk... Az utolsó képen a háttér honnan van, mi a neve?

-
Nobuo
tag
Szerintem nem ártott volna leírni azt sem, hogy a kezdőknek érdemes-e átállítani a virtuális memóriát. Hagyja a rendszer által beállítotton, vagy a sokak által optimálisnak gondolt X Ram x 1,5 minimum x 3 maximum?
-
-
-
feco985
csendes tag
hasznos volt pláne nekem

-
Ha nincs ró szó, akkor nincs.
Minek kellene változni?! Ott a nero 7, imádom, csak a startsmart meg burning room van fent. Semmi sallang hozzá. Kipróbáltam a 8-at, meg 11-et és hülyét akartam kapni, mikor 150-300 megás telepítőből csinált 1,5 gigát. Hát nem, köszi. Ami jó, azt nem kell piszkálni.
Ott volt a klite, jó volt, de egyszer elkezdett hibázni, ezt nem játsza le, az avi-tól a rendszer kihal. Akkor ott volt az mpc-hc, semmi sallang megy. Minek bántsam?! Kell ennél jobb? Nem hiszem. Akkor ott volt a winamp, egészen a mult hétig. Nem lépett ki, a folyamatoknál ott volt, hibázott, kuka. Most az mp12 van rádióra, az is jó. Igaz nem tud annyi fájl formátumot, de amit hallagatok, az megy ezen is. Minek akkor a winamp ha ezt nem kell felrakni és nem hibázik?!
Szóval jöket tőlem újabb is bármiből, ami nekem jó, meg tökéletesen működik, addig nem cserlélek. Nincs értelme.A játékoknál én is így vagyok. Igaz steamen vagyok mert van egy pár. Ami nem kell törlés, vagy install.
-
Ilyet nem érdemes kijeletneni. Amikor megjelenik, minde tök jó, csak aztán az új igényeket nem nagyon tudják kiszolgálni. Mostanában fontos lett a kis RAM igény, és a kis helyigény - > A Win8 kevesebbel is beéri... Eddig nem volt fontos, nem csinálta a M$. (Nemrég próbáltam ki egy Win8-at virtuális gépen, elég kevés RAM-ot eszik - szóval lehetett volna ezt rendesen csinálni már a Win7-nél is, csak a M$ nem akarta...)
-
vamzi
senior tag
Frissen telepített win7 után max az automatikusan induló programokat lövöm ki és a vga drivert teszem fel. Ezen kívül csak a kinézeten faragok annyit, hogy balra húzom a tálcát. Ennyi, pedig én is farigcsáltam az xp-t anno rendesen.
-
zoli62
addikt
Kiegészíteném, hogy érdemes időnként megnézni a feladatkezelőt. Esetleges vírusfertőzés esetén gyanús lehet, ha a megszokotthoz képest nőtt a folyamatok száma.
-
h-yle
addikt
Az érdekes az a cikkben, hogy én is ide jutottam.
Kb. a Win XP megjelenése óta csesztetem a gépeket. Volt már olyan is hogy módosított XP-t használtam amit a netről szedtem, ahsználtam álltalam módosított telepítőt, reg cleanert, editáltam szolgáltatást, drivert, DLL-t, hackeltem témát, és tettem fel mindenféle dokkolókat, és rendszergyorsítókat. Nem mintha ez bármin gyorsított volna. Az utóbbi időben egy embernek tettem a gépére moddolt XP-t, akinek olyan őskövület notebookja volt, hogy egy DOS alatt is összecsinálta magát (remélem a költői túlzást érzi mindenki.
).Miót a Win7 kijött, szűz win megy mindenre, és gyak. semmit nem állítgatok át telepítés után (max a My Documents, pagefile helyét, esetleg a hibernálást, rendszer visszaállítást). És láss csodát, a gépek működnek, nem lassúak, és nem kell őket újratelepíteni félévente (hacsak a saját hibámból totál el nem cseszek valamit).
Szóval aki még mindíg Windows-t berhel, és nem (képzett) rendszergazda, az manapság már puszta hobbiból teszi, mert gyakorlati haszna a dolognak nincs. Sőt.
-
Franklin
addikt
válasz
üzenetére
Nem akarok mélyen belemenni a VLC vs. MPCHC vitába, mert nem vagyok expert a lejátszók és kodekek világában, de csináltam egy tesztet.
Felül egy frissen telepített MPC, alul egy frissen telepített VLC. Tehát nem lett egyikben sem buherálva semmi, külső kodek pack nincs a gépen. A videó egy H.264-es, 1280x720-as film. Op rendszer win7 32bit.
Szerintem a VLC élesebb képet ad. Persze lehet, hogy állítgatás után az MPC is olyan képet adna, talán még jobbat is, de egy átlag user nem fogja tudni, mit állítgasson.
-
xstyle
tag
válasz
Franklin
üzenetére
Sztem nem problémázunk,csak próbáltam az egész 1 kiragadott részét elmagyaarázni, hátha egyből nem jön az érzés
Mivel kis igazságokból jön a nagy igazság.Részemről azért nem VLC, mivel letöltök egy pakkot, ami a TC UP és abban nem az van (viszont még számtalan alkamazás, amit F3/F4-el megnyitva tudok fileokat kezelni vele és nekem ez így jó és semmit nem tud, amire nekem ebből a csomagból nem lenne elég az ami benne van)
Hova akarjak VLC-t és minek ?
Remélem ez elég szubjektív

-
Polllen
félisten
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Azért mert ez a gondolkodás olyan egysíkú, hogy szavakat nem találok rá...

Pl. attól, hogy neked ez jön be, másnak lehet a hideg futkos a hátán, hogy hosszú évek alatt semmi sem változik.
Szeretem a változatosságot, nyilván PC esetében minden feladatra van egy bevált megoldásom, azt használom, de bolond lennék nem a jobbat választani, ha lehet.
Így is elég kevés programot telepítek+ahol lehet, a hordozható megoldásokat favorizálom. Inkább csak játékokat szoktam felrakni/letörölni.Általánosságban kijelenteni ilyen nagy igazságot. Számomra a nagy VICC kategória.

-
freemanone
addikt
Ezt amúgy nehéz elhinnem, hogy vannak akik a gyorsbillentyűk kiosztásán tudnak fentakadni....

Főleg, hogy szinte mindegyik valamire való médialejátszóban van lehetőség a testreszabásra.
A VLC-s kérdésedre én is kíváncsi lennék! Egy ideje már inkább csak az miatt követem a thread-et
Kiv leszek a végkimenetelre! Kár hogy cégnél hülyén néznek rám ha popcorn kóla be lenne készítve!
-
Yeffy
veterán
válasz
freemanone
üzenetére
köszönöm szépen, örök hálám, este ki is próbálom...

Új hozzászólás Aktív témák
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Villanyszerelés
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Apple asztali gépek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- 3D nyomtatás
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Huawei P30 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az UxTheme patch meg azért mert redmondiak nem képesek elszakadni a szememet ingrlő fehérségtől és nem akarok win95-ös szintü témát a gépre mert már unalmas. 
és pl anyám laptopján 3 éve hibátlanul üzemel a win7

De ezt lehet fordítva is persze...
te meg csak lesel hogy miért nem működik.

Meg amúgy a Wödörnek is van biztonsági mentés funkciója, ez igazán benne lehetne a nagyondrága és nagyonprofesszionális sw-kben is.

)