Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Maegoss #82 üzenetére

Sem szaki, sem öreg róka (mármint IT-szakmai értelemben) nem vagyok, pusztán a skizofrén viselkedés egyik felének asztalipc-n/notebookon való teljesen felesleges erőltetését kifogásoltam már az első nyilvános verziótól. Ahogy a legtöbben.

"a Modern UI a táblagékephez lett kitalálva"
    Ezek szerint te nem értetted meg eddig a fentieket. Mert ha "a Modern UI a táblagékephez lett kitalálva", akkor mi a faszt keres asztali gépeken, notebookokon? SZERVEREN??? Szerinted ez nem beteg?

"az Apple is pont azon dolgozik, hogy közelítse a mobil (iOS) és az asztali (OSX) operációs rendszereit egymáshoz. Az OSX-ben például már most egy gesztus használatával előhozható egy iOS féle ikonos felület, amit a touchpad-del lehet lapozni."
    1. régebben dolgozik ezen, és még mindig nem olvasztották egybe. Vajon miért? Nyilván nem azért, mert nem tudják, nyilván pénz is van a fejlesztésre. Sanszos, hogy teljesen nem is akarják. Olyan kretén formában, ahogy ezt Redmondban tették, nyilván soha nem is fogják.
    2. Értetted, amit leírtál? OS X-ben előhozható. Nem alapértelmezett, amit külön bűvészkedéssel kell kilőni, kikerülni. Hanem te választhatsz.

Mi a lófasznak egy egyszerű IE, ha a gépen van másik aka teljes funkcionalitással bíró is? De ezek már csak részletek. Az alapkérdés a negyedik mondatom.

• beteg

őstag

Nem ijedtem meg, csak nem tetszik. Ahogy ez a már szinte fanatikus győzködés sem, amit műveltek! Ahogy a Microsoft arroganciája sem, ahogy le akarja tolni a torkomon a "megváltást".
    Az írásod egyébként több tárgyi tévedést tartalmaz. De ha minden szava igaz lenne, nekem akkor sem kéne az új felület!
    Te meg használd egészséggel!

• bambano

titán

egy w8-as táblagép nem használható semmire, de ezt sem az intel, sem az ms nem akarja belátni. az x86-os architektúra nem való táblagépbe.

• LonGleY

veterán

Baromi unalmas ez a fajta ellenreakció, minden klisét
    összegyűjtöttél, amivel védekezni szoktak.

Sajnos egyik sem állja meg a helyét. Az MS is megpróbálja
    megmagyarázni, hogy mi miért jó, de attól még nem lesz az...

Ez egy operációs rendszer két grafikus felülettel...

Ha nem kevernék össze a kettőt, és letiltható lenne az egyik, nem lenne baj. Ha az appok nem lennének kétféleképp futtathatók, akkor se lenne baj. Így az.

egy Windows 8-cas (nem RT!) táblagép tökéletesen használható táblagépként és billentyűzet+egér csatlakoztatása után teljesértékű asztali gépként is

Én desktop rendszert akarok használni, nem mást.

Boot után egy kattintással át lehet váltani az asztalra, ez annyira hihetetlenül nehéz volna?

Nem volna, ha utána nem mászna vissza a képembe az ocsmány, oda nem illő felületével, és nem akarnám minden alkalommal a fejlesztőket elküldeni a skifozrén retek anyjukba.

Ami pedig a Start képernyőt illeti: ez lényegében egy teljes képernyős Start menü, csak más dizájnnal.

Amikor keresni akarok, nem egy teljes képernyőt elfoglaló alkalmazást akarok előhúzni. Ez a Start menü számomra nem akkora fájó pont, mert eddig is más launchert (Launchy) és keresőt (Everything) használtam.

csak mert valaki a Microsofttól önkritikusan mert fogalmazni, az már rögtön azt jelenti, hogy a Windows 8 egy kudarc?

Ha hivatalosan lejutnak idáig, akkor igen, azt jelenti. Valószínűleg a fórumok sem véletlen vannak tele a szidalmazásával. És az eladások sem azt mutatják, mint amit vártak tőle. Ez eléggé nagy kudarc.

A Windows 8 ugyanazon a gépen érezhetően gyorsabb, mint a Windows 7 (boot/kikapcs, általános gyorsaság).

Az ál-hibernáció sokakat képes átverni. Sok helyütt pedig nem ezt olvasom. A mag fejlesztéseit elfogadom, az összes körítést nem.

Úgy látszik egy generációnak mindig el kell telnie, hogy az emberek befogadják az újításokat...

A Vista-ban semmi olyan újítás nem volt, amit jó lett volna befogadni. Nem jobbak a beállítóképernyők, egyszerűen arról van szó, hogy a win7-ben már nem kell annyira bolygatni őket, és hamarabb/hosszabb távon lehet csak a használatra koncentrálni. Ergó nem okoztak nagy problémát. A win 8 dolgai nem olyan újítások, amik könnyűszerrel feldolgozhatók. Nem tartom magam szerencséátlen, új dolgokat befogadni képtelen felhasználónak. De olyat nem eszik meg a gyomrom, ami sem design-ban, sem használhatóságban nem előremutató.

• hcl

titán

LOGOUT blog

Nem megijedtünk, hanem baromságnak és logikátlannak tartottuk.
    Magyarázd el az egyszeri usernek, hogy miért nem ugyanaz van a csempés appban, mint az asztalosban.
    Magyarázd el az egyszeri usernek, hogy miért nincs Start menü, hanem csempe...
    Az egyik userem most kapott új oprendszert a gépére, lett mellé az Office 2007 helyett Office 2010. Fél napig hallgattam, hogy nyomtatáskor nem talál semmit.

"Nem baj, majd a Microsoft kiadja a Windows 8 SP2-t Windows 9 néven és ugyanúgy bekajáljátok, mint a Windows 7-et, ami lényegében egy optimalizált Vista."
    A 8 meg egy optimalizált Win7.
    Különben kajálja a halál, az otthoni gépemen nem nagyon van windóz :D

Új hozzászólás Aktív témák