Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kroky3

tag

válasz VinoRosso #14 üzenetére

Amit a különböző lapokkal és processzorokkal végzett tuningkisérletekről, beállítási nehézségekről és a GTL REF beállításairől írtál, azzal tökéletesen egyetértek és csak megerősíteni tudom.Erre próbáltam is célozni írásomban. Valamint ezért is nem szándékoztam kész tuti feszbeállításokat leírni, mert főleg a GTL REF-nél lehetetlen.
    "Játszani" kell vele. Még annyit fűznék hozzá, hogy mindig meg kell keresni (sajnos), hogy melyik fesz. miatt bukik meg a tuning. Ha nem megy az egyikkel meg kell próbálni egy másikat, és ezt többször végig kell csinálni minden freki módosításkor. Egészen addig még egyikkel sem tudunk javítani és akkor viszza kell lépni az utolsó stabil beállításra. A maxot csak így lehet megkeresni. Természetesen ebben nyújt némi segítséget, ha pontosan tudjuk melyik fesszel mit is csinálunk.

A CPU spread spektrum és a PCI E spread spektrum beállítás ha be van kapcsolva, az a Front side bus és a PCI Express bus-on fellépő elektromágneses interferenciát lenne hivatott kiküszöbölni illetve csökkenteni némi jelalak és frekvenciakorlátozó módosítással.
    De mivel akadályozza az fsb növelését, illetve a PCI E frekvenciára érzékeny eszközöknél hibás működést eredményezhet ezért föleg tuningnál ajánlatos inkább disabledre állítani.

A clock over charging voltage beállításról van némi elképzelésem, de sajnos pontos biztos információm hitelesnek tekinthető magyarázatom jelenleg nics.
    (mindent én sem tudhatok :( :DDD )

Sajnos könyvet sem tudok ajánlani, mert igaz, hogy vannak jó szakirodalmak. Csak sajnos az baj, hogy mire egy könyv vagy tankönyv kiadásra kerül már rég elavult. Könyvtárba is lehet próbálkozni, csak ott az a baj, hogy általában még régebbi kiadások vannak,de lehet kifogni újabbat is egy kis szerencsével. Előnye, hogy nagyon olcsó ;] és nem jár úgy az ember, hogy vesz egy drága könyvet és vagy túl régiek a benne lévő dolgok, vagy éppen annyira bonyolult, hogy nem ért belőle semmit.
    Az én tudásom amit sikerült "összegyűjtenem" az abból származik, hogy az évek folyamán (sajnos nem vagyok már tini inkább erős középkorú :O ;) ) számos szakterületen dolgoztam közben több képesítésre szert tettem,föleg a gyengeáramú elektronika terén. Később elkezdtem a számítástechnikával is foglalkozni. S tulajdon képpen ezek amivel foglalkoztam egyben a hobbijaim is voltak, itthon is ezekkel foglalkoztam. Mindig szerettem nehezen megoldható megfejthető dolgokkal foglalkozni.Mondhatom, hogy a legtöbbet itthon tanultam. Érdemes szakmai folyóiratokat olvasgatni, a neten is böngészni, érdekes és új témák után ( ott alaposan meg választani a hitelesnek tekinthető forrásokat) valamint eddig megszerzett tudásunk alapján, megpróbálni megfejteni kérdéseket problémákat és így fokozatosan juthatunk előbbre.
    :R

Örülök akinek tetszett és hasznát veszi írásomnak. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés