- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- bambano: Bambanő háza tája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
mindig meg kell keresni (sajnos), hogy melyik fesz. miatt bukik meg a tuning
Többnyire azt vettem észre főleg ezeknél a GTL-es lapoknál, hogy itt ez azért nehéz, mert nem egy feszről van szó, hanem beállítások kombinációiról. Tehát hiába emeled őket külön külön, úgy nincs hatása az egészre. PL a p5k-e-n meg az IP35pron is volt olyan hogy NB GTL ref. p5k-e-n többször tapasztaltam, hogy mig kisseb szorzóval adott fsb-n elég volt kevés fesz is az NB-nek, nagyobb szorzóval ugyanazon az fsb-n nem. Emelni kellett az NBV-t. Így már tovább ment a prime, nem dobott kékhalált az elején rögtön, de hibázott, emeltem az VTT-t, csökkentettem a GTL-t megint az elején kifullad, és igy szorakoztam vele, amig nem meguntam, és visszatettem a legutolsó stabil beállításra, hogy megnézzem milyen hatása van az NBV emelésének. Ugyanzon ahol addig stabil volt 1,4-gyel, most 1,55-tel nem. Csökkenteni kellett az NB GTL-t is, úgy már jó volt. Aztán emeltem az órajelet vissza a köv lépcsőre, hogy megnézzem úgy jó e, és még mindig nem volt jó. Meg kellett emelni a VTT-t is, a GTL csökkentésvel együtt. Erre szintén úgy jöttem rá, hogy a stabil beállításoknál emeltem a VTT-n és állítgattam a GTL-t úgy, hogy megint stabil legyen. Ha ehhez még hozzávesszük azt, hogy benne van a pakliban az is, hogy a procinak is kell feszt adni esetlegesen egy lépcsőnél, akkor már egy emelésnél kapásból lehet három fesz a szűk keresztmetszet, amivel éveket el lehet játszani, mire rájön az ember, hogy mi a nem jó.
Ha a spektrumszórás az áthallások csökkentésére van, akkor miért van negatív hatással az órajel emelésére? Az jó ha kevesebb az interferencia, igaz a nagyobb frekivel szélesedik a spektrum is, több magasabb komponenst kell átvinni, nehezebb szétteríteni a jelet.Erről nincs valakinek tapasztalata, hogy kb milyen frekinél érdemes kikapcsolni? Nálam pl a PCI-e spread spectum mindig auton van, semmi előnyös hatását nem tapasztaltam a kikapcsolásnak, a CPU spread spectrumnál volt annyi, hogy magasab fsb-t értem el a quaddal, de igazán ez max órajelnél nem nagyon számít, mert ezek a procik átlagban 460-470 körül mennek max,9x-el meg 400-430, szal max órajel keresésénál nincs nagyon értelme.
A sejtésed is leírhatnád, az is több mint a semmi.
Nekem valami régi könyv is megteszi, ez a spektrumszórás, meg a pll se mai dolog, igaz ezeket inkább rádiótechnikai könyvekbe lehet megtalálni, jó lenne ha valaki írna egy olyat, amiben ezek, amik a modern a PC-knél használtosak, elterjedtek megvannak összegyűjtve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iGO Primo
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyúrósok ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- gerner1
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest