- sziku69: Szólánc.
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hold - SW Heritage - Auto üzemmód
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
szia,
köszi az írást
nem minden világos, de köszi
konfigom: asus p5ql-e, e5200@12*266
a CPU PLL voltage/FSB termination voltage/DRAM voltage/NB voltage auto-on volt alapban, én mindet átállítottam a minimumra amit a bios felajánlott, jól tettem? ilyen kis fsb emelésnél, esetemben 200->266 nem kell ezekhez hozzá nyúlni?!
a CPU GTL auto-on van, alapból a legmagasabb értéken: 0,667V. ezt hogy állítja be magának a lap? rögtön egy nagyobb fsb, magasabb órajelű procihoz? próbáljam kisebbre venni? -
sz.j
nagyúr
Szia!
Olvastam az írást, amit egy későbbi lapcsere (P45) alkalmával valószinűleg hasznosítani is fogok, de most P35-el kapcsolatban lenne egy - két, kicsit off kérdésem.
Abban tudnál segíteni, hogy a giga P35-DS4 BIOS-ában lévő
- FSB OverVoltage Control (ha jól tudom ez lenne a VTT)
- (G)MCH OverVoltage Control
feszültségeinek változtatása (általában emelése) mire van hatással, ill. a tuningnál ezek változtatása jótékony hatással vannak e a minnél magasabb fsb és proci freki elérésében? -
igazán okos dolog azon problémázni, hogy kis betűvel kezdem a mondatot
ez egy fórum, nem az álljunk meg egy szóra... váljék egészségedre.
Közben viszont valóban elkezdtünk egymás mellett elbeszélni, tényleg mindketten kb értjük, hogy miről van szó.
még itt látom, hogy bbandinak is szúrja a szemét, hogy az, amit sárgával bejelöltél, az nem a zaj, hanem a jelnek a túllendülése, de nem merem leírni, mert úgyis az lesz a válasz, hogy olvassam el rendesen, vagy átjavítod, és aztán úgy csinálsz, mintha végig úgy lett volna -
most hol van az ábra?
Meg azt hogy gondolod, hogy alacsony meg magas amplitúdónál van zaj, középen meg nincs? Vagy ha középen van a két logikai érték, akkor minek akkora feszültségtartomány? Vagy szerinted az véletlen, hogy pl a TTL rendszerben (igen, a ttl nem mai gyerek, de az elv ugyanaz) A tápfesz - tápfesz*0,5 között van logikai 1, a 0 - tápfesz*0,2 között meg a logikai 0? Szerintem azért, hogy ha valamennyi zaj rakódik a jelre, akkor is még ne lógjon át a másik tartományába, és szerintem itt is pont így kellene lennie.
A zajmargóért pedig bocs, ha rosszul esett, pusztán arról van szó, hogy szerintem magyartalan, lehetne pl zajvédő sáv vagy zajhatár (nekünk a suliban kb így emlegetik az ilyeneket)peace
szerk: tudnál küldeni leírást, ahol úgy szerepel, ahogy mondtad? az lehet, hogy segítene
-
VinoRosso
veterán
mindig meg kell keresni (sajnos), hogy melyik fesz. miatt bukik meg a tuning
Többnyire azt vettem észre főleg ezeknél a GTL-es lapoknál, hogy itt ez azért nehéz, mert nem egy feszről van szó, hanem beállítások kombinációiról. Tehát hiába emeled őket külön külön, úgy nincs hatása az egészre. PL a p5k-e-n meg az IP35pron is volt olyan hogy NB GTL ref. p5k-e-n többször tapasztaltam, hogy mig kisseb szorzóval adott fsb-n elég volt kevés fesz is az NB-nek, nagyobb szorzóval ugyanazon az fsb-n nem. Emelni kellett az NBV-t. Így már tovább ment a prime, nem dobott kékhalált az elején rögtön, de hibázott, emeltem az VTT-t, csökkentettem a GTL-t megint az elején kifullad, és igy szorakoztam vele, amig nem meguntam, és visszatettem a legutolsó stabil beállításra, hogy megnézzem milyen hatása van az NBV emelésének. Ugyanzon ahol addig stabil volt 1,4-gyel, most 1,55-tel nem. Csökkenteni kellett az NB GTL-t is, úgy már jó volt. Aztán emeltem az órajelet vissza a köv lépcsőre, hogy megnézzem úgy jó e, és még mindig nem volt jó. Meg kellett emelni a VTT-t is, a GTL csökkentésvel együtt. Erre szintén úgy jöttem rá, hogy a stabil beállításoknál emeltem a VTT-n és állítgattam a GTL-t úgy, hogy megint stabil legyen. Ha ehhez még hozzávesszük azt, hogy benne van a pakliban az is, hogy a procinak is kell feszt adni esetlegesen egy lépcsőnél, akkor már egy emelésnél kapásból lehet három fesz a szűk keresztmetszet, amivel éveket el lehet játszani, mire rájön az ember, hogy mi a nem jó.
Ha a spektrumszórás az áthallások csökkentésére van, akkor miért van negatív hatással az órajel emelésére? Az jó ha kevesebb az interferencia, igaz a nagyobb frekivel szélesedik a spektrum is, több magasabb komponenst kell átvinni, nehezebb szétteríteni a jelet.Erről nincs valakinek tapasztalata, hogy kb milyen frekinél érdemes kikapcsolni? Nálam pl a PCI-e spread spectum mindig auton van, semmi előnyös hatását nem tapasztaltam a kikapcsolásnak, a CPU spread spectrumnál volt annyi, hogy magasab fsb-t értem el a quaddal, de igazán ez max órajelnél nem nagyon számít, mert ezek a procik átlagban 460-470 körül mennek max,9x-el meg 400-430, szal max órajel keresésénál nincs nagyon értelme.
A sejtésed is leírhatnád, az is több mint a semmi.
Nekem valami régi könyv is megteszi, ez a spektrumszórás, meg a pll se mai dolog, igaz ezeket inkább rádiótechnikai könyvekbe lehet megtalálni, jó lenne ha valaki írna egy olyat, amiben ezek, amik a modern a PC-knél használtosak, elterjedtek megvannak összegyűjtve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series S + twin docking station (venom) + 2 db kontroller +1 db Ghost Cipher Special kontroller
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kezdőknek legjobb választás: 4 GHz AMD 5400U, 4 mag / 8 szál barebone
- Samsung Galaxy A14 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest