Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Nem, mi köszönjük. Zsír cikk.
Azért durva mit bele tudnak pakolni a kis cuccba. init, csomagkezelés...
Egyébként róland is foglalkozott a témával, anno sokat nyűztük a kis fonerát.
Egyébként a transmission milyen verzió most csomagban? Én még 1.75-öt használok démonban. Azt nem tudom írtad -e, de jó ha a preallocationt 2-re állítod, mert különben ízekre szedi a fájlrendszered. Amúgy jó kis kliens.
Pici kritika: a luci tárgyalását előbbre venném, mert már korábban is írsz róla.
-
peti85
senior tag
Ezzel akkor megoldható, hogy a Samsung ML-1750 nyomtatómat (Ubuntu alatt CUPS-al megy) + egy USB-s racket USB hubon keresztül rákötök és megy a nyomtatás meg megy a torrent is? Elég ehhez a 32MB?
Transmission milyen letöltési sebességre képes ezen a vason? -
Jhonny06
veterán
válasz
Speeedfire #36 üzenetére
A szabályzatban én sem, de korábban ez nagy szokás volt az itteni írásokban és minden egyes alkalommal itt volt kommentben a figyelmeztetés. Én meg azért nem értem, mert ha címlapos írás, akkor előzetesen le van ellenőrizve, na mindegy.
-
KINKY_007
aktív tag
Nekem is ilyen routerem van, a gondolatok hasonlóak voltak nálam is, csak én DD-WRT-t raktam fel rá. A configolással nem vagyok még kész, kapóra jött a leírás!
-
dbius
veterán
Nagyon szép, összeszedett írás, köszi!
Ugyanilyen routerem van, egyelőre gyári firmware-rel, de már gondolkoztam torrent miatt én is az open-wrt-n.
Egy dolgot hiányolok az írás végéről, szerintem az is beleférne a leírásba és azzal lenne igazán teljes:
- Hogyan állítsuk vissza a gyári, eredeti firmware-t, szükség esetén
-
kpal
nagyúr
válasz
Speeedfire #40 üzenetére
Akkor mégis csak van értelme ilyen rutert venni. Köszi a választ !
-
kpal
nagyúr
Ez a MIMO dolog mennyire valóságos kb.2x-szer nagyobb hatótáv ?
-
wwenigma
Jómunkásember
-
ThaBoss
senior tag
válasz
Speeedfire #34 üzenetére
Ez jó hír... Kár lenne kockáztatni azt az 5 év garit, de így már okés a dolog!
Köszönöm! -
Speeedfire
félisten
köszi h szóltál, pedig eszembe volt h javítom a linket
sanzi89: lehet h a te asus-odat is ők gyártották, régebben nagyon sok márkának bedolgoztak, aztén rájöttek h jobban járnak ha magunk adják el a cuccokat saját név alatt
amúgy mostanában ez a legajánlottabb router a topicban
wwenigma: ie és ff alatt bejönnek nálam a képek, lehet h valami van az atw serverével
idővel át fogom pakolni az összes képet ph!-ra, csak most nincs elég helyem
Bon3ss: törlöm majd a ph feliratot az aljáról
Pufokaboka: nem próbáltam még, de nekem elég ami a trunkon van, ott is annyi csomag van h nem győzi az ember elolvasni a leírást róluk
ecaddict: erről már beszélgettünk a topicban és csak azt tudom rá mondani h kinek mi az igénye
amire én használom, illetve a cikkben szereplő programokkal még mindig marad memória és még cached is van bőven, szóval ...
vargalex: köszi az észrevételeket
ThaBoss: nem veszik észre, max annyit látnak h mikor lett felrakva az fw
ha meg olyan baja van akkor úgy sem nézik az fw-t, szóval ... -
-
ThaBoss
senior tag
Lenne egy kérdésem: ugye a cikkben is szerepel, hogy garivesztéssel jár a nem gyártótól származó firmware használata. Ez világos. De ha visszaállítom a gyárit (már ha lehetséges), akkor is meg lehet állapítani, hogy buherálva volt?
-
vargalex
félisten
válasz
Pufokaboka #20 üzenetére
Hi!
Nem kell optware, (szinte) minden elérhető OpenWrt csomagként.
-
ecaddict
senior tag
A 1043-al közelebbi tapasztalatom nincs ill. felhasználónként változnak az igények. Anno amikor bekonfigoltam a WL-500gPv1-et (32M RAM-al) miután feltettem az optware progikat (ez az amit a USB-s diszkre megy extraként), elég rendesen swap-olt (USB rack LED szinte folyamatosan villogott).
Nagyon sok progi igényli a php-t, torrent is nagyon eheti a memóriát (különösen gyorsabb sebesség esetén, nem tudom a 1043 meddig bírja a WL-500 kb 700 kByte/s-et tud 32MB RAM-al és 1 MByte/s környékén 128 MB RAM-al). Esetleg többfajta fájlmegosztásra lehet is szükség lehet pl. Samba (több minden ismeri) ill. NFS (hatékonyabb, gyorsabb) egyszerre.DLNA (uShare), nyomtató szerver stb, stb. Több repo-ban 1000 feletti program van minden firmware variánshoz. Töredékét sem tudnám felsorolni.
-
vargalex
félisten
Először is jó lett az írás, és örülök, hogy segíthettem.
Néhány dolgot hozzátennék:
1.Nem értem, hogy a default openwrt image-ből miért hagyták ki a LuCi-t, de aki inkább a webes felületen szeretne beállítani (szinte) mindent, az felteheti az X-Wrt image-t is, ami szintén OpenWrt, csak WebIf^2 webguival. Ekkor tehát a firmware telepítése után rögtön elérhető a webes felület, ahol azonnal a jelszó megadását kéri a rendszer. Illetve a WebIf egyrészt összességében kevesebb helyet foglal, mint a LuCi, valamint van benne File Editor is, amivel az egyébként csak parancsorban konfigolható dolgokat is módosíthatjuk. Ennek ellenére én is a parancssort preferálom.
2. A config file-okban nem kötelező aposztófok közé tenni az összes paramétert, csak a szóközöket tartalmazókat. Természetesen nem okoz gondot, ha biztosra akarsz menni, akkor használd.
3. Aki DHCP-s nettel rendelkezik, a firmware telepítése után rögtön lesz NET.
4. Csomagok telepítésekor a függőségeket ellenőrzi a rendszer, tehát pl. a LuCi telepíthető egyszerűen az opkg install luci paranccsal, a többit felrakja magától.
5. A tűzfalas beállítások inkább a Network->Firewall->Traffic Control-ba illenek, mert itt tulajdonképpen nem port átirányításról, hanem csak engedélyezésről van szó. Persze mindkét megoldás működik, csak átirányítás esetében, ha a router IP-címét változtatod, akkor módosítani kell a tűzfal szabályokat is. Nálam így néz ki:
6. Nem vagyunk egyformák, én az fstab-os megoldást jobban preferálom.
Az egyéb programok indítása számomra nem a mountoláshoz való.
7. Azóta megnéztem, nem fontos, hogy az USB indító script az fstab előtt legyen.
8. Ha kevés a flash-ban rendelkezésre álló hely, akkor egyrészt megoldható, hogy a csomagok ne a root-ba települjenek, illetve amit én most csináltam meg: rootfs külső tárolón (pendrive, hdd).
-
ecaddict
senior tag
Utánanéztem ennek a routernek is, mielőtt megvettem volna az RT-N16-ot. Ha csak simán gigabites routerként akarja használni a felhasználó akkor nem rossz.
Alap fájlmegosztásra is jó lehet.
Viszont, ha okosítani akarja az ember (pont amiről ez a cikk szól, hogy más progikat is felpakoljon) akkor a 32 MB RAM könnyen kevés lehet. Ha meg HW mod kell hozzá (RAM chip csere), akkor ugrik a gari (úgyhogy tök mindegy hány év).Az Asus már kb. 3 éve 32 MB RAM-al hozta ki a WL-500gPv1-et (amit aztán nagyon sokan le is cseréltek 128 MB-ra). Az RT-N16 alapból 128 MB-al jön.
A WRT610N 64 MByte-al (ill. az első verzió gyengébb procival mint az RT-N16).Nem tudom mennyibe került volna a gyártónak az a + 32 MB (ill. hogy 2x16 bit legyen ne 1x16 bit). Használhatóságban viszont nagyon megdobta volna ezt a routert. Így viszont az okosítás végén kiderülhet, hogy mégsem tudja azt maradéktalanul amit elképzeltünk.
-
Pufokaboka
tag
Ügyes írás!
Optware csomagok is működnek, tudsz-e erről valamit?
-
evone
őstag
Nagyon jó írás, THX!
Valóban hasznos!
-
^Clown
addikt
Nagyon igényes cikk lett
Én is majdnem ilyet vettem, de végül összeszorítottam a fogamat, és egy Linksys WRT610N-et vettem. Egyelőre nem bántam meg (csak a számla ne kerüljön a a szemem elé
)
-
ch3wi3
újonc
Ez jó cikk lett, nagyon. Én is mostanában akarom lecserélni a régi-jó WR-542G-met, valami komolyabra. Asszem ilyen lesz.
.
-
bnss
veterán
Egy észrevételem lenne, a PH! különösen ajánlott plecsnit a szerkesztők használhatják, így félreérthető kissé.
-
Konflikt
addikt
a meg csak a cimet neztem meg, mindjart olvasom
80/25-os digilanhoz hasznalunk egy ilyen 1043nd-t, ugy kb. fel-3/4 eve. nagyon jo ar/ertek aranyu, es az 5 ev gari eldontotte vegleg a dilemmat anno. bar mi meg 20 korul vettuk, de nagyon megerte meg annyiert is. most nezem h mar csak 16, hat igy meg vegkepp.
-
zsirfecske
addikt
úristen nem gyenge amit szöszöltél vele, gratulálok!
nagyon jól leírtad. -
iSonic
addikt
Jó cikk lett gratula
-
ThaBoss
senior tag
Köszi a cikket, pont ilyet akarok venni
-
pokey
csendes tag
Én már évek openwrt-t használok.
Pár hónapja azonban áttértem a gargoyle -re, ami eszméletlen stabil és egyszerű kezelni. -
hati
addikt
Gratula a cikkért!
-
wwenigma
Jómunkásember
Grat a cikkhez, jo lett, csak nehany kep nalam nem jon be.
Nem kell óckodni a TP-Linktől, TL-R460 van nekem, nagyon jo kis router. Következő ilyen lesz.
-
Grizzly79
csendes tag
Hűbakker!
Gratulálok! Ez nagyon hasznos írás!!!!
-
sanzi89
addikt
Nagyon profi cikk, le a kalappal!
Ha nem óckodnék a TP-Link-től, mint márkától lgondolkodnék.
Persze ha nem lenne beüzemelve egy tökéletesen konfigolt ASUS WL-500W.
-
hati
addikt
http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-universal.bin file not found
Új hozzászólás Aktív témák
lo Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a routerünkből.
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T510i - i3-330M I 4GB I 250GB I 15,6" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Fotó állvány eladó
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest