Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlaci79
senior tag
Sziasztok, nemrég kellemesen meglepődtem 1043ND - hoz friss Gargoyle firmware.
TP-Link 2015-03-13-án foglalkozott vele utoljára.
Nekem V3-hoz kellett.
WPA3 is belekerült...
gargoyle_1.14.0-ath79-generic-tplink_tl-wr1043nd-v3-squashfs-sysupgrade.bin
(Version 1.14.0: Based on OpenWrt 22.03 )
(korábbi beállításokat nem szabad megőrizni)
VLaci -
promnet
újonc
Szia
Elvileg megoldható. https://forum.archive.openwrt.org/viewtopic.php?id=58512
openwrt-vel. -
Panhard
tag
Sziasztok! Van-e arra lehetőség, hogy egy tplink 1043-as routert olyan firmware-el lássunk el, ami támogatja a MESH átjátszó funkciót? Van egy Archer AX23 v1.20 routerem, meg vagy 4db 1043-as, azokból jó lenne, ha lehetne csinálni MESH átjátszót.
-
DAVID0000
aktív tag
Sziasztok!
Van egy mobile stickem amit úgy szeretnék használni, hogy bedugom a router usb csatlakozójába és azon keresztül osztom meg a netet.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen beállítást kell megadnom a routerben hogy érzékelje a sticket?
Próbáltam beállítani de sajnos hálózathoz hülye vagyok.
Jelenleg itt tartok:
Egyébként ha sticket közvetlenül bedugom pl a laptop usb csatijába akkor semmit nem kell állítanom, egyszerre van net.
Köszi
-
pirosvilamos
tag
Sziasztok!
Van egy 1043-as routerem, gyári ver3.0 firmware-el.
Ha rádugok egy külső HDD-t az USB portra, a router látja a HDD-t, de a gépről nem látom sehogy.
Mi erre a megoldás?köszönöm
-
GAbre
veterán
Sziasztok lenne 1 ilyen routerem,de mint kiderült pppoe-n nem tud 100mbitnél többet.
Ezzel a rendszerrel túl lehet lépni ezen a szinten? -
Taoharcos
aktív tag
Szisztok!
Egy 1043ND 1.8-ra ráraktam az openwrt-t.
A luci-t akartam rárakni, putty-ban bejelentkeztem, először opkg update, majd opkg install luci parancsot adtam ki, utóbbinál jött ez a hibaüzi:root@OpenWrt:~# opkg install luci
Installing luci (git-17.339.51318-de4c4b8-1) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/generic/packages/luci/luci_git-17.339.51318-de4c4b8-1_all.ipk.
Collected errors:
* gz_open: fork: Out of memory.
* opkg_install_pkg: Failed to unpack control files from /tmp/opkg-LDpicp/luci_git-17.339.51318-de4c4b8-1_all.ipk.
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci.Valakinek van valami ötlete?
-
AndrewTdi
addikt
üdv!
Próbálkoztam már pár neten lévő elérhető leírással, de egyikkel sem sikerült, így ezért bátorkodom eme rég elfelejtett topikban kérdezni.
Adott egy 1043nd v1-es router. OpenWrt-vel.
Szeretném vissza tenni a gyári firmwaret a lehető legegyszerűbb módon.
Valaki le tudná írni szájbarágósan hogyan is tudnám ezt megtenni? -
szrobi66
aktív tag
Sziasztok! Van egy ilyen routerem. Éjjel nappal megy a számítógépem a torrentezés miatt. Csak ezen a routeren keresztül megoldható e, ha rdugok egy hddt? Ha igen, hogyan? Köszönöm előre is a segítséget!
-
n00n
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen routerem, gyári firmware-rel olyan 50-65 mbps-sel tudtal letölteni. Felraktam rá az OpenWRT-t (15.05.1), azóta csak 30-40 mbps-sel megy. Ötlet?
-
concret_hp
addikt
sziasztok
van egy ilyen routerem, tudom, hogy van többféle verzió, vagy 7-8 éves az enyém. a kérdés az lenne, hogy a web forgalmat valahogy ki tudom-e listázni? csinálnék belőle 1-2 statisztikát magamnak, de ha 4 divájszon át használom rendszeresen, akkor egyszerűbb lenne a routerből kiszippantani ha lehetséges
kell neki valami firmware vagy valami + progi valahogyan vagy alapból tud ilyet, csak nem találtam meg vagy ne is reménykedjek ilyenben?
-
sellerbuyer
őstag
Használja-e valaki a 1043-asát openwrt-vel bitcoin bányászatra? Érdemes-e ezzel foglalkozni, vagy tönkremegy a router, esetleg több áramot eszik, mint amit kitermel?
-
GrandS
senior tag
Melyik lehet a méltó utód? Adjatok már tippeket!
-
sellerbuyer
őstag
30db felett használtam eddig (munkahely+privát). A gyári fw sajnos hulladék, túlmelegszik vele a proci. OpenWrt-t, vagy egyéb wrt-t tegyél rá! OpenWrt-vel sokkal jobb a helyzet, de sajnos ritkán még így is elhasal és valóban csak az áramból ki - áramba be megoldás használ neki. Nagyon régiek már ezek a vasak, megérettek a cserére. Viszont ha nem akarsz még cserélni, akkor nálad az OpenWrt megoldás lehet egy időre.
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
TP-Link TL-WR1043ND V1-es routerem van már majdnem 6 éve.
Jelenleg a legújabb gyári firmware van rajta, alternatív firmware még sosem lett rátelepítve.
Már amióta megvan, azóta olyan problémám van vele, hogy kb. 1 héten egyszer elmegy miatta az internet, az állapotjelző LED-jei szerint látszólag minden rendben van, de még sincs internetkapcsolat.
Olyankor a webes felületét sem lehet elérni, akkor csak az segít rajta, ha a tápja ki van húzva és vissza van dugva, és utána, pár másodperc múlva, mintha mi sem történt volna, rögtön megint van rajta internet.
Amúgy csak ez az egyetlen egy problémám vele.Milyen alternatív firmware-t tudnátok ajánlani rá, amivel már végre stabilan működne ezen téren is?
Köszi! -
Vladi
nagyúr
Hajaj, jól látom, hogy a cikkből eltűnt néhány kép?
anno még én is szóltam hozzá, most meg lassan nekem is kellene a tartalma.
Egyébként mennyire akutális még a tartalma? Kb helytálló a 15-ös openwrt-vel is?
-
ederk
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült sajnos téglát csinálnom a 1043nd v3 routeremből, a ledek felvillannak és elalszanak, ez váltakozik. Próbáltam win 10 alatt tftpd32-vel, 192.168.0.66 os átjáróról, de nem visz át semmit. Tudnátok nekem segíteni hogyan tudnék életet lehelni még ebbe a routerbe ha van rá megoldás?
Köszönöm
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen routerem, szeretném torrentezésre használni. Openwrt-vel megoldható és működik stabilan vagy jobb ha az ember egy NAS-t vesz?
Köszi
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Ezt az összes verzióssal meg lehet csinálni? Kb hány torrentet tud egyszerre kezelni? köszi!
-
sellerbuyer
őstag
v1-es routert openwrt-vel használom, valamiért gigabit helyett a LAN csak 100-on megy.
Van erre valami megoldás? Openwrt-ben ez állítható vhogy?
-
MrTwister
őstag
Sziasztok!
Szeretnék a v2-es routeremből repeatert varázsolni, a kérdésem, hogyan? Lehetőleg linkeljetek vagy írjatok nekem szájbarágós how-to-t mert annyira nem vágom a dolgokat. Köszönöm. -
Tamás88
őstag
Csak egy kérdésem lenne, hogy melyik OpenWRT az, amelyik alapból van már webes felülete?
Mert a probléma ugyanaz, mint múltkor, csak annyi különbséggel, hogy a WR941ND le lett cserélve egy 1043ND (V3)-ra, tehát úgy néz ki, hogy már 2 db 1043ND van, de amelyik a fő router, az ha a gépemmel lan kábelen keresztül rácsatlakozok a 2. routerre (inkább mikor a Windows betölt), akkor a fő router kifekszik, és csak újra indítani lehet (utána már jó). Ja és mindkettő a legfrissebb gyári firmware van fent rajta. -
pivot
csendes tag
Szóval…egy kicsit hosszú lesz, de van benne segítség, így leírom az egészet...
Ott kezdődött, hogy a régi OpenWrt-s LuCi-s Linksys WRT54GL-es routerem lassúnak bizonyult a NAS-hoz, ezért beruháztam egy TP-Link WR1043ND v3-as routerbe. A gyári fw-t szinte aznap le is cseréltem OpenWrt-re, és itt jött az első hidegzuhany…az image-ben nincs LuCi! No semmi baj, jött a Putty (mert a telnet zárva) és a UCI-parancsok a WAN beállításához, hogy legyen netem, hogy lefusson az „opkg update” és felmehessen a LuCi is (mire ezt kigugliztam, este lett – első nap). Másnap du., nosza, magyarítsuk le a felületet, mert úgy a szép. Utána teszt, majd látom ám hogy nincsenek USB-s csomagok se, nosza fel az összeset…nem ment hibaüzenet nélkül – ok, a printszerver nem fog menni…, mondjuk ezért is tettem fel az OpenWrt-t, de majd még próbálkozok… no de miért ilyen lassú a net? Érzésre is, mérésre is a régi kb. 1/5-vel „hasított”, sőt, néha még annyival sem...talán a szolgáltató? Vissza a régi routert, próba: a net OK, hasít rendesen. De hát még nem is állítottam át semmit, mivaaan?!?! Jó...most lett elég a próbából, vissza a gyári fw…. na persze, de nem megy ám fel csak úgy: a hivatalos firmware boot-kódját le kell vágni az elejéről, csak akkor flash-elhető (ez is kiguglizva, ismét este – második nap), ezt is megcsináltam, legfeljebb tégla lesz, de megy is fel azonnal – oda se merek nézni. Beindult, minden OK, ismét „gyári”!!! Beállítások vissza, Internet hasít rendesen...usb van, de a printszerver most sem megy – már nem érdekel, legalább gyorsabb lett a LAN, meg a WIFI mint régen. Hát azt hiszem egy ideig nem próbálkozok – elegem lett (bár most már bármikor vissza tudom tenni a gyárit).
Leírom az egész folyamatot, hátha valaki hasonlóval szenved és menne vissza gyárira...
A műveletek:
0. OpenWrt letöltése, flash-elése a gyári felületről.
1. Kapcsolódás putty-al (webes beállítófelület ugye még nincs!) a 192.168.1.1-re (user:root, passw:nincs).
2. Az OpenWrt-t futtató WR1043ND kapcsolása az Internet-hez (elő az ISP szerződést):
uci set network.wan.proto=pppoe
uci set network.wan.username='felhasználónév'
uci set network.wan.password='jelszó'
uci commit network
ifup wan
3. LuCi telepítése:
opkg update
opkg install luci
4. Kínlódás a szoftverrel…, majd:
5. Gyári FW letöltése, és előkészítése (a boot kód levágása):
a terminálban:
dd if=wr1043ndv3_en_3_16_9_up_boot_150514.bin of=fw/wr1043nd_v3_correct.bin skip=257 bs=512
6. A felületről a módosított gyári FW fel-flash-elése, SIKER -> örülés
7. Mentett beállítások visszatöltése és tapasztalatok levonása...Hát dióhéjban ennyi...
-
T@pi
csendes tag
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.
Van egy v3-as routerem és sajna elkövettem azt a hibát hogy openwrt-t raktam rá.
Most úgy áll a dolog hogy csatlakozni tudok rá ha bedugom a kábeleket akkor netet is oszt a kicsike viszont nincs kezelőfelület így nem tudok semmit beállítani rajta mert ha beírom chrome-ban a 192.168.1.1 címet nem történik semmi...
Kérdésem az lenne van valami megoldás hogy dos parancs sorral valahogy visszarakjam rá a gyári firmware verziót??
Nagyon köszönöm a segítséget. -
Lacics25
aktív tag
válasz
adamtelkes44 #525 üzenetére
Gyere át ide:[link]
-
adamtelkes44
újonc
Sziasztok! A segítségeteket kérném. Van egy TP-Link WR1043ND routerem ami egy Technicolor TC7200 (UPC firmware) szolgáltatói modemre van rá csatlakoztatva, de így sajnos nem működik benne a Dinamikus DNS (pontosabban nem elérhető külső hálózatról a 80-as porton lévő weboldalam). A Technicolor TC7200-as modemet, hogy kellene konfigurálnom, hogy a DDNS működjön (azaz a 80-as porton külső hálózatról elérhető legyen a weboldalam)? A segítségeket előre is köszönöm!
-
hvb
tag
Sziasztok!
Vidéken vagyok és a szülemnél nagyon gyenge a upc wi-free jel. Legalább is a laptopomon állandóan szakad. 1043nd rouerrel jól látom a hálózatot.
Hogyan tudnék kapcsolódn routerrel hozzá? Egyáltalán lehetséges?
Az MS PEAP hitelesítést tudja valamelyik firmware? Mert én nem találom.
Előre is köszi! -
dzson1
tag
Halihó
ilyen routerm van TP-Link WR1043ND
Megoldható-e hogy az USB-be bedugom a nyomtatót és így használhassam a nyomtatót kettő gépről ?????
Most a nyomtató a fő gépbe van bedugva és ha nyomtatni szeretnék a laptopról WiFiN . A nyomtató mindkettő gépre telepítve van.
BE KELL KAPCSOLVA LENNIE A FŐ GÉPNEK
Légyszíves segítsetek -
sellerbuyer
őstag
1043ND OpenWrt-ben WAN be van konfigolva rendesen, csatlakozik is, megy az adatforgalom.
LAN konfigban statikus IP van megadva (192.168.1.1), a maszk és gateway-nek ugyan az az IP van megadva, tehát 192.168.1.1, van is adatforgalom rendesen.... Net mégsincs a routerre csatlakoztatott PC-n. A PC adapterén statikus IP van megadva, gatewaynek a router IP-je és DNS-nek is... mégsem megy a net.
Mi lehet a gond?
-
sellerbuyer
őstag
válasz
#19827456 #518 üzenetére
Hajszál pontosan ezt a problémát akartam most leírni én is!
Valaki tudna rá megoldást?
A routeren keresztül csak 100Mbitnek megfelelő sebességgel tudok másolni a másik gépre. Érthetetlen. Kábelek természetesen 5e kategóriásak, tehát elméletileg megfelelőek a gigabithez. Nekem még gyári szoft van konkrétan ezen a routeren, de ugyanilyenen openwrt-vel sem sikerült soha kihoznom a gigabites sebességet. Ja és természetesen mindkét gép gigabites adapterrel rendelkezik.
Plíz segítsetek!
-
L@ja
csendes tag
sziasztok,
azt meg tudná mondani vki, hogy mi a különbség a
két féle kinézetű 1043 között?
aprókon látható ilyen fehér, mint ami a cikkben is szerepel,
meg létezik fekete is(ami pl a tplink-comon is látható).
az érdekelne hogy hardveresen van-e difi, vagy csak a doboza más.köszi
Üdv -
törölt tag
Sziasztok!
Egy kis segitséget szeretnék kérni. Lenne 1 TPLINK 1043ND-m, most vettem de az istenért sem tudom kihozni belölle a gigabitet. Elméletileg a kábel is jó de viszont Open Wrt van rajta.
-
PainKiller13
őstag
válasz
baly2u2000 #304 üzenetére
Szia, tudnál segíteni?
Felraktam az OpenWRT-t a WR1043ND routerre, be is állítottam, működik rendesen, viszont a pendriveot nemtudom beállítani, hogy felismerje, illetve hogy erre töltsön a Transmission.
Előre is köszi.
-
huri01
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap rávettem magam TP-Link TL-WR1043ND v1 routerem okosításának, felraktam rá vargalex_1.1.7-et, eddig nagyon tetszik, de elakadtam, az USB megosztásával. Sima fat, vagy ntfs winyót akarok rátenni, hálózatba. Letudná valaki írni mit csináljak. lehetőleg luciba, mert linuxban nem vagyok otthon igy nem kisérteném a sorsot ha nem muszáj.
Előre is köszi.
-
Franky2Ster
senior tag
Nem tudom,hogy jó helyen teszemfel-e a kérdést de hátha tud valaki segíteni.Olyan problémám van,hogy openwrt alatt beüzemeltem a VPN-t PPTP protokol alatt egy külföldi szolgáltatóhoz vagyok bekapcsolódva már átnéztem az összes szerverét egy Horváth szerver a leggyorsabb de a torrent ott is csak max 3.0Mb/s-el jön a saját netemmel pedig 7.5Mb/s nem lehetne,hogy a VPN szolgáltatón át is legalább 6Mb/s legyen? Köszönöm előre is a segítséget.
-
Arthur1
csendes tag
Tudna valaki segíteni, hogy a vi /etc/config/network
Keressük meg a kurzorral a következő sort: -> config 'interface' 'wan'
Itt kell megadnunk, hogy milyen típusú a kapcsolatunk.
Nálam ez van adsl netnél:config 'interface' 'wan'
option 'ifname' 'eth0.2'
option 'proto' 'pppoe'
option 'username' 'ide_kell_írni_a_felhasználónevet'
option 'password' 'ide_pedig_a_jelszót'Hogy kell :wq + Enter rel menteni mert sehova nem tudom beírni, mert nincs hely...
Köszi
-
Jlaci16
csendes tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni
Van egy külső 3,5" Toshiba merevlemezem külső táppal, amit routeren keresztül sambán osztok, és 1 db pendrájv. Ezek USB hubon keresztül vannak a csatlakoztatva.
Egy áramszünet után a merevlemezt már nem látja router, csak akkor, ha direktben az USB portjára van kötve.
Más merevlemezekkel működik, ezért a kábeleket USB hubot kicseréltem, a merevlemezt újraformáztam, de így sem működik. A számítógépemmel összekapcsolva ugyan ez a jelenség.Rendszer TP-Link TL-WR1043ND + OpenWrt - vargalex build 1.1
dmesg: nem jelenik meg
blkid itt sincs nyoma -
iff
senior tag
Eddig a OpenWrt vargalex v1.1.1 beta3 r31586 használtam és eddig teljesen jól működött. Végül az OW vargalex v1.1.7 r35342 raktam fel és itt meg működik a wan. Maradok ennél, de a vnstat meg nem működik.
-
iff
senior tag
Sziasztok!
A routerem olyat csinált, hogy a wan led nem világít így internetem sincs, ha az openwrt van felrakva. (eddig működött) A gyári fw-t rakom fel működik.
Ezt nem értem. Már teljes törléssel raktam fel az openwrt-t és ugyan úgy nem működik a wan.
A gyárit visszarakva működik. Ezzel találkozott már valaki?
Inkább az openwrt használnám, ha tudnám.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Norby86
őstag
Sziasztok! Tud valaki nekem segíteni abban, hogyan tudom visszaállítani az eredeti gyári firmware-t a 1043 V1 routeremre? Most Openwrt van rajta, és olvasom a neten hogy sokan téglát csináltam a routerükből miután megpróbálták a gyári firmware-t vissza tenni. Ezért is szeretném megbízható forrásból kérni az infókat, hogy mit és honnan töltsek le és hogyan kell egészen pontosan eljárni.
-
Szabie93
tag
Sziasztok!
Olyan problémám merült fel az utóbbi pár napba, hogy folyamatosan elszáll a net. Sokszor csak újraindítással javul meg. (1.02.1 vargalex van rajta). Rendszer naplóról beszúrok egy képet. Valaki esetleg tudja mi lehet a gond? Köszi előre is!
Illetve a másik dolog, hogy korlátozza a net sebességét, pedig QOS nincs bekapcsolva rajta, és néha 1mb/sec alá is megy, ami igen zavaró, próbáltam, hogy wifi-s switch-ként menjen, de olyankor a DLNA nem működött ami nekem nagyon fontos (tudom nem NAS nem kell tőle csodát várni, de eddig jó volt).
Szóval ha valaki esetleg tudna abban segíteni, hogy egy másik routerrel hogy tudnám kiváltani, úgy hogy a transmission és a DLNA fusson róla, ami fontos, hogy a TM-et kívülről is el szeretném érni. -
szabi_zoli82
csendes tag
Sziasztok!
DD-WRT guru segítségét szeretném kérni. A printszervert szeretném életre kelteni a routeremben. Másra egyenlőre biztosan nincsen szükségem, ami kellett eddig, azzal boldogultam. Ez kifogott rajtam hiába olvastam más sokat a témában. Ilyen fw van jelenleg a masinán: http://kepfeltoltes.hu/140205/ddwrt_status_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ha nem muszáj nem váltanék openwrt-re, azzal nem békültem ki. Megfelelne ez, csak a hagyományos funkciókon kívül csak a printert szeretném megosztani a hálómon. Köszönöm. -
szabi_zoli82
csendes tag
Sziasztok!
Remélem ti segítőkészebbek vagytok mint a másik fórumon. :-( A 1043ND-s routeremen lévő luci-s openwrt-vel kapcsolatban kérdeznék. Kérlek benneteket ne nézzetek hülyének, teljesen nem vagyok világtalan, csak a parancssori munka távol áll tőlem. A készüléket ezzel a fw-rel vettem, nem variáltam vele. Nagy dolgokat nem akarok vele véghez vinni, ami eddig kellett azt be tudtam állítani. Viszont az FTP és a Samba feladta a leckét. Előbbinél és utóbbinál miképpen kell felhasználót vagy felhasználókat megadni? Jelenleg itt tartok:
http://kepfeltoltes.hu/140121/Openwrt_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/140121/Openwrt_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/140121/Openwrt_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/140121/Openwrt_4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Hálózaton látom a shared mappát, de nem tudok semmilyen felhasználónév jelszó párossal sem belépni.
Szeretnék FTP-nél néhány felhasználót megadni, hálózaton elég vagyok én magam ha másolni szeretnék a pendrive-ra. Tudtok nekem írni egy -viszonylag- egyszerű leírást adni hogy meg tudjam valósítani? Amiket eddig találtam nem vezetett eredményre, vagy csak eddig. Ha kicsit off a kérésem, akkor lehet pü is.
Köszönöm! -
ivelegi
csendes tag
válasz
Franky2Ster #500 üzenetére
Sziasztok!
Franky2Ster, open-wrt alatt egyszerűen megoldható. Ugyanis a wan kapcsolatot ez a router úgy szeparálja el a lantól, hogy külön virtuális hálózatot (vlan) hoz neki létre. Valójában az összes rj45-ös csati ugyanazon switch része, csak szoftveresen vannak szétválasztva.
Gyári fw alatt ha a wan portot nem szeretnéd használni, annyit tehetsz, hogy letiltod a dhcp-t a routeren, ill. beállítod, hogy a kiosztandó ip tartományon kívül essen a 1043nd router ip címe. Nekem csak úgy működött, hogy a tplink címe a tartomány alatt volt.
Nálam a fő router ip címe a 192.168.0.1, a tplinké pedig 192.168.0.2. A A dhcp tartomány pedig 192.168.0.100-ról indul, és azt hiszem 199-ig oszt.
Fontos, hogy mindkét routeren az alhálózati maszk ugyanaz legyen. Tehát ha a fő routeren 255.255.255.0, akkor a tplinken is ugyanezt kell beállítani.
Fontos, hogy a tplinken a dhcp ki legyen kapcsolva, hogy ne osszon ki a rácsatlakoztatott eszközöknek ip-t!
Ha a fentebbieket elvégezted, bármely lan portra csatlakoztathatod a fő routert a wan port kivételével.Open wrt alatt van lehetőség a wan port igénybevételére is e célból. Nemrég csináltam itthon ilyet, ha gondolod, szívesen leírom ennek mikéntjét.
Üdv:
István -
ivelegi
csendes tag
válasz
norbert1980 #502 üzenetére
Sziasztok!
norbert1980, van másik router a 1043nd előtt? Úgyértem az internet sima modemből jön, vagy olyan routerből ami modem is egyben?
Üdv:
István -
zharmat
csendes tag
Sziasztok,
Tudtok segíteni abban, hogy miért van az, hogy a router időnként eldobja az internet kapcsolatot, majd néhány perc múlva magától helyreáll a kapcsolat. Aztán egy ideig megint minden ok, majd ismét szünet.
Gyári firmware van rajta, T-homeos ADSL kapcsolattal. A System Log-ban ilyen bejegyzéseket látok, amikor a hiba előáll:
147 Jan 2 21:14:38 PPP INFO sent [LCP TermReq]
146 Jan 2 21:14:38 PPP WARNING LCP down
145 Jan 2 21:14:38 PPP ERROR LCP down
144 Jan 2 21:14:38 PPP ERROR User request
143 Jan 2 21:14:38 PPP WARNING PPPoE link downTudtok segíteni? Előre is köszi.
-
norbert1980
csendes tag
Sziasztok!
1043-as tp-link routerem van nekem is és a napokban váltottam 240 megás netre.Router nélkül simán mérek 240-250-et,de routerrel 130-140 fölé nem nagyon megy!Mi lehet a gond?A kábelekkel nincsen gond az biztos.
1-2 tippet adhatnátok mit lehetne tenni.Előre is köszi a segítséget.
-
metrichye
csendes tag
Szia!
Ne haragudj, de fel szeretnék tenni egy "lámának" tűnő kérdést. 2 éve vettem egy TP-link 1043ND routert, akkor bekonfigoltam, felraktam rá az OpenWrt-t, megy a Samba is, azóta igaz ezt a funkciót nem is használtam, de a napokban kipróbáltam és müxik, Windows alatt el tudom érni a hálózaton a rádugott pendrive-ot.
A minap vettem egy Samsung BD-E5300-as Blu Ray lejátszót nagyon akciósan, örültem, mert volt rajta RJ-45 hálózati csatlakozó, bíztam benne, hogy a router USB-jére dugott pendrive-ról vagy vinyóról le tudok majd játszani vele filmet, de sajnos nem látja a Samba-s megosztást a lejátszó.
Kicsit utánaolvastam, és azt tapasztaltam, hogy a Samsung más szabványt használ, egyedül a PC-m megosztott mappáját látom, ha fel van telepítve és futtatva a Samsung AllShare program. Valahol azt is olvastam, hogy a Samsung a DLNA protokollt használja.
A kérdésem a következő: ha felraknám a routeremre a "vargalex" féle firmware-t (mert benne van a minidlna progi alapból), akkor azzal megoldható lenne, hogy a router USB-re rakott file-okat lássa a Samsung Blu Ray lejátszóm? Sajna nincs nagy TV-m, hanem a monitoromon van 2 HDMI bemenet és úgy használnám, hogy amíg filmet nézek, ne zúgjon a gép, elküldeném sleep üzemmódba és lényegesen kevesebbet is fogyasztana a lejátszó, mint a PC, viszont lehetősé szerint nem akarom a pendrive-ot ki-be húzogatni a gép és a blu-ray között, így kényelmesebb lenne PC-ről rámásolni és használni a lejátszón. Előre is köszönöm a segítséget!üdv
Új hozzászólás Aktív témák
lo Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a routerünkből.
- Autós topik
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- eBay
- 3D nyomtatás
- One mobilszolgáltatások
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Suzuki topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest