Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Kalandor: Habemus papam
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Westland survival
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Franky2Ster
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy lehet-e 1043ND-ből valahogyan Accesspointot varázsolni?
-
depmod
aktív tag
Urak!
Elszállt a router egy eth átállítása miatt (idióta voltam
), vissza szeretném hozni, de a putty-s qss gombos trükkel sem érem el. Mi a fenét lehet tenni ilyenkor?
-
Szentes
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy segítséget kérni a 1043 routeremmel kapcsolatosan.
Váltottam UPC 120 - 240-re de a 1043 még mindig csak 132MB/S képes működni. Azt hittem nem állították át, de kiiktattam a 1043-mast és akkor csodák - csodája 262MB/S tökéletesen jött.
Nem tudom mi lehet a gond?
Tudna valaki segíteni? -
Rolland69
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is van egy TP-LINK 1043Nd tipusú ruterem. Sajnos az eddigi problémáimat ez sem oldotta meg. Kábelen jön a net és sajnos rendszeresen megszakad, van, hogy 1-2 percenként újra kell indítanom a rutert. Ha nincs bedugva akkor jó a net. Mi lehet a probléma? A régi rutereimnél is ezt csinálta.
Várom válaszotok, és előre is köszönöm. -
atesz117
aktív tag
válasz
Razorskate #495 üzenetére
Hi!
Inkább itt érdeklődj, hamarabb kapsz választ. -
Razorskate
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket kérném abban, hogy hogy tudok az ilyen routeremre openWRT-t tenni, nekem csak az a lényeg hogy aki ért hozzá linkeljen nekem egy .bin file-t amit csak be kell tallóznom hogy feltelepüljön.
Nem szeretnék semmit sem telepíteni rá, nekem csak az a lényeg hogy kezelje az EXFAT illetve a Mac OS extended journaled formázott vinyókat.
Erre szeretném csak használni, remélem tud valaki segíteni.Előre is köszönöm szépen!
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Sürgős segítség kellene.
Van a szomszédba egy WR1043ND router. Ott van a net is. Ide csak minimális jel jön át. Itt van egy WR340GD router. Hogy tudom azt megcsinálni, hogy ez a router erősítse nálam a netet.A lakásban egy ponton elég jó a jel. Oda tenném a routert, és akkor a lakásban mindenhol tudnám fogni a netet.
A routereken a gyári firmware van fenn.
-
hYpa
csendes tag
Sziasztok!
Egy egyszerűbb captive portált szeretnék beállítani!
Open wifi lenne egy vendéglátó egységben, és csak egy kezdőoldalt akarok betenni, onnan pedig egész nyugodtan lehetne tovább navigálni!Ezért csak az új usereket kellene felirányítani ide, és mehetnének is tovább ha akarnak!
Az okosításban van lehetőség captive portálra? (forwardolni egy weboldalra)
Illetve szerintetek ez a router alkalmas, mondjuk max 20 főt wifin egyszerre kiszolgálni?
Köszi!
-
Jlaci16
csendes tag
Nos a mai napon megoldottam a karakter kódolási problémát SAMBA alatt
unix charset = ISO-8859-1
client code page = UTF-8
dos charset = UTF-8
display charset = LOCALE
character set = ISO8859-1Ezzel a beállítással a Linuxom alatt is megjelennek az ékezetes karakterek, és Win alatt is.
Kis szépséghiba, hogy az ő ű karakterek kalaposak, de ez nem zavar.Köszönöm a segítséget.
megj: nfs alatt továbbra sem jók az ékezetek, így azon még dolgozom.
-
hup-zona
csendes tag
Sziasztok, nem vagyok rutinos de emlékszem arra, hogy firm frissítés után a root fs-t kapcsolatosan valamit törölni kellett, hogy újra működjön. Kérem egy hozzáértő segítségét. Köszönöm!
-
kadam4
tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link TL-WR1043ND routerem, amin szeretném használni az USB tárhely megosztás funkciót, de problémám akadt a megosztott tárhely elérésével.
[Ezt a leírást használva beállítottam a megosztást.
A probléma az, hogy Windows 7 alól nem tudom elérni a megosztott tárhelyet, míg Windows XP-s gépről simán látható.
Esetleg valaki találkozott már ilyen problémával?
-
<maxim>
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy láma kérdés, de az USB-s HDD-t (NTFS partíció) hogyan kell felfűzni, miután elvileg már mountolva van?
DD-WRT v24-sp2 van telepítve, ha számít.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Atlantisz48
őstag
Sziasztok abban szeretnék segítséget kérni hogy lehetséges-e az hogy egy TP-Link TL-WR1043ND routerre( ilyenem van )rákötök egy 3TB külső HDD-t és akkot valahogy meglehet-e oldani hogy ezzel torrentezzek úgy értem hogy ha kikapcsolom a gépet akkor a router seed-eljen vagy éppen töltsön le anélkül hogy pc-nek mennie kéne. Lehet hogy ezt a kérdést valaki már feltette de én még nagyon kezdő vagyok ebben a témában és csak az érdekelne hogy lehetséges -e , és ha ha valaki tudna linkelni vagy elmondani hogy hogyan kéne.
A segítséget előre is köszönöm
Üdv: Zoli -
JKalo
tag
Mi a helyzet ext2/3 alatt?
Itt a következőt kell telepíteni:
opkg update
opkg install kmod-fs-ext3 e2fsprogsnano /etc/init.d/usbdrive
az usbdrive helyett lehet más nevet is írni
Egy üres oldal fogad majd minket. Ide kell majd bemásolni a következőket.
#!/bin/sh /etc/rc.common
START=98
STOP=40
start()
{
echo -n "Mounting USB drive: "
ntfs-3g -o rw,noatime /dev/sda1 /mnt/hdd
echo "Done."
}
stop()
{
#/etc/init.d/transmission stop
echo -n "Umounting USB drive: "
sync
sync
umount -l /dev/sda1
echo "Done."
}
restart()
{
#/etc/init.d/transmission stop
stop
start
#/etc/init.d/transmission start
}
Majd a végén Ctrl + o és Ctrl + x .A „Ctrl + o” után kapom ezt: File Name to Write: /etc/init.d/usbdrive
^G Get Help
^C CancelMi rontottam el? ha erre entert ütök, majd Ctrl + x -el kilépek, a luciban nem jelenik meg a /mnt/hdd
-
JKalo
tag
Sziasztok,
most készülök WR1043ND- routeremre az OpenWRT felrakni, de elötte még pár dolgot szeretnék a biztonság kedvéért megkérdezni.
- DLNA kapcsolat (ami a Tp-link firmware-ból hiányzik,) tudtommal az OpenWrt-ben lehetséges? Az LG LM620S tévém sajna ftp-t nem tud, ezért DLNA-val kell a routerhez csatlakoznom. (Ha esetleg valaki a TV-n DLNA konfig. is segíteni tudna az jó lenne)- FTP is kellene a PC, Alien Box, .... részére, de ezt biztosan tudja.
- A router USB-re szeretnék USB hubot, amelyre egy WD My Book Essential 2TB külsö tápos HDD és egy pendrive a szükséges memoriatöbbletnek, valamint szeretnék egy kártyaolvasót is rádugni (kartyaosztas miatt).
- A routerhez csatlakozik egy Tp-link 841N gyári firmwares router, ezzel nem lesz problema az OpenWrt telepítése után?
Köszönettel
Kalo -
nagyfejü
őstag
Hali!
A routeren Vargalex firm van. Hogy kell és mit beállitani ahhoz hogy két gép kommunikálni tudjon egymással a routeren keresztül?? Nevezetesen egy PC és egy mediaplayer?
üdv -
danikhely
csendes tag
Sziasztok!
A leírás nagyon frankó, de sajnos nem jutottam túl sokáig, mert a legyen net résznél elakadtam.
Nekem kábel netem van "dhcp" (keszthelynet). Open wrt-t fel is raktam : openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin, de valamiért mégsem hozza be a netet. Wan ledem sem világít. Remélem tudtok segíteni.Előre is köszi
Üdv -
chipi89
tag
Melyik Vargalex legújabb fw je?
-
MunezXBK
nagyúr
Ha elszállna a router, Telnet esetén egész pontosan ezeket kell beírni:
mount_root
firstbootvagy pedig...
mtd -r erase rootfs_data
esetleg...
rm -r /overlay/*
Mindhárom verziónak működnie kell! Ha kész, akkor...
reboot -f
-
TriplaT
csendes tag
Heló!
sajnos elakadtam, eddig minden okopkg update
opkg install transmission-daemon transmission-webde itt már nem
nano /etc/config/transmission
ezt irja ki rá: -ash: nano: not found
mit rontok el ?
köszi! -
Ámbátor
csendes tag
OpenWrt 10.03.1-el futott a routerem, amikor rákapott, hogy nagy sebességű torrent hatására újrabootolt, rosszabb esetben ez nem is sikerült, csak úgy maradt, egy szál lámpával és csak az áramtalanítás segített rajta. Megúntam, tettem rá vargalex 1.1.5-öt, de a jelenség megmaradt. Kipucoltam az ott üldögélő több tucatnyi (de forgalmat nem generáló) torrentet, de így is, ha nagy sebességgel jön egy torrent, a jelenség előjön. Reboot után pár perccel már bootol is újra. Ha nincs jelentős torrent-forgalom, akkor stabil.
Van valami hirtelen ötletetek? Vagy gyanakodjak a hardverre? -
SzalaiG
addikt
A 2543ND ennek (1043) az utódja?
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Egy 842ND-re szeretnék feltenni egy okosítást, az itt leírtak szerint, de nem megy.
Letöltöttem a hozzá való firmware-t, fel is töltöttem rá, de azóta nem indul el a router.
A puttyal sem tudok rájelentkezni. Mi lehet a gond?
Hogyan lehet visszaállítani? -
dzoli87
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Nekem is van egy TP-Link TL-WR1043ND routerem, a kérdésem az lenne,hogy használja-e valaki dd-wrt-vel és ha igen milyenek a tapasztalatok(vezetékes és vezetéknélküli net)?!
Ma néztem 2010.08-as firmware van hozzá.
(Az én netem UPC 120).
A válaszokat előre is köszönöm -
Painkiller77
csendes tag
Sziasztok!
Most OpenWrt van rajta a ruteren de vissza szeretném rakni az eredeti programot azt hogyan kell? -
ambipur
tag
Halihóóó Emberek!
Próbálta már valaki a TL-WR1043ND tipusú routert egy másik router mögé kötve használni? Azt szeretném, hogy az IP címeket a másik router ossza ki, tehát a TP-Link kvázi csak switchként működne, de wifi - vel megfejelve. Ezt a leírást követtem:
http://www.togaware.com/linux/survivor/Router_Router.html
Annyi a különbség, hogy a 10.1.1.x - es IP címek helyett 192.168.1.x - et használtam.
A kábeles résszel nincs gond, de a wifi vagy nem kapcsolódik, vagy nagyon lassú. Van ilyenirányú tapasztalatotok?
-
Poplacsek
senior tag
Nálam is hasonló volt a jelenség az említett firmware-vel, csak 1-2 hetente.. Ma felraktam a TP-Link oldalán lévő legfrissebb 120605-ös firm-et, de most valami gáz van. Az IE 192.168.1.1 alatti upgrade 100%-ig elment kiírta, sikeres. De azóta 192.168.1.1-et nem talál a böngészőm, nem tudok sehogy se a menühöz férni
Ja igen a routerem hardver verziója v1.1, tehát a v1-es firmnek jónak kellene lennie. Net megy vele, de akkor mi lehet a baj??? Hogy tudnám esetleg újra flash-elni így??
Help me please! -
matepe
csendes tag
Sziasztok,
erre a típusra hol találok firmware-t?
http://www.merimobiles.com/GV_8_Uv131_Android_2_3_TV_Box_1080P_3D_GPU2_HDMI_p/meri3941.htm
Illetve gyári állapotban miért nem játssza le a youtubeon a videokat?
köszi
-
zharmat
csendes tag
Sziasztok!
Van arra valami ötletetek, hogy1043ND router, 3.13.4 Build 110429 Rel.36959n verziójú firmwarerel telpítve miért dobja el kb 1 napos működés után rendszeresen a net kapcsolatot? a belső hálón lévő egyéb eszközök láthatóak, de külső oldalak nem jönnek be, csakúgy, ahogy a router admin felülete sem. nagyon bosszantó.. az újraindítás persze segít, de ennél sokkal többet vártam volna... -
albert555
csendes tag
válasz
leslieke #465 üzenetére
Áhhh ne is mondjátok, én is annyit , de annyit szenvedtem melóhelyen a tplinkel(1043) mire sikerült úgy configolni, hogy különböző felhasználóknak, különböző jogosultságaik legyenek... azthittem beleöszülök.. bezzeg az otthoni linksysemmel kb 10 perc volt, azóta nem is találkoztunk.Be lehet állítani amúgy mindketőt az tény, csak nem ugyanakora idő és erőforrás felhasználásával
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
kosztilaci55 #463 üzenetére
Lépj be a router konfigurációs menüjébe és ott a Parental Control menüpontban tudod korlátozni az eszközök hozzáférési idejét az internethez.
-
puglife
csendes tag
válasz
kosztilaci55 #463 üzenetére
Na, látod pl ebben a kérdésben is a Linksysnél a megoldás. Nekem már a telepítésnél megkérdezte az E3200-es routerem, hogy akarok e bármilyen korlátozást is igyénybe venni, és rengeteg paraméter és szürő alapján pontosan be tudtam állítani, mi az amihez a gyerek hozzáférhet, és ezeket a beállításokat, egy felhasználóbarát egyértelmű menün keresztül a kedvesem is bármikor módositani tudja. Kiváncsi vagyok ez hogy mehet az általad említett modell esetében
:
-
kosztilaci55
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Egy TP-LINK 1043-as router működik nálam.
A feleségem minden áron korlátozni szeretné a két lányom internethozzáférését.
Hétfőtől-vasárnapig 13 órától 24 óráig engedélyezné.
Wi-fi kapcsolattal használják a laptopjukat.
Köszi előre is. -
puglife
csendes tag
válasz
jonasbrother #461 üzenetére
hehehe szerintem összehozható a streamelés mindkét cuccal(tplink,linksys egyaránt) , azonban sebességben, illetve erősségben teljesen biztos vagyok benne , hogy a Linksys erősebb. bármennyire is forszirozzátok is ezt a tplinket.(tudtom tudom az ára) azonban,példán keresztül lehet , hogy egyszerübb megérteni amit mondok:manapság árulnak bp utcáin gagyi iphonét. hasonlóan néz ki, majdnem tudja az eredeti funkcióit, de a felhasználói élmény teljesen más. kb igy lehetne leírni a tplink-linksys viszonyt.
-
DonCosta
tag
Wifin nem igazán ajánlott firmet frissíteni
De ha bármi kérdésetek van ide nézzetek be, mert ez a topik jobban pörög és gyorsan kaptok segítséget szakemberektől. -
leslieke
Jómunkásember
válasz
jonasbrother #455 üzenetére
A wifin keresztül részen megbukik a dolog. Mint korábban - talán többször is - írtam, nálam kábelen közlekednek bitek a PC, a router és a TV között.
-
jonasbrother
csendes tag
válasz
leslieke #449 üzenetére
hát pl mellékelj egy rövid videót, amin látszódik egy tplink router, amint hd minőségben streamel wifin keresztűl egy lcd-re mondjuk egy filmet, úgy, hogy látszódik a forrásgép melynek képernyőjén a router sebessége látszik, és közben ráfrissítesz pl a kezdőoldaladra. ez már körülbelül a scifi kategória tplinkel. de CGI használata nem ér
komolyra fordítva a szót: semmiképp nem hiszem el, hiszen alapos tapasztalataim vannak evvel kapcsolatban, és tudom tapasztalatból hogy ez képtelenség. Nekem is csak azóta jött össze mióta linksysem van..
-
iminet
tag
válasz
#25712384 #453 üzenetére
Ez nem a verzió szám. Az itt van: Firmware Version:
Frissíteni nem nehéz, csak valamiért a wifin keresztül a nem ment.
Egypár reset és újra frissit után tért csak magához.
Sajna viszont most már nem tudom ugyanabba a alhálóba tenni ezért ha erre jelentkezik fel a gép akkor nem látja windows hálózatot. -
ThunderBoy
tag
Sziaszok!
A gyári OpenWrt Backfire 10.03.1 verzióról a luciban visszarakhatom a gyári firmware-t? Le kellene gariztatnom, és nem akarom elrontani a dolgot. Emiatt kérdezem csak: Upload a sysupgrade-compatible image here to replace the running firmware. Check "Keep settings" to retain the current configuration (requires an OpenWrt compatible firmware image).
-
törölt tag
Nem rég vettem egy TP-Link TL-WR1043ND routert és azt tapasztalom, hogy folyton ledobja a netet. Rá van kötve egy PC és egy laptopot kell egyelőre kiszolgálni, de valamiért folyton megszakad a net. Lehet valahogy orvosolni a hibát? Esetleg én rontottam el valamit, amikor installáltam a hálózatot?
A választ előre is köszönöm! -
leslieke
Jómunkásember
válasz
jonasbrother #448 üzenetére
Milyen bizonyíték kell?
-
jonasbrother
csendes tag
válasz
leslieke #447 üzenetére
Bízonyíítééékot!!! én is rengeteget küszködtem tplinkkel,configolni egy rémálom volt, és utána 2 hetente rohangálhattam át állítgatni a szülökhöz, mert folyton ledobta a netet,bellasult, vagy éppen csak simán nem kapcsolt be. de lehet Te szerencsés vagy, és kifogtad a jól müködő 1000 db 1043 egyikét
Linksys e2000 és köszipuszi nyugalom van azóta.
-
imrus112
csendes tag
válasz
leslieke #442 üzenetére
Csatlakozok hbenedekhun-hoz, abban a tekintetben, hogy nekem is volt 1043nd, illetve egy netgear routerem egészen az elmult hónapig, amikor is lecseréltem Linksys E3200-re. bár én nem streamelek hd filmeket az úgymond sima felhasználás során is tapasztaltam az erős különbségeket.(jelerősség,stabilitás). Ugyhogy én is a linksys-t javaslom.
-
ZetorGumi
addikt
Köszönöm a cikket, egy ilyen, mindent "szájbarágós" leírás kellett nekem.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
hbenedekhun #443 üzenetére
Majd megnézem, van külső hdd-m, amit a routerbe lehetne dugni.
-
hbenedekhun
csendes tag
válasz
leslieke #442 üzenetére
nekem a 1043-ba berakott usbről ment volna elvileg a Samsung d6100 tv-re a blu-ray rip, illetve mkv is de akármit csináltam, szaggatott... nem azt mondom ment a dolog, de számomra nézhetetlen volt. jelentős javulást tapasztaltam a linksysel. ha alkalmad nyílik rá, javaslom probáld ki és látni fogod a különbséget.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
hbenedekhun #440 üzenetére
Nem netes stream filmeket nézek, hanem pc - router - tv útvonalon megy át a HD-film(mkv).
-
wwenigma
Jómunkásember
Serviio-val megy a cucc a TV-n. közben 85mbitttel döcög le a linuxiso mert vegre kiprobalom a 12.04es ubit, es bongészek + 2 teló WIFI-n rácsatlakozva. Nincs itt varázslat, ott volt vmi elcseszve.
Ja kozbe még kis webszerver is megy, de csak mutatóba, hogy legyen.
JKaloÉ csinalj egy resetet rajta aztán lépj be a menüjébe és a Network/LAN ip-t allitsd át az alap 192.168.1.1-ről például 192.168.100.1-re. A Network/WAN-nál maradhat a dinamic IP.
Szvsz az a baj, mind a ketto router egy IP zonaba volt téve.
-
hbenedekhun
csendes tag
válasz
leslieke #438 üzenetére
Hát, az nagyon érdekes, nekem valahogy sehogy nemjött össze a Tp-vel a streamelés... ha véletlenűl igen, akkor folyton megakadt. Amugy az online streamelős oldalaknál már mindenre ráírják, hogy HD amin nem fél képernyő nagyságú pixelek vannak.Nemlehet, hogy Te is egy ilyen fakeHD cuccot néztél így? Viszont a Linksys E2000-el ténylegesen akadás nélkül , problémamentesen megy!
-
JKalo
tag
Sziasztok!
Új belépöként segítséget szeretnék kérni töletek egy TL-WR841N router kliens beállításában.
Ez a Router egy másik nem Wirelles-es TP-link routerhez (amely pedig ADSL modemhez) kábelesen csatlakozik.A sima routerrel semmi gond, de TL-WR841N :-(.
A (kliens) TL-WR841N routert dinamikus IP -re állítottam, de valamiért a WAN hálózat IP-cím, Subnet Mask .... 0.0.0.0. maradNem tudna valaki egy részletes beállítási leírást (lépésröl-lépésre) küldeni
Köszönettel:
Kalocsa József -
leslieke
Jómunkásember
válasz
hbenedekhun #436 üzenetére
Ezt a TP-Link is tudja. Így nézek filmeket, sorozatokat HD-ben.
-
Laca 012
őstag
válasz
hbenedekhun #436 üzenetére
leslieke: Tiszteletem a türelmedért!!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
gadgetfreak #434 üzenetére
Ezt nem biztos hogy értem! Hol és hogy nézek streamet? TV-n, PC-n?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
hbenedekhun #432 üzenetére
Nálam bírja a router a Smart tv-t és net is van.
-
hbenedekhun
csendes tag
-
warn!ng
tag
ha érdekel vkit egy shellből futtatható forgalommérő pre-alpha script, csak tessék, csak tessék
[M](C)
root@OpenWrt:/mnt/hdd# cat ns.sh
while [ 1 ] ;
do sleep 0 ;
regiTX=$(ifconfig eth0.2 | grep "TX bytes" | cut -d: -f3 | cut -f1 -d' ') ;
regiRX=$(ifconfig eth0.2 | grep "RX bytes" | cut -d: -f2 | cut -f1 -d' ') ;
sleep 60 ;
ujTX=$(ifconfig eth0.2 | grep "TX bytes" | cut -d: -f3 | cut -f1 -d' ') ;
ujRX=$(ifconfig eth0.2 | grep "RX bytes" | cut -d: -f2 | cut -f1 -d' ') ;
diffTX=$(((($ujTX-$regiTX)/1024)/60)) ;
diffRX=$(((($ujRX-$regiRX)/1024)/60)) ;
textTX=" TX kB/s" ;
textRX=" RX kB/s" ;
ido=$(date +%F%t%T%t) ;
echo -e $ido \\t $diffTX \\t $textTX \\t $diffRX \\t $textRX ;
done
root@OpenWrt:/mnt/hdd#
(/C)[/M] -
Jlaci16
csendes tag
Sziasztok
vargalex féle firmware-t használom. Felélesztettem az nfs szervert a routeren, de linux alatt hibás a karakter kódolás, így a legtöbb filet nem tudom megnyitni. A ssh-n belépve van ékezetes betű, de mentés után visszaolvasva az ékezetek helyén kérdőjelek jelennek meg.
pl ékezet.txt --> ?kezet.txt lesz.
A kérdésem az, hogy a router milyen alapértelmezett kódlapot használ, át tudom-e állítani valahogy, mert úgy tudom linux alatt meg kell egyeznie a szerver, és a kliens kódlapjának a helyes megjelenítéshez. Az nem megoldás, hogy átkonvertálom a lemezen lévő állományt, mert wget-el hetente szinkronizálok egy ftp szervert. A disk egyébként ext4-re van formázva. -
warn!ng
tag
Sziasztok,
Egy szakértőbb fórumtárs segítségét szeretném kérni.
Adott a $TOPIC router, openwrt megy szépen rajta, smb, transmission, etc minden OK.Viszont a wifi időnként ezt firkálja a kernel logba:
ath: DMA failed to stop in 10 ms AR_CR=0x00000024 AR_DIAG_SW=0x42000020 DMADBG_7=0x000286c0
ath: Could not stop RX, we could be confusing the DMA engine when we start RX upJelen verzió: bleeding edge, r30556
openwrt dev fórumokat olvasva, van hibajegy erre felvéve és elméletileg az r30919-es build-ben javították, csak azt nem lelelem hogyan lehetséges r30556-ról r30919-re frissíteni.Nem találtam számomra(!) egyértelmű leírást.
Köszönettel: A
-
bart1111
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a hozzászólásokat, de nem találtam megoldást a problémámra.
2db 1043nd router majdnem boldog tulajdonosa vagyok. Beruháztam rá többek közt, a torrentezés miatt. Felraktam az OpenWRT-t, mountoltam a vinyót, a transmission is megy...egy darabig. Ugyanis egy idő után a transmission leáll, gondolom ledobja egy pillanatra az USB-t vagy nem tudom. Mindkét router ezt csinálja, más-más vinyókkal. A vinyókat NTFS-re formáztam.
Valaki tud segíteni?
Köszi a segítséget. -
leslieke
Jómunkásember
Nagyon jó kis router, a napokban akarok rá feltenni az openwrt-t.
-
G R 3 G
tag
Ez a másik dolog, amit ír még a http://192.168.1.1/luci-ra:
/usr/lib/lua/luci/controller/admin/uci.lua:22: attempt to call global '_' (a nil value)
stack traceback:
/usr/lib/lua/luci/controller/admin/uci.lua:22: in function 'v'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:482: in function 'createtree'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:165: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:129: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:128> -
G R 3 G
tag
sziasztok,
tegnap óta szórakozok az okosítással egyelőre kevés sikerrel. Sehogy nem akar bejönni a webes felület, vagy azt írja, hogy not found, vagy más hibát, most nem találom hova mentettem. Többször is újra kezdtem 0-ról a dolgot, de mindig ugyanazokba a hibákba futottam.
Collected errors:
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci-admin-full.
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci-fastindex.
* opkg_install_cmd: Cannot install package luci-app-initmgr.Ha külön próbáltam a csomagokat felrakni akkor is sikertelen volt. Keresgéltem mindenhol már neten, de semmi. Kifogytam az ötletekből
Ha valaki tudna segíteni legyen szíves segítsen!
-
superxaba
tag
Helló!
Én PPPoE-n keresztül lépek fel netre, az a bajom, hogy teljesen változó időközönként megszakad a netkapcsolat. Eszközök látják a wifit, de adatforgalom nincs! Disconnect/Connect segít, villanykábel kihúz/visszadug szintén.
Nethez értő ismerős azt mondja, ez a PPoE rendszer hibája: elvész a net a drótból és egyes routerek ezt nem veszik észre, teszik a dolgukat tovább abban a hiszemben, hogy minden oké.
Nos a TP-Link WR1043ND is valszeg ilyen, tehát nem veszi észre, hogy nem jön adat a szolgáltató felől, lehet ezen valamivel segíteni? -
Sakab
senior tag
Bemásolom az egész configot hátha ez segít:
root@OpenWrt:~# vi /etc/config/network
option 'netmask' '255.255.255.0'config 'interface' 'wan'
option 'ifname' 'eth0.2'
option 'proto' 'pppoe'
option 'username' 'felhaszn'
option 'password' 'jelszo'config 'switch'
option 'name' 'rtl8366rb'
option 'reset' '1'
option 'enable_vlan' '1'config 'switch_vlan'
option 'device' 'rtl8366rb'
option 'vlan' '1'
option 'ports' '1 2 3 4 5t'config 'switch_vlan'
option 'device' 'rtl8366rb'
option 'vlan' '2'
option 'ports' '0 5t' -
Sakab
senior tag
sziaasztok feltettem egy 1043ndre az openwrt.Diginetem van, addig eljutottam h a terminalt átirom erre.
config 'interface' 'wan'
option 'ifname' 'eth0.2'
option 'proto' 'pppoe'
option 'username' 'felhasznev'
option 'password' 'jelszó'erre...de így sincs net. Nincs vkinek 5lete milehet a baj?
-
FaBRiK74
csendes tag
Nemrég vettem egy ilyen routert. Nagy nehezen a fenti biblia alapján feltettem az openwrt-t. Aztán nem ment a luci és fel sem akart menni. Aztán visszaállítottam, de hiányzott egy parancs. A végére felfrissítettem az openwrt.org-on lévő utolsó verzióval és megy is minden.
Egy baj van csak. A wifire csak akkor tud csatlakozni bármelyik gép, ha nincs titkosítás. Ha bármelyik titkosítást beállítom, a hálózat látszik, de csatlakozásnál beragad ott, hogy "Acquiring network address" és semmi sem történik. Közben vezetéken van net.
Ezt nem csak 1 gépen csinálja.
Mi lehet a megoldás?
-
szagnes69
aktív tag
A segítségeteket szeretném kérni. Egyik ismerősöm vásárolt TP-Link TL-WR1043ND routert. Telefonos segítséggel több kevesebb sikerrel beállítottuk. (Én a saját TL-WR340GD routerem beállításai alapján próbáltam diktálni, hogy mire kattintsanak.) (Azért valamennyire értek hozzá, nem csak másoltunk!
) Az ismerősöm routeréhez 3 laptop kapcsolódik. A beállítások után két laptop közülük sikeresen kommunikál, ezeken Windows 7 op. rendszer van, viszont az amelyiken Windows XP SP3 van, bár felismeri a vezeték nélküli hálózatot, erősnek ítéli meg a jelerősséget, mégsem tud kapcsolódni hozzá. Csatornának 6-t, mode-nak 11n-t (az én routeremen nem így szerepel!), titkosításnak WPA-PSK/WPA2-PSK-t állítottunk be. DHCP osztja az IP-címet, a kiosztható címtartományt nem korlátoztuk. Tudom, hogy így nehéz megállapítani a hiba okát, de hátha tudtok olyan hibát, amely az XP-s számítógépek routerrel való kommunikációjánál gondot okozhat? Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Hego
tag
asus rt n16 ról van valakinek tapasztalata?
-
Teng
aktív tag
Szia
Szerintem is nagyon jó lett a cikk, egy röpke kérdésem lenne csak, hogy ha vissza akarom rakni a gyári firmware-t akkor az ssh-s login után mit kell tenni?
Üdv
-
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen routert és szeretném felrakni a cikkben szereplő FW-t.
Egyetlen aggodalmam van csak és ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Ha esetleg valami miatt nem tetszik vagy valami történne, akkor hogyan kell visszaállítani az eredeti FW-t?
Esetleg megtenné valaki, hogy szájbarágósan leírná ennek a menetét?Nagyon köszönöm
Üdv
Attesz
-
leslieke
Jómunkásember
Erre ötlet, hogy mitől van ez?
-
Truman
senior tag
Persze hogy van, csak lényegesen drágábban.
Pl. az Asus RT-N16 gyári firmware -el is tudja. -
Hego
tag
olyan rúter nincs véletlenül, ami "okosítás" nélkül tud torrentezni és lehet rákötni egy 1tbos külsővinyót?
-
Hego
tag
hm. hát így elsőre elég bonyulultnak tünik. pedig erősen elgondolkoztam egy ilyen rúteren..
-
chipi89
tag
Sziasztok!
UVC webkamerát akarok rárakni a ruterre.
Mit kell feltelepíteni, hogy életre keljen?
Vargalex fw futt rajta. -
leslieke
Jómunkásember
Az normális, hogy a telefonnal 5-6 óránként újra kell csatlakozni Wifin? Olyan, mintha elfelejtené a kapcsolatot, pedig 30 percenként megy a levelek lekérdezése..
-
Truman
senior tag
Sziasztok!
Hogy tudom azt elérni, hogy a router automatikusan csatolja a meghajtót?
Minden úgy csináltam, ahogy a leírásban van, mégis minden indításkor be kell putty -olnom és ki kell adnom a /etc/init.d/fstab start parancsot, hogy használni tudjam a meghajtót.
Előre is köszi a segítséget!
-
iff
senior tag
Szia!
Nekem már régebb óta megvan a wr1043. Ami gyárilag volt rajta fw azzal néha fagyott,de akkor net nem volt.Majd felraktam az TL-WR1043ND_V1_100820 -t ezzel először elég sokáig nem fagyott, majd egyre gyakrabban,de net az volt.Felraktam TL-WR1043ND_V1_110429 szintén először jó volt, majd kis idő múlva, már egyre gyakrabban fagyott, szinte már minden nap.Már úgy volt,hogy visszaviszem. Még egy próbát tettem, visszaraktam a régebbit V1_100820 de szintén fagyott, majd vissza V1_110429 és érdekes, most jól működik legutóbb 30nap után volt újraindítása most 10 napja megy és lekopogjam (kopp-kopp) nincs fagyás. -
Dasler
csendes tag
Sziasztok
a napokban vettem egy wr1043NDtipusu routert.. szépen üzembeis helyeztem.. 2órát üzemelt és lefagyott..... kihuztam az adaptert majd ment szépen de utánna egyre töbször fagyott le .. és mikor már nem birtam felraktam az openwrt-t(ez sem ment könnyen mert telepités után nem reagált a puttyra de a luci sem töltött be..ugy 20percig majd betöltött ^^) amivel tökéletesen üzemelt másnap.. azaz ma délig amikor ujraelkezdett lefagyni és csak hossza bootolás után jöttmeg a net a gépre.. fura a tv-n már volt net.
Mi lehet a probléma ?
hardweresre gyanakvok..
Új hozzászólás Aktív témák
lo Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a routerünkből.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- Parfüm topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen okostelefont vegyek?
- EAFC 25
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Minolta objektívek
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- Mushkin Essentials 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz MES4U320NF32G RAM!
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest