Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1574) hdsentinel válasza rgeorge (#1573) üzenetére


hdsentinel
őstag

Valóban, a szabvány, elmélet szerint FAIL esetén még legalább 24 órát kell működnie a drive-nak meghibásodás előtt. Némelyik drive-nál ez kitoldódhat a problémától függően, akár jóval hosszabb ideig is.
De Te is írtad, hogy nem lehet szabványosítani teljesen, főleg nem a meghibásodásokat, azok bizony nem követnek semmilyen szabványt :N

Ezért is kell pontosan értékelni az egyes gyártókat, drive-okat, amik valóban nem egységesek. Erre még sokszor a gyártói tesztprogram sem figyel (főleg nem egy másik gyártó teszt-programja).

Tény, hogy ha évekkel ezelőtt lett volna olyan _működő_ (azaz nem elméleti) módszer, amivel a meghibásodás tényleg előre jelezhető volna, akkor nem indul a program fejlesztése. De sajnos nem volt, ezért készül és fejlődik, nem véletlen: naponta érkeznek információk tucat-szám olyan HDD-kről, amiken adatvesztés történt (vagy történhetett volna) és bizony a gyártó szerint minden OK velük - de ha figyeltek rájuk és észlelték az állapot romlását, akkor sikerült időben lépni.

Én egyáltalán nem szeretnélek meggyőzni semmiről, elmondtam mindent, amit a helyzetről tudni lehet és mit érdemes tenni, a többi Rajtad áll.

Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.