Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmt50
senior tag
Üdv Zelos
Most is lehet címsorból kiszedni részleteket. Ha nyomva tartod a címsor fölött az ujjad, akkor az egész címet kijelöli, de ha böksz rá utána még egyet, akkor már lehet jelölgetni.
mastodon:
Van erről egy kazal videó a Youtube-on. Az ikonok néhány százalékkal nagyobbak lettek a elhúzható felső vezérlőpultban, az értesítési sávot jobban testre lehet szabni, a zárolt képernyőn is lehet jobban mókolgatni, az ikonokat hogyan lehet közös mappába rendezni a főképernyőn, egyszóval fingreszelés.. inkább azt mondanám, hogy a korábbi főverziókban kijött újítások érdekesek: pl. az erőseb melegedő S9 esetében a OneUI 3-mal érkezett Thermal Guide Samsung segédprogi, vagy a ram bővítés a fizikai tárhelyből (vram), de jópofa dolog az is, hogy OneUI 4-től nemcsak a Theme Store-ból lehet ikonpakkokat telepíteni a OneUI lancserhez, hanem 3rd party-kat is a Play-ről.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
Kedves Kollegák,
Akit érdekelt volna a Project Elixir rom android 13-as (vagy már lassan a 14-es) verziója, annak rossz hírem van: végre rászántam magam, hogy megromoljam ezt a telefont, már csak az ára miatt is: már eladni sem érdemes.
Szóval picsogó fiaim ide, Samsung Kids oda, romolásba kezdtem..volna. De sajnos az 1.8-as, android 12 alapú verzió az utolsó, és pénz ellenében sem lehetséges frissebb verzió. A fejlesztő csapat által preferált Telegram csatornán megkérdeztem mi a helyzet, és a "no maintainer, no support" választ kaptam. A teljes Note9/S9 vonal fejlesztését befejezték.
Elnézést kérek mindenkitől ☹️Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
ArthurShelby
addikt
Sajnálom
De ne add fel, szerintem sok mindenkinek adhatsz itt bátorságot a romoláshoz a topikban a tapasztalaid által.
Ha valamit dicsérsz/hibátlan/lightweiht tuti többen ráugurnak itt majd (talán magamat is beleértve)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
veterán
Ezek alatt a ROM-ok alatt hogyan muzsikál a telefon kamerája?
Otthon viszonylag sűrűn előkapom az S9+ telefonomat fényképezni, ha ezek alatt a főzött ROM-ok alatt nem működik rosszabbul a kamera, mint a gyári szoftverrel, akkor kipróbálnám pl. a Lineage OS-t.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
zelos
aktív tag
Romolgatás vége mindig az hogy megy vissza a gyári rom.
-
bmt50
senior tag
válasz Donki Hóte #43407 üzenetére
Szia,
Az összes AOSP alapú rom( Project Elixir, EvolutionX, Pixel Experience, Project Elixir, stb) nem kompatibilis a Samsung alkalmazásaival, így a gyári kamera appal sem. A különböző romokban preferált kamera szoftverek sokszor nem rendelkeznek az összes fícsörrel, ami a gyári kamera appban van. A Lineage OS kamera szoftvere elég fapad ahogy olvasom, de ha nem tetszik, akkor használhatsz mást. Érdemes utána olvasni az XDA-n, esetleg a Lineage20 fórumban rákérdezni. Szoktak válaszolni 🙂
A magam részéről talán 1x próbáltam ki a szuperlassítást, videót 2 havonta 1x készítek, és az optikai stabilizáció ellenére nem vagyok teljesen elégedett a felvételek stabilságával. Az okos felvétel is csak inkább jópofa, és HEIF-be se nagy vágyam menteni. A raw mentést mindig kiemelik a tesztek, de szinte soha nem olvastam olyan fórumtagról, aki a Lightroom-ban szerkesztgette a nyers képeket, és jobb eredményre jutott volna. A Bixby/AR visiont se használom sokszor, én pl. tudnék nélkülük élni. Pro kamera meg Sport mód pedig szerintem nemcsak a gyári kamera appban van.
A Lineage -ha jól olvastam- havonta kap biztonsági frissítéseket, ami szuperjó, viszont ez van legközelebb a stock Google élményhez. A launcher nem témázható, és úgy általában a testre szabási lehetőségből kevesebb van. Viszont stabil, és bloatware-ek nélkül jobb az üzemidő is.
Ha a Samsung kamerát és fícsöröket továbbra is használni szeretnéd, akkor a Noble a Te romodDudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
Yany
addikt
Skacok, tanácstalan vagyok.
Van egy levedlett S9+ telóm, tökéletes állapotban, mármint totál karcmentes, vadi újnak tűnik. Arra gondoltam, hogy anyukámnak odaadom, de az akksija nagyon hamar lemerül.
Mit tanácsoltok?
1. Adjam el, vagy számíttassam be és vegyek egy modern, alsóbbkateg. Galaxy A-t?
2. Menjek el egy random(?) mobilszervizbe és cseréltessem ki az akksiját (kb 19e Ft, ha jól láttam)?
3. Rendeljek egy utángyártott akksit és próbáljam meg magam beleszerelni? (nem szívesen csinálnám, félek a végeredmény minőségétől)
4. Van (volt?) a Samsungnak ilyen készülékfelújítós programja, de most valahogy nem sikerül megtalálnom. Asszem abban volt ilyen kedvezményes akksi/lcd feljavítás bagóért hivatalos keretek között. Ez van még? Hol?Ugye eredetileg egy 3500mAh-s akksival szerelik a telót, de találni 5100mAh-s darabokat is mindenfelé, azok mennyire megbízhatóak és biztonságosak? Van bevált nagyobb kapacitású konkrét típus?
Előre is köszönök minden rászánt másodpercet, aki segít kitalálni, hogy merre induljak el.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
TaaT
nagyúr
Én mondjuk szüleimnek nem veszek 30e forintnál drágább telefont, mert nem vigyáznak rá. Apám kapott egy Redmi 9-et, anyám meg egy Samsung A40-et. Ez utóbbi le lesz cserélve egy A51-re nemsoká, már itt a telefefon, csak várom a tokot és kijelző védő fóliát a mesés keletről.
"de találni 5100mAh-s darabokat is mindenfelé"
Ha a gyári 3500-at hozza egy utángyártott aksi, már összeteheted a kezed.Give them hell Ukraine!
-
csorbajeno
veterán
Kérdeztem a debreceni hivatalos Samsung szervizben az S9 akkucseréjét... Nem javasolják, a sajátjukban sem cserélik már ki, mert az akku a kijelzőre van ragasztva és a cserénél le kell a kijelzőről feszíteni, amitől sérülhet a kijelző és bármikor zöldülhet, amire nincs garancia. Régebben kijelzővel együtt cserélték az akkut. Az ilyen nagy kapacitású akkukat meg hanyagold szerintem, mert az átverés lesz, nem annyi a valós kapacitása, vagy nem a telefonnal kompatibilis.
Én az általad vázolt fenti opciók közül egy A szériás telefont vennék, de az is kérdés ez ügyben, hogy mennyire használja ki, mire használná. Pl. szerintem az S9 kamerája jobb, mint egy 2-3 éves A szériás teló.
-
RandomName
senior tag
válasz csorbajeno #43414 üzenetére
Fordítva. Volt a pack amit kaptak anno a samsungtól, amikor kijelzőt kellett cserélni, akkor akkut is cseréltek, meg nyomáspróbáztak is.
Keress vissza a topicban, volt róla szó....
A le kell feszegetni az akkut, az annyit jelent, hogy 6 négyzetcm ragasztóról kell leválasztani, ami kb 1 szisszentés matricaeltávolító spray,vagy 30 mp fizikai eltávolítás az "akkor most lassan elkezdem húzni az akku szélét" módon...De régen ott volt a topicban oly sokszor körbefutott pdf-ben a sima akkucsere is....
[ Szerkesztve ]
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
zelos
aktív tag
válasz RandomName #43415 üzenetére
Így van. [link]
-
pusszycat
nagyúr
Nekem is van egy, csodálatos állapotban, jó akkuval. De nekem mindig az új kell ezért nem tud már érdekelni. 2-3 évig bírom egy telefonnal és jöhet a csere. Ezért van második, harmadik, negyedik telefonom is. Ha esetleg az elsődleges megbetegedne.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
csorbajeno
veterán
válasz RandomName #43415 üzenetére
Tudom, én fentebb azt írtam le, amit a szervizben mondtak.
-
biega
aktív tag
Sziasztok!
LineageOS 20-at telepítettem az S9+ra, nagyon meg vagyok elégedve vele, viszont egy zavaró dolgot csinál.
Ha éppen egy alkalmazásban vagyok, pl. emailt olvasok és bejövő hívásom van, akkor a képernyőn nem jelenik meg az ablak, hanem csak az értesítősávban látom és azt lehúzva tudok belépni a beszélgetésbe. Ugyanezt csinálja az ébresztés is. Biztos csak valami beállításbeli probléma ez, de nem találom, hogy mi lehet.
Van ötletetek esetleg, hogy mi okozhatja? -
biega
aktív tag
Megoldódott, újratelepítettem, azóta rendben működik.
-
bmt50
senior tag
Király!
A Lineage-nek nincs nagy vas igénye, ezért jó az akku idő, és alapban elég megbízható a leírások alapján. Nekem túl fapadnak tűnik viszont. Az alap lancser nem témázható, az AOD-t se lehet nagyon testre szabni(már ha támogatja egyáltalán), ahogy az értesítési leddel valamint a felbontás választásban sem vagyok biztos.Most jött ki, hogy AlexysXDA megcsinálta a 14-es android alapú OneUI 6-ot az S9/Note9 családra. Nem tűnik rossznak a videók és a visszajelzések alapján, csak hát sosem egy frissen telepített rendszer lassul be, hanem egy hónapok óta belakott. Sajnos ez a 4GB ram ma már nem túl sok, a csicsa rendszer megtölti a memóriát. Innen az újratöltögetések borítékolhatók, ami sokat pörgeti a procit, ami meg ugye szívja az akkut 😖
[ Szerkesztve ]
Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
-
bmt50
senior tag
válasz ArthurShelby #43426 üzenetére
Így így
Az a baj, hogy elég sok S9 AOSP alapú rom halott az XDA-n. A Linage OS-en, és a Pixel Experience-en kívül a többi fejlesztésével hónapok óta felhagytak, vagy napi használatra nem ajánlott. Illetve a másik gond a kamera. Ezek az AOSP alapú romok nem sok energiát fektetnek a kamera alkalmazásba. Mer'hogy majd úgyis felteszel egy 3rd party kamera appot, ami mindent (is) megold. A felhasználók visszajelzése alapján lófaszt.
Van Alexisnek Noble 2C OneUI alapú romja, ami elég kevés kompromisszummal jár. Talán azt érdemes, "kecske is jóllakik, káposzta is megmarad" alapon.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
pusszycat
nagyúr
Nem tudom mire ez az önsanyargatás. Földhöz b@szni ujjat venni. Vagy beadni egy múzeumba. Ez más soha nem lesz a régi.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
bmt50
senior tag
válasz pusszycat #43428 üzenetére
Cicus cicus! Neked úgy tűnik nemcsak több pénzed, meg 9 életed, de 6. érzéked is van.
Tegnap jelentették be a cégnél, hogy naaagy 8,5millió ojrós saving keretében az összes mérnöki túlórát csúsztatással kompenzálják csak(már ha tudok élni vele). Buktam úgy laza 200-at, és még telefonban az asszony se értette meg mi ezzel a bajom.
Szegény S9 látta kárát . Úgyhogy a "földjöz b@szás" megtörtént. Új telefon így se lesz a fenti helyzetből kifolyólag, de nemis érdekelne egy low budget fos.
Zenfone 10, S23, Xperia 5 V lettek volna versenyben..[ Szerkesztve ]
-
pusszycat
nagyúr
Számomra egy telefon ami nem up to date, nem kap már frissítéseket elveszti a bizalmam és sürgősen lecserélem. És bár fütyörészve, kis gatyából kicsengethetném az S24 árát, mégis közép kategóriában gondolkodom. És keresem a jó ár/érték telefonokat. Ezt a xiaomiban szoktam megtalálni, de nyitott vagyok más márka iránt is. Van h jobban esik részletre megvenni ha nincs kamat.
-
bmt50
senior tag
válasz pusszycat #43430 üzenetére
A részletfizetéses opciók nekem is tetszenek. Csak most emel 15,3%-ot a Yettel, ami az 5 előfizetésemre 7ezer Ft plusszt jelent.
A Xiaomival az a bajom, hogy mind nagy. Én nem játszom, elenyésző amennyi videót nézek, meg egy fajta korlát is nekem, hogy ne temetkezzem jobban bele. Így is napi 4-6 óra SOT-jaim vannak.
Viszont fotózásban van egy igényem.
Biztonság terén nem akarok vitatkozni Veled, de Bog néhány hónapja csinált egy videót egy egyetemi tanárral e kérdésben. A beszélgetés summája az, hogy elsősorban a felhasználói döntéseken múlik, mennyire lesz a telefonja sebezhető. Ha egy uptodate telefonnal mész olyan webhelyre és engedélyezel valamit, esetleg telepítesz mindenféle apk-kat, simán lophatnak tőled.[ Szerkesztve ]
-
pusszycat
nagyúr
Ami a lopást illeti, több bankkártyám van több banknál, elosztva, lekötve (igy nehezebb lopni róla) amivel fizetek, netflix, online vásárlás, azon nem tartok sokat, mindig adagolok rá. Nem tudnék nyugodtan aludni ha csak egy kártyám lenne, persze igy többe van de nem érdekel.
-
ArthurShelby
addikt
válasz pusszycat #43428 üzenetére
Nálam napi használatban van még, csak az akkuidő zavar (ha keveset vagyok irodában oda kell figyelni a töltöttségre). Meg talán kicsit lassú, de azt könnyebben elviselem.
Gondolkodok az s23-ban, de annyira drága, hogy zavarna ha megvenném (és ilyen rosszul költeném a pénzemet).
Lassan kéne vennem egy powerbankotA rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
RandomName
senior tag
válasz ArthurShelby #43433 üzenetére
+1
Másodtelefonomnak megvan még, napi szinten használom.
A megjelenés havában vettem még 2108-ban.
Minden gyári rajta, és kb ölhetetlen.
Valamennyit lassult, bár mióta másodtelefon nincs rajta annyi app..."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
pusszycat
nagyúr
válasz RandomName #43435 üzenetére
Űristen. Te a jövőből jöttél 2108-ból, és még mindig S9-el nyomod?
-
imis
senior tag
Nekem áprilisban tölti az 5 évet, most csináltam egy rezetet, csak a fontosabb dolgaimat tettem fel újra. Gyorsabb lett, jobban bírja az akku. Van egy céges a53, azt kell mondjam az s9+ még mindig jobb. Fotóban is messze jobb. Nekem tetszik, hogy van mechanikus a blende a kamerában. Ha váltanom kell, s széria lesz, mert az a nem igazán jön be az s9 után. Akkucsere még nem volt az eddigi tapasztalataim alapján vettem hozzá 2020-ban tartalékot, de szerintem az a fiokban már megdöglött. Félek , bármilyen telefon lesz a következő, nem lesz ilyen tartós.
-
bmt50
senior tag
válasz vihartigris #43439 üzenetére
Sebaj, a Huawei-ben van
Harmony OS-szel meg tudnék barátkozni, csak a péklapát mérettel nemDudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
csorbajeno
veterán
válasz vihartigris #43439 üzenetére
Igen, ezt én sem értem, hogy az S10 után miért hagyták el, szerintem is nagyon jó dolog volt. A Huawei viszont jó irányba vitte tovább.
-
Torry
addikt
Én rávettem magam egy akksicserere és custom romra. 5500Ft-omba került.
Ég és föld a használhatóság és a sebesség, akinek van kis érzéke hozzá, hajrá!
Az akksicsere nagyjából fél óra volt, sosem csináltam még hasonlót, hajszárító és pár cél eszköz kellett hozzá csak.
A custom rom felrakása szintén fél óra, bár ebben azért már jóval több tapasztalatom volt korábbról. Működnek a banki appok, fingerprint, kamera, mindenféle extra buherálás nélkül, egyedül az írisz scanner nem, de az eleve szerintem használhatatlan.
Rom: [link]
Már nagyon közel álltam hozzá, hogy vegyek egy S23-t, de így valószínűleg még egy darabig marad az S9. -
bmt50
senior tag
A Floyd rommmal én is szemezgettem. A videófelvételnél akadnak gondok egyedül, ahogy olvastam. Akksi csere volt nálam is kb. 1 éve. Sokkal jobb nem lett, de tűrhetőbb az üzemidő.
Romoltam volna már én is, csak aztán dühömben összetörtem. Már nem cserélek kijelzőt. Majd egyszer lesz új, addig meg emlékeztet, hogy uralkodjak magamon.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
biega
aktív tag
LineageOS 20-at használok rajta egy hónapja és nagyon elégedett vagyok vele. A benne lévő kamera app nem a legjobb, ezért feltettem rá egy GCAM-ot, azóta még a fotók is jók lettek.
-
ArthurShelby
addikt
Nálatok nem szarakodik a messenger? Utóbbi időben egyre rossszabb. Általában a kényszerített leállítás és újra megnyitás segít, csak kicsit most már ez így sűrű lett.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Indiant
addikt
válasz ArthurShelby #43445 üzenetére
Nem. (mondjuk én nem frissítem)
Torry: milyen akksit vettél és mennyivel lett jobb? Samsung Pass hiányozna.[ Szerkesztve ]
-
Torry
addikt
De, hasonló a helyzet nálam is. Gondolom a következő frissítésig ez is marad.
-
ezso
tag
4 napos hír. Az egyik linkjét megadom, sok helyen leírják: [link]
[ Szerkesztve ]
Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
RandomName
senior tag
Ez mit jelent? Hogy aki popup blockert használ, ahhoz nem jut el a messengeres PIN beadó felület amivel sziivatnak mindenkit?
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
ezso
tag
válasz RandomName #43449 üzenetére
Nem tudom, csak belinkeltem, hogy világszerte szarakodik a Messenger és ezt sok hírportál is lehozta.
[ Szerkesztve ]
Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- További aktív témák...
- ÚJ ÉS HASZNÁLT GYÁRI APPLE IPHONE 15 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK ÉS FINEWOVEN TOK
- ÚJSZERŰ GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK SZILIKON TOK DENIM
- ÚJ, NEM HASZNÁLT, HIBÁTLAN GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAX MAGSAFE SZILIKONTOK FEKETE
- Samsung Galaxy S20 FE ( új állapot ) 128GB !
- iPhone XS (gyönyörű állapot ) 64GB !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest