- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimda
addikt
-
zolikaDB
veterán
Én meg talán 110-ért, és sokalltam érte (S7-et meg 70 vagy 80-ért, mindkettőt T-nél, kártyával, tehát semmi előfizetés vagy kedvezmény), persze azóta úgy érzem, megérte + sokáig használok egy készüléket meg ilyen "kicsi" telefon alig van a piacon, pláne nem olyan háttérrel, mint a Samsung (nem, nem érdekelnek már az echte kínai "bestbuy" cuccok - volt, és elég is volt akkor annyi. Csak a gondom volt velük, mind software-es, mind fizikális/garanciális/alkatrész szempontból.)
-
kalolaci
senior tag
Milyen áron lehet eladni, egy S10e-t? Tökéletes állapot, gyárilag független, 3 éves, eredeti akkumulátorral, minden tartozékával, dobozával, üvegfóliával, Spigen tokkal?
-
ZeCse
csendes tag
Lupéval belenézve a mikrofonok nyílásába semmi eltömődés nem látszódott. Injekciós fecskendővel többször is 'nagy' nyomással levegőt szívtam ki, majd be is alul is és felül is. Folyadékot (beöntés
) egyelőre nem akartam, bár 'vízálló' a telefon.
Majd meglátjuk milyen eredménnyel járt. -
cinemazealot
addikt
"...sokkal érzékenyebb volt a felső mikrofon, mint az alsó."
Várj, lehet, hogy pont ez a baj! A zajszűrés legegyszerűbb módja, ha a két mikrofon jelét kivonjuk egymásból (sok gyártó így is tesz). Normál esetben az alsó (amibe beszélsz) a beszédet erősebben, a környezeti zajt viszont nagyjából ugyanolyan mértékben rögzíti, mint a felső, fentről viszont a beszéd kevésbé hallatszik. Ha a két jelet kivonod egymásból, a környezeti zaj kiesik, és marad a lentről erősebben, fentről elenyésző mértékben érzékelt beszéd.
Ha viszont az alsó mikrofon gyengébb, akkor kivonás után a környezeti zaj erősebb lesz (a fenti mikrofon dominanciája miatt), viszont mivel a beszédhang lentről majdnem olyan gyenge, mint fentről, a különbségük közel nulla lesz, és csak a dünnyögés marad.
Úgyhogy az alsó mikrofont is érdemes górcső alá venni.
-
ZeCse
csendes tag
válasz
cinemazealot #8682 üzenetére
Köszönöm, erre (felső mikrofon zajszűrés támogató funkció) nem is gondoltam! Meg fogom annak a tisztítását is ejteni.
Egyébként a hangfelvevővel sokkal érzékenyebb volt a felső mikrofon, mint az alsó. -
cinemazealot
addikt
Csinálj egy tesztet egy olyan hangrögzítő alkalmazással, amivel kiválaszthatod a rögzítéshez használt mikrofont. Ha a készülék tetején lévő mikrofon el van tömődve/romolva, az szerintem okozhat ilyen jellegű hívás közbeni anomáliákat. Kihangosítva ugyanis ezt csak plusz mikrofonként használja a készülék, amikor nem okoz gondot, ha esetleg nem működik. Normál esetben viszont bezavarhat a zajszűresbe.
-
ZeCse
csendes tag
Találkozott már valaki olyannal, hogy hívás közben a hívott fél rosszul hallja, halkan, 'dönnyögve', stb.? Ráadásul nem állandó a jelenség. Kihangosítva mindig tökéletes. Az alsó mikrofon nem volt eltömődve, de alaposan kitakarítottam.
A neten több Samsung tlefonra is írnak hasoló hibákat, ill. hogy SW-es probléma lehet. -
raziel01
veterán
Ilyen edzett üveget nem érdemes venni.
Itthon kb 1000 Ft-ért vettem. Szépen rárakva a 4 széle levegős maradt 1-2mm-en. Túl nagy rá és a hajlított szél miatt van ez.
Érdekes módon anno ebay-ről rendelt 300 Ft-ért vásároltnál tökéletesen passzolt és még a kamerának is ki volt vágva a lyuk. Nem is értem ezt. Kb ennél azt kellett volna, hogy 1 mm-el rövidebbre vágják a 4 oldalt és passzolt is volna egész jól.
De ha itthoni rendeléssel vagy EU-s ebay rendeléssel tud valaki akkor ne tartsa magában. -
törölt tag
Sziasztok!
Vettem egy regalaxy-ban felújított S10e-t, és kegyetlenül melegszik a készülék hátulja és bal oldala. Ilyennel még nem találkoztam, egy gyári beállítások visszaállítása alatt már közel égette a kezem. Valamit elizéltak a TMX-nél?
-
Midway
senior tag
Hello
Barátom telefonja kiírja , hogy megtelt a belső tárhely.
Megnéztem neki a beállítások , tárhely menüben.
A rendszer , fotó , videó, stb foglal kevesebb mint 20gb helyett, de "egyéb" jelzéssel 100gb van , amit nem tudom mi lehet. Hogyan tudnám azt felszabadítani vagy törölni?Előre is köszönöm , ha tud segíteni valaki ebben.
-
za75
csendes tag
A gyors töltést soha nem használtam, viszont a telefon 2019 májusi, és nem volt akku cserém, nekem a nap végére 50 és 60 százalék körül megáll a töltöttség. Azt hozzá kell tennem, hogy semmilyen közösségi oldalon nem vagyok jelen, ezért nem is nyomkodom a telefont, kizárólag munkára és egyéb nem akku gyilkos dolgokra használom (pl. NFC-s fizetés, e-mail - na az sok - , kevés Viber, meg egy-két hívás, néha egy kis szókereső játék), de azt kell mondanom, hogy gyári akkuval ez nem rossz tőle! Mielőtt bárki azt gondolná, hogy elmúltam már száz éves, megnyugtatok mindenkit, hogy csak 48 vagyok... nekem a telefon csak egy kommunikációs eszköz, nem akarom ezen élni az életemet... Béke!
-
Nimda
addikt
-
sfefe
addikt
válasz
cinemazealot #8667 üzenetére
Nálam akku kapacitás:74%
Állandóan gyorstöltés..
Délelőtt mindig autóban kábelen meg ha 100on van akkor is, Android autó miatt... (Én nem hiszek ebben a hülyeségben, hogy a gyorstöltés tönkre teszi meg tartsa az ember 30-80% között... Soha nem használtam így és 4.5 éves már....)
4.5 éves a teló akkor még nem volt cserélve.. bár mostanában tervezem...
Napközben úgy bírja ki ha keveset betétek....kb 11-től 5-ig... -
cinemazealot
addikt
válasz
adam_nagy #8666 üzenetére
Gyors töltésről nem tudok nyilatkozni, de nekem a normál töltés (Sony töltőfej, micro-USB kábel, micro-C adapter) mellett max. 3 óra alatt fel szokott töltődni a készülék tizenpár százalékos töltöttségről is. Jelenleg az AccuBattery 84%-os állapotot ír (tavaly májusban vettem a telefont használtan, szériaszám alapján 2019 novemberi gyártás).
-
adam_nagy
csendes tag
Töltés vs akkumulátor élettartam témában érdeklpdnék a tapasztalatokkal kapcsolatban.
A gyorstöltés tényleg kinyírja az akksit? Ha nincs bekapcsolva mennyivel lassabban tölt fel?
Azt vettem észre az elmőltnapokban hogy ugyanolyan hazsnálat mellett estére az akksi már nem 40-45% hanem csak 20-25%. Tavaly vagy tavalyelőtt lett cserélve az akksi. Kezd már haldokolni? -
uregpapa
csendes tag
válasz
cinemazealot #8664 üzenetére
Sajnos ez sem segít.
-
cinemazealot
addikt
válasz
uregpapa #8663 üzenetére
Esetleg ez: Samsung Galaxy S10 - Factory Data Reset (Powered Off)?
A bejegyzés címe S10-re vonatkozik, de az S10e-re is ugyanezt dobja fel. -
uregpapa
csendes tag
Hi! Reggelre a szeretett s10e-m megadta magát. Full fekete képernyő, semmire sem reagál, ki-be kapcs, recovery menü, vezetékes töltő, vezeték nélküli töltő, semmi. Este még böngésztem rajta, fektettem töltőre és reggelre vége lett. Esetleg van valami ötletetek?
THX -
válasz
raziel01 #8659 üzenetére
Hát mondjuk azért, hogy ne legyen egy hardveresen teljesen jó készülékből 4 év múlva papírnehezék. (Ezt általánosságban mondom) A páromnak a banki meg államkincstári appokon kívül semmi szenzitív nincs a telóján bár ha ezt a két appot valahogy meghekkelnék az elég szarul érintené a családi büdzsét. Ez persze szerintem nem valós félelem, csak na. Félévente igazán kiadhatnának egy biztonsági patch csomagot.
-
Sziasztok!
A páromnak S10e-je van. Tényleg nem kap több biztonsági frissítést??? 4 év és ennyi?
Bár gondolom egy ideig ezek nélkül is el lehet élni csak szenzitív infókat ne tároljon a telefonján...
-
TODI1111
veterán
válasz
ViTToRe #8654 üzenetére
Próbáld megkérdezni a [beárazós] topikba.
-
ViTToRe
aktív tag
Sziasztok,
Abszolút OFF, de 2020 óta vagyok tulajdonosa az S10e-nek, azóta követem ezt a fórumot
Mostanában olvasom, hogy még mindig ,,kelendő" telefonnak számít a típus. Nekem viszont már használaton kívül van, megválnék tőle de nem tudom milyen árakon mozog most. 2020 januári, magyarországi vásárlás (hivatalos helyről), DualSIM, Fekete, full gyári tartozékos. Sérülés / kopás nincs, gyári hátsó fólia is fentmaradt, elején pedig mindig fólia van, volt ahogyan végig tokban is volt használva. Tavaly kapott új gyári akksit is. Szerintetek mit érhet most ez a telefon?
Köszönöm -
-
adam_nagy
csendes tag
Lehet valahol visszavenni a kijelző fényerején?
Sötétben, a csúszka minimumon, de még így is sok. -
TODI1111
veterán
válasz
adam_nagy #8645 üzenetére
Az egyik legjobb alkalmazás. Szinte a megjelenése óta használom. Ha azt szeretnéd, hogy " csak a kamera körüli értesítő fényeffekt menjen" akkor így kell beállítani. (meg kell venni a prot)
Világítószélek-stílus-kamera széle. Ehez beállítod az időt is.
Általános- ne jelenjen meg
Ha esetleg hangjelzésre is szükséged van akkor [itt] ajánlottam egy alkalmazást amit szintén évek óta használok. -
adam_nagy
csendes tag
válasz
DanielLong #8642 üzenetére
Kööösziiiiiii! Ezek azok amit akartam......
Ahhoz hogy csak a kamera körüli értesítő fényeffekt menjen és ne legyen képernyőzáron az óra, az alábbi opciót kellene beállítani?
Ehhez meg kell venni a pro-t azért kérdezem.Hülye vagyok az ilyen okos dolgokhoz, amúgy ez az AOD nem veszélyes adatlopás szempontjából?
-
Tecchalott
újonc
válasz
DanielLong #8642 üzenetére
Én is ezt használtam, aztán valamelyik frissítésnél megjelent az AOD alatt a "Megjelenítés új értesítésekhez". Azóta ezt használom, mert gyári, egyszerű, pont azt tudja, amire nekem kell.
-
Tecchalott
újonc
válasz
adam_nagy #8640 üzenetére
Valaki írta anno, hogy sikerült az asszony arcmaszkjával kitakarítani a hangszóró rácsát (a "maszk" az valami krém, ami gumi szerű anyag lesz, ha megszárad). Kipróbáltam. Nálam is kiszedte a szmötyit, de vagy 3 kört futni kellett vele. Ha tűvel, vagy bármivel piszkálod, akkor valószínűleg beletunkolod azt, amit ki kellene szedni.
-
-
adam_nagy
csendes tag
Köszi mindenkinek az infókat.
Egyelőre nagyon tetszik a telefon, már megszoktam hogy kicsit nagyobb mint az ex.
Ami contra az előzőhöz képest:
Tök szerettem a Redmi4X-ben hogy amikor hívás közben felveszi a fogadó fél akkor egyet megrezdült a telefon.
Valamint azt hogy volt rajta villogó led az előlapon ami az értesítések érkezése után jelezte hogy "van új történés".
Ezek nélkül lehet amúgy élni (de minek?)
Szerintem az enyémnem cserés lesz a hívás hangszórója mert max hangerőn sem kielégítő a hangereje a hívásnak.
Gondolkoztam ezen a regalaxy dolgon is, de új akksis a telefon, és amúgy nincs hibája, így lehet hogy inkább helyben kicseréltetem a hangszóróját, megvan egy óra alatt, 13000Ft, minthogy 15-20ezerért kupon és várok 3 hetet mire elkészül. -
cinemazealot
addikt
válasz
adam_nagy #8633 üzenetére
Szerintem bármelyik jó lehet, én ár, kialakítás és elérhetőség alapján döntenék. Az üveg előnye, hogy kevésbé karcolódik, a műanyag (polikarbonát, plexi?) viszont rugalmasabb. Nekem előbbi van az S10e-n, utóbbi egy korábbi telefonomra került, azon idővel idegesítő volt, hogy láthatóvá vált a biztonsági feloldó minta.
S10e kapcsán még annyi, hogy sok képernyővédőn van kialakítva lyuk az előlapi kamerának. Eleinte úgy voltam vele, hogy persze, jó ez, hiszen akkor a védő nem befolyásolja a kamerakép minőségét. Utólag azt mondom, hülyeség, mert a védő így pont nem védi a kamerát, a kivágott lyuk pereme mentén pedig hamar megül a kosz, amitől még rosszabb lesz a képminőség.
Szélén ívelt (lehajló) védőüveget még nem próbáltam, de szerintem azt elég körülményes lehet felrakni, és ha valahova beszorul egy buborék, nehezebb kimasszírozni alóla. Én egyenes (így felhelyezéskor előnyösen rugalmas) üveget vettem, ennek viszont az a szépséghibája, hogy ahol a kijelző felülete lehajlik, ott már véget is ér, így most a műanyag tok pereme és a védőüveg felülete között van körbe egy ~2 mm-es rés.
1 éve használom így a telefont, maximálisan meg vagyok vele elégedve.
-
recusar
tag
Üdv,
tudtok olyan appot ami megbízhatóan mutatja az mobiladat forgalmamat és kitehető widgetként is? -
adam_nagy
csendes tag
válasz
mucsgyver70 #8630 üzenetére
Igen, ha van kuponkód akkor ez így elég jó.
De ha esetleg cseréltetni kell egy akkut meg egy hátlapot még így is megérheti egy 40ezer körüli telefon hogy kap egy új akksit meg egy új hátlapot saját keretből. -
TODI1111
veterán
válasz
adam_nagy #8624 üzenetére
Körülbelül igen. Ha lenne egy ismerősöd aki mostanában vásárolt például egy készüléket a 23-as szériából akkor ő igényelhetne egy kupont ami 100 000 forintig jó felújításhoz.
[Regalaxy] -
TODI1111
veterán
válasz
adam_nagy #8623 üzenetére
Persze működni, működik. (A lányomnak is az van és nagyon szereti a mai napig is) Arra reagáltam csak, hogy már nem kap frissítést. Aki például sokat használja fizetésre esetleg több banki alkalmazással is az nem biztos, hogy olyan készüléket választ ami már nem kap frissítéseket.
-
TODI1111
veterán
Az S10e tudomásom szerint már nem kap frissítést.
"A Galaxy S10, az S10+ és az S10e, valamint a Galaxy A30 és az A50 is támogatottsága végéhez érkezett, az S10 Lite és a Galaxy S10 5G elvileg továbbra is kapja a negyedéves biztonsági javításokat, ezek a mobilok később jelentek meg."
[link] -
-
adam_nagy
csendes tag
Sziasztok!
A Samsung S10e és a Huawei P30 között szemezek mint "új" telefon. (Most egy Xiaomi Redmi 4X van ezt szeretném leváltani)
Az általános adatokon kívül van valakinek összehasonlítási alapja hogy melyik lehet a jobb választás?
A P30 nagyobb akksija szimpi, de az S10e IP68-as, meg jobb a kamerája.
Köszi! -
robyg
senior tag
Jogos bocsi én nem figyeltem. A Bixby gombra gondoltam igen oldalt. Te pedig alul a középsőt.
Az zavart meg engem hogy én nálam el vannak rejtve az ok a 'gombok'.
DanielLong: Jézus már olyan is van ami 210W-at tölt.
Maradok én is azon hogy eddig se és most se fogom a gyorstöltést használni. Nem kockáztatom az akksi
-
Én a témára csak annyit mondanék, hogy nézzétek meg, melyik gyártónál mekkora a max gyorstöltési teljesítmény. Számomra sokat sejtető, hogy 25-30W fölé igazán csak a kínai márkák mennek, azok viszont szemérmetlenül. Ettől még a 15W mondjuk már elég meghaladottnak tűnik, de én is inkább kikapcsolom.
-
robyg
senior tag
válasz
cinemazealot #8607 üzenetére
Most utána olvasgattam ennek én is.
Osztom a te véleményedet. Lehet azért bírja még ilyen jól a telóm mert nem gyors töltéssel etettem. Tuti ha most elkezdeném használni kinyírnám egy év alatt az akksiját.
Nem kell a nagy teljesítményű töltő hozzá elég egy 15W-os.
Én most vettem egy 45W-os Samsung töltőt és BlitzWolfos kábelt. Ha engedélyezed a gyorstöltést a telón max 13W-ot fogyaszt.
Én is hosszútávra vettem a mobilt. Szeretem nagyon kompakt,felszereltségben is nagyon jó.
A probléma valóban az amit írtál,hogy előbb utóbb rá leszünk kényszerítve,hogy cseréljünk. Lásd a 3G-ét megszüntetik. Csak 4G (előbb utóbb ennek is kapút nyílván több év múlva) vagy 5G. Meg a szoftveres támogatások vége.Ui.: Gyorstöltésnél figyelni kéne a hőmérsékletet, hogy alakul. Ha nem nagyon melegszik lehetne használni. Kérdés mennyi amit elvisel az akksi 30 fok.
Autóknál más a tészta ott kell a kraft hogy hamar fel lehessen tölteni. -
cinemazealot
addikt
Most nem néztem újra, de ha jól emlékszem, a MA!gazin S03E18-nak az volt a konklúziója, hogy nem káros a villámtöltés, mert mire éreznéd a károsságát, már túl is adsz a telefonon.
Én ebben azért érzek némi zavart, mert ezzel pont azok a felhasználók vannak nagy ívben leszarva, akik hosszú távra terveznek egy termékkel, nem pl. csak 2 évre. Arról nem beszélve, hogy a gyorstöltés okozta felmelegedés egyértelműen trenírozza a technikát, amit én nem tudok összeegyeztetni a hosszú élettartammal.
Ugyanakkor viszont van egy olyan hőmérséklet tartomány, ami bizonyítottan segíti a töltés hatékonyságát. Pl. elektromos autóknál kifejezetten előnyös, ha a töltést meleg (vagy épp előmelegített) aksival kezdi el a felhasználó, mert az csak így tud felvenni megfelelő(en nagy) teljesítménnyel töltést... bár itt ugye megint kérdés, hogy akarunk-e egyáltalán nagy teljesítménnyel (gyorsan) akkumulátort tölteni, hiszen kérdés, hogy az káros-e rá vagy sem.
Én a magam részéről kikapcsoltam a telefonban a gyors töltés lehetőségét, mert nem csak az aksit, de az áramkör egyéb elemeit (pl. az USB csatlakozó érintkezőit) sem szeretném fölöslegesen terhelni/fárasztani a nagy árammal és az általa okozott melegedéssel. De mivel nincs is nagy teljesítményű töltőfejem, nem is hiányzik.
-
-
borkerag
csendes tag
Helló márkatársak . A CUBE ACR nem rögzíti a beszélgetést. Tudtok erre valami trükköt?
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Lehet nem jó helyen kérdezem...
A telón a középső gombot hosszan nyomtam akkor bejött a Discovery, most meg a hang asszisztens vagy mi nyílik meg...
Mit állítottam el? Hol kell beállítani, hogy a Discovery nyíljon meg?Köszi
Sfefe -
Khelben
nagyúr
válasz
trialboj #8600 üzenetére
S20FE is ugyanakkora, mint az S22+, én se bírom megszokni ebből a szempontból. Az a szerencse, hogy home officeban dolgozok, így ritkán kell zsebben hordanom. Ha egész nap mászkálnom kéne vele, már lecseréltem volna. Bringán elfér a mez zsebében, de pl menet közben nem lehet fotózni vele, mint az S10e-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung kompakt csúcsmodellje alig kényszerít kompromisszumra a kezelhető méretért és a nagyobb modellekkel teljesen megegyező teljesítményért cserébe. Nincs például véroxigénszint mérő. Na bumm.
- Proxmox VE
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- LEGO klub
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest