- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
bozsokiandra #8710 üzenetére
s22, de ha van rá keret, akkor s23 Ezek méretben jók.
-
Celtis
veterán
válasz
Cecevok #8504 üzenetére
Nekem is S22 van az S10e után. Viszont én azt mondanám, hogy majdnem annyira merül az új S22, mint az S10e a közel 3 éves, már gyengülő akkuval. Ha esetleg jobb is az S22 akku idő, nem lényegesen. A különbség annyi, hogy 20% alatt nem esik olyan gyorsan.
Habár az S22 céges, egyelőre a 85%-os akkukímélő töltéshatár be van kapcsolva, de lehet, hogy hagyni fogom a teljes feltöltést inkább. -
Celtis
veterán
Érdekes, nekem egy álom az S22 ujjlenyomat érzékelője az oldalsó gombon lévőhöz képest. Volt egy Sony compactom meg az S10e is. Különösen az utóbbi ment nehezen. 10 alkalomból legfeljebb 2-szer ha felismerte. Arról nem is beszélve, hogy autós tartóban az oldalsó érzékelő nekem teljesen esélytelen volt.
Biztos az ujjammal van a gond. -
Celtis
veterán
válasz
szabonagyur #8298 üzenetére
Elég lett volna azt az egyet, amire válaszoltál.
-
Celtis
veterán
válasz
szabonagyur #8296 üzenetére
Hiába olcsóbb másutt, csak márkaszervizben szabad akkut cseréltetni. Sokszor volt itt téma.
-
Celtis
veterán
válasz
Lasersailing #8292 üzenetére
Valamit nagyon félreértesz vagy félrevezettek. Az akku cserélhető, és nem is drágán.
[link]
Csak a Samsung szerviz. Egyébként érdemes oda vinni, mert nem drága az akkucsere. Olyan 15k körül szokott lenni, és megmarad a vízállóság.
Ez egy éve volt. -
Celtis
veterán
Ez egy 3 éves típus, de valószínűleg 3 év múlva is lehet vele még böngészni, telefonálni és fényképezni.
Én sem tudom még mi lesz helyette. Az S22 méretben hasonló, de annyit biztos nem ér nekem. Inkább vigyázok erre még pár évig.
Tudtommal a pixelek meg az iphone-k vannak még ilyen méretben. -
Celtis
veterán
Rá merhetem dugni a HP laptop USB-C tápját vagy a Dell monitor USB-C portját a telefonra töltés céljából? Tudom, hogy elvileg lebeszélik a szükséges feszültséget, de soha nem mertem kipróbálni. Alaptalanul aggódom?
-
Celtis
veterán
Közel két éves a készülék, és a gyári kijelző fólia még mindig - a szélein is - tökéletesen tapadt. Sehol egy fikarcnyit sem engedett el. Viszont a felülete már rémesen karcos, sőt helyenként érdes volt, így kénytelen voltam cserélni.
Gyári fóliát már sehol sem találtam. Ilyen-olyan üveg fóliát nem akartam, mert egyfelől nem szoktam kalapálni másrészt nekem ezek 1-2 héten belül mindig elkezdtek a széleken leválni, ami rém ronda.Az órámra anno Kínából fillérekért vettem hidrogél fóliát. Nem is hittem benne, de végül nagyon meggyőzött. Tökéletesen tapad az íves felületen is, a felrakáskori buborékok egy nap alatt eltűntek, ráadásul a kisebb hibák, karcok is begyógyulnak. Jobb híján hasonlót kerestem a telefonra. Végül ilyen kijelző fóliát vettem.
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Elég off, de talán tudtok segíteni. Az Erste tájékoztatása alapján átraktam az NFC fizetést Google pay-re. Belenéztem a beállításokba, és az érintés nélküli fizetések/fizetés oldalon a Google pay lett az alapértelmezett, ez OK. Viszont a /Egyebek oldalon a Google pay mellett van egy "Nearby" is engedélyezve. Ez micsoda? Kell ez nekem, vagy letilthatom?
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Tudtok ajánlani egyszerű kijelző fóliát, ami bevált? Az egytelen elvárás, hogy tapadjon. Semmi szükségem atomvillanás álló üvegfóliára, aminek 2 hét után elkezd feljönni a széle. A telefon értékének 10-20%-át sem akarom egy darab fóliára költeni. A gyári fólia a mai napig tökéletesen tapad, de már nagyon karcos.
-
Celtis
veterán
Ez milyen már? Vivo S10e néven hoz ki egy péklapátot. 🤮
-
Celtis
veterán
válasz
zsolesz967 #7197 üzenetére
Nekem van egy újszerű matt fekete.
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Lehet, hogy a kollégám is venne egy ilyen készüléket. Snapdragonost meg szabad venni? Van valami hátulütője, limitációja itthoni használat esetén?
-
Celtis
veterán
Az Edge ugyanazokat 2G timeslot-okat használja, mint a beszédhívás. És a hívás az ilyen helyeken is kifogástalanul működik. Persze meg van adva, hogy egy cellában hány időrés használható Edgre is és mennyi van fenntartva csak beszédhívásra, de azért azt nehezen tudom elhinni, hogy soha nem jut egy sem.
És hangsúlyozom, hogy nem lassú vagy szakadozik, hanem pontosan nulla.
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Talán nem annyira telefon mint inkább hálózatos kérdés, de azért itt teszem fel előbb.
Szóval hosszú ideje tapasztalom, hogy ha nincs 3G/4G csak Edge lefedettség, akkor egyáltalán nincs adatforgalom. Nem lassú, hanem konkrétan nulla a sebesség. És nem helyenként vagy alkalmankén, hanem bárhol és bármikor ha a telefon edgre vált, akkor internet nuku.
A GPRS - ami ugye még az Edge elődje és 2-3-szor lassabb - hőskorában én otthon azon keresztül neteztem, és teljesen használható volt.Van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok, megoldásotok?
-
Celtis
veterán
Szokták dícsérni az S10e kameráját, de nekem egyre nagyobb csalódás. Kint vagyunk Ausztriában. Pár éve a Sony telefonnal ugyanitt eszméletlen szép képeket lőttem. De az S10e botrány. Ahány kép annyiféle színárnyalat. De alapvetően mind bazárian (samsungosan) túlszaturált.
Lehet esetleg valamilyen kiegyensúlyozottab kamera alkalmazást használni, ami kezeli azért a nagylátószögű optikát? -
Celtis
veterán
válasz
trialboj #6886 üzenetére
Bökd meg. Az előhívó nem attól függ, hogy milyen országban vagy, hanem attól, hogy kit akarsz hívni. Egyébként is a szám analízist a hálózat végzi, a központ dönti el a hívott szám alapján, hogy hova irányítsa a hívást. Egyszerűen fogadd el, hogy a telefonszámok hosszúak.
-
Celtis
veterán
válasz
trialboj #6883 üzenetére
Miért kéne lecserélni az ország előhívót? Sem a te sem a hívott fél telefonszáma nem változik attól, hogy akármelyikük vagy mindketten külföldön vannak.
Ha a + előhívóval (román partnereid számait +40-nel, a magyarokat +36-tal) veszed fel a számokat a telefonkönyvben, akkor soha nem kell foglalkoznod vele, mindig a jó számot fogja hívni a telefon. -
Celtis
veterán
válasz
trialboj #6654 üzenetére
De, néha borzalmasan akad egy-egy oldal. Másnap meg jó ugyanaz. Nem tudom min múlik.
Illetve az is előfordul, hogy PH-s válasz szerkesztése közben egyszer csak nem lehet több karatert bevinni. Ilyenkor másik app bezárása segít, még akkor is ha csak nagyon kevés van nyitva. Ezt sem értem, mert RAM van bőven.
-
Celtis
veterán
válasz
Pocok256 #6630 üzenetére
Igazad van, rosszat linkeltem.
Ez az S10e-hez való. Mondjuk ez kétszer annyiba kerül. De vettem egy 200 forintosat is. Ez kevésbé tetszik, de tartaléknak jó. -
Celtis
veterán
válasz
ratcache #6618 üzenetére
Nem túl vastag?
Volt egy Spingen thin fit tokom, de pár hónap után elrepedt. Pont annyit bírt mint a hasonló kemény műanyag kínai tokok, csak húszszoros árért.A töltő mellé kíváncsiságból rendeltem egy ilyen tokot, 2 fabatkáért. Meglepően jó és jól néz ki. Szinte olyan, mintha csak körben lenne egy szilikoncsík a telefon élén. Mondjuk a hátlapi üveg kicsit csúszós mint maga a telefon is.
-
Celtis
veterán
Én is csináltam már egy csomó képernyőfotót akaratomon kívül.
-
Celtis
veterán
Hidrogél fóliával van tapasztalatotok?
Az órámra vettem gombokért ilyen fóliát Kínából. Kb. annyira tűnt komolynak, mint egy darab folpack. Nem adtam neki két napot, hogy lejöjjön. Csodák csodájára viszont meglehetősen tartósnak tűnik, és semmi jele, hogy a széle elválna, mint ezeknek az átkozott üvegfóliáknak.
-
Celtis
veterán
válasz
LustaDick123 #6077 üzenetére
Spingen thin fit. Sőt, ha aláteszek egy köteg papírt, akkor is jól tölt. Meggyőződésem, hogy valami kommunikációs gond van a töltő és a telefon között.
-
Celtis
veterán
válasz
PanVene #6036 üzenetére
Sikerült reprodukálni a vezetéknélküli töltés közben merülést, és közben az Ampere alkalmazással figyelni az áramfelvételt.
Elég érdekes az eredmény. Ugye a telefon és a töltő is azt jelzi, hogy a telefon tölt. Az alkalmazás ikonja is zöldre vált (töltés) és kiírja az áramot (~250). Ha viszont elindítok valamilyen appot, akkor a kijelzett áramérték megnő és nem csökken.
Mivel maguk az értékek nyugalomban és egy appot futtatva kb. ugyanakkorák mint töltés nélkül, csak az előjelük más, ezért úgy tűnik nekem, hogy valójában ilyenkor is akkuról megy a készülék és az app az áram irányát nem mérésből veszi csak a nagyságát.Továbbra is kérdés, hogy miért gondolja a telefon, hogy tölt, amikor nem tölt. Az biztos, hogy nem a pozíció a probléma, mert nem az elhelyezéstől függ. Inkább valami kommunikációs gond a töltő és a telefon között és tényleg csak a csere lesz a megoldás.
-
Celtis
veterán
válasz
Divinity #6034 üzenetére
XO WX-012 10W-os. Ha működik a töltés, akkor elég gyors nekem.
Ha a széléig félrehúzom a telefont, akkor persze jelez mindkettő, hogy nincs töltés. Mindig igyekszem pont a közepére tenni, aztán vagy ténylegesen tölt vagy nem. Csak a kijelzésekbeől nem derül ki, hogy éppen tölt-e vagy sem. -
Celtis
veterán
Van egy noname wireless töltőm. Gyakran előfordul, hogy rátéve a telefont nem töltődik. Ez még nem is lenne baj, de a telefon és a töltő is azt jelzi, hogy megy a töltés, viszont a telefon csak merül.
Meg lehet valahogy győződni róla, hogy ténylegesen megy-e a töltés?
-
Celtis
veterán
Felraktam én is. Biztos jó.
Mintha az ikonok kisebbek lennének. Mondjuk eljuthatna egyszer a szoftvertudomány oda is, hogy az ikonok körül ne legyen fehér keret. -
Celtis
veterán
válasz
migabi24 #5820 üzenetére
7 haszontalan és a fórum közönsége szempontjából irritáló hozzászólás helyett elég lett volna egy is: ha ezt és ezt tapasztaljátok, akkor ez és ez a megoldás. Azt is kiemelheted, hogy te jöttél rá a megoldásra, mert a jogos elismerés jár mindenkinek.
Habár én nem vettem észre semmilyen elszíneződést, most már érdekelne, hogy miről is van szó.
-
Celtis
veterán
Szó szerint ez van írva:
Nem tartoznak a jótállási kötelezettség körébe az alábbi okokra visszavezethető hibák és azok elhárítása:
(a) nem rendeltetésszerű használat... a helytelen tárolást, leejtést, elemi kárt...
De nem vonom kétségbe, hogy a gyakorlat az azonnali elutasítás, sajnos -
Celtis
veterán
válasz
Divinity #5798 üzenetére
A törvény értelmében a jótállásra kötelezettnek bizonyítania kell ha a meghibásodás a sérülés miatt keletkezett. Legalábbis nem utasíthatná el a garanciális javítást alapból. Ilyen esetben is a tudatos vásárlói fellépés lehet szükséges az érdekérvényesítéshez.
Sajnos rossz tapasztalatom van a Samsunggal ilyen téren, de végül megadásra kényszerültek. -
Celtis
veterán
Gondolom nem készülékhiba, de azért megkérdezem. Napi szinten van problémám a Chrome böngészővel. Van, hogy nem bír oldalkat betölteni vagy mondjuk az index.hu úgy laggol, hogy csak másodpercenként ugrik tovább a görgetés. Aztán van az is, hogy itt a PH-n írok egy választ és egyszerűen megll a szövegbevitel, bármilyen billentyűt ütök le. Utóbbi esetben már rájöttem, hogy ha bezárok egy-két másik alkalmazást, akkor működik tovább a bevitel és megjelennek a korábban leütött betűk. Egyéb esetben a kilövés és újraindítás segít.
Mintha elfogyna a memória. Pedig az eszközkarbantartó szerint legalább gigányi szabad RAM van még. Más appal nem tapasztaltam ilyen furcsaságot.
Nálatok is ilyen? -
Celtis
veterán
Nekem még a gyári fólia van fenn, és már elég karcos is, de nem merem cserélni, mert olyan stabilan tart. Pedig kaptam is hozzá egy ajándék üvegfóliát.
Korábbi telefonjaimon pár héten belül mindig elkezdett a fólia széle feljönni és az nagyon ronda. Kéthetente meg nem akarom cserélgetni. Van olyan fólia S10e-re, ami ilyen stabilan tartja magát mint a gyári? Vagy kapható gyári? Nem zavar, hogy nem üveg. -
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
KerekesLevi #5621 üzenetére
A bixby-t sikerült tiltanom, a segédet meg úgy kellett engedélyeznem és konfigurálnom, hogy működjön. Nemrég kérdeztem itt, mert alapból nem működik.
-
Celtis
veterán
válasz
KerekesLevi #5618 üzenetére
Hát igen. Ha a google keresőt nyitod meg az ért magyarul a segéd meg nem.
Ha a mikrofon ikonra kattintasz wazeban, akkor is a segéd avatkozik be? -
Celtis
veterán
Sikerült a google asszisztenst bekapcsolni és az IFTTT-hez kötni és egy MQTT topikba adatot küldeni.
Már csak az a gond, hogy ugyan az asszintens a hangparancsot érti, de lezárt telefonnál blokkolja.Így aztán nem sokat ér az egész, ha úgyis fel kell oldani a telefont.
Mondjuk arra rájöttem, hogy a smart lock nem volt jól beállítva. Hiába van megbízható helyek listájában az otthoni cím, azt még engedélyezni is kell.
Még azt kell megnézni, hogy az autóban miért zár le annak ellenére, hogy ott van a fejegység mint megbízható eszköz a listában. -
Celtis
veterán
válasz
DanielLong #5565 üzenetére
Legalább az S10e méretben megjelentek a pixelek, és volt egy-két gyengébb modell is ebben a méretben idén. Ez a 13 centis 12 mini nagy dobás. Ha sikeres lesz, akkor talán android fronton is megjelennek a valóban kompakt méretű készülékek.
-
Celtis
veterán
válasz
DanielLong #5559 üzenetére
Valami elindult végre. Kezdenek megjelenni megint a kisebb telefonok. Ez a 12 mini tökéletes méretű. Kár hogy almás.
-
Celtis
veterán
Egy kicsit bonyolultabb kérdés.
Van a telefonban olyan (nem google) hangfelismerő, ami lezárt készüléknél is működik?Azért kérdezem, mert a múltkor olyan furaság történt, hogy a főnökömmel videó konferenciáztam (in English) amikor az asztalon heverő telefon egyszer csak elkezdett női hangon valamit karattyolni.
A kérdés inkább arra vonatkozna, hogy kéz nélküli kapunyitásra tudnám-e a telefont használni. Csak egy MQTT parancsot kéne küldeni.
A Google assistant jó lenne, de magyar nyelvre állított telefonnal nem elérhető. Hátha a Samsungnak van valami saját cucca.
-
Celtis
veterán
nagyon alap kérdéseim lennének.
- A telefon itt fekszik az asztalomon sötét képernyővel. Ha kapok egy email-t (gmail) a telefon néha jelez néha nem. Mi lehet az oka?
- Be van állítva a smart lock, hogy itthon működjön, de a legtöbb esetben itthon is ugyanúgy kell feloldanom mint bárhol másutt, ez nosmális?
- Az intelligens jelzésnek a telefon felemelésekor az email-eket nem kéne jeleznie? -
-
Celtis
veterán
válasz
trialboj #5400 üzenetére
Eleinte csak lestem, hogy milyen topikba kerültem. BTW a barometrikus szenzorok ennyit tudnak, nem? Én pont a magasság mérés miatt akartam venni egyszer egy garmin vivo 3-at aztán egy kolléga mutatta, hogy pár km futás alatt 170m szintkülönbség volt a kiindulás és érkezés között. Akkor le is mondtam róla, ez így semmire sem jó.
-
Celtis
veterán
Koppintásra az always-on képernyőn az óra helyett az jelenik meg, hogy "nincs lejátszott zene". Netrádiót hallgattam előtte, de azt az appot bezártam. Hogy tudom az órát visszahozni? Az always-on beállításokkal nem sikerül. Azt sem értem miért jött ez elő, mert a zene info mutatás tiltva van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Samsung kompakt csúcsmodellje alig kényszerít kompromisszumra a kezelhető méretért és a nagyobb modellekkel teljesen megegyező teljesítményért cserébe. Nincs például véroxigénszint mérő. Na bumm.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest