Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4251) prisz válasza Tuomas (#4250) üzenetére


prisz
aktív tag

Sajnos a mai mocskos világban, ez már nem a jófejségen múlik. Jelen esetben a Samsungnak, (ez akármelyik multira vonatkozik) qrvára nem elemi érdeke, hogy te hosszú évekig használj egy terméket. Ha jobbat akarsz, vagy frissebb szoftvert, akkor vegyél egy újjat. Szvsz tuti nem lesz sajnos android Q ezen a vonalon, mert hiába egy mocskos jó telefon, ami még hosszú évekig is kiszolgálna, egyszerüen az üzleti érdek, a befektetők, a részvényesek meg a pénz, sajnos nagyobb prioritást élvez mint mi, az átlag felhasználók.

[ Szerkesztve ]

(#4252) Mágus2 válasza prisz (#4251) üzenetére


Mágus2
Közösségépítő

Mi az, ami nem lesz támogatva 1 év múlva rajta? Hogy most melyik android fut rajta, mindegy nekem, azok a dolgok az oreo alatt is mentek, amiket használok, és még két év múlva is menni fognak. Nekem még az S3 is megvan, azon is megy minden, aminek mennie kell, szóval ez csak marketing. Mindig a legújabb, legfrissebb legyen... Amíg az A8-ban bírja a vas, addig fogom használni, függetlenül attól, lesz-e rá még frissítés. Biztonsági frissítés sem létfontosságú. Az S3 évek óta nem frissült, és azt se törte fel senki(4.4.2). ;)

[ Szerkesztve ]

(#4253) Tuomas válasza prisz (#4251) üzenetére


Tuomas
addikt

De azon is múlik. Ugyanis ha valaki nekem szart ad el, legyen az minőségileg szar, vagy pedig támogatottságilag szar, akkor legközelebb nem veszem meg. És ezzel így van még pár mindig millió ember. Elég szoros a verseny mobil fronton, a samsungnál lehet kapni jobb áron is, jó telefonokat, így igenis üzletileg nagyon sokat számít a jófejség

[ Szerkesztve ]

We were here

(#4254) shapphire válasza Batawanga (#4249) üzenetére


shapphire
tag

Ezt nem tudtam, hogy a Q rendszertől változik meg.
Igen azt láttam, hogy elég régi rendszerrel jött ki, ez valószínüleg tudatos volt a gyártó részéről.
Kétlem, hogy kijönne rá a Q, az túl szép volna.
Így viszont lehet elengedem az A8-at.

(#4255) bwoay válasza prisz (#4251) üzenetére


bwoay
nagyúr

mert amúgy a userek részéről marha nagy igény van arra, hogy éveken át ugyanazt a készüléket használják... hiába kapna meg minden támogatást egy készülék akár 5 éven át, az átlag felhasználó vagy összetöri addig azt a telefont, vagy elhagyja, vagy egyszerűen csak elcsábul egy újabb iránt. mondjuk ki nyugodtan: a legtöbb ember örömét leli abban, hogy a telefonját rendszeresen cserélgeti, mert azért ezt mégsem egy ház vagy egy drága autó. le lehet cserélni, főleg szolgáltatónál. elérhető áron van, ha máshogy nem, a mindenféle kedvező szolgáltatói részletfizetési kondíciókkal, és a legtöbben boldogan élnek a lehetőséggel. alig várják, hogy lejárjon a hűség, és vehessék az újat. ez az oka. nem az, hogy a gyártók ellehetetlenítik a készülék használatát azzal, hogy leállítják a támogatást. hát hányan vannak itt a topicban is, akik vagy eleve fel sem rakták a Pie-t, vagy már visszatértek Oreora önszántukból...

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#4256) prisz válasza bwoay (#4255) üzenetére


prisz
aktív tag

Ez bullshit. Való igaz, hogy egyes userek meg a tizen-huszon éves mama kedvenceinek (ami egy kicsiny és selejtes tábor) orgazmusa van attól ha évente, vagy 1.5 évente cserél egy telefont, de a statisztika szerint a felhasználók többsége bőven évekig használna egy készüléket (már csak megszokásból is), ha megkapná a megfelelő támogatást és az újdonságokat. Ez pedig nem érdeke egy gyártónak sem. Nézz már körbe az elektronikai piacon. Vajon 20-30 évig működik egy hűtő vagy egy mosógép mint a régi "átkosban"? Ez egy agyonarjánozott fogyasztói társadalom, ahol te vagy én addig vagyunk a "kis kedvencek" amig szórjuk a zsetont....

(#4257) Batawanga válasza shapphire (#4254) üzenetére


Batawanga
tag

Azért nem jött ki Oreoval, mert épp akkor kapta meg az S8 is az új rendszert, így elveszett volna az előnye.
Ha nem fogja 2020-tól tovább támogatni a Samsung, még mindig ott lesz az XDA-developers és a LinageOS mint opció. De sajnos, komoly hátrányuk lesz a kamera szoftver. :(
Nekem például komoly igényem lenne a 3 éves támogatásra, mióta 3 évente cserélek telefont.

(#4258) donhellner válasza bringasisti (#4240) üzenetére


donhellner
tag

A Samsung oldalról letölthető verziónál az volt a különbség, hogy a telefonszámot megjelenítette az ACR, míg a Google play-ről letöltött verzió már ismeretlen számot írt ki a hívásrögzítésnél. Pie rendszer alatt egyáltalán nem rögzíti a program a másik fél hangját, bármelyik verziót töltöd le.

(#4259) bencsyp18 válasza Batawanga (#4257) üzenetére


bencsyp18
csendes tag

LinageOS nincs a8ra tudtommal

(#4260) bringasisti válasza donhellner (#4258) üzenetére


bringasisti
őstag

Ez katasztrófa

BENEFON DELTA--------N8

(#4261) bwoay válasza prisz (#4256) üzenetére


bwoay
nagyúr

ha jól értem, a (manapság kevésbé) tartós fogyasztási cikkek élettartamát, más néven a tervezett elavulást állítod párhuzamba azzal, hogy egy mobiltelefon csak korlátozott ideig kap támogatást a gyártó részéről. ebben az sántít, hogy amennyiben egy hűtő vagy egy mosógép elromlik, használhatatlanná válik, tényleg csak az az opció marad, hogy az ember megjavíttatja, vagy lecseréli. ellenben azok a készülékek, amiket elhanyagol a gyártó sw-es oldalról, tökéletesen működőképesek maradnak, és továbbra is képesek ugyanazt nyújtani, mint amit a megvásárlásuk pillanatában. persze, hogy egy user mindig vágyik az újdonságra, ezt nem vitatom, sőt - mindez korántsem csak a sw-es feature-ökre vonatkozik, mert 0.5-1 év alatt sokkal gyorsabb SOC, több memória, jobb kamera kerül a telefonokba, az egyéb technikai megoldásokról + designbeli változásokról nem is beszélve. és itt jön az, amit én állítok: szerintem egy user számára ezen utóbbiak sokkal nagyobb vonzerőt jelentenek, mint a frissebb rendszer által nyújtott újdonságok. a gyártók pedig az újabbnál újabb készülékek dömpingjével elérték, hogy az emberek akkor is elvavultnak érezzék a telefonjukat, ha egyébként az adott készülék tökéletesen megfelel a valós igényeiknek. a telefon cseréje ritkábban fakad szükségből, max a felhasználó megracionalizálja :B magának olyan indokokkal, hogy "az asszonynak kell már egy másik telefon, nekiadom az enyémet", vagy "pont most jár le a hűségem", esetleg "erre már nem jön több frissítés". nincs amúgy baj azzal, hogy változnak az igények, és mindenki akkor és úgy vált telefont, amikor és ahogy akar, de akit bármelyik gyártó rá tud kényszeríteni újabb telefon vásárlására azzal, hogy X év után nem ad ki több frissítést az illető telefonjára, az meg is érdemli.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#4262) bencsyp18 válasza bwoay (#4261) üzenetére


bencsyp18
csendes tag

Eszerint : https://www.sammobile.com/2019/05/08/samsung-galaxy-android-10-q-update

Az a6 és a7 2018 megkapja így reménykedhetünk mi is

(#4263) Hatvan9 válasza bencsyp18 (#4262) üzenetére


Hatvan9
senior tag

Az A7 alig múlt fél éves és 10 hónappal az A8 után jelent meg.

(#4264) GEPESZ66 válasza Hatvan9 (#4263) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Ha a J6 megkapja,akkor nekünk is meg kellene kapni.

(#4265) Batawanga válasza bencsyp18 (#4262) üzenetére


Batawanga
tag

A szerkesztőség magánvéleménye. Az enyém pedig az, hogy az S8 is meg fogja kapni és akkor jó eséllyel mi is. Amúgy látjuk, hogy nincs sok változás most már a főverziók váltásánál, a Samsung UI kicsit túlzásba vitt lekerekítésein kívül alig változott valami. Nekem nagyobb változás volt az, amikor megkaptuk a Dolby Atmos támogatást. Az Android Q-t sajnálnám viszont, mert épp ez lesz az a kiadás, ami kiveszi a gyártók kezéből a biztonsági frissítéseket.

[ Szerkesztve ]

(#4266) Zsoltinho24 válasza Batawanga (#4265) üzenetére


Zsoltinho24
tag

Sem az S8 sem a S8+ sem a Note8 sem az A8 nem kap android Q rendszert.2017-es modellekről beszélünk.Biztonsági frissítések jönnek majd még ki de fő verzió már nem.Ez nyilván üzletpolitika.

(#4267) Batawanga válasza Zsoltinho24 (#4266) üzenetére


Batawanga
tag

Az A8 éppenséggel 2018-as modell, ha nagyon korai is. Mivel 2019 őszén jön ki az új Android, nyugodtan kiadhatják rá. Ha már üzletpolitika: a régi elégedett ügyfél a potenciális jövőbeni vásárló. Ha látja, hogy sokáig törődnek a készülékkel, akkor simán a Samsung mellett dönt, bár drágábbak a készülékeik. Az új A40 pl. majdnem ugyanaz a hardver és árkategória, nem igazságos, hogyha megkapja. Bár ugye meglesz az az előnye, hogy az XDA-s fiúk simán tudják majd portolni a Q-t A8-ra a hasonló hardver miatt. Ezt kéne elkerülni a Samsungnak, hogy ne kezdjék el buherálni az emberek egy év múlva a telefont. Jó ár-érték arányú készülék, simán ki lehet húzni vele 3-4 évet is.

(#4268) Zsoltinho24 válasza Batawanga (#4267) üzenetére


Zsoltinho24
tag

Sajnos nem.Nézd meg a GSM Arena oldalán hogy 2017ben mutatták be.2017 december.2018ban kezdték el árusitani és sajnos kifutott termék.Így biztos nem kap támogatást.Azért nem mert ha sokáig támogatnák senki nem cserélné le az amugy is be vállt készülèket.

[ Szerkesztve ]

(#4269) Batawanga válasza Zsoltinho24 (#4268) üzenetére


Batawanga
tag

2017 december a bejelentés. Elérhető 2018 januártól. Nyilván kifutó termék, hiszen 2019 van, de annyira jól sikerült, hogy még bőven lehet kapni. Pl. Konzolvilágnál, ahová a hivatalos Samsung oldal irányít.

(#4270) Zsoltinho24 válasza Batawanga (#4269) üzenetére


Zsoltinho24
tag

Legyen igazad.Elég vitatott ez a készülék most hogy kap e vajon még főverziót vagy sem.Mindenesetre elég sikeres ez a teló.Nem hiába választottam én is ezt a modelt.S7 edge helyett.

[ Szerkesztve ]

(#4271) Batawanga válasza Zsoltinho24 (#4270) üzenetére


Batawanga
tag

Szurkoljunk egyutt. :DD
Én egy év után is bőven elégedett vagyok, még mindig örömmel veszem kézbe. Egy budget S8, ami bizonyos területeken jobb is lett, mint a nagy testvér (szelfikamera minőség és ujjlenyomatolvasó elhelyezés terén).

(#4272) GEPESZ66 válasza Batawanga (#4265) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Úgy olvastam,hogy a biztonsági frissítésekben csak azoknál lesz változás,amik eleve 10-el jönnek ki.

(#4273) Batawanga válasza GEPESZ66 (#4272) üzenetére


Batawanga
tag

Hát, annak nem sok értelmét látom. Még fontos változás lesz, hogy a régi nem frissülő appok sem fognak futni, csak kompatibilitási módban. Ugyanis egy teljesen új futtatási környezetet kap az rendszer, ami biztonságosabb lesz (sandbox mód).

(#4274) prisz válasza Batawanga (#4273) üzenetére


prisz
aktív tag

(#4275) doongoo válasza donhellner (#4258) üzenetére


doongoo
addikt

Asszem kihangosítva rögzíti (mintha írná a help oldaluk), mert a mikrofonhangot fel tudja venni pite alatt is. Az persze nem túl életszerú, hogy mindig kihangosítva beszéljen emiatt az ember (mint a sok idióta az utcákon sétálva)

(#4276) Vitaqo


Vitaqo
senior tag

Sziasztok!

Sajnos összetört a telefonom, és cserélnem kell. Ti milyen készüléket használtok A8 mellett, ami esetleg jó lenne utódnak?

(#4277) csaba1203 válasza Vitaqo (#4276) üzenetére


csaba1203
addikt

Nekem i7-em van mellette és nagyon meg vagyok elégedve vele.
Az új A széria nekem nem bejövős ha cserélnem kéne S10e-t vennék vagy az új Pixel3a-t ha majd lehet kapni.

(#4278) Hatvan9 válasza Vitaqo (#4276) üzenetére


Hatvan9
senior tag

Mennyit szánnál rá?

[ Szerkesztve ]

(#4279) bringasisti válasza doongoo (#4275) üzenetére


bringasisti
őstag

Ha valaki kipróbálná megköszönném

BENEFON DELTA--------N8

(#4280) donhellner válasza doongoo (#4275) üzenetére


donhellner
tag

Igen, erről hallottam én is, de ez így már nem ugyanaz az érzés :( :)

(#4281) Batawanga


Batawanga
tag

Gondoltam, ha már kijött az új TMH szoftver is, ráfrissítek a SER kódos firmwarre. Minden sikerült, csak most már DTM (Deutsche Telekomos) szoftverem van. Szórakoznak a Sammobile-nál, nem tud valaki elérhetőséget a TMH-s magyar firmwarehez? Bár azért a német lényegesen jobb, mint az orosz, itt már hajlandó frissítéseket is keresni (a SER-nél még azt írta, nem támogatott szoftver).

(#4282) oykawa válasza Batawanga (#4281) üzenetére


oykawa
tag

Hello nekem van most összeszedve pár dolog közte VDH TMH és XEH rom is...

Itt megtalálod őket!

Ha síremléknél szebbre, tartósabbra vágysz: vers légy, ne költő.

(#4283) Batawanga válasza oykawa (#4282) üzenetére


Batawanga
tag

Szuper, köszi. Megkérdezem, honnan vannak? Mert ha Samfirm progival szedted, vagy a Sammobile-ról, akkor sajnos ugyanaz lesz a helyzet, nem telepíteném fölöslegesen.

(#4284) oykawa válasza Batawanga (#4283) üzenetére


oykawa
tag

Igen SAmFirm, de ha felraksz egy TMH verziót és váltasz CSC-t akkor rendben lesz!

Így próbáld: *#272*IMEI#

Ha síremléknél szebbre, tartósabbra vágysz: vers légy, ne költő.

(#4285) Batawanga válasza oykawa (#4284) üzenetére


Batawanga
tag

Köszi, ezt a kódot nem tudtam. Sajnos nekem nem működik egyik imei-vel sem. Valószínűleg egy gyári visszaállítás megoldaná, viszont azt el szeretném kerülni. Hacsak nincs valami backup módszer az új One UI-ban.

(#4286) bencsyp18 válasza oykawa (#4284) üzenetére


bencsyp18
csendes tag

Nekem erre ezt írja : unkow application

(#4287) András1980


András1980
tag

Kérdezem, hogy a dual verzióban valóban vannak problémák a hívás fogadásokkal. Olvastam egy ilyet, de szeretném hallani, hogy nem általános probléma, mert terveznék egy ilyen készüléket beszerezeni.

(#4288) csaba1203 válasza András1980 (#4287) üzenetére


csaba1203
addikt

Mióta megvettem semmi ilyen jellegű problémám nem volt.
Ha volt is valaha azt frissítéssel javították.

(#4289) doongoo válasza András1980 (#4287) üzenetére


doongoo
addikt

semmi gond a kezdetektől fogva...

(#4290) András1980 válasza doongoo (#4289) üzenetére


András1980
tag

Köszönöm szépen a visszajelzéseket.

(#4291) Sanyi.mTs


Sanyi.mTs
addikt

Pitét használva 2 dolog nem tetszik:
- "Telefon" app, ha megnyitom, akkor a legutóbbi hívásokat listázza, de hogy csak a képernyő felén :W felül meg az üres rész és a Telefon felirat
- olvasatlan üzenetek számát csak akkor jelzi, ha az még a státusz bar-on látszik. Ha onnan törlöm, de még nem olvastam az üzenetet, akkor nem jelez olvasatlan üzenetet (WhatsApp, email (exchange), gmail)

Utóbbira van megoldás? Nova launchert használtam 8.0-nál, gondoltam itt már megoldják ezt, de sajnos nem

[ Szerkesztve ]

(#4292) punky10 válasza Sanyi.mTs (#4291) üzenetére


punky10
addikt

Nova-hoz használd a Tesla unread kiegészítőt,akkor lesz minden nem olvasott üzenettnél egy kis számláló az app ikonján,ami mutatja a nem olvasott üzenetek számát.

Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+

(#4293) Sanyi.mTs válasza punky10 (#4292) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

Tudom, azzal használtam. Gondoltam pite alatt inkább a one ui felületét hasznàlom. De lehet, hogy vissza kell térnem novához

(#4294) punky10 válasza Sanyi.mTs (#4293) üzenetére


punky10
addikt

Nálam is mindig az a vége,bármilyen rendszeren is legyek... :)
Valahogy a gyári UI-k még nem érték el azt a szintet,ahol a Nova áll...
Szerintem...

Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+

(#4295) svbela válasza Sanyi.mTs (#4291) üzenetére


svbela
csendes tag

A telefon mindig úgy nyilik meg ahol előtte hagytad.

(#4296) kreg


kreg
tag

Apró de annál bosszantóbb dologra lettem figyelmes. Eddig a Samsung Musicot megnyitva, a Smart View felajànlotta a lejàtszàst más eszközön. Ezt most is megteszi, de csak a képernyő tükrözésére hajlandó, a tartalom megosztàsàra nem. Persze így is lehet zenét hallgatni a telóról a tévé+házimozi combón, de a másik megoldás nekem jobban tetszik. (le lehet lőni rögtön a tévé képernyőjét)

(#4297) GEPESZ66


GEPESZ66
veterán

Találtatok már az Ebay-n normális, teljes felületen tapadó üvegfóliát rá?

(#4299) GEPESZ66


GEPESZ66
veterán

PC-n a Smart Switch letölti a májusi frissítést.
kb. 3333 MB-ot.
Újra rakja a szoftvert a Smart Switch?

(#4300) csaba1203 válasza GEPESZ66 (#4299) üzenetére


csaba1203
addikt

Most húzom le OTA-n és gond nélkül felment.
Szokásos biztonsági update semmi extra.
Nálam 255 MB.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.