Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5001) janeszgol válasza AMD Power (#4995) üzenetére


janeszgol
félisten

Ez egy tényleg nagyon jól sikerült telefont. Mint az A3/A5 2017. Az A6 sem rossz, de ez az A8 sokkal jobb.

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#5002) AMD Power válasza janeszgol (#5001) üzenetére


AMD Power
titán

Feleségem A3 2017 használ! :)

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5003) beadzo


beadzo
kezdő

Tegnap reggel megadta magát az A8-am. Az esti 50%-ról reggelre lement 5%-ra, felraktam tölteni, és ekkor kezdődött a bootloop. Szervizben annyit mondott a srác, hogy valószínűleg zárlatos lett az akku, és ez hazavágta az alaplapot. Ennyit a megkímélt, karcmentes telefonról. :D

(#5004) AMD Power válasza beadzo (#5003) üzenetére


AMD Power
titán

Ez sajnos egy 3 éves telónál... benne van a pakliban! :(

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5005) sparta2 válasza beadzo (#5003) üzenetére


sparta2
tag

Látom te is megkaptad az áprilisi frissítést. Én május 20-án reggel frissítettem de 11 körül keményen melegedett a zsebemben a teló, nem is értettem. Délután 4-kor már 15%-on volt a reggeli 100-hoz képest. Az frissítésig átlagos használat mellett 2 napot bírt, azóta teljes töltöttségről, este 10-től reggel 8-ig, az éjszaka alatt 25-30%-ra merül. Ja és meghalt a vakum.
Mondhatom, hogy köszönöm Samsung!? :F

(#5006) tghwinner válasza sparta2 (#5005) üzenetére


tghwinner
csendes tag

Nálam nincs gond. Se melegedéssel, se merüléssel. Még bírja.

(#5007) tghwinner


tghwinner
csendes tag

Nehezen, szívszorítóan távozom a Galaxy A8-as tábortól. A telefont édesanyámnak ajándékozom, beázott a Galaxy A3 2016-os telefonja. Az első komolyabb telefonom volt (előtte Galaxy Y, Galaxy S Advance felhasználó voltam), a pályakezdői első fizetésemből vásároltam, pár nap múlva 3 éve. Nagyon hozzám nőtt a készülék, a mai napig teljes mértékig kiszolgált Messengerben, Viberben, videó hívásban, mobil hívásoknál, GPS-ben és online rádió hallgatásban. Elég ritkán lassult be, de az is inkább az utolsó hónapokban. Ez a telefon után érkeztek a többkamerás rendszerek, a kijelzőbe épített kamera és ujjlenyomatolvasó, meg a "Glasztik" szörnyűség... Nem is vitt rá a hajlandóság, hogy cseréljek telefont, nagy visszalépés jött. A Galaxy A52 5G-vel szemezek (szolgáltatónál csak az 5G-s variáns van), Samsungnál maradok, és a Samun belüli telefonok közül talán ez az a telefon, amiben látom az A8-as örökséget, igaz csak egy kis mértékben. Aki még használja, annak kitartást vele, egy igazán jó kis telefon ez még mindig (a Galaxy A32-t is veri a mai napig :D ).

(#5008) sparta2 válasza tghwinner (#5007) üzenetére


sparta2
tag

Sok sikert a döntéshez! Én is szemeztem az A52-vel, de a viszonylag kis kezemmel nem túl kompatibilis. Az igazság az, hogy a zsebméretű kategóriában (150 mm-ig) nem túl sok a lehetőség.

(#5009) beadzo válasza tghwinner (#5006) üzenetére


beadzo
kezdő

Az utolsó frissítésig nekem se volt gondom a melegedéssel, merüléssel. Általában 2 napot kibírt 2 kártyával is. A frissítés után a melegedés anmyira nem is tűnt fel, inkább az éjszakai merülés lett szembetűnő, pedig a wifi és a mobilnet is ki volt kapcsolva.
Amúgy kicsit vicces, hogy a #4967 hsz-omban pont én írtam, hogy semmi baja az akkunak. Aztán mégiscsak lett baja. :D

(#5010) sparta2 válasza beadzo (#5009) üzenetére


sparta2
tag

Én is érdekesnek tartottan, hogy egyik percről a másikra vége lett az akkunak. Éjszaka ha be volt kapcsolva minden, akkor sem merült 5%-nál többet. Biztos, hogy szoftveresen manipulálják az akku élettartamát, ezzel is ösztönözve egy új készülék vásárlására.

(#5011) beadzo válasza sparta2 (#5010) üzenetére


beadzo
kezdő

Nekem is gyanús volt az a frissítés, de inkább nem mondok semmit. Ha igaz a manipulálás, akkor elérhették a céljukat, mert vettem új telefont. Az más kérdés, hogy nem Samsungot, mert nem találtam olyat, ami nekem szimpatikus lett volna. :D

(#5012) sparta2 válasza beadzo (#5011) üzenetére


sparta2
tag

Mi lett végül, ha nem titok? Nekem is vennem kell, mert több mint két hete nincs normális telefonom. Szervizben van a nem működő vaku miatt.

(#5013) beadzo válasza sparta2 (#5012) üzenetére


beadzo
kezdő

Nem titok, Asus Zenfone 8. Még talán 2013-tól használtam kb. 3 évig egy PadFone 2-t, és nagyon szép emlékeim voltak, ezért nem sokat vacilláltam. :)

(#5014) tghwinner


tghwinner
csendes tag

Június 13.-án váltottam telefont, Galaxy A52 5G lett a választás. Könnyű volt az átállás, 1-2 dolog változott a One UI-on, de szerencsére lehetett "butítani". Nagy a telefon, de ezt elengedem. De most nem ezzel kapcsolatosan jelzek vissza. Édesanyám használja az általam nyugdíjazott A8 2018-at. A telefon méretével nincs gondja, ennél nagyobbat nem tudna egy kézzel használni. Volt, amit meg kellett szoknia a TouchWiz után, de 1 hét után már belakta a telefont. Sokat játszik rajta fejtörőkkel, de nem tudta lemeríteni a telefont 1 nap alatt. Itt látszik az, hogy mennyire másabb az én felhasználási szokásaim. Nekem már kezdett kevés lenni, 2 SIM kártyával és folyamatos aktív mobil és wifi hálózati kapcsolattal. Előfordul, hogy 1 percre kezembe veszem a telefont, jól eső érzések fognak el. Még mindig jó telefon, alap feladatokra még mindig tökéletes. Nehéz bevallani, de kevés volt az aksi kapacitás.

(#5015) bringasisti


bringasisti
őstag

Mikor töltöm a telefont 1A van korlátozva rendesen melegszik, és használat közben is. Megnéztem a malac perselyt van e benne elég tartalék apró. Nem tudom érdemes másik aksi vagy egy új készülék mert nekem ez minden még elég

BENEFON DELTA--------N8

(#5016) gjoco1


gjoco1
addikt

Sziasztok !
Van még valaki rajtam kívül , aki használja még ezt a telcsit ? :)
Három hete jutottam hozzá , nagyon patika állapotban . Minden tökéletes , DE a mai nap történt egy eset , amit nemigazán tudok hova tenni. Több Samsung telcsit fogyasztottam már el , sőt az elsődleges is Samsung , méghozzá Note10 Plus.
Ezt kizárólag edzéshez használom ( görkori ) a Healt miatt és az esetleges baleset miatt sajnálnám a Note-ot , ha törne.......
Az volt ma , hogy lementem gurulni és tettem fel a karpántba lapuló telcsit , hogy kezdem a köröket és azt vettem észre , hogy bekapcsolt magától . Méghozzá Download módba .
Semmire nem reagált. Lenyomtam a szokásos kilométereket , majd még egy pár gombkombinációs nyomkodás után újraindult ( eddig hibátlan ) .
Jellemző erre a sorozatra ez a random jelenség ?

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#5017) tghwinner válasza gjoco1 (#5016) üzenetére


tghwinner
csendes tag

Nálam sose volt ilyen gond 3 év alatt. Lehet valamiért megnyomódik az oldalsó gomb. Tokban volt gombnyomási problémám, de nem sűrűn.

(#5018) Atos23


Atos23
senior tag

Van valamelyikőtöknek tippje kíméletes beszédhangszóró tisztításra? Kefével nem szeretném, mert van rajta egy drága bubifólia, aminek a reszelés nem a barátja. :D

Esetleg valami áztató folyadék + porszívóra kötött vékony szilikoncső?

Már abszolút nem hallok szinte semmit a hívott félből. :((

[ Szerkesztve ]

(#5019) gjoco1 válasza tghwinner (#5017) üzenetére


gjoco1
addikt

Köszi !
Tehát erre a vasra sem jellemző ilyen jelenség. Az jó . Elképzelhető , hogy önállósította magát
[ez] a tok . Igazán nem is szeretem , de muszáj védekeznem az esetleges bukások miatt .
Görkorcsolyázásnál sajna benne van a pakliba egy csúnya esés . :DDD

Atos23 ugorj be egy GSM boltba , vagy vegyél egy magasnyomású levegő [spray] - t . Azzal szépen lehet a hangszórót és az USB -t is tisztítani.

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#5020) Atos23


Atos23
senior tag

Memento:

Bátran mondhatom, életem eddigi legjobb és legszebb (!) telefonja volt a Samsung Galaxy A8 2018.

Utolsó darabosként vettem egy Mediamarktban 2019 legelején, azaz kb. 2,5 évet használtam. Kihagyhatatlan áron volt kitéve. Amikor még a Telekomban 130-ért árulták, akkor vettem meg 70-ért újonnan, 2 év garival az üzletből. :)
Soha, semmi baja nem volt. Mindössze egyszer küldtem garanciális szervízbe tavaly nyáron, ahol kapott egy akkucserét. Erre a cserére amúgy nem is lett volna szükség, csak féltem attól, hogy a gari letelte után előjön az általatok említett akku-probléma.
Sajnos a belső tárhely egyre kevesebb lett, nem akartam tovább az SD-kártyát sem bővítgetni, és úgy éreztem, hogy a legutolsó frissítés nagyon belassította a telefont.

Tegnap este bementem nézelődni ugyanabba a MM üzletbe, hogy mégis milyen Samsung telefonok vannak. És a sors megismételte önmagát, ott volt kitéve kihagyhatatlan áron egy utolsó darabos Iphone 11 Pro Max készülék. :D Elhoztam.

Szóval ez lett a Samsung (talán méltó?) utódja, remélem ugyanolyan szép és megbízható társam lesz, mint az A8 volt.

Fontos megjegyeznem, sohasem fogom elfelejteni az Androidos telefonoknak, hogy az utolsó frissítésekkel szinte szándékosan megölik a telefon gyorsaságát. Mivel a barátaimtól azt hallom, hogy ilyen jelenség egyáltalán nincs az Almás társaságnál, ezért bátran váltottam most a konkurenciához.

[ Szerkesztve ]

(#5021) janeszgol válasza Atos23 (#5020) üzenetére


janeszgol
félisten

Az ilyen hozzászólásokat szeretem olvasni.

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#5022) sparta2 válasza Atos23 (#5020) üzenetére


sparta2
tag

"az utolsó frissítésekkel szinte szándékosan megölik a telefon gyorsaságát"

Sajnos ezt én is igazolni tudom! Tavaly nyáron vettem meg kifutóként az A8-at, mert fontos volt por és vízállóság épeszü áron. Nem volt gond a gyorsaságával és nálam 2 napig bírta egy töltéssel. Május elején kapott egy frissítést ami után 2x tűzforróra melegedett és a vaku is tönkrement.Az aksi üzemideje 4-6 órára esett vissza. Mivel garis volt még visszavittem. Elvileg alaplapot cseréltek benne, de valójában egy orosz piacra szánt vadiújat kaptam vissza egy hónappal ezelőtt. Az aksi megint 2 napot bír, de kegyetlen lassú sajna.

(#5023) Atos23 válasza sparta2 (#5022) üzenetére


Atos23
senior tag

Ma bekapcsoltam újra az A8-at, hogy még egy pár adatot lementsek róla. Nehéz ezt mondani ennyi közösen együtt töltött idő után (komolyan, mint egy kapcsolat :P ), de egynapi Almázás után az A8 sajnos használhatatlanul lassúnak érződik az Almához képest. :(

A megemlékezésemből :D kifelejtettem, hogy azért is cserélem le, mert naponta többször előfordult, hogy amikor álltam a villamosmegállóban, és nem töltött be másodpercek után sem a BKK-futár, akkor majdnem az aszfalthoz csaptam mérgemben. Szóval jobbnak láttam inkább mihamarabb eltenni a fiókba. Az biztos, hogy megtartom, mert a mai napig egy nagyon szép tárgynak gondolom.

[ Szerkesztve ]

(#5024) bringasisti válasza gjoco1 (#5016) üzenetére


bringasisti
őstag

S5 esetén volt nekem hogy megnyílt valamelyik app a zsebemben és mikor az órát 24 ről 12 re állította azóta minden készüléket ujjlenyomat segítségével nyitok.

BENEFON DELTA--------N8

(#5025) gjoco1 válasza bringasisti (#5024) üzenetére


gjoco1
addikt

Köszi ! Gondolom csak az volt a hunyó . Igaz mostanában nem használtam ( korizáshoz csak ) , úgyhogy majd kiderül. :)

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#5026) Sanyi.mTs


Sanyi.mTs
addikt

Tegnap frissült a független A8.
Augusztus 1. a mostani biztonsági frissítés.

(#5027) Tapló válasza Sanyi.mTs (#5026) üzenetére


Tapló
csendes tag

Szia! Az always on display jól működik? Nekem nem érzékeli az érintést. Valakinek van hasonló problémája?

(#5028) Sanyi.mTs válasza Tapló (#5027) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

Nem használom.
Nekem ami feltűnt, hogy az olvasatlan gmail üzenet jelzése a statusbar-on egy idő után eltűnik. Nem tudom, hogy app vagy mobil frissítés miatt.

(#5029) Tapló


Tapló
csendes tag

Na valószínűleg az volt a baj, hogy helyreállítottam az adataimat a másik telóról, és valami hülyeséget hozott magával, nulláról telepítve jó lett.

Viszont ennél a telefonnál hogy működik az internet hívás közben? Leginkább sehogy? :))

(#5030) Sanyi.mTs válasza Tapló (#5029) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

VoLTE-nak aktívnak kell lennie, csak akkor van net telefonálás közben

(#5031) Tapló válasza Sanyi.mTs (#5030) üzenetére


Tapló
csendes tag

Igen, nézelődtem a neten, és láttam, hogy van ilyen opció a Kapcsolatok/mobilhálózatok menüpont alatt. Nálam nincs. Illetve megnéztem a Sim kártya állapotánál a Mobilos hanghívás hálózattípusát, és ott LTE van. A másik telón, amiből áttettem a SIM kártyát, azon működött. Ebben nem. Ez egy vodafonos, már függetlenített nem DS telefon. Nemtom mi lehet a baj :(

(#5032) Atos23


Atos23
senior tag

Nekem működött a net hívás közben, de csak úgy, ha a mobilnet azon a SIM-kártyán van aktiválva, amiről éppen beszélsz.

Keresztben nem megy, azaz, ha a másik kártyán van a net, és nem azon amiről telefonálsz, akkor soha nem fog menni. Mert egyszerre csak egy Simet kezel teljes körűen az elektronika.

(#5033) bwoay válasza Atos23 (#5032) üzenetére


bwoay
nagyúr

"nem DS telefon"

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#5034) Tapló


Tapló
csendes tag

Alighanem ott a probléma, hogy vodafoneos android van rajta, és ez nem tudja a VoLTE-t. Szerintem ha ezt szeretném, akkor egy megoldás van, ha új android-ot teszek rá, de ahhoz meg nem nagyon értek. ROOT meg ilyenek, egyszer szerettem volna egy LGG4-et soha nem idnult be többet :D mondjuk már haldoklott. Ha valakinek van valami ötlete, linkje, stb, azt köszönöm!

(#5035) _DiEGO_ válasza Tapló (#5034) üzenetére


_DiEGO_
őstag

Vodafone-os Android ? Max pár alkalmazás vodától. Oprendszerek a gyártó/fejlesztőké. Nem hinném hogy akárkik is belepiszkálhatnak oprendszerekbe azon változtatva. :U

Én tennék egy próbát szolgáltató felé, hogy ez nem-e a SIM kártya miatt van ?
Lehet egy csere megoldaná.... ?

ezt találtam hamarjában: [link]

[ Szerkesztve ]

(#5036) _DiEGO_ válasza Tapló (#5034) üzenetére


_DiEGO_
őstag

No, hazaért párom, neki is ez van A8 kártyafüggetlen és vodás cimbitől szereztem meg 20K -ért :DD és 4G támogatott ! Nálunk sajna nincs elég 4G lefedettség, emiatt megyen 3G -n. Automatán egyből a 4G -re megy s nem arra ahol a legerősebb a jel/térerő. Telekomos a SIM benne. Itt is cserélni kellett, de a méret miatt :)

[ Szerkesztve ]

(#5037) _DiEGO_


_DiEGO_
őstag

Hoppsza, a 3. képet majdnem nem toltam fel ha már rányomtam...

(#5038) Good_boy válasza _DiEGO_ (#5036) üzenetére


Good_boy
kezdő

Az komoly. Én még 130-ért vettem anno újonnan. 3 éve. Döbbenet.

(#5039) Tapló válasza _DiEGO_ (#5037) üzenetére


Tapló
csendes tag

Üdv! Köszi, hogy utánanéztél! Sajnos az enyém az 1 SIM kártyás, és a mobilhálózatok menüben nem található a VoLTE hívások kapcsoló...

(#5040) _DiEGO_


_DiEGO_
őstag

Az akkor tényleg gáz, de sajnálom hogy ez van esetedben :((

További szép napot

(#5041) Sanyi.mTs


Sanyi.mTs
addikt

függetlenre ma jött (nekem) 2021. november 1-jei biztonsági frissítés.

(#5042) gjoco1 válasza Sanyi.mTs (#5041) üzenetére


gjoco1
addikt

:K
Én is ma toltam fel a koris telefonomra. Október vége felé volt használva utoljára. :DDD

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#5043) bringasisti


bringasisti
őstag

Aksi csere Samu szervizben mibe fáj? Volt mostanában valaki?

BENEFON DELTA--------N8

(#5044) gjoco1 válasza bringasisti (#5043) üzenetére


gjoco1
addikt

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#5045) bringasisti válasza gjoco1 (#5044) üzenetére


bringasisti
őstag

Köszi a választ. Ha meggondoljuk hogy az S5 be 5000 Ft volt eBay gyári aksi akkor nem dolgoznak ingyen

BENEFON DELTA--------N8

(#5046) gjoco1 válasza bringasisti (#5045) üzenetére


gjoco1
addikt

Hát sajnos a szolgáltatások díja is megugrott , mint minden manapság . Mivel nem garanciálisak már ezek a telefonok , így ha cserére szorulok , biztosan " sufni " cserére viszem Én is . :)

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#5047) bringasisti válasza gjoco1 (#5046) üzenetére


bringasisti
őstag

Igen meggondolandó mert kb annyit ér a készülék

BENEFON DELTA--------N8

(#5048) gjoco1 válasza bringasisti (#5047) üzenetére


gjoco1
addikt

Ha még használod és nincs vele gond , veszel egy [akkut] , és sufniban berakatod .
Szerintem nem nagy kltg . :)

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#5049) bringasisti válasza gjoco1 (#5048) üzenetére


bringasisti
őstag

Köszi

BENEFON DELTA--------N8

(#5050) gjoco1 válasza bringasisti (#5049) üzenetére


gjoco1
addikt

:)

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.