Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
veterán
válasz
katokacaj
üzenetére
Ahogy előzőleg írták, a szolgáltatói szerződésben benne is van, hogy bizonyos esetekben nem használható a mobilnet, mint pl torrent, távoli megosztás stb. Ebben az esetben lassítanak, vagy megszüntetik a szolgáltatást.
Mivel főverzió frissíts volt, mindenképp ajánlott egy teljes újratelepítés, hard resetel és a biztonsági másolat visszaállításának mellőzése a kezdeti beállításkor (google és samsung felhő is).
Nekem is produkált frissítés után itt-ott érdekes dolgokat, de hard reset és újra beállítás óta használatot nehezítő, akadályozó problémával nem találkoztam, csak pár kisebb buggal (pl az AOD fura reagálása a fényviszonyokra). Azokat meg úgyis javítják lassacskán.
Ha ezek megvoltak és utána is probléma van, akkor érdemes nekiállni kinyomozni mi lehet a gond. -
katokacaj
tag
válasz
Szabcsizz
üzenetére
Nem korlátlan a netem

De eddig működött, és szépen leszedte a filmeket 5-10 mp alatt (hozzáteszem havi 1-et töltök kb.), majd mikor megtörtént a frissítés, azóta h+ jel, és a messenger üzenetek SEM töltenek be,csak hosszas gondolkodás után. Furcsa lenne, ha véletlen egybeesés lenne... -
GEPESZ66
veterán
válasz
telefonmágus
üzenetére
Szia!
Igen, ez van odaírva! -
GEPESZ66
veterán
A telefonomon XEH szoftver van, 8.0 android.
A VoLTE menüpont nincs meg a beállításokban.
A Telekom , ha aktiválja ezt a lehetőséget, akkor megjelenik a VoLTE, vagy másik, Telekom-os szoftver kellene rá? -
GEPESZ66
veterán
Megkaptam tegnap a céges telefont.
Beaktiváltam a Bixby-t a Samsung fiókommal.
Ebből valahogy ki lehet lépni?
Azt megoldottam, hogy nem jelenik meg, de gondoltam ez nem elég.Egyébként nem is gondoltam volna, hogy van értesítési led is rajta.
Én lehet ki is kapcsolom, hisz az irodában mindig észreveszem, ha van valami elmulasztott esemény.
-
firka70
csendes tag
Sziasztok!
Akkor még egyszer leírom, részletesebben a problémám, nem kaptam semmi választ a legutóbbi beírásomra.
Alap:
Telekomos független DUOS, két SIM-mel.Saját Voda kártya az 1-es SIM, céges T-s a 2-es SIM.
1. Oreo fent van, FR megvolt..., minden más rendben van.
2. Észrevettem, hogy a 3G kapcsolat lassú.
Általában 0,5 és 10 Mbit/s. - ez nagyon karcsú, átrakva a Vodás kártya a lányom Samsung A3 (2016)-ba, az érték átlag stabil 25 Mbit/s.3. Ellenben, ha a 2-es SIM ki van kapcsolva, akkor a sávszél ugyanannyi, mint az A3-ban, tehát normál 20-25Mbit/s.
4. Ha visszakapcsolom a 2-es SIM-et, a sávszél visszaesik 5Mbit/s környékére...Ookla klienst használok mérésre, de kipróbáltam másik, netes oldalakon is, az eredmény ugyanaz...
A 2-es SIM-en nincs mobilnet. Másik Vodás SIM-mel is kipróbáltam, ugyanez.Ötlet? Ez normális vajon, vagy nem teljesen üzemszerű?
Vigyem ezzel szervizbe?
-
dave_gahan
aktív tag
Nálam LG-nél elég csak megnézni az értesítést, de ha nem csinálok semmit sem vele, akkor sem villog már tovább az értesítési led. A8-nál ki kell húzni az értesítési sávból, h ne vilgogjon tovább a led?
Más. Nagyon szemezek a telóval most, h már értelmes szintre csökkent az ára.
Látom, h gyakorlatilag ugyanolyan árban elérhető 64GB-os verzió is:
https://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/samsung/galaxy-a8-64gb-dual-a530fd-2018-p395496131/Tudom, h hivatalos magyar forgalmazásban a 32GB-os van, és a 64GB-oshoz csak max bolti gari lehet, de más különbség nincs? Inkább csak attól félek, h a 64-es vmi ázsiai, v. akármilyen geb@szos verzió...
Még a Redmi Note 5-tel szemezek, sőt, ár-értékben bestbuy (a hardver a kamerával együtt nagyjából egálban van az A8-cal, csak 30-40 ezerrel olcsóbban), viszont óriási tégla már nekem az a készülék...

-
noisia
aktív tag
Sziasztok
Nem tudnátok ajánlani valami jó tokokat a telefonhoz?
Arra is kíváncsi lennék ki milyet használ, hol vette?Tok nélkül használom, de nagyon gyorsan kell rá, mert már látom rajta a kisebb karcokat.
Előre is köszi -
Hood
kezdő
Még valami az üzenetekkel kapcsolatban . Eddig, ha jött egy sms, akkor az értesítő sávon volt három opció: elolvasta, válasz, bezár. Ha az "elolvasta" módot választottam, akkor kitörölte a jelzést az üzeneteknél is, a "bezár" opciónál csak az értesítő sávról törölte, az üzeneteknél nem , a "válasz" meg tök jó volt, mert ott azonnal lehetett reagálni. No, ezt nálam most nem így működik. Ezzel kapcsolatban valakinek van tapasztalata ?
Köszi. -
Hood
kezdő
Szerintem lehet állítani: üzenetek-beállítások-értesítések- alkalmazásikon-jelvények. Nálam ez be van kapcsolva és az üzeneteknél nem tűnik el a jelzés az után sem, hogy az értesítő sávon töröltem a jelzést.
Viszont nálam az oreo óta az sms kézbesítési jelentése hol jön, hol nem, pedig be van állítva rendesen.
Más.
Találkozott valaki olyannal, hogy beszélgetés közben hirtelen tartásba helyeződik a vonal ? Beszélek, beszélek, a partner meg nem hall semmit . Olyan , mintha a fülemmel "megnyomnék" valamit, ilyenkor rá kell bökni a "beszélgetés folytatása" feliratra, akkor lehet tovább beszélni.
Máskor pedig még egy kis ablak is megjelenik, ahol olyan legetőségek vannak, mint tartás, meg még két valami, de sosem tudom elolvasni, mert eltűnik. Ezt egyébként - véletlenszerűen - az első pillanattól kezdve csinálja.
Régebben volt két telefonom, az ilyen dolgokat prímán ki tudtam próbálgatni, most meg ( dual sim ) csak találgatok. -
MPite
tag
sziasztok! A frissítés óta megőrjít ez az értesítés téma, hogyha kiütöm az értesítést pl egy üzenetnél (nem elolvastam az üzenetet, csak az értesítést lövöm ki, hogy ne villogjon), eltűnik a kis notification is az app ikonnál, ami mutatja, hogy hány elolvastlan üzenetem van. Még ki is írja néha, hogy ez így van, de módosítani egyszerűen sehol nem tudom. Valaki rájött már esetleg erre?
-
Szabcsizz
őstag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Ops, akkor elnézést fogalmam sem volt róla hogy ilyen és ehhez hasonló appok kötelezőek lehetnek. Mindig tanul valami újat az ember. Különben az utolsó frissítés több mint egy éve érkezett rá, nem lehet túl naprakész. Ilyen szempontból én is a beépített programot használnám.
-
GEPESZ66
veterán
Levettem az új telefon hátuljáról a fóliát, s néhány kicsi karc érdekes módon van rajta.
A fólia alatt lenne egyébként az IMEI cimke?
Lehet, hogy az informatika levette a fóliát ,hogy eltávolítsa a cimkét, s úgy rakta fel az előírt dolgokat, s emiatt képzödhetett egy-két kisebb karc. -
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Szabcsizz
üzenetére
A MobiControl kötelező, mivel céges telefon, az előbb kaptam kézhez.
Gondoltam van köztetek olyan, aki ismeri ezt a szoftvert.
Én sokat böngészek, bankolok telefonon, s az adathalász elleni védelem miatt használtam eddig biztonsági szoftvert.
A RAM átlagos használata a Bitdefendernél kb. 50MB szokott lenni, nem sok.
Max. 5-6 appot telepítek még a Play áruházból. -
GEPESZ66
veterán
Felrakta ezt a menedzselő szoftvert az informatika.
[link]
Ismeritek-e?
Emellé felrakható pl. a Bitdefender Mobile Security?
Gondolom nem tartalmaz ez a MobiControl vírusírtót. -
Bubu82
csendes tag
válasz
telefonmágus
üzenetére
Akkor megcsinálom. Köszi segítséget.
-
Bubu82
csendes tag
válasz
telefonmágus
üzenetére
Ha így hagyom nem fog frissülni egyáltalán? Nem szeretnék mindent törölni.
-
Bubu82
csendes tag
válasz
telefonmágus
üzenetére
Magyar sim van az első helyen. Vagy vegyem ki a német simet?
-
Bubu82
csendes tag
Igen sufnis. Ez is kimaradt. Mindig azt veszek mert nálam a gari nem játszik. Sosem bír egy évet egy telom sem. Viszont ilyen gond még nem volt. A5öt váltott arra jött minden rendesen.
Tudok v kell vele valamit tennem? Vagy nem gond? -
telefonmágus
senior tag
Ha picit is megfigyelted volna a feltett képet,akkor pillanatok alatt látnád mi a probléma
Vett egy román telot,amibe beletett német kártyát és be is fagyasztotta a frissítést
A megoldás:visszaállítás magyar simmel és frissítés magyar simmel,utána mehet bele vissza a német
Természetesen mindent törölni fog a visszaállítás
-
Pano
veterán
válasz
telefonmágus
üzenetére
Te meg nem olvasod el/értelmezed rendesen amit írtam: "Hallottam már ilyenről", nem pedig állítottam, hogy biztosan tudom van ilyen.
-
válasz
telefonmágus
üzenetére
Akkor inkább írd le. Amit írtál nem volt konstruktív.
-
Bubu82
csendes tag
válasz
telefonmágus
üzenetére
Igen. Akartam irní meg képet feltölteni de nem sikerül
Még próbálkozom -
Bubu82
csendes tag
Üdv!
Szoftverfrissítésel kapcsolatban kérnék segítséget. Igazából nem az oreo miatt,hanem mert az android bizt.jav. színtje nálam még 17.dec. februárban vettem a telot és azóta semmi nem jött rá. Próbáltam manuálisan is,de semmi. Probléma ez amúgy? Vagy nem kell vele foglalkozni? -
Hood
kezdő
válasz
Szabcsizz
üzenetére
Újraindítás volt, a kártyákat is kivettem, de hidegen hagyta. Még jó, hogy próbálgattam egy kicsit FR előtt (azt elkerülöm, ha lehet, örülök, ha egyszer sikerült mindent beállítanom...), mert végül megoldódott a probléma, a megoldás pedig igazán vicces: eddig be kellett kapcsolni az "állandó két sim" funkciót ahhoz, hogy az előbb leírtak szerint működjön, most meg ki kell kapcsolni

A Samsung és az Oreo útjai kifürkészhetetlenek ... -
thomson7575
tag
Üdv !
Fontolgatom a közeljövőben a telefon megvételét. Mivel rengeteget játszom ezért az lenne a kérdésem, hogy a telefon hogy teljesít high end gameknél, gondolok itt például a Pubg-re és társaira. -
Hood
kezdő
Akadt egy kis gondom nekem is. Dual sim készüléket használok (független, mindkét sim T-s) , sikerült is úgy beállítanom, hogy amikor az egyiken beszélek, akkor foglaltat jelezzen mindenkinek, aki hív , bármelyik számot is hívja. Tehát hívásvárakoztatás mindkét sim esetében letiltva, kölcsönös átirányítás pedig kizárólag "nem elérhető" esetére beállítva. Ez kifogástalanul működött mindaddig, míg a frissítést rá nem raktam...
Most tisztára meghülyült, pedig ezerszer is átnéztem, minden beállításom ugyanolyan, mint a frissítés előtt.
Beszélek az egyiken, jön a másikra egy hívás , átirányít (eddig ok ), csakhogy a hívó nem foglalt jelzést hall, hanem azt, hogy kicseng, nálam pedig megjelenik várakozó hívásként. Pont ez történik akkor is, ha az éppen használatban lévő sim-re érkezik egy másik hívás . Valamiért nem működik normálisan a hívásvárakoztatás, mert bár minden létező helyen kikapcsoltam, mégis olyan, mintha be lenne kapcsolva mindkét sim-nél.
Baromi kellemetlen.
Nincs vmi ötletetek, hogy mi lehet a gond ? Köszi. -
Pano
veterán
válasz
Szabcsizz
üzenetére
Sok appnak a mai napig akadnak gondjai az Oreoval, ami tiszta szégyen, de ez van.
Könnyen lehet, hogy nálad is az volt a gond, javították aztán azért javult.Engem az idegesít a legjobban, hogy az akku hasznélati statisztikával kb kitörölheted. Olyan, mint egy kormányközeli statisztika: egy csomó minden nem szerepel benne, ami igen az is kozmetikázott.
-
GEPESZ66
veterán
A beépített kártevőírtó a McAffee?
-
matyiGo
aktív tag
nyomtam végülis egy factory resetet és helyrejött a dolog. valami anomália lehetett. ettől függetlenül eljött a pillanat hogy visszaváltsak motorolára. (mondjuk kiadhatnának egy normálsi moto x2 utódot, nem ilyen tepsi méretekkel mint ami most trendi.

-
matyiGo
aktív tag
Halihó,
A probléma:
A Samsung A8 mikor bluetooth-on hallgatok zenét, furcsa torz recegést ad ki egészen magas tartományokban. magas zörejszerű a zene dinamikájára előbukó torzió vagy ilyesmi. nem tudom jobban leírni.A háttér:
Eddig azt hittem hogy ez a bluetooth átka de most kiteszteltem egy iphone-al és egy motorolával is és egyis sem adja ki ezt. (vezeték esetén a samsung is rendben van amúgy)
egy Bose QC35 és egy tp-link bluetooth hifire kötött transmitternél s ugyanezt a jelenséget produkálja. kipróbáltam átvariáltam, lekapcsoltam bekapcsoltam minden zenei funkcit.. stb stb... de a jelenség ott van.A kérdés:
Volt már valakinek hasonló? esetleg megoldást tud e valaki? -
Szabcsizz
őstag
válasz
Mr.Franczy
üzenetére
Képernyő lezárása, és ott bökj az értesítések menüpontra. 😁
-
törölt tag
válasz
Mr.Franczy
üzenetére
AOD-értesitések be,majd klikk rá mégegyszer.
-
bringasisti
őstag
Gyakorlatilag ezzel azt érik el hogy aki nem vesz részt egy fórum életében az a telefon lehetőségének csak töredékét tudja kihasználni.
-
Szabcsizz
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Én most például a zárképernyőn levő értesítések átlátszóságának beállítását kerestem..vagy tíz percig. 😂
Ilyenkor azért eszembejut a natúr droid, hogy hiányzik. -
törölt tag
válasz
bringasisti
üzenetére
😁
-
Hood
kezdő
válasz
Sanya72
üzenetére
Most is lehet beállítani egyedi sms hangot, csak kicsit bonyolultabb. Lépj be az üzenetek menübe, azon belül belül pedig annak a személynek az üzenetei közé, akinek szeretnél egyedi sms hangot beállítani. Jobb felső sarokban lévő menü (a három pötty), ott rögtön az első az "Értesítések" , ez gyárilag az alapértelmezett sms hangra van beállítva, de ha ráböksz és átállítod egyénire, máris szabadon választhatsz a hangok közül.
(Ami azt illeti, én is elég nehezen akadtam rá ...) -
Pano
veterán
válasz
Czeri32
üzenetére
Szia!
Sajnos ezek bugok, csak annyit tudsz/tudunk tenni, hogy megvárjuk a javítást.
Az AOD nálam is csinálja azt, hogy nem igen tudja néha oreo óta meghatározni, hogy milyen fényt adjan. Olyan is megesik, hogy sötétben egyik percben max fényerővel tolja, másik percben meg leveszi
Kültéren, szikrázó napsütésben én Nougat alatt is halványan láttam. -
Czeri32
tag
Sziasztok!
Frissítettem én is, a hang probléma nem oldódott meg,
de nálam csak a rövidebb jelző hangokkal csinálja h lecsíp belőle kicsit és nem is mindig.
A másik ami feltűnt eddig az AOD tökéletesen világosodott sötétült ahogy érzékelte a fényt, most viszont oreo óta és csak AOD esetében ha nagyon világos helyen vagyok egyáltalán nem látom annyira halvány.
Esetleg ezekre lenne valakinek ötlete?Én 2 kártyával használom, Telekom és Voda, nagyon jó és megbízható pedig rengeteget telefonálok, értesítő sms-ek néha késnek (párnapot
) de ez voda a gondja szerintem.Kérem ha tudtok segítsetek nekem legyetek szívesek ebben a két témában.
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat! -
bringasisti
őstag
Dobok egy hátast! Phone Infó kidobja hogy a proci hőmérséklet: root jog szükséges. Az S5- nél nem volt gond. Proci használat 0%
-
Pano
veterán
válasz
bringasisti
üzenetére
Annyira azért nem melegedett nekem.
-
Pano
veterán
Én spotify esetén tapasztaltam ilyet.
-
bringasisti
őstag
TVGO nézése közben forró a telefon. Van valakinek ilyesféle tapasztalata?
-
Sanya72
csendes tag
Sziasztok.
Lefrissült a telefonom oreo-ra, és észrevettem, hogy eltűntek a névjegyzékben a társított sms jelzések, csak a csengőhangok maradtak meg. Ezek szerint nem lehet már beállítani a névjegyzékben külön hívóhoz tartozó sms hangot, vagy csak én nem találom meg? -
válasz
telefonmágus
üzenetére
Biztos? Szerintem a Telenor meg a Vodafone csak single simeset ad.
-
Vitaqo
senior tag
Nekem lenne egy gondom a telefonnal. Bár lehet app gond. Kikeresek vmit a guglin, rámegyek a fotókra. Majd ha valamit meg akarok nyitni itt a böngèszőbe, nem történik semmi. Még a földgömbre kattintva se.
-
GEPESZ66
veterán
Itt miért nem hozza a Dual SIM-es telefon szoftverét?
[link] -
GEPESZ66
veterán
Böngészés közbeni (Chrome) adathalász védelem miatt használok jelenleg biztonsági szoftvert.
-
-
GEPESZ66
veterán
A Kaspersky Mobile Security (ill. más is, pl. Eset, McAffee, Bitdefender) működik-e normálisan DUAL SIM-es készüléken?
Csak 1 SIM-el fogom használni, az 1. foglalatba rakva.
A tapasztalat érdekelne, mivel ezt találtam róla:"- Kaspersky Lab does not guarantee correct work of Kaspersky Internet Security for Android on dual SIM devices.
- Technical support is not provided on issues related to the operation of Kaspersky Internet Security for Android installed on such devices.
- If the SIM card in slot 2 is active (whenever it is used as the only SIM card or along with the one in slot 1):
a. Call and Text Filter and Privacy Protection do not accept incoming SMS messages or may process them improperly.
b. Database update over GPRS may end up with an error.- All functions of the application are expected to work properly with the SIM card inserted into slot 1."
-
blt.62
őstag
Szio!
Sokkal jobb ez az A8 az A3 2017-nél? Azt tudom hogy sokkal nagyobb a kijelzője akkor gondolom a billentyűk is nagyobbak? Mert az a bajom az A3-al hogy kicsik a billentyűk.
-
Pano
veterán
A Huawei telefonjainak nagyon agresszív a memória kezelése. Lezárod a képernyőt, kb majdnem mindent kilő a memóriából és durván lekorlátozza a háttérfolyamatokat, így gyakorlatilag a multitasking majdnem nem is igen létezik ezeken a telefonokon. Ez némileg jobb akku időt eredményez, na de milyen áron. Van akinek nem tűnik fel, mert nem úgy használja a telefonját. Akadnak ebből problémák is, nekem is abból lett elegem Huaweinél.
A5 '17-nél azért számold bele azt, hogy sokkal kisebb a kijelző, kisebb teljesítményű a proci is.Az ezüstös szín nem létezik, a képeken a levendula tűnik ezüstösnek, de élőben meglehetősen lilás
. becsapós a kép, sajna."Amúgy érdemes FR-t csinálni frissítés után?"
Főverzió váltáskor mindenképp érdemes szerintem és teljesen új telefonként beállítani (tehát mentést nem visszaállítani, se google-ből se samsung cloudból).
Új hozzászólás Aktív témák
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad X13 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Látom, h gyakorlatilag ugyanolyan árban elérhető 64GB-os verzió is: