- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Na ezzel én tuti nem fogok foglalkozni, nekem az a 10 watt már nem oszt, nem szoroz. Ugyanakkor válaszolt az ASRock supportja és ismét 24 órán belül. Ahhoz képest, amennyit írtam, meglehetősen szűkszavú válasz jött, pedig rákérdeztem a 30 wattos fogyasztásra is, hogy normális-e?
Szerk.: ja és írtam, hogy megterhelőbb feladatok alatt 85-90 fokig felmegy a proci hőmérséklete, hogy ez se valami kellemes. Szerintük meg jóvanazúgy. -
Bogarat ültettél a fülembe, szerintem lehet írok délután az Asrock supportjának, hogy normális-e szerintük ez a fogyasztás így és mit tudnék tenni, milyen UEFI beállításokat nézzek át.
Egyébként teljesen normális az ügyfélszolgálat. Az előző Asrock lapomnál is írtam nekik, 24 órán belül válaszoltak.
-
Közben néztem pár tesztet a neten és egyet belinkelnék ide [link]. Idézem a fogyasztással kapcsolatos részt:
"In terms of power consumption, the system consumed 11W at idle and 23W under high load without a case fan. With the case fan installed, power consumption increased to 13W at idle and 25W under high load. Although these values are not excessive, they are not particularly low either. Comparatively, the LarkBox X (model 2022) used in a previous session had an idle power consumption of approximately 8W. The UEFI BIOS settings revealed that the “Long Duration Power Limit” was set to “10W” (PL1) and the “Short Duration Power Limit” was set to 25W (PL2). Adjusting these values may reduce heat generation, but further exploration is needed."
Tényleg szét kell majd néznem jobban az UEFI-ben, viszont a jelenlegi teljesítményével így elégedett vagyok, csak ne melegedne annyira... 25-30W nem tűnik olyan soknak, szerintem, legalábbis az asztali gépemhez képest, ahol játék közben 200-250W az átlag, persze nyilván ezt az alaplapot elsősorban nem játékra tervezték. De a Brutal Doom, vagy a League of Legends is hibátlanul megy rajta.
-
Nekem ez kínai, ilyen szinten nem értem a történetet... De egy tippem van, hogy talán ez miatt melegszik, ez a "Turbo Boost Technology" be van kapcsolva. Egyébként ez a második Asrock alaplapom, de az elsőnek sem turkáltam nagyon az UEFI-jében, mert nem volt rá szükségem.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sziasztok Egy YouTube videó hatására néhány hete kezdtem el gondolkozni azon, hogy mi lenne, ha összeraknék egy kisebb...
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen routert?
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motoros topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diablo IV
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest