Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3205) 22Dávid22 válasza Bl.Gyo. (#3200) üzenetére


22Dávid22
aktív tag

Ezt igazából nem az alkalmazás fejlesztőinek kellene megoldania, hanem a Xiaominak. Ugyanis MIUI alatt beállítástól függetlenül, amikor kipöckölsz egy appot az alkalmazásváltóból, akkor az app gyakorlatilag bezáródik, majd újraindul, ez okoz problémát annál az 1-2 alkalmazásnál. AOSPon ilyenkor megszakítás nélkül futnak tovább az app háttérfolyamatai. [Itt] írnak is róla kicsit fejlesztői szemszögből, hogy miért is nem szeretik ők a MIUI agresszív folyamatkezelését.
Én ezt a problémát úgy oldottam meg néhány appnál, hogy Taskerben létrehoztam mindegyik problémás alkalmazásnak külön egy feladatot, ami annyit csinál csak, hogy elindítja az appot, úgy, hogy az Exclude from recents opció be van kapcsolva. Minden egyes feladathoz hozzárendeltem az adott alkalmazás ikonját is, illetve minden egyes ilyen feladathoz parancsikont is készítettem a kezdőképernyőre, az appok eredeti ikonját pedig eldugtam egy mappába. Így a parancsikonra nyomva meg tudom nyitni az alkalmazást, csak arra kell ügyelni, hogy a vissza gombbal hagyjam el mindig, és így utána nem jelenik meg az alkalmazásváltóban sem, azaz nincs kipöckölés sem, és fut tovább megszakítás nélkül a háttérben. Ezzel a módszerrel eddig minden olyan appot sikerült működésre bírnom a háttérben, amiknél az autostart-lakat-akkukímélő ki trió nem vált be. Többek közt ez az értesítéses alkalmazás is tökéletesen működik így nekem.
Az eltűnő értesítések kapcsán, tudtommal ezt a bétában már megoldották, ott maradnak, azaz legkésőbb a MIUI 11-ben már a stabil vonalon is így lesz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.