- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moki2
aktív tag
válasz
cbatesz #3293 üzenetére
Még csak ma raktam fel , de eddig rendben van . De mivel nem csak miui hanem android verzióváltás is volt én teljes törléssel kezdtem , ilyenkor azért ajánlott.. Csak névjegyeket és smst állítottam vissza , a többit inkább újratelepítettem . Amúgy erős a gyanum , hogy a fagyásokat sd kártya kezelés okozza , legalábbis nálam mikor teljes fagyás volt azt olyan app okozta ami sd kártyáról olvasott..De akinek ilyen nem volt azok tudnak nyilatkozni róla , hogy volt e sd kártya.
-
cbatesz
tag
A miui 14-el jött a bal felső sarokba az óra mellé egy ikon amit nem tudok eltüntetni
esetleg tudja valaki hogyan lehetne?
Köszi -
artid
aktív tag
Sziasztok,
nem voltam aktív a topikban, de a hozzászólásaitokkal sokat segítettetek, köszönöm.
Mivel sajnos a lányom egy szerencsétlen ejtéssel téglát csinált a telefonjából, s a következő egy redmi note 11 pro lett, így most innen búcsúzom.
Mindenkinek a legjobbakat...Üdv.
-
banda1981
aktív tag
válasz
energiezolee #3266 üzenetére
A visszaállítás nem olyan 1x-ü már mint régen.......
Először telepítsd fel azt a romot amelyiket mentetted!
Indítsd el,nem kell belakni a romot aztán mehet a visszaállítás recoverybe!
Én annó így csináltam!
De már régóta nem csinálok mentést,csak tiszta telepítést!
Úgyhogy nem biztos,hogy 100%! -
Todvar
csendes újonc
Üdv mindenkinek! Azt szeretném megkérdezni tőletek,tudja e valaki hogyan lehet a volte funkciót kikapcsolni? Előre is köszönöm!
-
energiezolee
aktív tag
Erre valaki?
-
S-eye
senior tag
Nektek is sárgás a kijelző? Új a telefon és a fehérek sárgábbak mint a Mi 9T vagy Mi A3-mon. Nincs olvasó mód bekapcsolva.
-
Fulár
senior tag
Igazán Nincs mit!
-
Fulár
senior tag
perzeus :Az egy év gari az egy év gari.Senki semmilyen plusz garanciát nem fog adni!
bigdady:Ha garanciális akkor elméletileg kellene de ezt a központi szervizek hozzáállása válogatja.Sok szemét-mocsok helyen próbálnak mindent úgy csűrni-csavarni,hogy rá tudják fogni,hogy nem rendeltetésszerű használat miatt keletkezett a kár vagy a hiba.Remélhetőleg neked szerencséd lesz!A beégett kijelző egyébként sem különösebben jellemző hiba ebben a szériában.
Akinek esetleg hiányérzete van és nem akar tovább várni az lője át a régiót Indiaira és utána keressen rá a frissítére manuálisan.Lehet is letölteni és utána telepíteni a Miui 14 Android 13 kombót.Telepítés végeztével rakjátok vissza a régiót magyarra.Semmilyen negatív befolyása sincs ha ezzel a kis"trükkel"rakjátok fel.
Tudom,hogy sokaknak már régebben kijött de bőven vannak akiknek még mindig semmi. -
bigdady
nagyúr
Beégèsre vonatkozik a garancia?
Cserélik a kijelzőt? -
perzeus
tag
Sziasztok
Vennék egy Redmi Note 10 pro telefont 95.000.-Ft-ért. (1 év gari a webshop szerint)
A gyártó (Xiaomi) akkor is 2 év garanciát ad, igaz?Köszi
-
bigdady
nagyúr
Hali
Emagnàl vettem egy xiaomi redmi 10 note-ot de be van égve a kijelző... Ilyenkor be lehet vinni a hivatalos szervizbe vagy csak EMAG van hivatalos szerviz? Telefon jó áron volt így az kéne nem pénz vissza -
energiezolee
aktív tag
Sziasztok!
Engem pedig az érdekelne, hogy TWRP mentésnek van valami trükkje? Mert én a mentés visszaállítás után bootloop-ba botlottam! Csak az adat partíciót mentettem és állítottam vissza! Előtte és utána is volt cache törlés...
Köszi előre is a segítséget!
-
dei
csendes tag
Sziasztok! Biztonsági mentés és visszaállítás mennyire müködik? Nem jelzi a telefon a hívásokat ezért akarok hard reset-et.
-
S-eye
senior tag
válasz
Bajgunar #3248 üzenetére
Én az üveget azért jobban szeretem. Az jobban el tudja nyerni az energiát, ha leesne a teló, és inkább az törjön,mint a kijelző.
A szivárványos kijelző nekem arra utal, hogy kb 1um vastag rész van a kijelző és a fólia között és ezen interferál a fény. Hasonlóan, mint egy benzinfolt a tócsában.
De ha ez a sima üvegen is jelen van, akkor ott rossz a ragasztó. -
Bajgunar
senior tag
Kamerát ilyennel védtem le.
Előlapra meg ilyen szilikon fóliát tettem. Brutál. Nekem nagyon tetszik. Miért?
Full eltűnt az oldalról látható minimális lilás-rózsaszín bevilágítás. (Feljebb taglalták, hogy gyárilag ilyen kula a kijelző). Sőt! Nem csak az tűnt el. Hanem ~30-35° -ból(tól) már NEM látható a kijelző. Max fényerőn sem látja metrón melletted ülő, hogy mit nézel. (De ez csak oldalirányba működik, fentről, alulról ugyanúgy látható). Karcok, benyomódások pár óra után tényleg eltűnnek. Visszaalakul. Tényleg "begyógyul". Totál kimegy alóla a minden bubi ~2 nap után ha esetleg úgy rakod fel, h lesz alatta egy-kettő. Nem kell visszaszedni. Full matt. 0 csillogás, tükröződés nincs rajta. És az ujjlenyomat is negyede annyi sem látszik rajta mint egy üvegfólián. Ami viccces? Susog rajta ujjad, ahogy huzogatod. De nagyon állat. És semmit nem befolyásol. Mármint érzékelést. Mintha rajta sem lenne. 3600.- volt. Kár, h csak egyet vettem. Kellett volna még 1-2 tartaléknak, mert ahogy látom ez a forgalmazó megszűnt. De lehet másiknál találsz hasonlót.
Én bátran ajánlom. Ezerért vettem hirtelen rá üveget, mikor megvettem. De egy hónap után cseréltem ilyenre. Aztán asszony 9 Pro-jára is vettem ilyet. Ő is imádja. -
S-eye
senior tag
Sziasztok,
feleségemnek most rendeltem egy Note 10 Prot. Milyen üveget tegyek rá? 2D vagy 2.5D-t fekete kerettel? Melyik vált be?
-
csik85
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A céges telefonomat le cseréltem erre, és az Android Autoban a Youtube MUSIC-ot nem tudom elindítani. (a régi P20 Pro-n ment) és igen, van Premium előfizetésem.
amúgy AA alatt megy minden, waze, google maps stb, csak a YT Music nem.
Van valakinek ötlete hogy hol és mit kell beállítani?
előre is köszi,
üdv, -
ztibor
senior tag
Sehogy nem találom hogy lehet a sim kártyákra külön sms hangot beállítani.
A csengőhangot megoldottam nagy nehezen (nekem a hangok és rezgések --> Csengőhangoknál nincs sim1-sim2 ahogy az értesítéseknél se) de sms-t nem találom.
Miui Global 13.0.16 van a telefonon. -
Jakesz
addikt
Szerintem ő maga sem tudja ezt megindokolni. Max annyival, hogy a Note 10 1 évvel öregebb, ezért biztos szar... A Note 11 Pro 5G-nek minimálisan erősebb a procija, gyorsabb töltése, és tudja a kamu a 5G-t, ami ebben a kategóriában csak marketing. És emellett drágább is .
Úgyhogy ezek alapján nyilván a Note 10 gyerektelefon, a Note 11 meg maga az isten... Szerinte . -
ztibor
senior tag
Sziasztok!
A napokban lettel tulajdonosa egy 8/256-os telefonnak.
Telepítenék rá netről letöltött apk-t (többek között gcam-ot), de nem engedi.
Már adtam engedélyt a total commandernek, a crome-nak külső progik telepítésére, de semmi. Hogy lehetne ezt megoldani?
Előre kösz a segítséget. -
maglew
aktív tag
Sziasztok!
Telefon vásárlás előtt állok és ezt a típust néztem ki. Merjek-e ilyen venni, vannak-e típus hibák, gyermek betegségei, vagy inkább a Poco /Samsung vonalon nézelődjek?
-
ncc1701
veterán
válasz
Demokatona #3235 üzenetére
Nocsak. Igérték, de kicsit meglepődtem rajta, h meg is csinálták.
-
Demokatona
tag
Már van MIUI 14 [link] ,de még csak recovery rom.Megvárom amig OTA nem lesz elérhető.
-
pingwin92
aktív tag
válasz
laaceee98 #3233 üzenetére
Hát, valószínűleg ugyanúgy látszik élőben is a többi telefonon is. Egyrészt mivel én is kb. ugyanazt látom, mint a kamera, másrészt a beeső fényt is kizárnám, mivel teljesen sötétben is ugyanúgy látom én is és a kamera is, illetve itt mellettem tesóm és anyám is.
Más OLED kijelzőt nem tudok megnézni, és még nem nagyon láttam, viszont tesómék épp ma mentek átvenni egy - szerencsére (szivárványosodás nélküli) IPS-es - telefont, s, ha már ott jártak, kipróbáltak egy pár kiállított telefont, és kb. az iPhone 14 Pro volt csak nagyon oldalról nézve ilyen, de a többi kb. kivétel nélkül hasonlóan kaki (S23, Redmi Note 11s stb...).
Amúgy ezt én sem tudom, hogy a kijelzők, vagy az emberek szemei között van ekkora szórás. Az én szemem mondjuk sokat romlott az elmúlt 1 évben, és nem csak úgy hogy feljebb kellett vennem a betűméretet a telefonomon, hanem, hogy világos szobából sötétbe átmenve sokkal lassabban alkalmazkodik a szemem a sötétséghez, mint előtte. Gondoltam, ennek köze lehet hozzá, de tesóm szeme elvileg még jó.
Amúgy nincsen most semmilyen fólia a kijelzőmön.
Ja, slusszpoén, hogy már itthon itt nyomkodjuk együtt az összesen négy telefonunkat, amikor észrevettem, hogy tesóm Huawei P10-e is szivárványosodik oldalról, ami IPS (egész pontosan IPS-NEO). Eközben a P Smart Z-men illetve a most vett Moto G32-n semmi. Mondjuk a betekintési szögek nem túl jók - pláne a G32-n -, de csak annyi a baj, hogy, ha nagyon oldalról nézem, és forgatom, akkor egyenletesen lesz kicsit sárgásabb, vagy kékesebb. De a P Smart Z színei nekem nagyon tetszenek. Mondjuk a Note 10 Pro színei is gyönyörűek (sőt, még szebbek), ha épp nem fehér háttéren szeretnék fekete betűket olvasni. Pláne a szemkímélő olvasó mód, ami csökkenti a kék fényeket, azt nagyon eltalálta a Xiaomi; jár érte a piros pont. A Huawei-emen az nagyon gagyi; az csak rátolja a legótvarabb pisiszínű sárga filtert, azt' kész.
Amúgy lehet, hogy nem nagyon bírom a PWM-et, mert első nap nekem is megfájdult kicsit a fejem, bár ez simán lehet, hogy csak a sok szünet nélküli nyomkodástól. Illetve akkor még se a színsémát, se a sötét, se az olvasó módot nem állítottam be. Most egész jó.
Csak, ha művelődni akarok, nem szabad olvasni, inkább videóból kell felszedni azt a tudást. -
laaceee98
tag
válasz
pingwin92 #3232 üzenetére
Azt tudom, hogy a szürke csíkok a képfrissítés miatt látszanak fotón és az általános. Viszont a színes részekre akkor nem tudok értelmes választ adni.
Amiket linkeltél oké, csak kérdés, hogy vajon azokon szabad szemmel is ugyanúgy látszik-e ez (mint a tiéden), vagy azokon csak a fotózás és a beeső fény vagy valami egyéb tényező miatt látszik így a fotókon.
Üvegfólia akkor már új van rajta, nem a gyári? Factory reset megérhet egy próbát? Vannak appok is, amiket beégés ellen/enyhe beégésre ajánlott lefuttatni néha OLED kijelzőkön. Javarészt annyit csinálnak, hogy RGB színeket jelenít meg váltva egy bizonyos időtartamig a kijelző különböző részein. Nem tudom. Csak tippelgetek. Ezeket érdemes lehet megpróbálni, mert egyébként meg tök fura. Gondolom más OLED készülékeken nem tapasztalsz ilyet. Ráadásul fentebb volt, aki mondta h lát hasonlót, ha nagyon nézi, más egyáltalán nem. Lehet hogy a készülékek között van különbség, de lehet hogy a te szemed látja, másé nem. Ez nem vicc, ilyen van. Van olyan, aki a nem DC-s technológiás OLED képernyőt nem is bírja, mert megfájdul tőle a feje. -
pingwin92
aktív tag
válasz
laaceee98 #3226 üzenetére
Szabad szemmel is kb. ilyen, csak a vékony szürke csíkok nem látszanak, de az mondjuk ilyen, ha egy kamera ránéz egy kijelzőre, meg amíg még nem kattintod el a képet csak nézed, addig azok futnak, de a szivárványos csíkok nem, és szabad szemmel sem futnak, ha mozdulatlanul tartom.
Illetve annyi különbség van még, hogy kicsit vakítóbb. Mint mikor belenézel a karácsonyfán az izzókba. Na, jó, talán nem annyira, de a kettő között.Viszont nem tudom ezzel mennyire lehetne gariztatni, mert lehet, hogy ez az AMOLED kijelzők sajátossága, mert néztem sajtófotókat csak úgy random néhány telefonról és még a 300 ezres csodákon is jelen van ez a szivárványosodás.
Zenfone 9, Samsung S22 Ultra, Galaxy A52s, iPhone 13 Pro Max, Realme 8 Pro (ez ilyet is tud), Xiaomi 11T, Mi 11 Lite 5G, OnePlus Nord 2 és még lehetne sorolni.Szóval lehet, hogy a gariztatás eredménye annyi lenne, hogy 2 hét után visszaküldik, hogy nincsen semmi probléma.
A 14 napos elállás meg nem tudom, hogy játszik-e, mert bár online rendeltem, de bolti átvétellel a mobilcsere program miatt, mivel azt csak személyesen lehet. És ott az Aquában ki is nyittatták velünk a dobozt, bár csak azért, hogy, ha esetleg törött, akkor ne legyen vita. -
aldebaran
addikt
A Pixel OS-nél az APN beállítása után simán van net. Mondjuk elég tré, amit most mértem, nem tudom, tud -e ez többet. 4,5Mbps le, 3,3 Mbps fel. De működik a digi net ebben a telóban a Pixel OS-el.
Ja és itt van Digi volte is, legalábbis a kapcsoló ott volt, de nem próbáltam ki. -
laaceee98
tag
válasz
pingwin92 #3225 üzenetére
Köszönöm a választ.
Egyébként ezt nem tudom hova tenni. Igazából nem tudom azt sem, hogy szabad szemmel hogy néz ez ki "élőben", mert fotózva biztos más. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy ez így oké. Nincs valami support, akikkel érdemben tudsz kommunikálni erről a problémáról? Nagyon a határon mozog a dolog, de én a helyedben gariztatnám, mert egy zsír új készüléknél ebben a kategóriában sem így kéne kinézni a kijelzőnek. Már ha szabad szemmel nézve is ennyire látszanak ezek a zöld és piros sávok. Felteszem igen, máskülönben nem írnál róla ide.. -
Bajgunar
senior tag
Digi Apn beállítás ? Esetleg.
-
xkoti
senior tag
válasz
aldebaran #3220 üzenetére
Próbáltam az alapján feltelepíteni de mivel sajnos a kernel nem volt elérhető ( karbantartás volt az oldalt) ezért kénytelen voltam az ArrowOS-t feltenni de lás csodát ez se ismeri fel a mobil netem (digi) gondolom a Pixel OS-nél nincs ilyen probléma és fel fogja ismerni a mobilnetem.
Vagy esetleg valakinek valami tanácsa ez ügyben mert így úgy nézz ki tehetem vissza az alap rendszert lassacskán .
-
laaceee98
tag
Egyes review-k szerint az előlapi kamera körül nincs szimmetrikusan elhelyezve a kijelző. Magyarán szólva a kijelzőbe vágott körnek nem a közepén ül a kamera, hanem valamelyik oldalhoz közelebb. Ez valami szériahiba lehet, vagy általános a készüléknél?
-
xkoti
senior tag
Sziasztok.
A napokban telepítettem fel a HavocOS-t viszont mégse tökéletes.
Sajnos gyorsan merül illetve az AOD villog nem folyamatos plusz a mobil netem se ismeri fel.
Gondoltam akkor a következő amit feltennék az ArrowOS.
(vagy ha esetleg tudtok ajánlani azt is szívesen meghallgatom)Nah már most gondoltam felteszem akkor az Arrow-ot de a TWRP-ben amit megadok telefon kód azt már most nem fogadja el amit eddig igen. (viszont vissza lépve működik minden menüpont)
Majd a telefon újraindítását követően sajnos a beállítások illetve a bluetooth folyamatosan crash-el egyik se indul el.
Így a kérdésem az az lenne, hogy a HavocOS-en belül ugyan úgy aktiválni kell-e a debug mode-ot és egyéb dolgokat mint ahogy a sima gyári rom-on vagy itt már alapból aktiválva van ? Hisz ezért próbáltam a beállításokba menni.
Illetve esetleg TWRP belül van lehetőség egy gyári visszaállítást csinálni ha már a beállítások nem jön be ?
Előre is köszönöm a segítséget
-
janos1988
addikt
Hogy lehet kikapcsolni az "Értesítések az érzékeny műveletekről" dolgot (bal felül mutatja a mikrofont olyankor)?
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Valaki tudja hol lehet beállítani a csengőhangot két sim kártyához sehol nem találom. Vagy nem is lehet beálítani hogy különböző legyen?
-
pingwin92
aktív tag
válasz
laaceee98 #3213 üzenetére
Hát, esküszöm, nem találom azon a linken, meg olvastam az egész tesztet, és ilyen nem rémlik.
Viszont a gsmarena long-term review-jában említik ezt a szivárványosodást, de a fóliát nem. (Na, ezt a tesztet már csak az után találtam meg, hogy megvettem.) -
pingwin92
aktív tag
válasz
gerygery #3212 üzenetére
Na, jó, csak amikor egy kézzel próbálom nyomkodni, akkor nem tudom nem oldalról nézni, mert ugye be kell dönteni, hogy ne essék ki a kezemből, de ahogy írtam, ha szemből nézem sem tökéletes. Az egyszínű fehér háttér adja piros, a teteje zöld. Vagy, ha kicsit máshonnan nézem, akkor alul-felül piros, közepén zöld l, és csak a közbülső részeken fehér, bár szemből nézve nyilván nem olyan drasztikusan szar, csak, hát... Na!
-
pingwin92
aktív tag
-
pingwin92
aktív tag
válasz
ferret77 #3206 üzenetére
Nem lehet, hogy pusztán a PWM-et nem bírja a szemem? Mert amúgy kicsit olyan, mint amikor bent ülsz egy nem sötét, de nem is túl világos szobában, kibámulsz az ablakon 1 percig, ahol hétágra süt a Nap, majd amikor visszaviszed a tekintededet a szobába, ilyen halvány, színes foltokat látsz - leginkább pirosat és zöldet.
Mert hát elvileg a kijelző is magas fényerőn világít, csak 2 felvillanás között pihen egyet.Ilyet amúgy bármilyen kijelzőnél lehet észlelni, hogy, ha sokat bámulod, majd elnézel a szoba sarkába, akkor káprázik a szemed - ha magas a fényerő -, csak átlag kijelző azt lejjebb tudja venni, a PWM-es meg nem.
-
Bajgunar
senior tag
Ha ~45° -os szögből nézem, nekem is ilyen.
Ha ezt megfejeled azzal, h pl metrón nézed az ablakra merőlegesen 45°-ban, baromira kivehető.
De most én szemből nézem, nem oldalról. Nagyon minimálisan látható. -
pingwin92
aktív tag
válasz
laaceee98 #3203 üzenetére
3 napja vettem, még a gyári műanyag. Csak azt kéne leszedni?
Egyébként most vettem észre, hogy ha bármi cikket olvasok, ahol ugye csak sok szöveg van nagy, fehér háttér háttér előtt, és a telefon mozdulatlanul áll egy állványon, és én is egy helyben ülök, a kép teteje zöldes, az alja meg pirosas árnyalatú egyenletes átmenettel. Azért ez elég zavaró.
-
aldebaran
addikt
Nekem csak másodlagos, nem, vagy alig használt a teló. Hétfőn töltöttem fel és még most is 47%-on van.
Azért ez így elég jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve