Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15953) Crvsh3R


Crvsh3R
senior tag

Következő kérdésem lenne: hosszú távra gondolva 4k-s tartalmakból milyen formátumban érdemes (MP4 vagy MKV konténer) beszerezni a tartalmakat, ami mindennel "is" kompatibilis? Elég sok állományt látok ami DoVi profile 8 + HDR10-es MKV vagy DoVi profile 8 + HDR10-es remux MP4. A legtöbb ilyen úgy látom az első.

Háttértörténet:
Van Plex Pass-om. A lejátszás leginkább egy 10+ éves 32"-os Samsung fullHD tv-n történik, amire egy Chromecast with Google TV 4k van kötve. Eddig pár éven át kiszolgálónak egy Raspberry Pi 4-t használtam, de ezen idő alatt elég hamar kiderült, hogy szép-szép, megy aminek kell, de a menüben a klienseken lépkedés lassú, HDR-es állományokat nem kezeli, 4k-s tartalmakat meg főleg nem adja át.
A napokban cseréltem a kiszolgálót egy i5-9500T (6c / 6t) CPU-s Dell micro gépre headless Debian 12-vel, ugyanúgy docker-ben fut a Plex (+ Tautulli). A fenti klienseken sokkal jobb élményt nyújt, menüben a kliensen nem tököl a lépkedésnél, minden azonnal indul. Mondom rápróbálok a 4k DoVi HDR tartalmakra, mit kezd így vele. Érdekes módon közvetlen lejátszással, színhelyesen adja át az anyagokat a sima SDR-es klienseknek. Mondom akkor oké, lehet itt az ideje lecserélnem a videóanyagokat és ehhez lenne szükségem a fenti információra. Nem tudom, hogy amikor odajutok a TV cseréhez, akkor DoVi képes lesz-e a TV (gondolom az méregdrága) vagy csak sima HDR10, de nem szeretném, hogy akkor bukjon a dolog, hogy esetleg nem tudja valami az állományokat kezelni. Úgy látom a Plex felismeri MKV és MP4 esetén is, hogy DoVi + HDR10 is van pakolva a konténerbe, de pl. azt nem látom, hogy melyiket használja a lejátszáskor vagy konkrétan melyikből állítja elő az SDR tartalmat. Erre is ha esetleg van mód, hogy kiírassam valahol az jó lenne.
Segítségeteket előre is köszönöm! :R

Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.