Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:59:15

LOGOUT.hu

ONEPLUS 5T ÖSSZEFOGLALÓ
OLVASD EL!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1668) Timer


Timer
veterán

Sziasztok!

Félnapos tapasztalat az OREO-ról, és egy kis instrukció, talán másnak is jól jön. A kiinduló állapot a legutolsó stabil Nougat volt, a készülék megjelenésekor aktuális TWRP Blu_Spark recovery-vel, Magisk-kel rootolva. Mivel az Oreo véglegesben változtattak valamit a titkosításon, a régebbi TWRP ágensek (és az új hivatalos 3.2.1 is!) működése hibás, nem tudja decryptálni a partíciókat. Elég könnyen kerülhet így az ember készüléke bootloopba, és bár már letölthető 5T-re is az unbrick tool, azért jobb óvatosnak lenni. Leírom, hogyan sikerült OREO-ra frissítenem.

1. TWRP mentés. MINDEN partíció (doksikat azért mentsétek külön, ha nincs felhő szinkron, mert a TWRP tudtommal nem menti őket).

2. TWRP mentés kimásolása a gépre, ha beütne a krach...

3. 3.2.1 Blu_Spark recovery (NEM kernel, nehogy beszopjátok, mint én elsőre) 8.68 telepítése, legkönnyebben az AiO tools révén végezhető el.

4. Bootolás a recovery-be, ha sikerült, és decryptál is, igyál egy sört, húzd meg az Asszonyt (a sajátod), kár kapkodni! :). Közben csinálj egy újabb TWRP mentést, nehogy a régi verziót ne tudja visszaállítani az újabb (láttunk már karón varjút, ugye...). Mentsd ki a gépre a backupot.

5. Tölds le a full.zip-et a topikban is linkelt címről, mellé egy 15.3-as Magisk zip-et, és a 3.2.1 Blu_Spark recovery 8.68 ZIP változatát. Másolj fel mindent a telefonra.

6. Bootolj a TWRP-be. Töröld a Dalvik Cache-t és a Cache-t, mást ne. Frissítsd a ROM-ot. Ismét Dalvick Cache és Cache törlés. Rootolj Magisk-kel. Cache törlés. TWRP újraflesselése a Recovery partícióra, majd cache törlés.

7. Bootolj a rendszerbe, és örülj.

A fentiek nálam így és ilyen sorrendben működtek, de NEM VÁLLALOK felelősséget a leírtakért! Minden telefon más és más, ahogy nézem az XDA-t, nincs bombabiztos módszer rootolt / BL nyitott készülékre. Sokan egy másik recovery-t ajánlanak, az is jó lehet, de gyárit SEMMIKÉPP ne használj, azzal tégláznak sorban, mert az OP5T+Oreo kombót NEM tudja kezelni, hiába tűnik logikusnak az OREO támogatás miatt.

Remélem, segítettem.

Ami az Exchange témakört érinti, milyen klienst használtok? Nálam Az Aquamail tökéletesen szinkronozál.
A rendszer egyébként érzésre simábban fut, bár szerintem eddig sem volt ezzel probléma, de mintha emeltek volna az FPS-en. Eddig hibába nem futottam.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.