Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
Sziasztok!
A Notepad++ magyar nyelvű felülete frissítve a 8.4.3 verzióhoz.
Ma jelent meg a release, a hivatalos oldalról letölthető a telepítő.Üdv
-
válasz
SunMount3r #247 üzenetére
A konfigurációról: (forrás)
In a standard installation, the configuration files go in
%AppData%\Notepad++\
. (For a refresher course on%AppData%
, see the Community Forum FAQ’s%AppData%
entry.)In a portable installation, the configuration files go in the same directory as the
notepad++.exe
executable. (An installation is treated as “portable” if the zero-bytedoLocalConf.xml
file is present alongside thenotepad++.exe
executable. The ? menu’s Debug Info will showLocal mode: ON
for a portable version.)Tehát csak a %AppData%\Notepad++\ könyvtárat kell lementeni (vagy portable verzió esetén a Notepad++ saját könyvtárát).
A "gombócokat" (hivatalosan bookmark
) a session.xml file-ban tárolja, pl. <Mark line="6">
-
DS39
nagyúr
válasz
SunMount3r #249 üzenetére
Az összes tab elszállására értettem.
A pontokat nem tudom menti-e úgy, hogy visszaállítható legyen. (Nem használom azt a funkciót.) -
DS39
nagyúr
válasz
SunMount3r #247 üzenetére
Volt már velem is ilyen. Azóta ami fontos, elmentem fájlba. Azt könnyen újra lehet nyitni.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Nekem néha kiírja a Notepad ++, hogy frissítés érhető el és akarom e installálni... No, egyszer volt ilyen (kb. 1 éve), aztán el is szállt tőle az összes Tab-om, nem maradt benne semmi csak a "pucér" Notepad ++ felület. Nyilván ilyet nem szeretnék újra, a kis "node" jelző pontokat fontos dolgok jelölésére használom és még sorolhatnám. Szóval mi a tapasztalat, esélyes, hogy akár megint elszállhatnak belőle a cuccaim? Frissítenék, mert kíváncsi is vagyok, de így "vakon" nem vágok bele (pedig "csak egy kattintás és kész" és pont ez a "borzalmas" (még vissza csinálni sem lehet).
Köszi! (Ha még olvassa itt valaki ezt a Topic-ot egyáltalán).
-
Hát ez a notepad++ kurva jó. Két dokumentumot meg tudtam egy ablakban nyitni, egymás mellett,
jobb klikk a tabon, open in other view
Aztán hagyján, egyszerre szinkronba tudom görgetni mindkettő doksit.
view - synchronize vertical scrolling
Komolyan, szuper. -
batagy
őstag
Sziasztok!
A Notepad++ magyar nyelvű felülete frissítve a 8.1.9.3 verzióhoz.
GITHUB repositoryban kérve a javítás.
Ameddig a magyar nyelvi frissítés nem kerül bele az installerbe, akinek kell, addig is innen letöltheti.1. A hungarian.zip-ben lévő hungarian.xml-t másold be ide (írd felül): C:\Program Files\Notepad++\localization
2. Notepad++-ban Beállítások -> Általános -> Nyelv: itt válaszd ki a Magyart újra. Frissítődik a GUI.
3. Notepad++-t zárd be, és indítsd újra (néhány string csak ilyenkor frissítődik).Remélem mihamarabb lesz új csomag.
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Keresgetem neten, de nem találom, hogy miként lehetne a notepad++ alatt az IF függvények automatikus tagolását (a tartalmát tabulálja be egyel) megoldani VB alatt?
(vagy a Private Sub-okat, meg amit csak érdemes)
Hol keressem ennek a beállítását?
A VB autoformat csak színez, nem tabulál, nem groupby-ol.
A válaszokat előre is köszi. -
batagy
őstag
Ez a "Settings->Preferences->Highlighting->Highlight another view" beállítás annyit csinál, hogy ha kijelölsz egy szót az egyik nézetben, akkor a másik nézetben is kiemeli a ugyanazokat a szavakat, nemcsak az adott nézetben.
Ezt amit szeretnél, ezt nem tudja maga az alap program, mert ez már egy összehasonlítás (diff) funkció. A "Compare" plugint telepíts fel, és az már tudja ezt!
-
akyyy
senior tag
Van olyan hogy két nézet, és ezt a két nézetet két hasonló dokumentummal be lehet tkapcsolni a függőleges és vízszintes szinkronizált görgetést. de valami kijelölést is szeretnék, hogy ha bele kattintok a jobb oldalon pl a 27 sorba, akkor a bal oldalon is jelölje már meg ezt a sort ne kelljen bogarászni. biztos van ilyen funkció, de melyik?
szerk.: talán
Settings->Preferences->Highlighting->Highlight another viewsajnos ez nem csinál semmit
-
akyyy
senior tag
azt hogy tudom megcsinálni hogy ha be akarok illeszteni egy szöveget egy másikba úgy, hogy a sorok meg egyeznek és a végéhez csatolná hozzá .
mintha excel lenne és új oszlopba akarom beilleszteni a másik szöveget -
Ebben az esetben két lépés kell:
(1) a keresett elemeket külön sorba dobod:Find: ({.*?}]
Replace: \n\1\n
- és Replace All(2) kilistázod ezeket:
Find: ({.*?})
- és Find All in Current DocumentAhonnan már át lehet másolni egy új lapra, és a felesleges infókat (sorszám) el lehet dobni.
-
akyyy
senior tag
nem nagyon sikerült, de végülis mindegy.
az egész szövegemből (vagy monjduk inkább úgy, kódból), ki szeretném vágni, azokat a "szavakat", amik {kapcsos} zárójelben vannak.
aztán jó lenne ha ezek a szavak majd mind új sorba legyen, hogy tudjam őket utánna könnyen rendezni. -
Elolvastam még egyszer, amit írtál, és ha jól értem, akkor neked ez a kereső kifejezés működhet:
{.*?[aeiou].*?}
- aeiou helyett kellenek azok a karakterek, amikre keresni szeretnél kapcsos zárójelen belül.
- .* keres bármilyen karakterre, de ebben a formában a teljes soron végzi a keresést, ezért kell a ? is -
akyyy
senior tag
áh, hogyan tudok keresni szavakra úgy, mint tc-ben:
{} zárójelekben lévő szavakat akarok keresni, ahol van ékezet. megoldom, hogy egyesével rákeresek, nincs olyan sok ékezetes betű
de vannak ott más betűk, karakterek is, szóval mint tc-ben a * vagy ? karakter, úgyanigy akarnék keresni.
régen tudtam tán, de most sehogy se jön össze. -
batagy
őstag
Ez trükkös.
A régi verziókban az 'Alapértelmezett mappa' beállítás panelen valóban volt egy "Újabb típusú dialógus használata (fájl kiterjesztés nélküli funkció)" nevű opció. Azonban ezt kivette a fejlesztő és helyette ez van:
A 'Mentés másként' dialógusban jobbra lent van egy checkbox: "Kiterjesztés hozzátoldása".Elismerem, nem könnyű megtalálni. De az van helyette.
-
milu
aktív tag
Úgy tűnik, megoldódni látszik a probléma, a gépemet "átkutatva" több verzióban volt fent a gépemen, az összeset letöröltem, majd a legfrissebb verziót (Notepad++v8.1.2 (64-bit)) a hivatalos weboldalról letöltöttem és jelenleg stabilan fut, az előzőekben írt hibákkal nem találkoztam tegnap este óta! (Azért írtam le, mert talán más is hasonlóan járt és okuljon as hibámból)
-
milu
aktív tag
Nem lehet az, hogy túl sok fájl van egyszerre megnyitva, esetleg túl nagyok, és sokáig tart neki a keresés?
Az lehetséges, sokáig tart, mert sok a fájl és én türelmetlen voltam....
---------------------------------------------------------------------------
Esetleg hálózaton/felhőben vannak ezek megnyitva ?
Helyi HDD-n vannak megnyitva, de lásd a felső válaszomat (sok a fájl és én türelmetlen voltam....)
---------------------------------------------------------------------------
32 bites vagy 64 bites Notepad++ programot használsz?
64 bites -
batagy
őstag
Ezt sem sikerült reprodukálnom.
A "Keresés a megnyitott dokumentumokban" gombot használva, pl a "https" stringre keresve, a találatokat kiadja az összes megnyitott fájlban.
Nem lehet az, hogy túl sok fájl van egyszerre megnyitva, esetleg túl nagyok, és sokáig tart neki a keresés?
Esetleg hálózaton/felhőben vannak ezek megnyitva ?
32 bites vagy 64 bites Notepad++ programot használsz? -
batagy
őstag
Megpróbáltam reprodukálni, nem sikerült.
Ezt a beállítást nekem megjegyzi gép és program újraindulás után is.Ugye, a beállításokat nem felhőben tárolod?
Beállítások -> Program beállítások -> Felhő és Hivatkozások -> Beállítások tárolása felhőbenIlletve, próbáltad, hogy a Munkamenet megjegyzése segít-e esetleg? Nekem ez is be van kapcsolva.
Beállítások -> Program beállítások -> Biztonsági másolat -> Munkamenet megjegyzése
itt mind a két checkbox nekem be van kapcsolva. -
milu
aktív tag
Meg van nyitva több 50-100 .txt kiterjesztésű fájl a programmal egyszerre.
A keresés fájlokban (CTRL+F) ablakban beírom a keresendő szót, és a Keresés a megnyitott dokumentumokban gombra kattintok, de nem történik semmi, pedig tudom, hogy az a szó, amire beírtam, valamelyik nyitott dokumentum tartalmazza. Nektek működik ez a lehetőség?
-
milu
aktív tag
Beállítások > Program beállítások > Dokumentum listázó panel > Engedélyezve
A számítógép (ezzel együtt a program) újra indulása után a Dokumentum listázó panel már nincs engedélyezve.Van ötletetek arra, hogy ne kelljen minden alkalommal engedélyezni ezt a beállítást, mit kell tennem?
---------------------------------------------------------------------------------------
Továbbá van a Beállítások menüben egy Importálás lehetőség, de exportálást nem találok!
Hogy kell/lehet exportálni? (amit majd természetesen importálok, szükség esetén) -
batagy
őstag
Most jelent meg 2 perce a 8.1-es verzió!
Ebben már benne van a friss magyar nyelvi fájl!Szedjétek! Ehhez már nem kell külön telepíteni a magyar kiegészítést.
https://notepad-plus-plus.org/downloads/v8.1/SZERK: és javítottak benne a Sötét móddal kapcsolatban is, lehet hogy a Te gondodat is megoldja.
Notepad++ v8.1 bug-fixes & enhancements:
1. Fix regression of auto-completion performance issue.
2. Fix Open dialog with "Save" label for "Open" button.
3. Fix Notepad++ crash on dark mode while starting up.
4. Improve look & feel in dark mode.
5. Adapt Tooltips in dark mode.
6. Remove white line under menubar in dark mode.
7. Make multiline and vertical tabs work in dark mode. -
milu
aktív tag
-
batagy
őstag
Szia!
A stílusok beállítai az teljesen más. Ez a funkció már régóta van, és a programnyelvek megjelentéséhez , a szintax kiemeléshez kapcsolódik.Semmi köze a program (mint egész) sötét módjához.
A Sötét Mód ez (mit most a 8.0-ban raktak bele), ez maga az ablak sötét módjára vonatkozik, és nem a program nyelvek kiemeléséhez van köze.
Beállítások > Program beállítások > Sötét téma -> Sötét téma engedélyezése.
Angolul:
Beállítások > Program beállítások > Dark mode -> Enable Dark modeAzt se értem, ha egyszer frissítetted a magyar nyelvi fájlt arra, amit linkeltem (mert azt írtad frissítetted), akkor miért írja ki Neked angolul azokat az új stringeket.
-
milu
aktív tag
Win10.
Melyik menüben állítottad be a sötét módot, mert ahogy látom, nekem több helyen be lehet állítani:
1, Beállítások > Program beállítások > Dark mode
2, Beállítások > Stílusok beállításai > Téma kiválasztása > DarkModeDefault
3, Beállítások > Stílusok beállításai > Black boardA kettes és a hármas pontok további beállításai:
Színbeállítások
Szöveg színe fehér
Háttér színe fekete
✔ Globális szövegszín engedélyezése (kipipálva)
✔ Globális háttérszín engedélyezése (kipipálva) -
Alapfelszerelés, nagyjából a böngésző után már kúszik is fel
-
milu
aktív tag
-
milu
aktív tag
batagy! nagyon szuper, le is töltöttem és a leírásodnak megfelelően telepítettem a nyelvi kiegészítést!
Köszi a munkádat!
------------------------------------------------------------------------------------
Egy kérdés, tudod-e (használod-e) matematikai (alap)műveleteket melyik menüből tudom alkalmazni? (úgy emlékszem, valamikor próbáltam és működött, most nem találom) -
batagy
őstag
Közben megjelent a hivatalos 8.0 stabil változat!
Sajnálom, hogy nem egy kicsit később.
Ugyanis a magyar nyelvi frissítés, amit 2021.06.05 éjjel raktam fel, sajnos nem került bele!
A Gitlab javítás ugyanis ennyi idő alatt nem lett bemerge-elve, így a build-be sem került bele.A magyar nyelvet innen töltsétek le.
1. A hungarian.zip-ben lévő hungarian.xml-t másold be ide (írd felül): C:\Program Files\Notepad++\localization
2. Notepad++-ban Beállítások -> Általános -> Program megjelenésének nyelve: itt válaszd ki a Magyart újra. Frissítődik a GUI.
3. Notepad++-t zárd be, és indítsd újra (néhány string csak ilyenkor frissítődik).Remélem mihamarabb lesz új csomag.
-
batagy
őstag
Én általában új verzióra frissítés párti vagyok. Nyugodtan frissíthetsz a 8.0 RC3 verzióra. De gyakorlatban alig használtam még, ezért igazából fogalmam sincs, hogy stabil-e. Szerintem ez is eléggé stabil. Én csak a fordítás tesztelése miatt telepítettem fel.
Olyan nagyon sok átalakulás nincs benne, szóval nem sokkal kockázatosabb mint az eddigiek. Én ajánlom, igen hogy felrakd. Van benne új eszköztár gomb készlet például.
A magyar fordítás még nincs benne a 8.0 RC3 telepítőben, ezért az az általam megadott linkről külön szedd le, és így rakd fel:
1. A hungarian.zip-ben lévő hungarian.xml-t másold be ide (írd felül): C:\Program Files\Notepad++\localization
2. Notepad++-ban Beállítások -> Általános -> Program megjelenésének nyelve: itt válaszd ki a Magyart újra. Frissítődik a GUI.
3. Notepad++-t zárd be, és indítsd újra (néhány string csak ilyenkor frissítődik).
Új hozzászólás Aktív témák
- Bosch GMS 120
- https://www.mac-audio.de/en/car-audio/subwoofer//mac-mobil-street-sub-108a
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest