Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
milu
aktív tag
Engem az érdekel, hogy egy szövegben azonos sorokra hogy lehet keresni? (duplikáció)
-
milu
aktív tag
Kezdő regexes vagyok.
A listában, amiben dolgozom, van olyan sor, amiben telefonszámok is vannak (pl: +36200000000 és +3652000000) az első tizenkettő számot, a második tíz számot tartalmaz és tabulátor választja el egymástól a két telefonszámot.
Így írtam le a Note++ban a kereséshez: (\+[\d]{10,14})\t(\+[\d]{10,14})
Az a feladatom, hogy a két szám között ne tabulátor legyen (mert ebben az esetben külön oszlopba kerülnek a telefonszámok az Excelben, hanem "csak" egy space "\s" legyen a tabulátor helyett.
Amikor a Notepad++ programban keresem, megtalálja a regexel leírt telefonszámokat és a köztük lévő tabulátort, amikor cserélni akarom (\+[\d]{10,14})\s(\+[\d]{10,14}) erre, akkor a telefonszámokat átírja ezekre a karakterekre.
Van javaslatotok, hogy keressek rá két telefonszámra, amiket tabulátorok választanak el, a tabulátort miért nem cseréli le space-re?
-
milu
aktív tag
Notepad ++ (v.7.6.6.) megy a gépemen.
Bizonyos rutinfeladatokat bízok a programra.
Frissítések után a beírt és rögzített (Makró >>Makró rögzítése) makrókat már nem találom.
Hogy és hol lehet úgy elmenteni a makrókat, hogy azokat később - verzióváltás után is - elő lehessen hívni? -
milu
aktív tag
Szia!
Sajnos a leírt helyen nem találom azokat a macrokat, amelyeket előzőleg (mielőtt verziószám miatt frissítésre került sor) használtam!
Legközelebb (ha verziószám miatt frissítem a programot, a shortcuts.xml-t mentsem le?
Itt találtam meg a shortcuts.xml fájt: Helyi lemez (C > Felhasználók > én > AppData > Roaming > Notepad+ + > shortcuts.xml
-
milu
aktív tag
Regexben kérek segítséget, Notepad++-hoz!
2-3 oszlopban, tabulátorral elválasztva vannak számaim (1-től 7 számot tartalmazó szám), amelyekhez 3 db '0' számmal kell kiegészítenem!
Példa:
123 456789
234 1
23 1234567A keresés mezőbe le tudtam írni (\d{1,7} és a próba során meg is találja a számokat!
A csere mezőbe mit és hogyan kell leírni, hogy a felsorolt számok végéhez 3 db "0" számot írjon a program? -
milu
aktív tag
Hol és hogy kell beállítani a NP++ programban, hogy a fájlok mentésekor automatikusan mentse .txt kiterjesztéssel, ne nekem kelljen kiválasztani a legördülő menűből a kiterjesztést és a ".txt" kiterjesztést kiírni a fájl neve után.
-
milu
aktív tag
Ha leállítom a programot (mert kikapcsolom a gépet) az újraindítás után a keresőbe és a cserébe írt regex kódok eltűnnek.
Van-e ötletetek, javaslatotok, mit lehet tenni annak érdekében, hogy a keresés és a csere mezőből ne tűnjenek el a keresett regex kifejezések a program újraindulása után?
7.7.1. verzió van feltelepítve
-
milu
aktív tag
Ha egy olyan anyagom van (több sorban), ami tabulátorokkal van elválasztva a sorokban, azt hogy lehet úgy rendezni, hogy akár a második vagy akár a harmadik (vagy akár a negyedik) tabulátor (oszlopban) lévő adatok alapján rendezze? (,xsl-ben nem gond, de jó lenne, ha a programon belül meg tudnám oldani)
Van javaslatotok, megoldásotok?
-
milu
aktív tag
Erre van használható válaszotok?
Ma is úgy jártam, hogy ahosszabb idő utáni rendszer újraindítása után a tegnap beírt és a program szerint mentett makrókat ma már az újraindítás után nem találom a programban.
Amikor elmentettem a makrókat (a leállás és újraindulás előtt. ami a mai nap volt) a shortcuts.xml mentésének ideje 20190509
C:\Users\Én\AppData\Roaming\Notepad++ itt van a shortcuts.xml!
Mit tegyek szerintetek, mert így minden gép indításakor a makrót újra kell menteni, ez így elég macerás...
Ez egy bug a programban?
7.7.1. a verzió és 32 bit (64 bittes verzióval is ugyanez..,.:-(
[ Szerkesztve ]
-
milu
aktív tag
Notepad++-ba beírom például: 7, 10, 47 és azt követően az "Enter" billentyűt lenyomom sortörés miatt akkor ez lesz az eredmény:
7, 10, 47
( 7, 10, 47 )Ezt követően ha még sortörést kezdeményezek, már nem ír általam nem szándékolt karaktereket.
Néztem a beállításokat, nem jövök rá, hogy hol lehetne kikapcsolni, hogy sortöréskor automatikusan írjon olyan karaktereket, amelyek az előző sorban vannak.
Kérem a segítségeteket, javaslatotokat!
-
milu
aktív tag
A Notepad++-ban szeretnék egy nagyobb (több ezer sorból áll) dokumentumból egylépésben egymás alatt található sorokat kitöröltetni keresés csere paranccsal. Hol és hogy lehet megtudni, mennyit szót/sort lehet a keresésbe beírni, amit még kezel a program, mert azt a 10 sort, amit kijelöltem CTRL+C és CTRL+V-vel nem engedi a keresés ablakba beilleszteni.
-
milu
aktív tag
Rájöttem a megoldásra, leírom, talán segítek ezzel másoknak is...
Az összes sort tabulátorokkal elválasztva egy sorrá változtattam a keresé és csere funkcióval, majd ezután a szükséges szövegrész egy sorba lett rendezve, így már a kereés és csere funkcióval a nemkívánt rész ki lehetett törölni (csere "semmire" azaz a csere mezőbe nem írtam semmit)
Azt kövertően egy logika szerint visszaalakítottam a sorvégeket és megkaptam azt az eredményt, ami miartt az eredeti kérdésben szükségers volt elvégeznem a több soros keresés-csere feladatot. (remélem érthető volt..:-)
-
milu
aktív tag
Van egy sorozatom (ez a sorozat akár több ezer sorból is állhat) és abban vannak dupla értékek, abban az esetben a Szerkesztés>>Sor műveletek>>Remove Duolicate Line paranccsal a dupla értékeket ki tudom "gyomlálni".
A dupla értékek kiszűrésére megvan a megoldás.Mi a megoldás, ha hiányos a sorozatom?
Ha ez a sorozat hiányos. abban az esetben hogy tudom a programmal kimutatni, kiíratni, a sorozatból mely értékek hiányoznak?Itt egy minta sorozat:
HU002340-I.0003
HU002340-I.0004
HU002340-I.0008
HU002340-I.0009
HU002340-I.0010
HU002340-I.0011
HU002340-I.0012
HU002340-I.0015
HU002340-I.0016
HU002340-I.0017
HU002340-II.0002
HU002340-II.0004A listából ezek hiányoznak
HU002340-I.0001
HU002340-I.0002
HU002340-I.0005
HU002340-I.0006
HU002340-I.0007
HU002340-I.0013
HU002340-I.0014
HU002340-II.0001
HU002340-II.0003Akár úgy, hogy a kezdő értéket és az utolsó értéket beírva megviszgáltatom a programmal, a köztes sorozatból mely számok hiányoznak.
DARABTELI (Excel/Libreoffice Calc) függvényt ismerem, csak ott a sorozatot teljesen ki kell iratni, amivel összehasonlítja a függvény a meglévő sorozatot[ Szerkesztve ]
-
milu
aktív tag
Van egy több száz soros anyagom, amit NP++-ban megnyitok.
Abban egy olyan szövegrész ("Jutalék összesen"), amit egy sorral feljebb kellene mozgatnom (lehetőleg ne manuálisan, esetleg regex?).Van-e erre javasolt ötletetek, megoldásotok?
Példa (ez a jelenlegi helyzet)
(itt sok space van) 2013.10.11 2736 Ft 739 Ft 3475 Ft
Jutalék összesen
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez lenne a jó (hogy a szöveg és a számok egy sorban legyenek)
Jutalék összesen 2013.10.11 2736 Ft 739 Ft 3475 Ft[ Szerkesztve ]
-
milu
aktív tag
Van egy 99000 soros txt fájlom, amiben olyan adatok vannak, amire szükségem van. Az adatok az alábbi struktúrában vannak:
Közzétevő cég adatai:
Itt a cég teljes neve található
Nyilvántartási szám: Adószám:
KSH szám:
Székhely:Mint látható, nem pont egymás alatt vannak az adatok, de mindegyik esetében ezek az adatok vannak.
Véleményetek szerint, lehet erre regex kifejezést és ezzel keresést írni, hogy legyűjtse a számomra fontos adatokat?
-
milu
aktív tag
A Notepad++-ban reguláris kifejezés mintát kell készítenem, amelyben a római számoknál megakadtam. (cserélnem kell az egységeket tabulátorral)
Ez egy minta:
C HU022222-I.0024 (Normál)
I HU011111-I.B.0025 (Bónusz)
C HU088888-VI.0026 (Normál)(C|I)(\ )(HU\d{6})(\-) és itt akadtam meg.
A teljes listámban I.-től VI.-ig római számok vannak és azok mintáját nem tudom leírni, ott akadtam meg.
Van a megoldásra javaslatotok?
-
milu
aktív tag
Több mint 20 vagy akár 30 db dokumentum is nyitva van a Np++-ban egyidőben.
Van-e javaslatotok arra, hogy milyen billentyűkombinációval lehet a dokumentumok között váltogarni előre vagy vissza? (A böngészőmben ez a lehetőség a CTRL+TAB kombinációval működik és a CTRL+W az adott oldal bezárását jelenti)
Valami hasonlót keresek az Np++-ban is!
-
milu
aktív tag
A Notepad++ programban a sorok számozása be van állítva a Beállítások Program beállítások menüben. Hogy lehet megoldani azt, hogy a 09 sorszámozás után ne a 0A sorszám legyen (0F-ig), hanem 10-es sorszámmal folytatódjon?
[ Szerkesztve ]
-
milu
aktív tag
VevőViktor
EladóEdeKérem a támogatásotokat, regex segítségével hogy lehet szétválogatni a neveket? ( a kisbetű és a nagybetű közé kell egy space..)
-
milu
aktív tag
Kérlek Benneteket, írjátok meg, hogy hol tudom kikapcsolni azt, hogy ha ENTER-t ütök a sor végén (és vannak számok vagy nyitó és záró zárójelek) akkor ne tegye be az új sorba azokat automatikusan?
[ Szerkesztve ]
-
-
milu
aktív tag
batagy! nagyon szuper, le is töltöttem és a leírásodnak megfelelően telepítettem a nyelvi kiegészítést!
Köszi a munkádat!
------------------------------------------------------------------------------------
Egy kérdés, tudod-e (használod-e) matematikai (alap)műveleteket melyik menüből tudom alkalmazni? (úgy emlékszem, valamikor próbáltam és működött, most nem találom) -
milu
aktív tag
-
milu
aktív tag
Win10.
Melyik menüben állítottad be a sötét módot, mert ahogy látom, nekem több helyen be lehet állítani:
1, Beállítások > Program beállítások > Dark mode
2, Beállítások > Stílusok beállításai > Téma kiválasztása > DarkModeDefault
3, Beállítások > Stílusok beállításai > Black boardA kettes és a hármas pontok további beállításai:
Színbeállítások
Szöveg színe fehér
Háttér színe fekete
✔ Globális szövegszín engedélyezése (kipipálva)
✔ Globális háttérszín engedélyezése (kipipálva) -
milu
aktív tag
-
milu
aktív tag
Beállítások > Program beállítások > Dokumentum listázó panel > Engedélyezve
A számítógép (ezzel együtt a program) újra indulása után a Dokumentum listázó panel már nincs engedélyezve.Van ötletetek arra, hogy ne kelljen minden alkalommal engedélyezni ezt a beállítást, mit kell tennem?
---------------------------------------------------------------------------------------
Továbbá van a Beállítások menüben egy Importálás lehetőség, de exportálást nem találok!
Hogy kell/lehet exportálni? (amit majd természetesen importálok, szükség esetén) -
milu
aktív tag
Meg van nyitva több 50-100 .txt kiterjesztésű fájl a programmal egyszerre.
A keresés fájlokban (CTRL+F) ablakban beírom a keresendő szót, és a Keresés a megnyitott dokumentumokban gombra kattintok, de nem történik semmi, pedig tudom, hogy az a szó, amire beírtam, valamelyik nyitott dokumentum tartalmazza. Nektek működik ez a lehetőség?
-
milu
aktív tag
Nem lehet az, hogy túl sok fájl van egyszerre megnyitva, esetleg túl nagyok, és sokáig tart neki a keresés?
Az lehetséges, sokáig tart, mert sok a fájl és én türelmetlen voltam....
---------------------------------------------------------------------------
Esetleg hálózaton/felhőben vannak ezek megnyitva ?
Helyi HDD-n vannak megnyitva, de lásd a felső válaszomat (sok a fájl és én türelmetlen voltam....)
---------------------------------------------------------------------------
32 bites vagy 64 bites Notepad++ programot használsz?
64 bites -
milu
aktív tag
Úgy tűnik, megoldódni látszik a probléma, a gépemet "átkutatva" több verzióban volt fent a gépemen, az összeset letöröltem, majd a legfrissebb verziót (Notepad++v8.1.2 (64-bit)) a hivatalos weboldalról letöltöttem és jelenleg stabilan fut, az előzőekben írt hibákkal nem találkoztam tegnap este óta! (Azért írtam le, mert talán más is hasonlóan járt és okuljon as hibámból)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -65% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- Canon 750D + Összes tartózékával 5600 EXPO
- Eladó félkonfig! i9 10900KF/16GB/1TB SSD/1TB HDD/WIN11PRO
- HP ProBook 15-colos 11.-generációs Core i5 laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest