Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Jóember
csendes tag
Kis érdekesség: jön a Notepad++ v8.8, benne jó pár apró frissítéssel, úgymint itt-ott átstruktúrált beállításokkal (Gépház), beszédesebb/bővebb színbeállításokkal, végre (legalább nagyobb részben) magyar nyelvű állapotsorral stb.
Don HO (a N++ fejlesztője) nemrég elfogadta a PR-emet, így ismét teljes magyarításra számíthatunk.
@coco2: sajnos én is csak találgatni tudnék, de remélem, időközben megoldódott a probléma.
-
coco2
őstag
Win 11 alatt statikusan kiszedtem Notepad-ot, és beállítottam a Notepad++-t helyette ezzen a módszerrel:
-"Notepad" uninstall:
-Start left klikk / "All >" klikk,
-Menuben kikeresni "Notepad", jobb klikk, "Uninstall" klikk-Elevated konzol-on:
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe\0" /v Debugger /t REG_SZ /d "\"%ProgramFiles%\Notepad++\notepad++.exe\" -notepadStyleCmdline -z" /f
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe\1" /v Debugger /t REG_SZ /d "\"%ProgramFiles%\Notepad++\notepad++.exe\" -notepadStyleCmdline -z" /f
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options\notepad.exe\2" /v Debugger /t REG_SZ /d "\"%ProgramFiles%\Notepad++\notepad++.exe\" -notepadStyleCmdline -z" /f
reg delete HKCR\Applications\notepad.exe /v NoOpenWith /fForras:
https://npp-user-manual.org/docs/other-resources/#windows-11-right-click-workarounds
Azzal együtt, hogy a célt elértem, van egy kellemetlen következmény. Amikor Windows file explorerben nyomok egy jobb klikket, ott van egy olyan pont, hogy új szöveg file létrehozása. Illetve volt. Azzal együtt, hogy a Notepad-ot uninstall-ra dobtam, az a pont eltűnt. A Notepad++-nak a jelek szerint nincsen meg ugyan az a funkciója. Pedig bizony nagyon kényelmes egy feature!
Kérdés: Létezik erre valami külön beállítás, amit én néztem el / felejtettem el, vagy nem tévedésről van szó a részemről, hanem hiányosságról a Notepad++ részéről, és jeleznem kellene ezt a fejlesztők felé?
A tanácsot előre is köszönöm.
-
Jóember
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis infó: a GitHub File Watcher képében találtam egy hasznos kis eszközt, amelyet beállítottam az angol nyelvi fájl követésére, és jelezte is szépen, amikor ez változott. Így anélkül, hogy az egész N++ repóval és a tucatjával érkező PR-ekkel törődnöm kéne, gyakorlatilag pár órán belül naprakésszé tudom tenni a magyar nyelvi fájlt (hacsak nem érkezik egy több száz soros frissítés, vagy nem rabolnak el a nyelvtann@cik).
Igaz, a PR-ek elfogadása akár pár nap is lehet, de úgy néz ki, a legfrissebb v8.7.5-től kezdve várhatóan mindig naprakész lesz a N++ magyarítása.
Remélem, hasznosnak találjátok a fentieket.
-
coco2
őstag
Lehet notepad++ alatt statikus margót berakni? 70 karakter szélességnél egy vékony függőleges vonalat szeretnék, amivel könnyen látom, hogy melyik sor hosszabb. Létezik ilyen?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- World of Tanks - MMO
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest