- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Régi VGA, HDMI és a felbontás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ez biztosan a számológép hülyesége, de nem tudom kipróbálni, mert nálam a windowsos gépen a nyelvi beállítás angol, és ott vessző az ezres elválasztó .
Persze a Notepad++-ban le tudod cserélni az NBSP-t space-re

-
válasz
SunMount3r
üzenetére
NBSP = non-breaking space (Unicode 0xA0, ha jól emlékszem), de nem is értem, hogy a számológép ezt miért teszi bele.

Elvileg egy Ctrl + Shift + V / Paste as plain text is megoldja, de majd kipróbálom.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
A konfigurációról: (forrás)
In a standard installation, the configuration files go in
%AppData%\Notepad++\. (For a refresher course on%AppData%, see the Community Forum FAQ’s%AppData%entry.)In a portable installation, the configuration files go in the same directory as the
notepad++.exeexecutable. (An installation is treated as “portable” if the zero-bytedoLocalConf.xmlfile is present alongside thenotepad++.exeexecutable. The ? menu’s Debug Info will showLocal mode: ONfor a portable version.)Tehát csak a %AppData%\Notepad++\ könyvtárat kell lementeni (vagy portable verzió esetén a Notepad++ saját könyvtárát).
A "gombócokat" (hivatalosan bookmark
) a session.xml file-ban tárolja, pl. <Mark line="6"> -
Ebben az esetben két lépés kell:
(1) a keresett elemeket külön sorba dobod:Find: ({.*?}]Replace: \n\1\n
- és Replace All(2) kilistázod ezeket:
Find: ({.*?})
- és Find All in Current DocumentAhonnan már át lehet másolni egy új lapra, és a felesleges infókat (sorszám) el lehet dobni.
-
Elolvastam még egyszer, amit írtál, és ha jól értem, akkor neked ez a kereső kifejezés működhet:
{.*?[aeiou].*?}- aeiou helyett kellenek azok a karakterek, amikre keresni szeretnél kapcsos zárójelen belül.
- .* keres bármilyen karakterre, de ebben a formában a teljes soron végzi a keresést, ezért kell a ? is -
... és miután elolvastam a leírást is
így változik:Find:
([0-9.]+\t[0-9.]+\t[0-9.]+\t[0-9.]+\t)([^0-9].*)
Replace:\1\t1Mert: a csere úgy működik, hogy a keresésben definiálni kell blokkokat a zárójelekkel, és ezeket lehet cserélni \1 az első blokk, \2 a második blokk, satöbbi módon.
Részletek itt: https://datacadamia.com/ide/notepad/replace
-
Ez csak akkor van így, ha mindent egy helyen, egyedül fejlesztesz, az alapbeállításokkal. De már nem igaz, ha ketten dolgoztok rajta.
Ezért van, hogy nagyobb projectek esetén az összes code-styling típusú beállítást kötelező betartani a fejlesztőknek. Nem véletlen, hogy az IDE és programozói szövegszerkesztő alkalmazás projecthez kapcsolódóan tudja tárolni a konfigurációs beállításokat.
-
válasz
maxinteger
üzenetére
Linuxon elég profi az ingyenes Komodo-Edit, próbáld ki egyszer.
-
Ezenkívül nem csak kód írásnál, de szöveges (sőt bináris!) adatállományok esetén is nagyon hasznos:
- hosszú sorok tördelését nagyon profin végzi
- XML-hez rengeteg funkció: formázás, tördelés, 1-line, stb
- hexadecimális szerkesztést támogatja
- a vezérlőkaraktereket is meg tudja mutatni
- és természetesen multiplatform / multikulti
sorvégjel, kódlapokNem tudom, hogy a Windows Notepad mikor lesz képes végre rendesen kezelni a nem DOS típusú end-of-line karaktereket...
-
Amit nagyon szeretek:
- tud kijelölést oszlop szinten is, ALT+egér, vagy ALT+SHIFT+nyilak, stb. esetén
- van benne regexp alapú keresés / csere
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- 207 - Lenovo LOQ (17IRB8) - Intel Core i5-13400F, RTX 3050 (ELKELT)
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Rampage SHIVA Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest