- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekid
addikt
válasz nb_store #243 üzenetére
persze természetesen. értjük egymást. Kíváncsiságból megnéztem a munkaállomás "fogalmat" . Link
"Historically, workstations had offered higher performance than personal computers, especially with respect to CPU and graphics, memory capacity and multitasking cability."
Most mar csak azt kell kideríteni hogy a laptopgyártók mit értenek a fogalom alatt Bár az elkészült eszközök magukért beszelnek
Üdv!szerk.: Egy ilyenre becserélném a 8530at és konzultálnék Vágási Ferivel egy új mikroszoftkilencvenöt beszerzésének érdekében.
[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
Speeedfire
félisten
válasz nb_store #243 üzenetére
én pont a hurcolás miatt vettem 6910p-t
ha nem cipelném napi szinten a suliba akkor elég lett volna egy asztali pavilion is
így viszont fontos volt a fémház és az akku
mondjuk eddig nem teszteltem mit bír a ház, de nem is szeretnémFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
zeg
őstag
válasz nb_store #172 üzenetére
Netbook:
Barátnőm egy szörnyű betegség miatt átmenetileg elvesztette az írási képességét, de folytatja egyetemi tanulmányait, ezért olyan gépet szerettünk volna melyet egész nap tud magával cipelni, új, masszív, az egésznapos pötyögéshez jó billzettel és fém csuklótámasszal szerelt, nem tükrös a kijelzője és 5 órát kibír 1 töltéssel. (Egy 3.5 kilós dög celeron P4-es amiloja volt 0 akksival.) Így esett a választás az Asus s101-re, szerintünk a netbookok legszebbikére. Csak netezik és egyszerre max 1-2 weboldal van megnyitva, írja a feladatokat és torrentel húzza le a divx filmeket . Kábé 4 hónapja van meg az apróság, és eddig csak egy valamire panaszkodott: kicsi a merevlemez(160GB) és torrentezés közben nem tud eleget visszaosztani
Neki nagyon bevált a netbuk, részletre vette néhány %-os THM-mel, és nem telik el úgy hét hogy ne mondaná mennyire kedveli a kis masinát3dfx cuccokat keresek megvételre
-
rekid
addikt
válasz nb_store #240 üzenetére
Hmm. érdekes.
Workstation kifejezést kimondottan a nagyobb teljesítményű "bivajerős" gépekre használják a szakirodalomban. (persze most nem akarok ezen lovagolni) vszinu ez tévesztett meg
ok hogy ezeket a kártyákat felvértezik minden olyan jó mókával ami lehetővé teszi hogy a spec. progik futtatását is optimálisan támogassa nyilván ez üzletpolitikai kérdés. És itt jön egy észrevétel, sokan vesznek ezért -mármint a nagyobb VGA teljesítmény miatt- ilyen gépeket játékra -csak hogy a topicnál maradjunk És ha belegondol az ember nem is rossz döntés lehet jobb mint egy "gamer" laptop. jobban szerelhető jobb support és hasonlo VGA teljesítmény. Árban pedig nagyjából ugyan ott vannak.6910/30-as és utódjaik szvsz életképesek lesznek mindig. Nem a VGA teljesítmény az elsődleges szempont abban a kategóriában hanem a mobilitás és akkuteljesítmény azokat pedig elég jól teljesíti. VGA max a különböző szabványos kimenetek támogatásában lehet fontos.
üdv!Gyáva népnek nincs hazája!
-
rekid
addikt
válasz nb_store #237 üzenetére
Hmm érdekes. Kicsit elgondolkodtató ugye a 6910-es szériánál az X2300as ati sem volt egy "erőmű" kétségtelen erősebb mint a x3100. Na most ha megkapja az uj szériában a workstation "titulust" az erősebb VGA-s verzió akkor ott az ember feltételezné hogy combosabb VGA kerül bele annak meg hely kell (ugye hűtés stb..). Na meghát ugye ahova combos VGA kell oda általában nagyobb kijelző is kb minimum 15". Úgy hogy eddig érthető lenne a -régi elnevezés- csak "professional" jelző mert az X2300 sem egy workstation. A lényeg az hogy kiváncsi leszek milyen vga-t kap az új 8440w. És hogy van e értelme a bika vga-nak 14"-on.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
rekid
addikt
válasz nb_store #219 üzenetére
ÖÖÖ nem kukacoskodásból kérdem csak az uj elitebook szériaszám felsorolásod meglepett. 14 colosbol lesz "w"-is? (8440w) és 17eseből eltűnik a "p"?
14 colnál eltudom képzelni hogy az erősebb grafikus kártyásra rásütik a "w"-t tekintve hogy eddig is két verzióból lehetett választani csak ugye mindkettő "P" volt. lásd 6910p-nél az Intel x3100es illetve az Ati x2300. Node hogy 17esből nem lesz "gyengébb konfig" hmm..
Üdv!Gyáva népnek nincs hazája!
-
rudi
nagyúr
12" körül ott a 11,6"-os modellek 1366x768-cal, és a Wind U200-ban láttam már 12,1"-os 1366x768-ast is. Szerencsére még elég kevés van belőlük. Ja és ott a VAIO Z-k 13,1"-os 1600x900-asa, ami kicsit nagyobb méretben, de képben elég korrekt.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
válasz nb_store #215 üzenetére
Ha jól tudom, a HP konzumer gépei (Pavilionok stb.) csak 1-2 éve vannak hivatalos forgalmazásban Magyarországon. A meredek, nehezen teljesíthető limiteket visszajelzésekből én is alá tudom támasztani, továbbá nem vagyok benne biztos, hogy a magyar piac nagynak mondható a régió többi piacához és a HP nemzetközi léptékéhez viszonyítva. Szerintem pont emiatt mozdultak rá csak most a hazai konzumer szegmensre (mostanra jött össze értelmes kereslet), korábban csak a vállalati és állami szférára hajtottak, ahol nincs olyan lehetetlen árverseny.
-
Napfénysüti
nagyúr
Ajjaj ez nem jó tendencia. Remélem azért kedvenc Thinkpadjeim nem esnek az áldozatául. Bár mire még a T400-at lecserélem sok víz lefolyik a Dunán. Csak térjenek észhez a tervezők.
Nálunk a cégnél rohadt sok TP van és sokkal jobban használhatóak munkára a 16:10-es arányú gépek mint a 16:9-esek. Komoly ügyfeleket meg csak nem akar veszíteni egy notebook gyártó sem.Més que un club!
-
Flame_
tag
Egy lehet, hogy merőben szubjektív válasz-adag. Felhasználói oldalról, de rendszergazda/it support ambíciókkal
Használhatónak tartjátok bármelyiket?
Valamire biztos. Ez kicsit általános kérdés. Én személy szerint nem tudnék rendesen használni egyet sem arra, amire nekem kell a számítógép.Tényleg szükség van rájuk?
Az eladott számítógépek jó részére meggyőződésem szerint valójában nincs szükség, csak ugye fogyasztói társadalom. Persze itt nem a munkára használt gépekből indulok ki, hanem a fogyasztói/"egyszeri júzer" gépekből.Szerintetek tudják az emberek mi a különbség egy notebook-hoz képest?
"Az emberek" sokszor még a laptop és a notebook közti "különbséget" sem tudják Ugyanis gyakran megkérdezik. Sztem a legtöbben arról sem tudnak, hogy ez egy külön fogalom.Megfelelően vannak árazva (a tudásokhoz képest)?
Egyáltalán nem, súlyosan túlárazták őket a teljesítményükhöz képest például. Az egyéb kérdésekben nem tudok mit mondani. Valahogy nekem mind olcsó consumer gépnek tűnik szolgáltatások/felépítés/kényelem/gari terén. Tévednék?Van egyáltalán ebben a formában jövőjük?
Biztosan, mivel ott a marketing. Meg hogy ma a számítógép egy státusszimbólum, amit már csak azért is megvesznek, mert "már a szomszéd kölykének is van". Meg mert egyetemre megy a gyerek, stb. Sztem alapvető tévedés egy fair és tudatos viszonyból kiindulni, ahol a fogyasztók elemzik a piacot meg a piaci kínálatot, és az alapján hoznak egy döntést. Egy cég IT osztálya lehet így működik, de az egész piac... nos tömören: lóf4szt. A legtöbben arcozni veszik, meg maguk se tudják miért. Mert minden második reklámban ott van. Meg mert hozzászoktak/hozzászoktatták őket. Az már egy szofisztikált és kisebbségi vélemény, ami egy ilyen cikkben (meg a hozzászólások között) megfogalmazódik az egész piachoz, annak a "tudatossági szintjéhez" képest. Vagy nem? -
buherka
addikt
válasz nb_store #205 üzenetére
A privát üzeneteket hol találom???
A privát üzeneteid a képen bejelölt helyen tudod megnézni.
Klikk a képre
Kis piros zárójelben fel van tüntetve, hogy mennyi az olvasatlan üzenet. Alapesetben a privát üzenetekről e-mail értesítést is kapsz. Ezeket az üzeneteket csak te és a másik fél olvashatja. Üzenetet törölhetsz ill. felhasználót le is tilthatod.Még talán annyi, hogy privát üzenetet a topikokban nem hozunk nyilvánosságra!
Ezért akár kitiltás is jár...Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
blueMerle
veterán
válasz nb_store #171 üzenetére
Az ok pedig nem az Euro, vagy a GDP, hanem pusztán annyi, hogy a tietek egy nagyobb piac, mert a HP egybe méri a cseh piaccal.
Tudom hogy a HP Magyarországon sokáig nem volt jelen teljes termékpalettával. Ennek a mikéntjére, a pontos okára lennék kiváncsi ha tudod a hátterét. A magyar piac hatalmas, nem fér a fejembe a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
SityiSXT
őstag
válasz nb_store #191 üzenetére
2008 áprilisa óta használom, relatíve sokat írtam vele és még mindig megy (kopp-kopp-kopp). Kb. két hete írtam vele két DVD-t, előtte pár nappal még 3-at, noname lemezeket és kiválóan olvashatóak. Előtte szeptemberben volt egy komplett reinstall, megette az írott, a gyári és a másolásvédett lemezeket - nincs okom panaszra.
Ami kimaradt a gyártói felsorolásomból, az az akksi: Simplo gyártmány, de a cellákat a Samsung készítette. Majd ha lesz pénzem, kicserélem a cellákat, mert úgy olcsóbb, de az még odébb van és nem olyan fontos, hogy sokat menjen a gép akkuról.Összefoglalva az elhangzottakat, kinek ajánlható a gamer laptop? Szerintem olyannak, aki sokat mászkál, egy gépen akarja tudni az adatait, játszani is szeretne helytől függetlenül (de konnektor közelében), hajlandó több pénzt kiadni ugyanazért a teljesítményért (az asztali gépekhez viszonyítva), és vállalja a driverekkel való esetleges molyolást (gondolok itt az Ati driverekre, illetve a nem támogatott OS-ekhez történő drivervadászatra). Kifelejtettem valamit?
-
-
V8David
tag
Nekem egy ideig volt egy Asus eee pc, pontosan nem emlékszem már, hogy melyik, a drágábbik fajta, amikor még az elején volt. Előrször jó döntésnek bizonyult, a bevásárló központokban is nézegettem őket, hogy hú de jó kis gépek, könnyen tudom cipelni mindenhova. Az utóbbi bejött, tényleg nagyon jó hordozni, mert nem kell külön táska neki csak egy védőtok. Viszont használhatatlan... Legyen szó filmezésről, netezésről, egy-egy speciális program használatáról, vagy éppen a bővíthetőségről. Az interneten lévő flash tartalmakat se nagyon bírják, youtube-ot sem. Gyors írni is tudok 10 ujjal, erre végkép alkatmatlan még hosszú gyakorlás után is. Két ujjal pöffülve a bill.-et meg lassú e-mailt írni a mai világban. Nekem még a touchpadjaik sem kényelmesek már. Hardveresen túl kicsi számomra ez is. A MacBookon kb 3x akkora van, na ez tökéletesen megfelel.
Egyébként a használható kategória szerintem 12"-tól kezdve érvényesül. Volt már 12"-os Apple, IBM, HP, Dell gépem is és ezek tökéletesen eleget tettek. Főleg az IBM. Nagyon jó az x-széria. A ma gyártott 12"-os gépek pedig mégjobbak. Kiemelném a Toshiba Portege R500-at. Érdemes lenne megnézni, hogy mit nyújt!E=mc² - Nincs értékelésem, mert 8 évet külföldön éltem és csak Ebay-en hirdettem.
-
Speeedfire
félisten
válasz nb_store #191 üzenetére
nagyon ritka a jó minőségű hangszóró
egy-két típusban van harman kardon vagy altec lansing
amik már elég szépen szólnak
az enyém is inkább csak windows hangokra való
viszont az alaplapi hangkártyával teljesen megvagyok elégedve
nagyon szépen szól, nincs alap zaj, nem recseg
nem hallom ha seekel a vinyó, vagy másolok hdd-re
nem olyan mint a desktop pc-kben az integrált
kb egy audigy 2-es minőségével vetekszika netbookról meg annyit, h sztem teljesen felesleges dolog
nem igazán tudnám mire használni én
ettől függetlenül a 12"es subnotik nagyon tettszenek csak sajnos elég nagy az árkülönbség
ugye manapság mindenki mondja h neki csak netre meg filmre kell
ezek a netbookok atommal vannak szerelve és pl a youtube elég felejtős rajta
amire még jók lehetnek talán amit fent is írtak h gyorsan meglesni valamit neten kis helyen elfér, képek átnyálazása
ehhez képest az akksi ideje elég gyatra
nálam a noti vásárlás egy imb thinkpad t40-ról indult majd t43 később egy thinkpad t61
de a végén mégis egy hp 6910p-nél lyukadtam ki
többe került mint amennyit előtte szánni szerettem volna egy notira, de végül is nem bántam meg
úgy voltam vele h ha már egyszer áldozok rá zsét akkor olyan legyen ami kihúzza mellettem 4-5 évig is
nekem fontos volt h sokáig bírja az akksi meg ha esetleg fizikai sérülés éri nem essen darabokra
napi szinten viszem a suliba, sok az üres órám ilyenkor netezek és tanulok rajtaFotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
SityiSXT
őstag
válasz nb_store #186 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod, nagyon tanulságos. Nem vagyok szakember a témában, amit leírtam, csak felületes nézelődés utáni tapasztalataimat osztottam meg. Maximális respect...
Ha már szóba hoztad, íme, miből áll a gépem: Foxconn alaplap, Sony ODD, Western Digital HDD, Intel proci és WLAN, Ati VGA, eredetileg Samsung most Kingston RAM, Chicony billentyűzet, Synaptics tapipad, LG-Philips kijelző, BisonCam webkamera, Realtek hang és LAN, Motorola modem, Toshiba Bluetooth, JMicron RAID vezérlő, Silicon Image e-SATA, a kártyaolvasót, hangszórókat nem tudom Ez is alátámasztja az igazad, noha olvastam, hogy pár emberke Alienware BIOS-szal hajtotta az Xi 2550-ét... Persze messziről jött ember azt mond, amit akar...
Apropó, hangszórók. Az én gépemben is van "mélynyomó", de ez csak reklámmaszlag. Gyakorlatilag egy harmadik hangszóró kicsit nagyobb membránnal. A beépített hangszórók csak szükségmegoldás, egy füles vagy egy külső hangszóró rengeteget segít. Ha mozizunk, én egy Microlab Mobile Music Cube-ot kötök a gépre, ami kis mérete ellenére meglepően jól szól, ha játszom, egy A4Tech HD-200 szolgáltatja a hangot.
Ami még fontos kellék, az a laptop párna. Kényelmesebb így ölben tartani és nem égeti le a szőrt a combokról játék közben. Kis hackeléssel bárhol lehet vele így játszani, és hűvös is marad: [link] és [link] -
buherka
addikt
Netbook...
Nekem nem volt és nem is tervezem a megvételét.
(zsebszámológépnek hívom ezeket a kis motyókat)De...egyik ismerősöm tapasztalatát tolmácsolhatom. A feleségének vette, hogy tudjon ágyba kockulni vele.
A masina Asus eee Pc.
Most pár hónap után ott tart a dolog, hogy asszony nem használja ezt a kis miniatűr csodát és apucit kitúrja az asztali gép mellől.
Az indok az, hogy kicsi a kijelzője és szaggat a YouTube is néha. Érdekes amikor megvették akkor tetszett, de hát ugye a vásárlási ingert ki kellett elégíteni valahogy.
Most engem akarnak megkérni, hogy hirdessem meg ezt a jószágot itt a PH-n vagy a Vaterán
Plusz már szóltak is, hogy nézzek notit 14" és 15" körülit, mert próbálgatták az enyémet és ez már megfelel nekik méretben.Jövőjük szerintem lesz, mert most is jó páran veszik és fogják is...sokan csak bemennek a Hipermarketbe és beteszik a téliszalámi mellé a kosárba.
Reális ára szerintem olyan 80-85 körül.
A láma user nem tudja mi a különbség a netbook és a notebook között. Csak azt látja , hogy kisebb és kész.
Hallottam olyan esetről, hogy otthon nézte a kedves felhasználó, hogy nincs benne optikai meghajtó. Ezért vitte vissza. Tehát totál felkészületlenek egyesek ebből a témából.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
rudi
nagyúr
No, ez engem is nagyon érdekel
Nekem, aki alapvetően dolgozni szokott a laptopján nagyon nem jött be, de nem is arra való. Computexre vittem magammal egy Wind 115-öt. Félelmetes volt, hogy végig bírta az interkontinentális repülőutat, de csak jegyzetelésre és filmnézésre lehet használni szerintem. Amint a terepen voltam, és a 6 mp-es, 2 MB-os képeimet akartam gyorsan átnézni, esetleg átméretezni, akkor már meg volt lőve teljesen. Elő kellett venni az X60, és máris királyság volt.
Ellenben nem hardcore júzerekek úgy tűnik, beválik. Feltéve, hogy utazós fajták. Fősulis ismerős kislánynak vettem egy U100-as Windet, egy éve használja nagy megelégedéssel. Most kértek a családba még egyet.
Egyedül attól tartok, hogy a kis méretből adódó könnyebb hordozhatóság miatt elviszik olya rázós helyre is, ahova nagyobb notebookot nem vinnének, (pl. hegyi túrára, visszanézni rajta a fotókat, napi rohangálásra a táskába stb.). Ilyen helyekre meg lehet, hogy nem elég masszívak. Ja, és ölből nagyon könnyen lebillennek. Egy tesztgépen sikerült nekem is milliméterekkel a föld fölött elkapnom, amikor ölben használtam, és elengedtem, hogy kicsit kinyújtózzam.
Úgy gondolom, hogy ez a kategória csak most fog lendületbe jönnia Snapdragon és Tegra térnyerésével, meg az SSD-k árcsökkenésével. Azok sokkal jobbak szerintem erre a célra mint az Atom vagy a VIA Nano vagy az AMD cuccai.
[ Szerkesztve ]
-
HZoli87
veterán
válasz nb_store #168 üzenetére
Szia !
Van egy 3 éves Amilo Pa1510-s gépem és kb. 1 hete vettem meg a Pi3560 típusút. Ég és föld a kettő közötti különbség. A régi gép is megfelelt arra, amire használtam, 1X volt szervizben, de szerencsére még a garanciás volt, azóta eltelt bő 2 év és még mindig szépen működik. Az új gép sokkal jobb anyagokból van össze rakva, masszív, remélem ez az idő múlásával sem fog változni. Családban van még egy A300-s Toshiba, semmivel sem jobb az összeszerelési minősége szerintem és sokkal hangosabb a hűtése, mint az új Fujitsunak. Szerintem sokat javult a minőség, de ez csak az évek múlásával fog bebizonyosodni végérvényesen.
-
ThorsHUN
őstag
Ave!
Az alapkerdes - szerintem - mik a felhasznalasi igenyek?
Hozzatennem sosem volt meg ilyen cucc nalam.
Szerintem doksikat nezegetni, netezni, hurcibalni tokeletes. Kicsi, doksi nezegetesre, szerkesztesre teljesen jo... mondjuke excel tablaban dolgozni kicsi a kijelzoje. (Neha mar a 15 colos kijelzo is keves, mert ide oda kell szankazni a tablazat eleje vege kozott...)Ilyen autocad meg ilyenekre abszolute felejtos. Szal konkret munkara valszeg buko.
Jatekra meg teljesseggel alkalmatlan.
Szovegszerkesztes, egy kis excel, net. Erre jo.Viszont szerintem erre marha draga.
En speciel sosenem vennek ilyet, max, ha tenyleg arra kellene amit az elobb felsoroltam (de ugye mas igenyeim vannak) -
Napfénysüti
nagyúr
Apám vett egy Windet még tavaly mikor bevezették. Neki hasznos mert mindig magával tudja vinni az aktatáskájában ha megy ügyfélhez. De például én csak mosolygok ezeken a netbookokon. Számomra használhatatlanok lennének (ezért is váltottam inkább 14,1-es businessre mellesleg pont a lentebb említett Fu-Si Amiloról ).
Szóval úgy vélem van egy csoport akik számára használható. De nagyon specifikusan. Álatlános felhasználsára szerintem kevesek. Inkább hypenak tartom mint ésszerű döntésnek az emberek 80%-nál.
Úgy vélem ezen többség nincs tisztában vele hogy miben különböznek a notebookoktól és csalódnak.
Ha pedig az árukat nézem: olyan 100k körül mozognak nagy átlagban ennyiért már kaphatóak notebookok is. De ugye mint a subnotebookoknál gondolom itt is kérnek a kis méretért felárat. Szerintem egy ilyen 10 colos átlag notebook olyan 85.000 Ft körül lenne reális.
Az újravásárlásra pedig azt mondom hogy aki nem azt kapta amit elvárt mert nem tudta mit is fog kapni valójában annál kétlem hogy még egyszer venne ilyen kis gépet.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
rudi
nagyúr
válasz nb_store #133 üzenetére
Igen, lehet abban valami, hogy még mindig közösen intézik a szlovák és cseh szekciót, ha más nem, modellbevezetési szinten. HP outsourcinggal foglalkozó ismerős (korábban magyar, most szlovák HP-nél van) annyit említett még az egyes helyi szerkvek kapcsán, hogy azokban az országokban sokkal aktívabbak, ahol még az anno Digitalhoz tartozó gárda kormányoz. No, de ez már nagyon nem vág a témához.
[ Szerkesztve ]
-
blueMerle
veterán
válasz nb_store #150 üzenetére
Az írásod stílusát pedig inkább nem is minősítem, mert az magáért beszél...
Sértegettelek? Becsméreltelek? Minősítettelek? Ha igen, emeld ki kérlek hogy hol. Köszönöm. Ha az írásom stílusával lelki traumát okoztam vagy megbántottalak akkor elnézést kérek.
Figyelembe veszem a véleményed, hogy a fenébe ne tenném, hiszem látom hogy nem légből kapott dolgokról beszélsz, hanem értesz hozzá vagy foglalkozol vele. Épp ezért válaszoltam cinikusan, meg sem fordult a fejemben hogy ennyire a lelkedre veszed. Ha azt látom hogy nem értesz hozzá és okoskodsz egyszerüen elküldelek a..... Felnőtt emberek vagyunk, jómagam sznob se vagyok, bár lehet ezzel egyedül maradtam. Nekem ilyen a stílusom, többezer hozzászóláson keresztül nem volt vele baj.
Ha nem tűnt volna fel, ironikusan írtam a térképpel kapcsolatban és a mondandóm lényege pont ugyanaz volt, mint amit te is írtál.
Irónia helyett sokkal inkább tényeket találtam abban a mondatodban, sorry. Nem vagyunk a csehekkel egy kalap alatt, nagyon nem, én már csak tudom hidd el. És ennek én nagyon örülök.
Képzeld, nem csak használjuk a Probook szériát, de még szervizeljük is.
Én meg használom. Itt a cégnél még vagy 8 darab van belőle, mer' én állat mindenhova ilyet vettem. De valóban nem értek hozzá. Ha te azt mondod hogy a felépítése egy rakás trágya, elhiszem neked mert én valóban nem tudom. Viszont érzetre nagyon masszív, ócsó vót: ahhoz képest nagyon sokat tud és szép, Ami ugye szubjektív. Bleee Ha majd tönkremegy, el lesz véve gariba.
És még egy valami. Ez egy fórum, nem pedig SznobKlub. Itt van aki cinikus, van aki tenyérbemászó, okoskodó, vagdalódzó, agresszív,... Ha megsértem a fórumszabályzat bármely pontját, akkor majd a moderátorok kidobnak. Ha úgy érzed téged sértettelek véééérig akkor jelentsd. Bár én nem parasztoztalak le Veled ellentétben node mindegy Cinikus voltam, ennyi. Ez a parasztól és a bunkótól igencsak messze áll. 430 fórumtag aki privátban kért tőlem segítséget, és további több száz a fórumon nem látta úgy, hogy egy bunkó paraszt lennék. Lám, bízom benne hogy majd megváltozik a véleményed, kicsit lazítasz és nem szisszensz fel ha valaki lazábbra veszi a figurát.
Uff, a Nagyszőrű Ülő Kutya szólt, neked pedig Boldog ünnepeket és sikeres bizniszt a mindennapokban[ Szerkesztve ]
-
blueMerle
veterán
válasz nb_store #133 üzenetére
Oh my god Te aztán tudsz valamit hallod. Tömören: Azért jelennek meg nálunk Szlovákiában hamarabb bizonyos termékek mert a HP 1993 óta nem látott Európa térképet. Ez pontosan így van, semmi köze hozzá a sokkal magasabb GDP-nek, az Eurónak és a folyamatosan növekvö gazdaságnak. Nem. Pusztán a HP-nál nem láttak térképet. Aha.
A HP4515s pedig természetesen úgy szar ahogy van, egy értelmetlen trágyahalom. Ezt eddig nem is tudtam, bakker, azonnal fogom és kidobom. Köszönöm hogy felnyitottad a szemeim mester.
Biztos Te is használod már jóideje úgy mint Én. Akkor sorban:
- egyáltalán nem karcolódik sem billentyűzet közötti rész sem a külső borítás, fogalmam sincs honnan vetted ezt az infót. Kitalálom: magadtól.
- az hogy egy lakkozott felület NEKED nem jön be, nem igazán jelenti azt hogy másnak ugyanez a megoldás ne jönne be. Vagy te fogod megmondani hogy mi a frankó? Ja bocs, elnézést.
- mi az hogy ritka a HD4330-as verzió? Ha valaki azt akar rendelni akkor azt rendel. Kapásból 10 webshopban van ilyen grafkártyával szerelt 4515s amit csak úgy fejből tudok. Hogy neked nehézségekbe ütközik használni az 5 betűs keresőt, az megintcsak egyéni probléma. Iratkozz be egy tanfolyamra,[ Szerkesztve ]
-
nemethbalazs
tag
válasz nb_store #117 üzenetére
Nagyon köszönöm kimerítő válaszod.
Én jelenleg egy ThinkPad SL300-as notit nyúzok kicsivel több mint egy éve. MAximálisan megfelel mindenre, halk, amire használom kellően gyors (1.86 C2D, 2GB RAM, X4500), még mindíg 4 órás üzemidővel.
És hogy a topikba illőt is írjak, e mellett a gép mellett tartok egy játékgépet, 130e Ft - ból lett összarakva, és minden játék fut rajta 1680x1050 felbontáson max. grafikán
(Athlon II X2 240@3.6 GHz, Corsair 2x2 GB DDR2 1066, Sapphire VaporX HD 4850 1GB,
WD 500 GB HDD, stb)Valaki mutasson egy notebookot, ami hardverben ezt megközelíti. Ha összeadom a 2 gép árát, ami szummázva kb. 320e Ft, akkor az durbán ugyanannyi mint notebook szinten egy erősebb játékgép, ami messze meg sem közelíti az asztali gépem szintjét. És emellet még van egy normális laptopom, ami 15 hónaposan 4 órát megy aksiról, és ThinkPad. Nem hasonlítható össze konzumer notikkal. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz nb_store #131 üzenetére
Sajnos a kiküldős garanciára van rossz példám. Bár az Acerrel esett meg nem Asussal de a lényeg az hogy ott is ment a csehekhez. Kint nem igazán tudták a problémát reprodukálni vagy nem foglalkoztak vele eleget így ugyanúgy hibásan visszaküldték a gépet de javítottként. Majd miután a kollégám informatikusként elég részletesen dokumentálta a hibát és elküldte a szervizeseket rendesen hogy ne nézzék már hozzá nem értő madárnak, végre megjavították neki. De ehhez ugye 2* kellett kiküldeni... És akkor el se tudom képzelni hogy mi lett volna egy laikus hozzá nem értővel. Simán átverik?
Mindenesetre ezekután én nem vennék olyan gépet aminek nincs Mo.-n rendes szervize.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
sanzi89
addikt
Csak egy rövid gondolat, egyáltalán nem megcáfolni akarom itt a "nagy gondolatokat" csa leírni 1db tapasztalatot.
ASUS N50VN noti, egyik nap behalt a fejhallgató csatlakozó. Neten telefonszám kikeres, bedobozol, másnap futár elvisz, pár nap mailban a hiba detektálása, plusz 3-4 nap és csönget a futár itt a noti javítva. Bőven benne volt a 2 hétben futárral együtt. Én elégedett vagyok.
A mostani M51VA-ba is haldoklik a DVD író, csak munkagép a noti így nem tudom mikor fogom tudni nélkülözni 2 hétig. Utána mégtöbb tapasztalat lesz az ASUS szervízzel.Már írtam, hogy sajnos HP notival is volt garanciális gond, ott hasonló hozzáállást sem tapasztaltam. Pl az aksi hibájával elküldtek, hogy már lejárt a 12 hó gari. Kb 12,5 hónapos a noti. Azt kifelejtették, hogy 1 hónapot volt szervízben a noti alaplaphib miatt és újabb 1 hónapig nem tudtam használni a töltő miatt.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
rudi
nagyúr
Szerinted mi lehet annak az oka, hogy Magyarországon később jönnek be egyes HP modellek mint a környező országokban? Akár Szlovákiában is, ami lényegesen kisebb (kb. feleakkor, bár sokszor együt kezelik a magyarral egy súlycsoport cseh piaccakl). Konkrétan például a Pro Book 4515s új AMD platformos verziójára és a dv2-re gondolok.
-
Zanik
addikt
válasz nb_store #117 üzenetére
"Ezek az emberek vagy megalománok voltak, vagy rossz vásárlási tanácsot kaptak, vagy egyszerűen csak nem értettek hozzá és abból indultak ki, hogy minél nagyobb valami, annál jobb. És ők nagyon, nagyon sokan vannak." - és ismét beletrafáltál.
Mai napig tele van a fórum notebookokkal foglalkozó része olyanokkal, akik Ghz-ek, Gbyte-ok és egyéb varázsszavak bűvöletében élve vetik össze az egyik notit a másikkal, közben meg elfeledkeznek olyanokról, hogy anyagminőség, összeszerelés, hűtés, súly, garancia, szerviz, stb., amik sokkal fontosabb tulajdonságok egy notebook kiválasztásánál, és sajnos hiába van meg a törekvés a tapasztaltabb fórumozók részéről, egyszerűen képtelenségnek tűnik beleverni a fogyasztók (de jó szó ez!) fejébe, hogy miért érdemesebb X márkából gyengébb/drágább notit venni, mint Y-ból az olcsó, fullextrás gagyit!
Szóval akinek nincs túl sok pénze (vagy van, de mondjuk csak egyszer), és nem akar évente új notebookot venni, vagyis több évig tervezi ugyanazt használni, az tegye másodlagossá a kiválasztásánál a notebook teljesítményét, és inkább vegyen egy gyengébb, de megbízhatóbb modellt!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
rudi
nagyúr
válasz nb_store #120 üzenetére
Azokat a cégeket értem, akik egy-egy kisebb notebookmárka hazai szerződéses szervizei (vagy azok voltak). Akikhez a vásárlás után több mint 3 nappal meghibásodott gépeket kell vinni, és nem tartoznak konkrétan a notebookmárkához. Mondjuk anilyet az Asus használt a cseh központ bevezetése előtt.
-
ThorsHUN
őstag
válasz nb_store #113 üzenetére
Szia!
Ezek utan en is kivancsi lennek mi az igazsag
Fogalmam sincs kinek van igaza, es (lehet nem jol teszem, de) meg megvan a bizalmam SenirTilla iranyabafele
Majd nezd meg legyszives az elso dv6-osnal a helyerigazitast, hogy megfeleloen objektivnek tartod-eNem szandekom senkinek belekopni a levesebe es a normalis hozzaszolasokat nagyra ertekelem
-
Zanik
addikt
Na, én meg eddig orrba-szájba ajánlgattam a Dell-t mindenkinek, pont a garanciára hivatkozva, erre most ezt kell megtudnom (mondjuk akiknek eddig Dell-t ajánlottam, még egyiknek sem lett hibás a notija). Ezek szerint a Toshiba-é a "legjobb" szerviz itthon, már csak az a kérdés, milyen minőségűek mostanában a konzumer gépeik? Mert hiába jó a support, azért nem a szervizbe küldözgetésre vesz az ember a notebookot, hanem hogy hibamentesen használhassa!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
nemethbalazs
tag
Minden elismerésem az eddigi gondosan összerakott, megszerkesztett, lényegre törő és élvezetes hozzászólásaidhoz.
Épp ezért lenne egy kérdésem is, mint hozzáértő, sokat látott emberhez.
A Lenovo-ról mi a véleményed? Gondolok itt az új már nem IBM ThinkPad-okra, az Új SL széria ThinkPad "light" gépeire, és az abszolút konzumer n500, g530, g550 típusokra.
Gondolok itt megbízhatóságra, és szervíz háttérre. Az IBM szervízháttere annak idején legendás volt, nem tudom a Lenovo ezen rontott-e vagy javított a konzumer gépek megjelenésével.Előre is köszi a választ!
-
herendi
tag
A Dell garanciával kapcsolatosan:
A vevő (magánszemély, kisker, nagyker) választhat, h hány év garanciávál és milyen egyéb támogatással veszi meg a Delltől a notit. Az nem igaz,h min 2 v. 3 év, veheted 1 évvel is.
Az meg hogy a Delltől a gyökér magyar kereskedők a leggagyibb szervízszolgáltatással veszik meg a gépet, nem a Dell hibája. Az emberek csak azt látják,h 3 év, huuu, de mi van mögötte...
Ezért mondtam korábban,h nem a márka, hanem a támogatás, szervíz minősége lehetne egy nagyon fontos szempont a gép választásánál.
-
rekid
addikt
Ha van időd, s kedved írhatnál egy Logout cikket a tapasztalataitokról a Renew programban értékesített laptopokról. Vagyunk egyen ketten akik már írogattunk tapasztalatokat logout cikk formájaban de mint userek. Jól jönne egy eladói vélemény Hálisten még szervizes gondom nemvolt veletek se a renew 6910p vel se az asis 8530w -vel de jolenne egy cikk hogy mire számíthat az ember ha ne adjisten belefut egy hibába
Üdv!Gyáva népnek nincs hazája!
-
rudi
nagyúr
Kedves, nb_store,
Az ilyen jellegű door-to-door szolgáltatásról mi a véleményed?
Valamit a hazai ilyen-olyan szervizpartnerekkel kapcsolatban mi a tapasztalatod?
-
nagyito88
aktív tag
Szép közepesen hideg decemberi nap, Megnyílik az Egri Plázába a Electro world...
Örül a nép mert má nemkell pestre menni,megvenni a led tv-t csak haza kell tolni...
No bemegy egy ismerősöm ki az én toshibam látva bátorkodik kiadni körülbelül 170-180 ezret egy l500 as satellité.... Mert neki nem kell az a konfigurácio mint nekem,neki elég a ddr2 es ram a gyengébb proci a 320as winyo...meg gyengébbb ati chip.
Örül mint majom a farkának,hogy az előző 3,5 éves hp ja helyett egy gyors "megbizható gépbe fektette gépét" Hiv hogy milyen jo kis gép...
4 nap a drága user már nem boldog ugyanis pár fagyás s egy windows7 kékhalál után nem megy a noti... Ujratelepitésről szo nem lehet mert a bootnál sőt a biosnal tovább nem tud menni...Jo be a drága dobozba... No akkor irány a pláza már levésbéboldogan...
Ott hát nem mi intézzük a garit,és mivel lement a 3 nap már nem van csere...
Jolvan tárcsáz toshiba serviceküözpont,,,,Oh persze hozza be hmm hölgyem vidéki vagyok itt állok egy közel 200 ezres géppel 4 nap használat után,s rossz... Öezt megérti de nem tud mit tenni....Hovavalosi jött a kérdés?Haver kijelenti nem szégyelve hogy nem Pesti,s mondja Eger a nö hangjában felcsillan valami mi nem a nagypapa aranyfogsora...
No hát akkor semmi baj van ott nekünk service....No haver mondja menjek mán vele me valami van itt hol ezt lekezelik neki..
Bemegyünk egy foszer fogad... Pasziánszcsatának látszik az arcán a gyürődés...
No kérdi miben tud segíteni,de a mosoly a szemén a dobozt látva nem öszinte...
No előtálaljuk a problémát kapunk szépen egy lapot átvételit,meg min felvan irva mi baja,majd egy előző serias meglepően szép,toshibát letesz elénk cseregépnek...
No akkor hazbandukolunk s toshibaval ugyan nem az övével,de éldegéli életét..24 ora elteltével jön a telefon..
Megállapítás: Winyo megadta magát,csere kb 1 hét...
Napra pontosan szerencse hogy időben jött a cseredarab, 7 nap után be is szerelve várt minket a toshiba,s még a win7 is kezdett rácsuszni a servizes ember jovoltából..
Majd ezt elkönyvelve hiba nélkül megy a gép...
Sa haverom pozitiv hozzászolása "ennyi baja legyen élete során a l500-nak".
No akkor most mi is van? Jo gép s egy hibás darab? Típushiba?Nem lehet tudni,lehet csak véletlenül roszat fogott fel,vagy megmutatkozik a gyártok hanyagsága? Nemlehet tudni,a lényg hogy itt nem szartak le szerviz szempontjából..
A toshibát hiba esetén is tudom ajánlani... Igaz nem épen pozitiv volt a 4 napos gép meghibásodása....
Ui: Bocs az elgépelésekért rohanok a fösulira,csak reggeli szösszenet volt Nekem az l505-nem panaszkodik,s nem melegedik nagyon,még 3d-s modellezés,s játék közben sem.... -
Sasfészek
tag
"Először is a TOSHIBA talán az egyetlen gyártó, ahol probléma esetén nem fogod érezni, hogy kelet-Európai vagy és nem számítasz, csak egy statisztikai kerekítés vagy a rendszerben."
Én úgy tudtam hogy a DELL-nek is igen kiváló a hazai szervize. Ha van normális NBD garid amit akár 5 évig is meghosszabbíthatsz a gyártástól számítva akkor nem lehet para. Ha az 5 évet is túléli a géped akkor már megérte. Ennyi idő alatt még az üzleti gépeket is lecserélik a vállalatok szerintem.
Úgy gondolom az 5 évig való kiterjesztés nem rossz ajánlat. Humánsoftnál ami hivatalos DELL partner ismerősöm laptopjának garancia kiterjesztése 2 évvel alig 13 ezer volt és NBD.
Dellnek mondjuk valóban nincs egy házhoz 18 féle alaplapja és nem tudom mennyire rendelkezel infokkal DELL laptopokat illetően de ha igen szeretném ha írnál a tapasztalataidról mert érdekel. Főleg a DELL studio 173X-es gépek vagy ebbe a brandba tartozóakkal kapcsolatban. Többnyire megnyugtató viszont az hogy a DELL-nél több mint 1 év elteltével is lehet ilyen gépet rendelni. Más gyártónál írtad alig fél év. A most is kapható 15xx és 17xx studio piaci bevezetése 2008. július volt.Kíváncsi vagyok hogy milyen tapasztalatokkal rendelkezel a DELL modelleket tekintve, gondolom a Precision az tuti jó darab, bár a Dellnél talán ez az ami a legelérhetetlenebb.
-
spyduck
nagyúr
Egy dolog ami számomra nem tiszta. A HP miért hagyja benne a szerviz adatbázisában az adott notebook eredeti garanciáját? Célzok itt az ASIS-ra. Ti a renew gépeket is úgy hírdetitek, h 1év hp +1év CO garancia. Ott van a példának egy 6930p \asis\ amire 3év 3 hónap gari volt a HP szerint. Eddigi jó pár HP amit elhoztam a NBS-ból mind-nek 2-3 év garanciája volt. Erre ha tudnál magyarázatot adni szívesen fogadnám.
-
nagyito88
aktív tag
Nah igen tanulságos hozzászolásod! Igaz van benne... It föként a design és az ár a döntő...
Lehet hogy egy másik noti nem tud pl 1gb vramot felmutatni meg alapbol csak 2gb ram van benne,de pl ha kézbeveszi az ember akkor látja hogy nem éppen kopogos muanyag... S nem recsegő zsanéros/kéztámaszos gépröl van szó mi hajlik ha felemelsz,hanem össze van rakva,s lehet 3-4 év után is tud az ember prezentáciot tartani róla...
Volt pár notihoz szerencsém...
1: Acer travelmate 4652 lmi... 1 év gar/nvidia 6600go/intel...szerettem imádtam de sajnos májusba elhalálozott,alaplaphiba... bontoba sehol nem volt alaplap,gari 1 év volt,sulinetes időben vettem első notebook,izmosnak számitott akkor... de mivel 75000 lett volna májusba az alaplap,igy sajnos temetni kelett...
2:suli jovoltábol 20000 ft ellenébe kaptunk notit 3 évre ez volt 2éve... Kikötés:
tanulmányi átlag,nem eladni... bemutatni évente... Tesokámnak tökéletes..
12,1" intel t3400 azt hiszem 1gb ddr2 80gb vinyo,Fém fedlap gma 950 grafikus megjelenitő... A csoda neve albacomp activa mobilsmart v3 nah ez a notebook egy igazi tulélőművész Szerencsére testvérem vigyáz rá,s én is óvtam,mert ilyen vagyok...
De csoport társaim,megismerették a sajétjukkal a poklot... Kb 1 méter zuhanás,levessel valo leőntés,hasalás, lépcsőn bucskázás,stb... De működik,...Igaz van kinek 10 perces már az aksija enyém még kb 1,5 orát simán eszik.... Szóval ez egy tulélő masina...
Csak kicsi nekem,képernyő/ teljesitmény szempontjábol de 20000-ret megér...
3: Mi a acer helyébe lépett egy Asus F8VR-4S125 vol azt hiszem ati 3470/intel t5800 /2gb ram/ 14" stb stb.....Itt a minőséggel akadtak problémáim... Recsegett az illesztéseknél,a csuklorész alatt...
Kevésnek bizonyult a teljesítménye igy eladásra került....
4: Majd SeniorTilla jóvoltából birtokomba került egy Hp Pavillion dv5-1190eh
Ezt imádtam s tökéletes minőség volt... Igaz ismerősömé már 3 szor volt szervizbe igaz az 1120Eh vagy 1140eh...
Nah ezzel semmi bajom nem volt win7 simán kompatibilitási problémák nélkül futott...
Csak sajnos betörtek s eltulajdonitották...
5: Toshiba satellite L505-111 : Érzelmi okokbol nem vettem uj hp-t igy specifikácio és a toshiba név alapján eme gépre esett a választásom... Papíron szépen nézett ki tudás s kinézet szerint. Majd mikor meghozta a futár akkor nem csalodtam,össze van rakva nem recseg nem ropog.... Szép,igaz nem csilivili villogos,de azért megteszi... Nem világit a logo mi divat ma... de inkább legyen rendesen összerakva... Kb 5-hete van nálam,s ezidáig nagyon megvagyok vele elégedve.Van olyan gyártó ki jol kinézőt csinál,van ki kicsit visszafogja desing terén magát,de minőségre hajt,s van ki mindkettőbe probálja a maximumot nyujtani... Persze ez az árcédulán is meglátszik... A notebook vásárlásnál az ember olvasson utána,mert azért mégis sokbakerül.. S nézze meg mire használja...Pl egy olyan embernek ki inkább netezik utazás közbe filmetnéz,sulis dolgokat irogat,s házit it netán dolgozik,de nem játszik akkor az vegyen integált grafikus chipes gépet,mert akku időben tuti az a nyerő... De ha játszani is akar valaki akkor már lekell mondania a hosszu aksi időről... Mindenki dönjtse el mi kell neki mi fontos,s mire van kerete...A cikk mint előző kommentembe is irtam jó,az előre leírt szempontok alapján lett megírva
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest