- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
-
"Elméletileg az csinál c++ -ből Symbiánt." Juj.
Node elvileg az Oviban ilyenkor rá tudsz bökni, hogy letöltés, és leszedi a Smart Installerrel a neki kellő Qt frissítést (ami egyébként egy olyan környezet, amivel könnyebben és modernebben lehet alkalmazást fejleszteni Symbianra.) A 4.6 be van építve a telefonba, viszont lehet frissíteni kell 4.7.3-ra, azért nyávog. De ezt meg kéne csinálnia magától...
-
TooN
aktív tag
Hello Karma!
Onnan is próbáltam közvetlenül az N8-ról és gépen keresztül is. Bead egy olyan üzenetet, hogy kellene egy 13 MB-os file, nevezett QT. Ezt már sikerült kideríteni, de hogy azt honnan szerezzem meg. Elméletileg az csinál c++ -ből Symbiánt.
Na ehhez én már kevés vagyok.
Halkan jegyzem meg, hogy a szúnyogriasztós app's-hez is ezt írta ki az N8. Azt is próbáltam már innen is meg N8-ról is felrakni.
-
TooN
aktív tag
Sziasztok!
Jellemzően N8 telefonnal vagyok, de mivel a rendszer szinte azonos, gondoltam megkérdezem itt is, hogy hátha van valaki, aki üzleti jellegű felhasználó és tud segíteni.
Tegnap letöltöttem egy pár "ToDo" & "Task manager" & "Post It" jellegű alkalmazást, de nem találtam meg az igazait, ahol feladatokat lehetne rendszerezni.
Van valakinek ilyenre tippje, hogy melyik progi lenne ideális erre?
Köszi
-
sshr3kk
tag
És mi újult meg? Mert hogy a forma már vagy 5-6 éve ugyanilyen...
-
Ricardo
titán
Nem kompatibilis
Ezt hogy csinálják?
Szerk: Nincs a készülék a kompatibilis telefonok listáján. Ettől függetlenül érdekes hogy csinálnak egy olyan tartozékot, ami csak egy két darabhoz jó. Plánehogy elvileg mennie kellene.
leírás:"Kompatibilitás
On-The-Go USB készülékekkel kompatibilis.
Csatlakoztasd a mellékelt fülhallgatót vagy bármilyen más 3,5 mm-es csatlakozóval rendelkező fülhallgatót."Készülék adatlap:
"USB Yes, v2.0 microUSB, USB On-the-go support"
-
Indy1
tag
Nekem nagyon tetszik
Most E71et hasznalok kb. fel eve (2 evig E51 volt)
Amcsi rokon jar nalunk ketszer egy evben
Tavaly egy 5230at hozott de nem tetszett , eladtam
Most is kerdezi mitt hozzon
N8 329$ E6 429$ (78e ft) az E6 meg uj modell
Szerintem varok lesz it meg arzuhanas... -
zorzy4
addikt
Holnap még kényeztetem magam és veszek egy ilyet hozzá [link]
-
retina
tag
nem rossz telefon!Bár nekem az érintő kijelző ennél a tipusnál nem jön be.
-
zorzy4
addikt
válasz
Newyorker #180 üzenetére
Egy generációt mindenképpen kihagynék. Végül is ugyan az többe, de kimondottan új funkció nincs benne. Sőt az infrát kihagyták. Szerintem az e72öt a nokia annak idején magasabbra pozicionálta. De ettől függetlenül jó készülék az e6. Ha csak a használatot nézzük, nincs az a ipone vagy androidos csodamasina amire lecserélném, meg hát amúgy is legalább 4 évre vettem. A BB-t és a motorolát én is tisztelem de az sem kéne.
-
-
zorzy4
addikt
válasz
knyitogato #171 üzenetére
westend rája gsm. A vitrinben egy eu garis van 1év, de nem tévesszen meg, nokia garis is.
-
Newyorker
addikt
látom nem sokan csaptak rá az e6-ra :
-
zorzy4
addikt
válasz
knyitogato #162 üzenetére
Kb ugyan az.
-
zorzy4
addikt
válasz
knyitogato #159 üzenetére
Igen, úgy áll rajta, mintha egybe lenne öntve.
-
zorzy4
addikt
Megtörtént, regisztráltam.
Ami el tudok mondani. Az összeszelés kifogástalan, a telefon jól néz ki, bár az e63 után kicsinek, vékonynak tűnik. Annácskát még szoknom kell. Volt egy két, megmerevedés, de olyankor is a valódi billentyűkre reagált. A wi-fi renden van gyors és erős. A gps másodpercek alatt talál jelet és navigál. A rádió jól szól legalább is hs-28as fülessel. Nekem a csengőhangerő elég halknak, bizonyult és a vibra sem túl erős, ehhez jön, hogy tokban hordom, majd meglátjuk menyi nem fogadott hívásom lesz. A kamera egész jó bár nálam,megint csak az e63 jelképes kamerája az összehasonlítási alap. -
zorzy4
addikt
válasz
knyitogato #152 üzenetére
Én most vettem de inkább, nekem is kérdéseim lennének. Az e63 után kicsit döcögős az ismerkedés. Elsőre azt szeretném tudni, hogyan lehet kilőni azt, hogy minden indításnál ovi fiókot akarjon beállítani.
-
Newyorker
addikt
válasz
knyitogato #152 üzenetére
így van, ez engem is érdekelne
érdemes é lecserélni aze72őt
-
knyitogato
őstag
Van itt, aki már birtokolja a telót? Nagyon kíváncsi lennék a mindennapi tapasztalatokra.
-
Kvasir
tag
Na végre!
Én is utálom az ájjfónt, hogy az összes 4 telefonjuk ugyanúgy néz ki...De ez a Nokia tetszik. Kissé olyan feeling, mint az E75 / C6 váltás, nekem azért a C6 jobban tetszik, mint az E6, holott volt E63-m is, és azt is szerettem.
Szóval: QWERTY, de eldugva a kijelző alá. Szerintem mostanság ez nagyon kelendő.
-
Gabor113
tag
Elolvastam a tesztet, kb pont ezt vártam a készüléktől, felhasználási területtől függően persze (kinek mi) de nekem ez tökéletes lesz. Különösen egyet értek a cikk végi összegzéssel. Most nincs rá szükségem de majd 1 év múlva veszek egyet helyettesítő telefonnak.
Egy kérdés: ez a szürke darab ami nálatok volt ugye? A fehér szerintem erre köröket ver. Furcsa hogy utáltam a fehér telefonokat de ennek az összképe fehérben nagyon jó, hihetetlenül elegáns darab.
-
Lirion
addikt
Levél írásakor fektetett módban amikor címzetteket adnék hozzá, a kontaktlista állóban jelenik meg, elég zavaró.
Írtam egy másik topikban, hogy nálam követelmény, hogy a teljes menürendszer menjen fektett módban. A többiek nem értették, erre mi szükség van...
De ahogy elnézem, az új meego is ilyen butácska lesz, hogy nem fordul mindenhol el a menü, így fektett nézetből majd minden hülyeség miatt lehet forgatni a telefont...
-
S60 gyáriban csak egy plusz oszlop van a „repülő” ékezeteknek, tűrhető átmenet, full magyart még nem próbáltam.
Így próbáltam a hálót, de átváltott időnként orange sk-ra.
Se zárt telefonjaim is bekapcsoltak, utoljára az Elm - ami sok okostelefonnal felveszi a versenyt. Megkockáztatom ebbe a szegmensbe is elmegy(exchangeből lehet hogy csak szinkronizálást tud viszont).
Levél írásakor fektetett módban amikor címzetteket adnék hozzá, a kontaktlista állóban jelenik meg, elég zavaró.
Dézire még csak froyo van amúgy, nem? -
Behroozo
tag
Ide vele(feketében)! Kezd magára találni a Nokia. Üzleti szférában maradhatna a Symbian, nagyközönségnek meg a Meego.....Wp7 meg tőlem mehetne a kukába.
-
Billentyűzet root nélkül telepithető. 2.3 alatt már van magyar nyelvű szó kiegészítés, gyorsan ,,tanul,,. Amúgy a tapasztalatom teljes magyar qwerty-vel az, hogy használhatatlanná válik, a sok magyar karakter miatt, vagy túl sok helyet takar.
Kézi hálózat választás: setting//wireless/mobile networks/ choose network. Azzal kézi-re áll.
A lockscreen-t nem értem, hogy mit kell rajta simogatni, mindegy is...Szótár program: market.
Kikapcsolt állapotból biztosan bem ébreszt, szerintem erre kizárólag a Nokia készülékek képesek.
Magyar hanghivas: érv HÁROM.
Ahhoz, hogy mél írásakor a névjegyek ne fordítva (álló) jelenjenek meg megint passzolom mi kéne. - ez alatt mit értesz?
Levelek csak akkor frissülnek, ha van kapcsolat. De ezzel frissül minden más is.
-
Navit nem számoltam ide. Mi kell rá?
Pl másik billentyűzet. Mégis miért kell minden ékezetnél, írásjelnél annyit várni? Egy ő-höz áthúzni az ujjam hosszában az egész képernyőn még?
Hogy simán elég-e telepíteni, vagy rootolni kell-e hozzá, nem tudom. Képeken jobbnak tűnt mint a symbianos, de élőben más.
Billzár oldásra és zárásra meginuprogram kell, mert jobbkezeként fogásvpaltás nélkül nem megy, plusz utána még simogatni kell a kijelzőt. Tán egy polip tervezte, mások ezt jobban megoldották.Gmaps-ot és locationst használtam pesten, elég pontatlan volt; utóbbi meg alig féelmegoldás - hagyjuk, aki navigálni akar valami más programmal megoldja.
Kb ötödjére nem válaszol senki a kézi hálóválasztásra, akkor gondolom ehhez megint program kell. Névjegyzékes problémához amit írtam nem tudom mi kell, lehet-e vhol állítani. Nem mindenki exchanget használ, remélem ez nem baj(privátba hsználtam a telefont, cégesdolgokat webfelületről haználtam). Azért gmailből, mert ez az univerzális névjegy szinkronizálás legelterjedtebb módja különböző gyártók és os-ek között - outlook ugye winre van csak.
Ahhoz, hogy mél írásakor a névjegyek ne fordítva (álló) jelenjenek meg megint passzolom mi kéne.
Szótár program (offline) gyárilag (igaz csak 3 nyelvet tud egyszerre)?
Valami program kell még ami lezárja fogadott hívás után a billt, mert így alapon ez nem vicces.
Arra nincs progi hogy egy ébrestővel visszakapcsoljon esetleg a készülék, azt tudom(nem, nem mindig elég offlineba rakni; pl a munkám folytán sem).
Állandó netkapcsolat nélkül rendesen működő levél letöltés nem tudom van-e?(3g+wifi minek menjen egész nap emiatt?)
Hívó nevének bemondása, magyar nevekkel rendesen működő hangtárcsázás?
Autókkal frankón kompatibilis -e a telefonkönyv - a BB készülékekkel téren szopni szoktunk.
Céges/privát mód?Nem csak olyanba kell gondolkodni mint pdf olvasó.
Magyar nyelvvel ennyi (uzleti telefnok sosem olcsók) pénzért tiszteljenek meg, főleg 40+ nem díjazzák ha egygyártómígy lexarja a vevőit, hiába tudnak jól angolul. Igazuk van sztem, komolytalan akinek nincs lokalizált telefonja (nem akarok ebből vitát, céges gépem is angol, nem zavar; telefonnál viszont engem is zavart).
2.2.x-es Dsire volt nálam, mél írásnál addig nincs küldés, amíg nem masszírozom a menu-t vagy a trackpadot - mi lenne ezen kamu? De nem csak itt van ilyen.
Hívást nem a fülemmel raktam le, hanem zsebből előszedes közben - igazából nem tudom hogy, de kellemtlen volt napi 1-2 ilyen. Sajátom már raktam le füllel amikor vállal telfonáltam.
Nem csak nagy céges környezetben vesznek ilyen telefonokat, kis és középvállakozás, plusz ev-ok kicsit többen vannak sztem. Középtől fentebb nincs is rálátásom, tény.
-
pszili8
aktív tag
válasz
CarKiller47 #140 üzenetére
Ez mi akkor??
-
CarKiller47
tag
Még mindig nincs tesztvideó.
-
Kiemelném, HTC-re válaszolok, SE-nél nem tudom, hogy hogy van:
"Üzetember a dobozból kivéve használni akarja, nem programokat vadászni akar. Pont."
Ühüm. Akkor kérlek jelezd, hogy egy Office csomagon kívül (amiből a QuickOffice teljes verziója most már szinte minden felsőbb szegmensű droid készülékhez jár), mellette PDF olvasó, böngésző, fasza e-mail kliens, kiemelten HTC-nél stock információk, milyen programot szeretnél még ami Symbiánon vagy Windows Mobile-on integrálva van a rendszerbe, és droidon nincs - jelzem Windows Mobile használó voltam évekig, van némi tapasztalatom? Ja és ne gyere a navigációval, mert alapvetően nem szükséges ellátás, plusz ott a GoogleMaps, illetve HTC esetén a Locations, ami amúgy 30 nap trial után fizetős, de offline fasza navi.
"Legyen magyar nyelvű a gép..."
A magyar nyelv használata szubjektív, megvagyok nélküle, direkt visszaállítottam angolra, de legyen érv EGY.
"minek kell nyomogatni pl levélírásnál elöbb a menügombot, hogy előjöjjön a küldés" - abszolút kamu, Send, Save as Draft és Cancel egyből megjelenik ha levelet írsz, nem kell matatni a menüben.
"A hosszú évek alatt megszokott telefonkönyvet legyen szives a készülék nem baxtatni, attól hogy gmailes fiókból szedi le, és ott felismeri a kontaktokat és azt nevet írja be amit ők maguknak megadtak az azért nem annyira vicces."
- egy business man miért szinkronizálna gmail levelezővel, ha ott az exchange - illetve az ott megbúvó kontaktokkal. Amúgy még a Facebook szinkronnal sem írja át a neveket, szóval marhára nem értem miről beszélsz. Ráadásul ha nem kéred, akkor nem linkeli össze a kontaktokat a különböző cloud-ban lévő adatokkal.
Érintőképernyő: Több mint egy év alatt egyszer sem sikerült leraknom arccal a hívást - pedig alsó hangon egy órát telefonálok naponta, pedig böszme nagy fejem van. Nekem érdekesen működött akkor a szenzor.
"Pedig amíg ennyi az üzemidő" - érv KETTŐ.
Tudod, ha azzal kezded, hogy nagyvállalati környezetben a különböző MS policyk integrálásának hiánya miatt még nem nagyon elfogadott a droid használat - mint ahogy Erdoke szokott érvelni, azt megértem.
De amit felsoroltál, minden tiszteletem mellett, a rendszer nem ismeretét tükrözik, vagy csak nettó baromságok.pszil8:
Akkor tud igazán jól működni a BB, ha van mögötte egy BES szerver. Namost itthon vajmi kevés cég használ ilyet, ráadásul kis hazánkban a IBM Lotus vagy a Novell rendszerei sem túlzottan elterjedtek, egy OTP bank is inkább Exchange-t használ . . . (csak hát nem a Small business edition-t).
-
pszili8
aktív tag
Nekem ez nem jön be.Szvsz a Blackberry-knél nincs jobb üzleti telefon,ha drága ha nem.Vannak azok akiknek fontos,hogy az adataik biztonságban legyenek,na ők vesznek Blackberry-t.Meg amúgyis ha céges számlára veszik a telót leírhatják az adóból.
Bog: Mikorra várható Blackberry 9900 Bold teszt? Vagy titok? -
Perdedor
tag
A qwerty-s Nokiák közül nekem az E71 tetszik a legjobban.
De még akár erre is lecserélhetem az E61i-met
.....ha majd olcsóbb lesz. -
válasz
endruboy1 #120 üzenetére
Droid, X10, sense bizniszfónnak:
Déziből indulok ki hanem baj, ez volt csak nálam több napig.Üzetember a dobozból kivéve használni akarja, nem programokat vadászni akar. Pont.
Legyen magyar nyelvű a gép, lehetőség szerint a programok is - mintha nem komolytalan lenne. Ne legyen rohad lassú az ékezetes karakterek használata. Ne forrósodjon a gép aktívabb használatnál. Legalább az egy napot bírja ki az akksi! Minél gyorsabban kezelhető legyen, minek kell nyomogatni pl levélírásnál elöbb a menügombot, hogy előjöjjön a küldés?
A hosszú évek alatt megszokott telefonkönyvet legyen szives a készülék nem baxtatni, attól hogy gmailes fiókból szedi le, és ott felismeri a kontaktokat és azt nevet írja be amit ők maguknak megadtak az azért nem annyira vicces.
Hagminőség nem rossz, de zajszűrés már az, volt alkalmam elget tesztelni, többen panaszkodtak. Nem árt ha véletlen nem rakja le az ember a hívást - sokadik általam használt érintős, soha semmi mással nem volt ilyen bajom. Ugyanígy nem ártana ha rögtön fogadott hívás után zárná a billt!
Nem sikerült kézi hálózatválasztára bírnom, ez párszor megtréfált, mivel a határon lakok.
Nem igazán nyerő ebben a kategóriában, ha a böngésző/egyéb alkamazás ott nyílik meg ahol korábban használtam/amit néztem amikor ott állnak mellettem.De amíg ennyi az üzemidő, ilyen a gyári bill, ilyen a telefon/sms kezelés része, addig miről beszélünk hogyy droid for presi... business?
-
alamuszi
senior tag
-
válasz
#13260800 #132 üzenetére
Emiatt tudom szeretni a Sense-t. A sok apró idegesítő faszságát az Androidnak javítja - pl. a hülye copy / paste mérföldekkel jobb volt már a 1.0 sense-ben is, mint a jelenlegi GingerBread stock, nem beszélve a 2.0, vagy 2.1-es verziókról - , sokkal használhatóbbá teszi.
Pont most néztem, hogy a 14 napnyi levelemet (kb. 8-900 levél) gyönyörűen tudom szűrni, flagelni, a szinkron tökéletes. Az MS Exchange-el szerintem a "legkompatibilisebb" stock levelező is a HTC-től jön (droid vonalon).
Azt elismerem, ha minden nap legalább 20-25 levelet meg kéne válaszolnom telefonról és virtual keyboarddal, hát megőrülnék, akármennyire is jó a HTC gyári billentyűzete.
-
törölt tag
Egy idő után a fél utca hozzám hozta az Androidos telefonját "bütykölni" a rootolás és alternativ ROM felpakolás szinte napi program. Elég sok időm elment velük (volt dolgom az X10 Mini Pro -nál jóval komolyabb telefonnal is). Alapvetően sok baj van még az Androiddal szerintem nem lehet rá mondani, hogy stabil. De mind1, a userek örülnek neki. Ez a lényeg nem?
Az más kérdés, hogy én meg köpködöm
-
joey04
titán
válasz
#13260800 #130 üzenetére
mondjuk azért egy x10 mini (pro) alapján sem fair az androidról nyilatkozni. elég sok egyedi hibája van, ahogy írtad is és nem véletlen hívták többen is android light-nak. az inkább egy játékszer, nem komoly telefon. meg a SE szerintem az arc neo duóval lépett be az igazi androidosok közé...
-
törölt tag
válasz
mrlujoak #129 üzenetére
háát igen én cumiztattam magam vele jó ideig. Tetszett, hogy nem egy batár nagy tepsi hanem egy kicsi zsebbe könnyen bevágható cucc.
De az SE szoftverfrissítés illetve nem frissítési módszere egy botrány. Irgalmatlan nagy hibákat hónapokig javítatlan hagytak.
A telefon tényleg pörgős, de az intenzív használattól összecsuklik mint a szar. Napi 2 töltés minimum. És rengeteg hiba, alkalmazás hiba.
Meg is utáltam az Androidot egy jó ideig nem veszek az biztos. Nem csak azért mert az SE Mini Pro nem jött be, hanem azért is mert van alternatíva bőven. A változatosság pedig gyönyörködtett.
Olvastam is egy felmérést annó, hogy az iPhone-t nem számolva egyik okostelefon tábornak sincs igazi hűséges csapata (talán a Nokianak meg a RIM-nek egy bizonyos üzleti kör).
Szóval nem lefutott itt még a mérkőzés
-
Sajnos ő nagyon nem volt elégedett a mini-jével.
Ezzel kapcsolatban érdemes a mini topikba átnézned, sajnos ő ott is folyamatosan oltotta a készüléket, ész érvekkel szemben állva is.Mindenki más pedig megelégedéssel használja... Szóval, csak ez alapján ne vonj le súlyos következtetéseket...
Hasonló az én helyzetem is. Nagyon hamar megszabadultam a Spirom-tól, mert nekem nem volt megfelelő.
Nem a telefon volt a hibás, hanem én. Én hittem, hogy meglesze AF és led nélkül, de rá kellett jönnöm, hogy az én elvárásaimnak, és életvitelemnek a Spiro nem megfelelő.
De ezért nem is a Spiro-t és a SE-t szidom, hanem magamat, ugyanis nem az igényeimnek megfelelő telefont választottam.
El is adtam heteken belül, és nem fikáztam a kicsikét.
Dyra-nak is hasonlóan kellett volna tennie, de ő a másik utat választotta...Elnézést az E6-ot kommentelőktől, hogy tettem egy OFF bejegyzést, de illik helyretenni egy-két dolgot...
-
törölt tag
válasz
endruboy1 #120 üzenetére
Bocs én nemrég szabadúltam meg az X10 mini pro telefonomtól. Teljesen alkalmatlan akár napi 20 - 30 telefon lebonyolítására.
1. Piszok gyorsan lemerűl.
2. Irgalmatlan lassú a telefonkönyve. A W800 -as telefonommal gyorsabban hívtam mint az X10 mini pro -val.
3. Rohadtul sokszor van olyan, hogy alkalmazáshiba miatt lehet épp a telefonkönyv fagy ki.Az egyéb hülyeségeit nem ragozom. (annyira kicsi a kijelzője, hogy én a fülemmel nem egyszer megszakítottam a hívást vagy épp ha épp beszéltem valakivel és halottam, hogy van egy bejövő hívás elvettem a fülemtől megnéztem ki az majd vissza raktam a fülemhez és ismét a fülemmel megcseréltem a bejövő hívást az épp aktuális hívással.
És van még egy nagyon fontos! Az SE hónapokig nem javította meg a rossz telefonkönyvet. Egy időben nem müködött rendesen a keresés. Ez az SE -nek fél évébe került. Addig phonebook 2.0 -val szerencsétlenkedtem ami napi 3x pontosan mikor gyorsan akartam telefonálni dobott kampót.
Nagyon komolyan mondom, hogy azért hülyeségeket ne mondjatok. Az a telefon teljesen alkalmatlan üzleti felhasználásra.
-
törölt tag
Én meg sok autófokúszós telefon után azt mondom nagyon is van létjogosultsága az EDOF-nak.
Nekem egyetlen egy komoly vágyam van, mindig éles képet lőni! Két kisgyermekem van és az autófókusz miatt megannyi képet elrontottam, ami amúgy egy jó pillanatban készült volna. Természetesen a pillanatot nem tudom vissza hozni. Arról nem is szólva, hogy a lassú fókusz miatt sokszor eleve lekésem a pillanatot Vagy türelmetlenségem miatt épp ezért rontom el a képet.
Emiatt azt hiszem minden további nélkül lemondanák a makróról. Ennyit tudjon! Kikapom a mobilt egy jó pillanatban megnyomom az exponáló gombot és örülök az ÉLES képnek. Jelen pillanat ez esélytelen autófókuszos mobillal.
-
Brown ügynök
senior tag
Nem rossz. Tudom hogy az üzleti szférában nem fontos az AF de azért mégis belerakhatták volna.
-
endruboy1
senior tag
válasz
fateless #121 üzenetére
Azért írtam az X10 Mini Prot, mert ismerek olyan üzletembert, aki arra váltott egy amúgy újkorában csúcskategóriás Winmo készülékről, aminek nagyobb volt a kijelzője és hardveresen is verte az X10-et, az illető mégis óriási megkönnyebbülésnek élte meg a váltást, mert végre nem kellett percekig a menüben turkálnia ha mondjuk egy árva telefonszámot akart elmenteni. Meg hogy nem kell a stylussal szarakodnia hanem a jó menüfelépítés és méretes ikonok miatt minden megvan néhány érintésből. Meg nyilván a hardveres bill. is egy áldás számára.
Jaja azt is értem, hogy a Symbian már csak ebben a kategóriában lehet versenyképes csak épp a miértekkel nem értek egyet.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy azért ne válasszon az üzletember Androidot mert az túl sokat tud. Ez egyszerűen nem igaz, a Symbian is megközelítően u.ennyit tud, csak más a szoftveres kínálat rá. Amiben nagyban különböznek az a felhasználói felület, sebesség és a kezelhetőség, amire u.annyira szüksége van egy üzleti felhasználónak is. És szerintem a mostani mainstream rendszerek pont ezen dolgok miatt sikeresek.
És szerintem a tág szoftveres kínálat is lehet egy előny üzleti körökben. Miért lenne hátrány pl. az, ha a felhasználó nem 1-2 hanem több tucat irodai alkalmazásból válogathat? -
Nem akarom az oldalt védeni, nem hiszem, hogy szükséges lenne; a saját véleményemet írom le.
Én roppant módon szeretem az ilyen kialakítású készülékeket. Az egyik előnye, hogy kisebb, kompaktabb, mint a kicsúsztatható qwerty-s modellek, a másik, hogy nincs benne mozgó alkatrész.
Volt oldalról kicsúsztatható qwerty-s készülékem is, de azzal az volt a gond, hogy ha valamit akartam írogatni, akkor mindig elő kellett tolnom a gombsort, míg ennél sokkal kényelmesebben volt használható mindez. Nem összevethető, míg nem használod életszerűen.
Egy ilyen készülék esetén nem igazán számít a kijelző mérete. Én nem nézek videókat a telefonomon, nem játszom vele (kivéve néha sudoku-t), viszont sok minden másra használom. Jelenleg egy Defy is teljesít nálam. Jó készülék, de távolról sem lehet vele olyan jól gépelni, mint mondjuk az Asus M530w-vel, E61-gyel, BB 8700-val vagy i780-nal, csak hogy néhányat említsek az általam használt ilyen kialakítású készülékek közül.Ahogy elolvastam a tesztet, egyből elkezdtem keresgélni megint Nokia E5-ösöket és E72-ket, mert bár már régóta nem használok rendszeresen symbiant (bár most is van egy itthon), de tudom, hogy mindent tud, amire szükségem van, a csilivili külső, videólejátszás, sns és játékok pedig nem érdekelnek.
Végül csak azért tettem le minderről, mert ki akarok várni egy olyan készüléket, ami ilyen kialakítású WP7 mobil (ha csinálnak ilyen kis fizikai méretre 800x480-as kijelzőt), mert az lehetne szeptember után az álomtelefonom - pláne, ha dual sim is lenne...Szó, mi szó, ez a készülék sokkal közelebb van számomra az ideálishoz, mint az E7, vagy épp más modellek. Nem a sw miatt, a használhatóság miatt.
endruboy1
Az első bekezdésedben sok igazság van, de azért azt sem árt hozzátenni, hogy a legtöbb okostelefont használó könnyedén vált készüléket, a "megrögzött" Nokia felhasználók inkább a S40 sorozatot szokták meg.Az X10 mini pro és társaik jó készülékek, próbálgattam is anno, de pont az általam leírtak miatt számomra nem ideális a készülék annyira, mint egy ilyen fajta tenyérgép használata.
Az utolsó bekezdésedre pedig már korábban válaszoltak: nem arról volt szó, hogy az ilyen kialakítású készülékekre a symbian a jó, hanem hogy a symbian inkább e téren jó, mintsem hogy egy multimédiás gép alapja legyen.
Egyébként én is 30 feletti vagyok, de mindenfajta OS-t próbáltam már. Egyedül iPhone-om nem volt saját tulajdonban, csak használatban volt nálam, de még mindig azt mondom, hogy a WM volt a leginkább célszoftver, a második pedig a RIM szoftvere. Élvezem az Androidot, most épp kettő van használatban, de inkább csak kényszermegoldásnak találom. Naptár szempontjából a Nokia E61-nek - ami 5 éves készülék - egy picit jobban kezelhető naptára volt, mint a mostani androidnak, pedig a naptár egy sarkallatos pont számomra.
-
endruboy1
senior tag
Véleményem szerint az üzletemberek nem azért használnak inkább Symbiant, mert az jobb lenne üzleti célra, hanem azért mert az "üzletemberek" kategóriában jórészt 30 évnél idősebb korosztály van, akiknek egy nagy része már több éve üzletember, ami azt jelenti, hogy jó eséllyel volt már az előtt is okostelefonja Symbian vagy Winmo rendszerrel. És mivel a legtöbbjüket nem érdekli a mobil technológia fejlődése, leragadnak annál, hogy "ú hát a Symbian meg a Nokia a legjobb" és meg se fontolják más beszerzését.
És amikor itt arról beszélünk, hogy pl. ez a telefon alkalmas üzleti felhasználásra, annak nem igazán látom az okát. Szerintem egy üzletembernek nincs arra ideje, hogy a rendszer lelki bajait próbálja megérteni vagy mondjuk várakozni kelljen az e-mailekre, weboldalakra. Nem, egy üzletembernek pontosan az a jó ami egy átlagfelhasználónak ilyen szempontból, azaz azt szereti ha tudja mire kell nyomni azon az átkozott képernyőn és az is fog történni amit szeretne ráadásul gyorsan. Itt pedig elérkeztünk azokhoz a tulajdonságokhoz amik a Symbiant elavulttá tették és az Androidot, Szifont, új Winmot egyre jobban sikeressé teszik.
Az egyetlen ok, amiért ez a telefon mégis sikeres lesz bizonyos üzleti körökben, azaz első bekezdésem, mivel a legtöbb üzleti felhasználó nem jut el a második bekezdésemben taglaltak megfontolásáig.
Plusz azt se látom be, hogy ez a telefon bármilyen szempontból jobb lenne üzleti felhasználásra, mint mondjuk egy X10 Mini Pro.
De persze nem akarok én belekötni a cikk írójába, mert értem én hogy kb mire gondolhatott amikor leírta, hogy erre való a Symbian, csak az ok-okozati összefüggésekre nem teljesen jól világított rá szerintem.
-
Atikusz
senior tag
ezt a telefont sztem nagyon elszúrták, főleg a kameránál. ez az új symbian se tetszik nekem, úgyhogy maradok az e72-nél.
-
válasz
#06658560 #111 üzenetére
Egy sö... teszt nem teszt. Jók az itteni tesztek (főleg 2009ig), a saját szemszögből is van benne, ez nem baj. Nagyjából a célcsoport alapján nézik, az utóbbi kétév ben érzem kissé hogy 'valamit' keresnek a tesztekben, vagy benne van egy cuccban van nincs. (Persze akadnak tesztelős háklik is, pl régebben sírtatok a külső membővíthetőségért) holott a userek nem jártk jó, az ajtókkal/dugókkal; vagy lazán lehibátlanozzák a fapados, tallózást nélkülöző zenelejátszókat, stb.) Vagy egy rossz kezdő ár miatt lehúzni porig egy készüléket, aminél rosszabbat, drágábban többre méltattok (X6 vs N97mini). Gondolom vannak alkalmak amikor utólag kiegészítenétek egy tesztet esetleg - és miért ne?
Nem kell így nekik esni, de igaz hogy van alapja annak amit mondasz.
Igaz, csalódtam már nagyot mindkét irányba teszt után (X6, Desire); de semelyiket sehol nem szabad kp-nek venni. Ez nem dpreview, nem olyan egyszerű... -
kisnokia
aktív tag
Nem tudom, hogy csak az én monitorommal/szememmel van-e baj, de én sokszor látom jónak a tesztelők által lehúzott teszt-képeket. Ezek a fotók is egészen jók!
-
kisnokia
aktív tag
Nem tudom, hogy csak az én monitorommal/szememmel van-e baj, de én sokszor látom jónak a tesztelők által lehúzott teszt-képeket. Ezek a fotók is egészen jók!
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
#06658560 #111 üzenetére
Azt az E7 tesztet nem én írtam, de emlékeim szerint nagyjából ugyanaz volt a végkövetkeztetése, mint ennek. (Ezt sem én írtam.) De a két cucc egyébként valamelyest különbözik is, bár nyilván lehet és kell is párhuzamot vonni. Az E6 sokkal kompaktabb valami, nem néz ki egy durva csúsizének.
A sajátkicsike világos dolgot bocs, de nem vágom. Nyilván nem tudok Exchange környezetet teremteni ripsz-ropsz, meg aztán minket döntő mértékben enduserek olvasnak, akik maguknak vennének telefont. De ettől még van némi fogalmam róla, hogy milyen az üzleti architektúra, mondjuk dolgoztam 7 évet nem kicsi multinál. És telepítettem MS Servert acitve directory-val, meg lenyomtam egy egy hetes BB képzést is, de ettől még elsődlegesen a magánszemélyeknek szólnak a cikkek.
Ha a német szaklap a Connect, akkor nincs több kérdésem.
-
Arthuro_Adam
őstag
válasz
#06658560 #111 üzenetére
Nem hiszem, hogy védelemre szorul az oldal, de az azért egyértelmű, hogy az E7 és az E6 messze nem ugyanaz, attól függetlenül, hogy mindkettő érintőképernyős és QWERTY.
Mindkét cikkben rendesen le van írva, hogy miért gondolják azt, amit. Azzal lehet vitatkozni, de szerintem konzekvensek.
-
törölt tag
Bog: bár nincs előttem, de az E7 teszt is rendkívül felemásra sikeredett, ahol ^3 + qwerty konstellációval is eléggé lehúztátok, most meg ugyanazt istenítitek. Hogy is van ez akkor? Vagy képzett tesztelő módjára csakis a saját kicsike világotokból tudtok bármit is szemlélni, s ajánlani a titeket olvasóknak, avagy fel tudjátok mérni, egy adott készüléket hova szán a gyártó, s annak megfelelően vizsgálni, megmérni?
Ok, hogy nagyon más világ, s más lehetőségek, de a készüléktesztjeitek, s egy német nyomtatott szaklap tesztjei egyre inkább más képet festenek a termékekről.
-
Azt lenyeljük hogy nincs a ph-nak/mobilarénának mobilra optimalizált oldala(másnem az operákkal egész emésthető az odal), de hogy minek kell még a népet megcopatni ilyen videókkal azt meg tudja vki magyarázni?
-
Fancy-boy
addikt
Azért azt megjegyezném, hogy a Nokia E5-öt azért húztátok le, mert azt gondoltátok az E72 utódjának. Érdekes módon, most arról hirtelen elfeledkeztetek.
-
amanoba
őstag
A c3-al vetekszik szamomra az egyugyusege, nagyon nem jon be, az e71-72 vonal vicce ez a kinezet..elolrol, mert a hatsoja szep!
-
tome.jr
addikt
A teszthez annyit, hogy a bőrtok mint tartozék jár a telefonhoz. Volt aki hiányolta, én is. De itt egy unboxing videó, ott van a tok: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Brutál szép állapot!! Apple iPhone 14 Pro Max 128GB 91% akkumulátor - Deep Purple
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt jó akku
- Apple iPhone 14 Plus (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Fekete)
- Apple iPhone 12 Pro Max (Használt, független , 128 GB, 6 GB RAM, Szürke)
- Apple iPhone 15 Pro Max (használt, Független, 256 GB, 8 GB RAM, Natúr Titánium)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest