Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17051) vtorok válasza vtorok (#17034) üzenetére


vtorok
tag

Nincs ötlet? Vagy nem voltam egyértelmű, mit is szeretnék?

(#17052) akyyy válasza klezzz (#17050) üzenetére


akyyy
senior tag

ha nincs wlan a közelbe, vár még lesz és majd akkor feltölti. vagy megálok a város falu közepén, valahol biztos lesz egy kósza wifi.

másik kérdésem, ha csinálok képet, és rámegyek, hogy feltöltés, felajánl a flick-ert, voxot és az ovit, facebokot vagy picassát nem lehet odatenni valahogy?

meg az ovi maps is állandoan mobilnetről akar dolgozni pedig itthon itt van a wlan :S

(#17053) klezzz válasza akyyy (#17052) üzenetére


klezzz
tag

Ha ez kell akkor sports tracker. Goggle mapson nézegetheted merre jártál.

(#17054) hülyegyerek


hülyegyerek
addikt

Üdv.
Most jutott eszembe egy dolog,ami már napok óta b...a a csőrömet,csak mindig elfelejtem estére....
Videólejátszás közben hogyan lehetne kikapcsolni a gombok világítását? Marha idegesítő,mikor hajnal négykor töksötétben vágtatunk a munkahelyi járattal,és a nézendő film mellett ott világít a szemembe az olasz trikolor.

hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD

(#17055) jety91 válasza akyyy (#17052) üzenetére


jety91
őstag

Állítsd be a Internetes célok prioritását (a listában opciók->Szervezés->Prioritás módosítása) illetve a mobilnetet "Mindig kérdezzen rá" módra.

Így mindig a beállított wifi-t veszi elsődleges kapcsolatnak és azt hozza fel először.

Viszont egy probléma akadni fog ezzel, hogy hol vagy éppen, majd feltöltöd wifin keresztül. Attól, hogy talál neked wifi spot-ot nem biztos hogy az nyilt hálózat és lehet, hogy rá fog kérdezni a jelszóra, stb.

Így állandóan figyelned kéne a telefont, hogy éppen mit művel :)

Használj valami olyasmi programot, ha ezt nagyon erőltetni szeretnéd ami a GPS pozíciót figyeli és utólag feltöltöd. Pl: Sports Tracker

(#17056) jety91 válasza hülyegyerek (#17054) üzenetére


jety91
őstag

Ragaszd le a "trikolort" egy szigszalaggal :DDD

(#17057) hülyegyerek válasza jety91 (#17056) üzenetére


hülyegyerek
addikt

Azért ennél valamivel szolídabb megoldás kellene...

hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD

(#17058) stewe780


stewe780
őstag

Kösz mindenkinek az ovi suite-os mapfeltöltési infókat. Működik! :R

A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.

(#17059) old rocker


old rocker
veterán

Az immáron feleségem tulajdonát képező 5800 reggel a tokban lefagyott, tetejében ő úgy is hagyta, mert nem merte lefeszegetni a hátlapot, késő délutánra csumára lemerült - azaz kisült az akksi. Valszeg keylock nélkül dugta a tokba és ez+az elindulhatott, kiakasztva a telefont. Minden esetre a remek kis témát és minden telepített, de nélkülözhető alkalmazást leszedtem róla...

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#17060) akyyy válasza klezzz (#17053) üzenetére


akyyy
senior tag

megnézem müködik -e

[ Szerkesztve ]

(#17061) Thibbie22 válasza Bobbacsi (#16972) üzenetére


Thibbie22
tag

Ezzel lehet otthoni hálózatra csatlakozni? Szignó nem gáz, van OPDA accom...
Na megles, köszi! :R

Last 1 year: N95 Sand->N95 8 GB->N82->5800 XM Red

(#17062) hackeeeee válasza stewe780 (#17058) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Nah, király. :)

Véleményem szubjektív...

(#17063) akyyy


akyyy
senior tag

Kipróbáltam ezt a sport trackert, de ezt írja ki:
Web Service
Our completely reneved online service for easy sharing and enhanced data visualization will be launched later. Stay tuned for an update!

(#17064) napata2 válasza vtorok (#17023) üzenetére


napata2
tag

1.)
Nekem is egyelőre bőven elég lenne egy Magyarország térkép és 1 hang hozzá, ilyet PC-re honnan tudom letölteni? Gondolom utána át kell töltenem a telefonra kábellel, majd ezután kell a Map Loader-rel a telefonon is installálni.

2.)
Offline-on azt értettem, hogy térképeket nem tölt le, illetve semmi adatforgalom nincs (A-GPS kikapcsolva), teljesen ingyenes a GPS navígáció. De ezek szerint ha az A-GPS is ki van kapcsolva, akkor szinte használhatatlan, olyan lassú? A térképeket Oflline módban használva, de A-GPS-t bekapcsolva mekkora az adatforgalom, és az kb. mennyibe kerül?

(#17065) old rocker válasza napata2 (#17064) üzenetére


old rocker
veterán

Tizenvalahány Kb adatforgalom... A pozíció meghatározás sima GPS-el lassabb, de nem elviselhetetlenül lassú.

[ Szerkesztve ]

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#17066) vtorok válasza napata2 (#17064) üzenetére


vtorok
tag

ad 1.)

A dolog menet nálam ez volt:

1. Pc Suite és Map Loader installálás,
2. Telefont Pc Suite módban csatlakoztatod,
3. Map Loadert elindítod, felismeri a telefont.
4. Kiválasztod a kívánt térképeket és hangokat, amik a jobb oldalon gyűlnek,
5. Végül rákattintasz a letöltés és installálás gombra (ha jól emlékszem a nevére) és kész.

Ugyan ez Ovi Suite-tal is megy, mert mostanában valahogy a Maploader nem látja a hangfájlokat. Az annyiban rosszabb, hogy lassabb és mindent fájlt egyenként kell a telefonra tölteni, nem lehet összegyűjteni mint a Maploaderrel. Az Ovi és a PC Suite ne fusson egyszerre, azt tanácsolják.

ad 2.)

Az A-GPS nálam kb. 1 órás folyamatos navigálás mellett kb. 50 kB-ot evett, de még a 10 percenkénti közlekedési infó frissítés is be volt kapcsolva. Szóval nem vészes. Ez a Pannonnál mindenféle előfizetés nélkül 65 kemény forint. (13Ft/10kB) 500 forintért meg már adnak havi 20MB-ot. (Ja, én nem kártyás vagyok.)
Egyébként nokiás szervizes szerint, az A-GPS 6 percenként keres új infót, de szerintem ez nem így van. Inkább csak az elején kell, hogy tudja hol keresse a műholdakat. Utána, ha már megvan a pozíció, szerintem nem nagyon tölt le semmit.

Remélem érthető voltam.

Üdv!

[ Szerkesztve ]

(#17067) BiP válasza vtorok (#17066) üzenetére


BiP
nagyúr

Ovi Suite-tal nekem nem tűnt lassabbnak a letöltés-nem mértem-, ellenben az egyenkénti másolás gyötrelem. Miért kéne nekem ott ülnöm a gép előtt, és várnom, míg letölti, hogy kattintsak 2-t, és várni megint? Map loaderrel kiválogattam mindent, aztán elfelejtettem egy órára a telefont, és kész lett.
Remélem ezt javítják majd.
Amúgy MapLoader el sem indul, ha megy az Ovi Suite, nem hogy nem tanácsolt :)

(#17068) Thibbie22


Thibbie22
tag

Én jó útra akartam térni és megpróbáltam az OVI Maps progit használni, de nem sikerült. Kezdődött ott, hogy OVI maploader letöltése el sem indult. Se a nokia.com oldalról, sem nokia.hu oldalról. Aztán a sima, nem OVI maploader le jött, de az meg már nem működik. Gondolom hamarosan meg is szűntetik. :U

Úgyhogy maradtam a Sygicnál. 1.5 gigás komplett szoftvert le lehet tölteni, összes térképpel (Full EU). Jelzi a sebességmérőket, szebb a felülete, nem generál adatforgalmat, ha nem akarod. Aki nem akar szívózni az OVI maps progival, annak jó alternatíva. :K

Last 1 year: N95 Sand->N95 8 GB->N82->5800 XM Red

(#17069) karldergroße


karldergroße
senior tag

Most öt napos a telefon, sok problémát megoldottam, de igazából nem vagyok megelégedve, sőt: kimondottan csalódott vagyok. Egy 65000 Ft-os telefontól bizonyos tekintetben többet várnék el. Az agyondicsért Symbian rendszer több esetben bizonytalanabb és nehézkesebb, mint az s40-es. Előtte 5310-esem volt, amelyet most gyakran fel fogok hozni összehasonlításul, mert meggyőződésem, hogy az 5310-es a maga kategóriájában egy tökéletesen eltalált és logikusan vezérelhető telefon. Az 5800-omon most már a legújabb szoftver fut, ami néha problémásabb, mint a 2-es verzió, amely eredetileg volt rajta, de erről később részletesebben…

A telefon kevés pozitív tulajdonsága a következő:
- Hatalmas képernyő, amelyen élmény minden olyan tevékenység, amely nagy képernyőt igényel: videó, fénykép, WAP, stb.
- Az érintőképernyő tetszik, könnyű rajta dolgozni ujjal is.
- A GPS nálam elég jól működik eddig, a térképszoftver aktuális és elég alapos (bár nem teljesen naprakész, Keszthelyen például nem ismeri a márciusban átadott OBI áruház új útját.)
- Jó, hogy tetszés szerint lehet az alkalmazásokat csoportosítani.

Lássuk a hibákat, amelyekből sajnos több van:
1. Nincs olyan menünézet, amelyeket az s40-eseken szerettem: fölül ikonok, alul lista elrendezés, ahol az ikonokban balról jobbra, a listán pedig felülről lefele lehetett navigálni.
2. Az új 5-ös szoftver legnagyobb hibája, nem tudom, másnál is előfordult-e: Nem lehet új üzemmódot létrehozni. Ez azt jelenti, hogy be kell érni az 5 db gyári üzemmóddal. Ez a 2-es szoftverben még ment, de amikor feltettem az 5-öst, az megszüntette az addig létrehozott üzemmódot és most hiába kattintok az „Új létrehozása” sávra, semmi nem történik. Néha ebben a menüpontban azt is megtagadja, hogy egyes üzemmódok „Testreszabás”-ába belépjen. Nem tudom, hogy másnál is így van-e ez, mindenesetre nagyon bosszantó dolog. Ráadásul a funkció próbálgatása miatt gyakran elszáll a készülék, gyakorlatilag újraindul.
3. Ugyancsak rendkívül bosszantó a Névjegyek menü katasztrofális működése. Akárhogy állítom be, és akárhogyan írom be a neveket (vezetéknév-keresztnév), soha sem működik tökéletesen. Az „Allianz Hungariat” akkor is a H-nál keresi, ha vezetéknévként vagy keresztnévként vagy esetleg „vegyesen” írom be. Egy Kovácsné Szabó Zsuzsa nevű embert akkor is az s-nél keres, ha az egész nevét vezetéknévnek írom be, de akkor is, ha csak a tényleges vezetéknevét írom be a vezetéknév rovatba. Ilyen probléma az 5310-esen is volt, de ott minden megoldódott, amikor a teljes nevet vezetéknévként adtam meg. Itt esélyem sincs.
4. A névjegyzékből nem tudok képet kitörölni, csak másik képpel helyettesíteni, azt is csak úgy, hogy a képtől indulok el (kép használata), tehát a névjegy menü szerkesztéskor nem is kínálja fel a „kép” lehetőséget.
5. Telefonáláskor a telefon önkényesen teszi ki ezeket a képeket. Ez azt jelenti, hogy van, amikor híváskor egyáltalán nem jelenik meg a kép (pedig van a névjegyben), van olyan, amikor kis képet dob ki a készülék, de előfordul az is, hogy a kép nagy. Nem sikerült rájönnöm, milyen rendszer alapján működik. (Nem függ a kép tulajdonképpeni méretétől, az biztos.)
6. Ha valaki hív, néha egy telefon ikonnal tudom felvenni a telefont, néha viszont egy zöld és egy kék csík fut keresztbe és azt használhatom. Hogy ez mitől függ, nem sikerült még rájönnöm.
7. A zenelejátszó nem írja ki az albumcímet, pedig bőven elférne. A borítót ugyan kiteszi, de érdekes lenne az albumcím is, a csicsás ovi dizájn helyett inkább ezt kellett volna betenni az 5-ös szoftverbe. A zenelejátszó csak kérésre frissíti a számokat, nem automatikusan tölt be, mint az 5310-es.
8. A zenelejátszó hangja a HS-45-ös fülessel egyértelműen kevésbé tiszta, mint az 5310-es volt a saját fülesével.
9. Az akkumulátor rémesen keveset bír ki, eddig minden nap töltöttem. Tény, hogy sokat kísérletezek vele, nyomkodom, de azért azt gondoltam, annyit bírni fog (mivel nagy teljesítményűnek van megadva), mint mondjuk egy másik XM-es készülék.
10. Az ébresztőhöz (bocsánat: jelzéshez) nem lehet zenét választani, vagy csak én vagyok balf@sz.
11. A főképernyőre indokolatlanul kevés gyorsikont lehet kitenni. Szerintem bőven elférne ott több is, gyorsabb lenne a telefon kezelése.
12. A főképernyő betűjének színét nem lehet állítani. (Ez alapvető funkció lenne, szerintem). Ez azzal jár, hogy világos háttérképet (paradox módon ilyen a készüléken szereplő háttérképek többsége) nem lehet használni, főleg akkor, ha aktív készenlétet akarok használni, tehát állandóan sok felirat van (naptár) a főképernyő közepén.
13. A naptár nem tudja azt a funkciót, amit még az 5310-es is tudott, nevezetesen, hogy egy bizonyos esemény hetente kétszer (pl. kedd-csütörtök) ismétlődik ugyanabban az időpontban. Amikor szinkronizáltam a két készüléket, az ilyen korábbi bejegyzéseimnek mindig eltűnt a második fele (tehát pl. a csütörtöki időpont). Bejegyzést nem lehet másolni sem, ami az 5310-esen alapvető dolog volt. Állítólag a Symbian elsősorban üzleti készülékekhez készült. Miről is beszélünk tehát?
14. A hangrögzítőt sokkal bonyolultabb elérni, mint az 5310-esen. Azon beállítottam, hogy a navi gomb felfelé való mozgatásával telefonálás közben pillanatok alatt tudtam aktiválni a dolgot és felvenni a beszélgetést. Ezen a készüléken beszélgetés közben csak a menübe belépve tudom üzembe helyezni, ami azt jelenti, hogy a beszélgetés első pár mondatát biztosan nem tudom rögzíteni, ha szükséges.
15. Sokkal nehézkesebb a listából kijelölés, mint az 5310-esen (vagy akár a korábbi 6234-esemen) volt. A s40-es készülékeken beléptem az Opciók/kijelölés menübe, egyet kijelöltem, de utána a készülék alul a kijelölés üzemmódban maradt és bármelyik másik listaelemet egy kattintással ki tudtam jelölni. Ez egy sok elemből álló lista esetén nagyon praktikus volt, (pl. bizonyos üzenetek törlése). Az 5800-ásnál csak úgy megy, ha minden egyes elemnél külön megnyomom az opciókat, megjelölés/elvetés, majd megjelölés és utána minden egyes elemmel ez a játék. Háromszor annyi ideig tart.
16. A zöld gomb megnyomásával nem az összesített napló jelenik meg, hanem csak a hívott számok. Sokkal praktikusabb, ha az összes hívott/fogadott/ nem fogadott szám együtt jelenik meg, mint az 5310-esben volt.
17. A gyárilag adott védőfólia egy abszolút dilettáns melléfogás. Mivel csíkos, alig lehet tőle látni a képernyőt, ráadásul a jobb oldalán található „ikonok” sms-írásnál takarják a szöveget. Ha leszedném, a készülék teljesen védtelen lenne a karcolásokkal szemben.
18. A telefon túl nagy, különösen a vastagsága döbbenetes. Erre persze lehet mondani, hogy el kellett volna olvasni a leírást, de megdöbbentem, amikor az 5310-es után kezembe vettem. Ehhez hozzájön a sérülékenysége, tehát összességében nehéz vele bánni.

Pillanatnyilag talán ennyi az összes benyomásom, és ha a navigáció a beépített GPS-szel (mivel nincs kedvem fizetni a hálózati támogatásért) nem fog megfelelően működni, el fogom adni a készüléket, mert alapvetően elégedetlen vagyok, még akkor is, ha az eladáson bukom 15-20 ezer Ft-ot. Lehet, hogy szépen visszatérek majd a tökéletesen bevált 5310-esemhez, veszek egy normális navigációt és az 5800-ásról azt fogom egy hónap múlva mondani, hogy egy elhibázott döntés volt. Persze az is lehet, hogy megszeretem, főleg akkor, ha a felsorolt hibák némelyikét valamilyen szoftverfrissítés megoldja.

(#17070) vtorok válasza Thibbie22 (#17068) üzenetére


vtorok
tag

És az milyen térképet használ? Mert az Ovi-val nekem csak annyi a gondom, hogy nem a legjobb térkép van benne. Persze cserébe ingyenes. :D

(#17071) sheep válasza karldergroße (#17069) üzenetére


sheep
addikt

hali
valami nagy gond lehet a készülékeddel, az alábbi "hibák" az én telómon nincsenek:
-lehet új üzemmódot létrehozni és szerkeszteni ugyanúgy mint régen
-névjegyeket nálam rendesen keresi
-automatikusan frissít a zenelejátszó
-híváskor sima zöld csík
-ébresztőhöz lehet zenét választani (óra-opciók-beállítások)
a többit nem néztem (naptár stb), mert nem használom
a garmint tegnap raktam újra (új memkártya), és tökéletesen működik
üdv

[ Szerkesztve ]

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#17072) jety91 válasza karldergroße (#17069) üzenetére


jety91
őstag

2: Nálam minden rendben :F
3: Ezzel sem akadt eddig problémám a mostanival, de ezelőtt a 2 betűs mássalhangzókkal volt gondja a telefonnak, de azt már régebben orvosolták
4. Ráböksz a tel.könyvbe a névre azon belül a képre majd: Kép->Eltávolítás
Ha nem ajánlja fel akkor valami nagy gebasz lehet nálad :(
5. Nálam a telefonnal készített képek vannak kint háttérnek, ami szerintem elég nagy felbontás ahhoz, hogy a méretfüggőséget kizárjuk. Egy dolgot vettem én is észre itt, hogy néha sokat gondolkodik a képen amikor hívnak, de viszont 2-3s után nálam megjelenik.
6.Frissítés után nyomtál egyáltalán Hard Resetet :F
10.Beállítások->Telefon->Dátum és idő és ott van a jelzés hangja menüpont
14-15.Ezzel jár a fizikális gombok elhagyása sajnos :(
16.Ízlések és pofonok kérdése, nálam sokkal átláthatóbb így :B
17. Páran ajánlgatták az 50Ft-os fóliát a telefonra (nekem Brando van 2000Ft)

Kapásból ments le mindent PC/OVI Suite-al a telefonodról (programokat, beállításokat ne)
Formázd le a memóriakártyád és adj neki egy Hard Resetet!!!

(Zöld+Piros+Kamera+Bekapcs gombok egyszerre lenyomásával a fehér képig kikapcsolt állapotban, majd ha sikeres a HR akkor a nyelvet fogja kérdezni a telefon bekapcsoláskor)

Úgy látszik a 20->50-es frissítés akkor változásbeli különbséget hozott, hogy a telefonod megbolondult tőle.

[ Szerkesztve ]

(#17073) karldergroße válasza jety91 (#17072) üzenetére


karldergroße
senior tag

Hard resetet nem nyomtam, lehet hogy béna vagyok, de nem tudtam, hogy kell.

Hogyan kell formázni a memóriakártyát (itt a telefon belső memóriájáról van szó, gondolom)? Gondolom, ha formázom, minden eltűnik róla, akkor újabb szoftverfrissítés?

Vagy - gondolom -valamit félreértek, mint mindig :)
Le tudnád írni részletesebben a tennivalókat? KÖszi előre is!

(#17074) BiP válasza Thibbie22 (#17068) üzenetére


BiP
nagyúr

Van külön Ovi Maploader? Simán fel kell tolni az Ovi Suite-ot, azon belül ott a Map szekció és kész. Semmi extra szívás. (azon kívül, hogy a sima Maploader már nem oké)
Ahogy nézem Sygic meg nem ingyenes, ennyi hátránya meg annak van.

(#17075) deka10 válasza karldergroße (#17069) üzenetére


deka10
senior tag

1 az ikonok itt valóban mások de egyébb programokkal azért lehet javítani rajta én már megszoktam nekem így jó.
2 nálam lehet új üzemmódot készíteni
3 a névjegyekkel sincs problémám (én nem szoktam külön választani Vezeték névhez írok mindent pl: vezetéknév: Szabó Antal )
4 rámész az adott személyre kat egyszer majd alul a képre katt majd a kép és máris ott van megtekintés módosítás és eltávolítás
5 nekem egy két kép van berakva személyekhez de azok működnek
6 ha ki van oldva a bill. zár akkor ikon, ha le van zárva akkor csík
7-8 a zenelejátszót én csak zenehallgatásra használom, nem szoktam nézegetni, van egy lista amit hallgatok oszt annyi
9 ha sokat nyomkodom nekem is lemerül egy nap alatt de ha dolgozom és csak telefonálok és készenlétben van akkor elmegy 3 napot
10 belemész a jelzések opciók beállítások és jelzés hangja
11 van rá lehetőség csak külön progi kell, nekem ami fontos minden elérhető
12 ha jól tudom vannak olyan témák amiknek más a színük, de magát a beállítást most én sem találom bár lehet nincsen
13 a szinkronizációt nem tudom hogy hajtja végre de nálam lehet ismétlődést beállítani
14 erre is vannak progik hozzá lehet rendelni a fizikai gombokhoz néhány alkalmazást bár ez egy érintős teló ezért nincs rajta sok gomb
15 erre is vannak programok pl. the pencil
16 a felső 3 ikonnal tudod visszanézni a nem fogadott a fogadot és az indított hívásokat
17 az csak egy csomagoló fólia bár ennyi erővel rakhattak volna rá olyat amit lehet normálisan használni bár én most vettem csak (már van másfél éves a készülék és most cseréltettem rajta érintő lapot és keretet) mert most láttam rá normálisat
18 én már egészen megszoktam nincs vele gondom az anyaga valóban nem a legjobb de azért nekem esett már párat és nem hullott szét és idővel lehet rajta ezt azt cserélni
Hát kb. ennyi ja és frissítés után érdemes a HR (olvass utánna itt a fórumon is volt róla szó) mert sokmindent megold, de a szervízes frissítés a legjobb

Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!

(#17076) akyyy válasza karldergroße (#17069) üzenetére


akyyy
senior tag

én cak azt mondom a gps-hez, hogy az nem a telefon hibája, ha egy utca nincs a térképen. vehetsz akármilyne gps-t, azokon se lesz rajta, amugy a nokia az navteqet használ, gps-ek általába topmapot (legjobb), google pedig teleatlast. garmint nemtudom

(#17077) karldergroße válasza deka10 (#17075) üzenetére


karldergroße
senior tag

2. Nálam nem lehet. Nem működik, nem reagál.
3. Nem jó: pl. beírom vezetéknévbe: Csiszárné Pongrácz Andrea és a P-nél keresi
4. Nem működik, nem lehet a képre kattintani.
6. Ok, értem
10. MEgvan, balf@sz voltam
12. Egyelőre 1 db (egy) témát mellékeltek a telefonhoz. Tudom, le kell tölteni egy másikat...
13. Ismétlődés van, de olyan nincs, hogy minden szerdán mondjuk hétfőn-szerdán ugyanakkor, az s40-ben vant
16. Azt tudom, de akkor megint nyomni kell.
A HR-t nem merem meglépni, mert mi van utána??? Főleg nem a kártyaformázást.

(#17078) jety91 válasza karldergroße (#17073) üzenetére


jety91
őstag

Memóriakártya formázása:

Belépsz a fájlkezelőbe és ott az E meghajtót kiválasztva opciók Memkártya opciók->Formázás

Ezzel kezd.

HR:

- Kikapcsolod a telefont.
- Hívás + Lerakás + Kamera gombot lenyomod egyszerre, majd rányomod a bekapcsolás gombot addig míg meg nem jelenik a fehér képernyő

Kicsit gondolkodni fog mivel a Z meghajtóról átmásolja az egész oprendszert

Sikeres HR után a nyelvválasztó fog fogadni és nem a PIN kód

Ha nem akar sehogyse összejönni, akkor írd be a tárcsázóba ezt: *#7370#

De mielőtt fognád a fejedet hogy minden eltűnt, ments le mindent PC/OVI Suite-al!!!
(A mentésnél nem ajánlatos beállítást, programot lementeni, inkább újra beállítani/felrakni mindent)

[ Szerkesztve ]

(#17079) karldergroße válasza jety91 (#17078) üzenetére


karldergroße
senior tag

Köszi, meg fogom próbálni.

(#17080) deka10 válasza karldergroße (#17077) üzenetére


deka10
senior tag

2 HR után próbáld mikor még nem állítottál vissza semmit, működnie kell
3 keresi az összes cs betűt ezért tovább kell írni a "csi"- re már feladja, ez valóban nem úgy van mint az s40-nél nem csak a legelső betűre keres rá
4 tehát névjegyzék-név kiválaszt-még egyszer katt-(a legalsó) kép neve-kiválaszt-még egyszer katt-ekkor felugrik kép ill szerkesztés, a kép mellett van egy kis nyíl ha mégegyszer rákattintasz akkor megjelenik amit írtam, ha nem akkor HR talán megoldja ( ez abban az esetben ha van hozzárendelve kép)
13 valóban nem lehet állítani hogy meghatározott napokon jelezzen, de ezért symbián lehet rá programokat telepíteni úgy tudom a Handy-nek van ilyen progija a többiek lehet jobban tudnak segíteni én nem használom
16 nekem ez így jó mert így nincsenek ömlesztve és én válaszhatok, hogy mit szeretnék

[ Szerkesztve ]

Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!

(#17081) dionaea


dionaea
őstag

Tény a symbian nem a legjobb. Már, pontosabban kezd elavult lenni, de nem is 1 szint s40el. Nekem soha nem volt s40 em csak cégesbe és számomra buta. Megnyomom a zöld gombot akkor azt lássam már akit hivtam nem az összeset. névjegyzék, kinetikus görgetés óta felesleges a keresés sztem bár nincs több 1000 névjegyem.
Akksi symbian ez ilyen ennyit bir lehet masszirozni sajnos max 2 naponta tölteni kell.

Meg kell szokni, más rendszer, de amik szerepeltek negativumként a nagyrésze sztem nem negativum. 1 hónap és az ember el is felejti az s40et, inkább tovább lép mint vissza:D

(#17082) hülyegyerek válasza dionaea (#17081) üzenetére


hülyegyerek
addikt

Már mitől lenne elavult??? Attól,hogy nélkülözi a csillivilli parasztvakító effekteket meg fícsöröket? Szerintem pont affelé kellene tendálódni,hogy ezeket szépen lassan elhagyja mindenki. Az meg,hogy a ződ gombnál az összes hívást mutatja-e ,vagy csak a kimenőket,pont lesz@rom. A múltkor beszélgettem egy Nokia mérnökkel,és ő is azt mondta,hogy a napló miatt nem használ s60-at.....Hát mit mondjak,nem az oprendszerekkel foglalkozik a szentem....
Azért szeressem az s60-at,mert kb. 20x annyi funkcionalitást lehet ráhúzni,mint s40-re.Van normális GPS,vannak normális kamerabeállítások,valamint van egy szakajtóra való olyan igényesen megírt progi,amit s40 -re a büdös élebe se lehetne megírni.

hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD

(#17083) hülyegyerek


hülyegyerek
addikt

Amúgy ma felkeltem ,ismét a szokásos menet: FOTA csekkol - semmi , NSU csekkol - megint semmi.
Mióta is van kint az új szoft ? :W A T már összekaphatná magát egy kicsit. Szerintem 2-3 nap simán elég arra,hogy egy új teló minden funkcióját kitapasztalja az ember,hát még egy új szoftét. Akkor meg mit kell ennyit tökölődni kéremszépen ?

Más : a videólejátszás közbeni gombvilágítás-kikapcsolásra nincs valakinek ötlete ?

[ Szerkesztve ]

hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD

(#17084) janos666 válasza hülyegyerek (#17083) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Az feltűnt valakinek, hogy nem lehet már keresni kulcsszó alapján a zenetárban V50 óta?
Akár a főmenüből lépek be az összes zene közé, akár új lejátszási lista összerakásakor nyitom le az összes szám fület, sehol sem találok olyan opciót, hogy keresés. Illetve az opciók közt megmaradt a keresés a zeneáruházban, ami a böngészőt nyitja meg, hogy vásárolgassak kedvemre.

A frissítés menete az alábbi volt:
Full backup PCsuit-al (kivéve a memóriakártya)
Hard reset
Frissítés Dead USB módban JAF-al (semmi custom mod, csak a hack-elhetőség miatt cseréltem ki a szükséges kis filet, hogy működjön a ROMPatcher).
Még egy hard reset
ROMPatcher telepít (működik is, OK)
Naptár, jegyzet bejegyzések, üzenetek és persze címjegyzés visszaállítása (a C:-re telepített progamfileokat és telefonbeállításokat nem állítottam vissza)
Beállítgattam a menüt a szokásos módon, újratelepítettem az alkalmazásokat, amiket a C:-n szoktam tartani (akkor már keresgéltem is friss verziók után), és elvileg minden működik.

Tud valaki olyan programot, amivel PC-n lehetne böngészni a memóriakártya tartalmát, és olyan playlist-eket generálni, amiket utána a telefon is tud használni?
Winamp-al már próbálkoztam régen, de az másképp hivatkozik a számok útvonalára, így nem talált rájuk telefon lejátszója. (Értelmezni még tudta, hogy mi hogy jönne sorban.)

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#17085) hülyegyerek


hülyegyerek
addikt

Amúgy hol találtatok hangutasítások között magyar férfi hangot? Írtátok egy páran,hogy elérhető,de Map Loaderrel abszolút semmit nem látott,Ovi Suite-tal meg csak a jó öreg magyar női hangot ajánlotta fel :F

[ Szerkesztve ]

hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD

(#17086) napata2 válasza vtorok (#17066) üzenetére


napata2
tag

Lassan érthető lesz. PC Suite és Map Loader ha jól értem PC-s program. Ezeket gondolom a dobozban egy CD-n kapom, vagy le kell töltenem valahonnan(?). Ha le kell tölteni, melyik verziót? A Map Loader tartalmaz már térképeket/hangokat is, ha nem, honnan töltsek le?

Az A-GPS költsége tényleg nem vészes. Nekem sima T-mobilos Domino kártyám van, gondolom a költségek hasonlóak, mint a Pannon-nál.. Elképzelhető, hogy kell hozzá aktiválni valamit, hogy használhassam az A-GPS-t?

(#17087) janos666 válasza napata2 (#17086) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Lehet, hogy alapból nem aktív egy net csomag sem. De dominón is van olyan csomag, aminek nincs havidíja, és bár így eszméletlen drága a forgalmi díj/kilokyte, de az A-GPS is igen kis forgalommal dolgozik. Talán írta valaki, hogy 18Ft, én is néztem egyszer, nekem is 20Ft köré rémlik, és egy GPS program újraindítása után nem kell mindig letölteni a korrekciós és segédinformációkat, időszakra szólóan érvényesek, és a cache-ben maradnak. (Legalább is én így vettem észre, de lehet, hogy letiltott A-GPS esetén is eltárol hasonlókat a verejtékesen összeizzadt pozíciónálás alapján, és úgy is hamarabb jönnek az első értékek, ha nemrég zártad be a GPS programot...)

Valószínűleg kapsz CD-t, amin elvileg egész sok ilyen program lesz. De azt elő sem érdemes venni, mivel azóta biztos van frissebb a neten, így rögtön telepítés után javasolni fogja, hogy töltsd le és frissítsd. Nekem a beépített update mindig vakvágányra fut, így azt javaslom kattintgasd végig a nokia.com-ot, és töltsd le ezek telepítőit, illetve akár rakd is fel már most.

A map loader mindig közvetlenül a telefon állományainak frissítése után húzza le a kiválasztott tartalmakat, törli a cache tartalmát, és feltolja az újat.
Ebben csak az nem tetszik, hogy arra még nem jöttem rá, miként lehet kideríteni, hogy vajon van-e már frissebb térkép, mint ami le van mentve a telefonomra, és érdemes-e újrahúzni a cuccokat a map loaderrel, így néha-néha megcsinálom, mikor amúgy is be van dugva USB-re, vagy inkább, mikor firmware-t frissítek, és úgy is telepítgetek...

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#17088) karldergroße válasza deka10 (#17080) üzenetére


karldergroße
senior tag

2. A HR megvolt, az üzemmódok megjavultak.
3. A névjegyek viszont nem, a Lukácsné Pető Katalin továbbra is a P-nél jön elő, pedig az egész a vezetéknévben van.
4. ez nem volt teljesen világos (ez a sok katt, mi az, hogy a legalsó, nekem alul a szerkesztésben a névjegynél "privát" van, kép nincs), tehát a képeket továbbra sem tudom törölni.

Többi ok és köszi, ha a 4-esben tudsz, segíthenél.

(#17089) vtorok válasza napata2 (#17086) üzenetére


vtorok
tag

Azért ez nem olyan bonyolult! :)

www.nokia.hu vagy .com mindegy. És onnan kövesd az ordító reklámfeliratokat, hogy "forever" meg "mindörökké" (még jó hogy az áment azért nem tették hozzá!) Az ovi suite-ot innen: [link] Nekem azt hiszem a PC Suite ajánlotta fel a letöltést, már nem emlékszem. A Map Loader nem tartlamaz semmit, az fogja a telefodonodra le- és feltölteni a térképeket.

(#17090) taip válasza karldergroße (#17088) üzenetére


taip
senior tag

Régebben rosszul kezelte a telefon a vezetéknév-keresztnév sorrendet. Ha beírtam pl. a vezetéknévhez, hogy Varga, a keresztnévhez meg hogy Katalin, akkor a hívásnál kiírta, hogy Katalin Varga hív. Ezt csak úgy tudtam kikerülni, hogy a teljes nevet a vezetéknévhez írom. Nem tudom, ezt kijavították-e, szerintem nem.

Amiről te írsz, az szerintem nem bug, hanem feature. :) Miért baj az, (az előző példánál maradva) ha elkezdem beírni, hogy "va", akkor a Varga Katalint ugyanúgy felajánlja, mint a Kovácsné Varga Katalint?

Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)

(#17091) BiP válasza janos666 (#17087) üzenetére


BiP
nagyúr

Nekem anno első indításnál Map loader szólt, hogy van újabb térkép, mint ami a telón előtelepítve volt, frissítsem. Mondjuk azóta sem :)

Most bekapcsoltam a Maps-nek, hogy online is lehet, (mindig offline volt), 71kb-ot töltött le.

Nem tudom, másnak miért talál lassan jelet, nekem offline a sima GPS most 1-2mp alatt jelzett pozíciót, net bekapcsolása után szintén 1mp-en belül korrigálta. Vonaton próbáltam, ott lassabb volt, de ott is bőven 1perc alatt. Igaz, ez navi edition, nem tudom, ez számít-e.

Neveknél nálam is kidobja mindkét variációt, nekem ez passzol a legjobban. (pl. Kovács Bélát kilistázza K-ra is meg B-re is.) E51-esem is így csinálja. (ex-6300-m meg csak a keresztnévre asszem, na, az nagyon nem tetszett.)

[ Szerkesztve ]

(#17092) deka10 válasza karldergroße (#17088) üzenetére


deka10
senior tag

nahát én bevittem annyiféleképp névjegyzékbe a Lukácsné teljes nevét ahány féleképpen lehet a keresésnél az lu-nál már ki is adta. A 4-es pedig névjegyzék megnyit az adott név amihez van rendelve kép megnyit és ott a legalsó „kép neve” rákattintasz és megjelenik két lehetőség az egyik a „kép” a másik a „szerkesztés” itt a képre kattintva jön elő az eltávolítás lehetősége.

Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!

(#17093) napata2 válasza janos666 (#17087) üzenetére


napata2
tag

Köszönöm a gyors segítséget!
Végülis kipróbálhatom először offlline térképekkel és kikapcsolt A-GPS-szel is, és ha nagyon használhatatlan, akkor lehet érdemes bekapcsolni valami dominos net szolgáltalást is az A-GPS használatához.

PC Suite valóban letölthető internetről, annak segítségével a Map Loader is. A Nokia Maps alkalmazás viszont a telefonon van, és írtátok, hogy csak valamelyik verziószámútól ingyenes, gondolom ezt is le lehet tölteni PC, majd onnan a telefonra a gyárilag kapott régebbi helyett. Vagy ezt a telefonnal a telefonról érdemes update-elni?

(#17094) BiP válasza napata2 (#17093) üzenetére


BiP
nagyúr

maps.nokia.com-ról le tudod töltenia a gépre, majd onnan fel tudod másolni a telóra, hogy telepítse.
Sőt, Ovi Suite szerintem kidobja frissítések keresésénél is akár.
(3.03 a legújbb. (vagy 3.04beta))

[ Szerkesztve ]

(#17095) jety91 válasza karldergroße (#17088) üzenetére


jety91
őstag

4. Nem szerkeszteni kell, hanem rákattintasz a kontaktra majd a kép neve feliratra és ott kép->eltávolítás

Reméljük most már meg vagy nagyjából elégedve a telefonnal :))

(#17096) #67688960 válasza napata2 (#17093) üzenetére


#67688960
törölt tag

a pc suite-t felejtsd el már nem kell, leváltja az ovi suite, elöbb utóbb elfog teljesen tűnni
innen megtalálsz mindent
az új térképprogit is

[ Szerkesztve ]

(#17097) Tommmmka


Tommmmka
senior tag

Hi!

Húgom vett egy 5800-át partnerogsm-nél és voda logós.
Ezzel nem is lenne gond, de felhívtam a boltot, hogy ha ráeresztem az nsu-t akkor visszaáll e függővé avagy nem, a srác azt mondta, hogy függő nem lesz max kimegy belőle a magyar. Namármost ezt el szeretném kerülni mivel hugi sajna nem valami nagy nyelvmester (nem úgy :DD )

Szóval van e valami okos megoldás arra az esetre ha nsu eltűnteti a magyar nyelvet valahogy vissza lehessen rakni? (anno jártam így én is valamit behelni kellett, de nem emlékszem, h. pontosan hol és mit)

Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném, és ha esetleg átcsapna warezba a dolog akkor jöhet a válasz priviben is.

Köszönöm előre a segítséget :R

(#17098) janos666 válasza napata2 (#17093) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A térkép alkalmazás frissíthető a telefon beépített alkalmazásfrissítőjével (ha működik, mert nálam a V50-re frissítés óta nem hajlandó frissítéseket keresni -> nem kell mindenáron frissíteni, mert a ROM-ba flashelt verziót nem írja felül, és elég sok helyet foglal a C:-n, akkor érdemes, ha valami rád is vonatkozó bugot javítanak, vagy nagyot lépnek a verziókkal - illetve inkább a szolgáltatásokkal), azt hiszem az OviStore is kilistázza, de letölthető egy frissítő program PC-re, sőt, a V50-ben alapból olyan verzió van, ami már megvásárolt licens nélkül is működik (bár nem tudom, hogy ez fullos licens-e mindenféle útvonaltervezésre? Én inkább csak megnézem hol vagyok, és áttekintem a környék térképet, nem kérek útvonalterveket, mert gyalog ráérek nézegetni -és ezáltal gyarapítani a helyismeretem-, ha pedig nem egyedül kocsikázok, akkor átpasszolom az anyósüléshez, hogy az ott ülő se unatkozzon, hanem nézegesse, hogy jó felé megyünk-e, ha egyedül megyek, akkor pedig rendszerint átfutom otthon indulás előtt a térképet, ha új helyre megyek.. - valamiért szeretném elkerülni, hogy megszokjam a GPS hangutasításaira hagyatkozó vezetést, főképp, hogy sokat hallani olyan történeteket is, miszerint még a komolyabb navigációs eszközök sincsenek épp toppon -legalább is manapság Magyarországon- az átmeneti útlezárások és újabb keletű forgalmi rend változások terén, tehát könnyen elküld hülye helyekre, melynek következtében már tényleg el fogsz tévedni (netán még valami hülyeséget is csinálhatsz, ha elkalandozol, és engedelmeskedsz egy 'hajtson be szemből a nemrég egyirányúvá tett, és így még csak féloldalasan odabiggyesztett, nehezen látható táblával jelölt utcába - na jó, ez már túlzás, csak eltúlzott poén akart lenni. :DDD :DDD :DDD .)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#17099) akyyy


akyyy
senior tag

sport tracker helyett nincs más, ami fel tudja venni az útvonalat amerre mentem? OpenStreetMap-hoz kéne, hogy tudjam folytatni a térkép szerkesztéseimet :)

(#17100) hegti


hegti
aktív tag

sziasztok!

Hivófél nevének kimondása előző szoftverben volt. Vagy csak én nem találom?
Vodafonos vagyok, 20án olvastam v50es szoftverről, másnap már fel is raktam

2010-03-23, ekkor készült el?
2010-03-26: az egyedi verzió dátuma

(janos666) #17084) :tényleg, eddig fel sem tünt

[ Szerkesztve ]

Mikor majd meghalok azt akarom,hogy a sírkövem körül ingyenes legyen a WIFI. Így legalább biztos lenne minden nap valaki aki meglátogat..!:)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.