Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16351) Quasi_modo válasza stewe780 (#16348) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Akinek egy éve volt 100+ ezre egy telefonra, annak most is van
Ez hülyeség. Egy év alatt 25x tönkre lehet menni.

valami

(#16352) vtorok


vtorok
tag

Üdv mindenkinek! Friss tulaj vagyok. (Mások meg épp már eladni akarják. De most esett nagyot az ára a Pannonnál, és így már nem tudtam ellenállni.) Eddig a kezelése tetszik, bár kicsit tartottam tőle.
Egy kérdés egyelőre: a navigációhoz kell valamit tennem? Úgy értem, ha kiveszem a dobozból, bekapcsolom, akkor egyből működnie kellene? Mert nekem nem talál jelet percek alatt sem szabadban, enyhén felhős időben, élő netkapcsolat mellett. A net jó, mert internetezni tudok rajta.
Köszi a segítséget. Remélem csak béna vagyok, és nem kell rögtön visszavinnem, mivel direkt a navigáció miatt vettem ezt.

Üdv!

(#16353) vtorok


vtorok
tag

Még valami: próbáltam a SonyEricson K610i korábbi telefonomról a névjegyzéket átvinni de nem sikerült. A SE programjával (My Phone Explorer) lementettem vcard és csv formátumban is, de egyiket sem fogadja el a PC Suite. Próbáltam más karakterkódolással, vesszős, tabulátoros elválasztással is, de semmi. A vcard-tól meg egyenesen elszáll a PC Suite. Az új Ovi Suitban pedig nem is találok importálás menüpontot.
Tud valaki segíteni? Hálás lennék.

(#16354) stewe780 válasza Quasi_modo (#16351) üzenetére


stewe780
őstag

Amit írsz természetesen igaz.
De a hangsúly azon van, hogy telefonra!. Én nem arra gondoltam, hogy van sok ember akinek van 100 ezer forintja, és van sok akinek nincs. Én arra gondoltam, hogy van sok ember akinek van 100 ezer forintja, és ennek van egy része aki ezt az összeget egy telefonra hajlandó kifizetni, amíg más tv-t, házimozit, fényképezőt, számítógépet vesz. Na most, akinek annyira fontos volt a legújabb technológiát képviselő telefon egy éve, valószínű, hogy még mindig fontos, és most is hajlandó erre nagyobb pénzmennyiséget áldozni. És lehet, hogy otthon nincs lapos tv-je házimozival, vagy már 4-5 éves a számítógépe, de nem érdekli, neki a telefon a fontos és kész. Amúgy nincs ezzel semmi gond, nem vagyunk egyformák. Csak azt nem szeretem, hogy aki vesz egy ennél komolyabb készüléket, annak ez már űbergagyi, használhatatlan. Az 5800 árában, kategóriájában egy nagyon jó gép! Ja, hogy a kétszer, háromszor ennyibe kerülő telcsik sokkal jobbak? Még szép! De ettől még ez nem lesz rosszabb, ugyanolyan, mint volt 1 éve. Aki meg idetéved, mert épp most csökkent a telefon ára arra szintre, hogy megvenné, elriad, hogy mennyien szidják.

vtorok: ha a pannonnál vetted akkor nagyon kellene mennie, mert én úgy tudom a pannon csak navigation editiont árusít, szóval nem lehet gond, hogy esetleg frissíteni kellene a mapsot az ingyenesre. Nettel max 1 perc, de általában 5-10 másodperc alatt bepozicionál. Net nélkül pedig általában 1-2 perc, de néha 5 perc is kell neki.
A névjegyekhez annyit, hogy keress valami progit amit ismer mind a kettő. Akár még egy trial outlookot is érdemes lehet feltenni, azzal általában minden progi hajlandó szinkrionizálni. Mondjuk én nokiáról nokiára vittem át a telefonszámokat, szóval ez inkább csak tipp.

[ Szerkesztve ]

A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.

(#16355) Quasi_modo válasza stewe780 (#16354) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Csak azt nem szeretem, hogy aki vesz egy ennél komolyabb készüléket, annak ez már űbergagyi, használhatatlan.
Ezzel maximálisan egyetértek. Valahol én is írtam már valami hasonlót, amikor valaki az előző telefonját (amit addig dicsért), azonnal elkedte fikázni amikor lecserélte egy újabbra
.
vtorok Esetleg kékfogon is át lehet küldeni a kontaktokat, ha nem túl sok.

[ Szerkesztve ]

valami

(#16356) NSC


NSC
csendes tag

tudtok olyan lejátszót ami képes divx-et és feliratokat kezelni?
vagy ez csak úgy működik hogy ráégetem a feliratot a filmre gépen, majd mp4be átkonvertálom és úgy rakom a telóra?
mert ha az utóbbi akkor asszem feliratos filmet nem fogok rajta nézni :D pedig pont az aktuális sorozatokat megnézni jól jött volna az unalmasabb előadásokon, de a felirat akkor is kéne, annyira perfekt angol nem vagyok

(#16357) tony7


tony7
tag

Sziasztok! Felraktam a SmartMovie V.4.15 programot a telefonomra ment kb. 1 hétig aztán egyszer csak le állt. Nem indult el többet. Leszedtem a telefonról újra visszaraktam de nem indul el. Divx lejátszás miatt lenne rá nagy szükségem. Esetleg tudnátok segíteni honnan tölthetném le használható verzióban vagy melyik verzió működik rendesen? Vagy mit csináltam rosszul? Ezeket raktam fel: Smart Movie S60 3rd sisx, Smart MovieV.4.15- Crake sisx Köszi a segítséget előre is! Ui: Nem hackelt a telefonom!

[ Szerkesztve ]

(#16358) saiyajin válasza tony7 (#16357) üzenetére


saiyajin
senior tag

Hello!
Én ugyan ezt a verziót használom és egy hónapja nálam is előfordult ez. Konkrétan a program elindult, de egyetlen filmet sem tudtam lejátszani, kilépett. Probáltam mindent hátha helyre jön, de nem sikerült. Csak a reset segitett rajta.

"I don't even close my fuckin' eyes when I sneeze"

(#16359) rin02 válasza Quasi_modo (#16355) üzenetére


rin02
aktív tag

Na és ettől is idegesítőbb, de nagyon kiborulok tőle, az az, hogy ha az embernek van egy telefonja, és a nép több mint 50%-ának az első kérdése az, hogy hány megapixeles. :W Ha az 5 alatt van, akkor már szar a telefon. Elején tőlem is kérdezték, és mondták is, hogy de szar lehet. Jönnek a SonyEricssonnal, hogy az mennyire jó, 10-12 mpx, HD felvétel(pl. Vivaz), és ez dönti el, hogy jó, vagy nem. Ekkora parasztvakítást. Utálom. Öt ilyen eset után rávágtam a kérdésre, hogy nyolc megapixeles. Nézett nagyott, fotóztam egyett, megmutattam a képet, erre a válasza az volt, hogy ez tényleg jó fotót csinál, hol vettem, mennyiért, nem akarom eladni neki? :U

Nokia 5800 GY.I.K.: http://logout.hu/cikk/5800_a_nokia_iphone-ja/bevezeto.html

(#16360) Quasi_modo válasza rin02 (#16359) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Ezek már nem telefonok, hanem inkább mobil mindenesek. De nem kerül beléjük mindenből a legjobb. (akkor nem tudnánk megfizetni, meg bele sem férne) Szóval a kamera sem lehet a legjobb, de ettől még lehet jó. És nem is csak a megapixelek száma dönti el a kép minőségét.

valami

(#16361) Gabesz1019 válasza rin02 (#16359) üzenetére


Gabesz1019
senior tag

Telefonnal nem lehet készíteni olyan képet mint fényképezővel, lehet az akár 200e Ft-os 20 megapixeles telefon is. A fényképező az fényképező. A telefon arra jó, hogy ha valahol hirtelen le szeretnél fényképezni valamit. Amúgy szerintem nem csinál rossz képet az 5800 főleg világosba. De tényleg így van ahogy írtad, hogy egyből mindenki azt nézi, hogy milyen a kamera.

Nekem ami pozitív csalódás a telefonba az a GPS. Az elején még nem igazán akart működni a rendszer, de amióta a v40 fw van és az ingyenes Ovi Maps azóta nálam tökéletesen szuperál. Pedig navigációra is egy TomTom vagy Mio készülék a megfelelő.

(#16362) vtorok válasza stewe780 (#16354) üzenetére


vtorok
tag

Igen, Navi Edition, de mégsem megy. Majd holnap megpróbálom a térképet frissíteni.
A telefon szoftverének a verziója 31.0.101. Ez vajon a legújabb? Pontosabban tudom, hogy nem az, de ha jól olvastam a korábbi hozzászólásokban, a szolgáltatófüggő telefonokra csak a szolgáltatói frissítéseket lehet feltenni. Vagy nem így van?

Névjegyek:leírom, hátha mást is érdekel. Végül sikerült megoldanom a névjegyzék átvitelt Sony Ericssonról a Nokiára! Neten találtam: (Hogy nem jutott eszembe előbb!) Szóval a MyPhoneExplorer egyetlen vcard fájlba menti le a kapcsolatokat. Ezzel a kis programmal ( ezt a fájlt fel lehet darabolni különálló vcard fájlokba. És ezt már a PC Suite elfogadja, és gond nélkül feltölti a telefonra!

Üdv!

(#16363) vtorok válasza Quasi_modo (#16355) üzenetére


vtorok
tag

Elvileg a telefon tudná az összes kapcsolatot kékfogon átküldeni, de a Nokián előugró sms-ből már csak a legelső kontaktot tudom elővarázsolni. A többi valahol útközben kihullott. De végül is már megoldódott a probléma. Legalább is az egyik fele. Köszi a választ.

Üdv!

(#16364) rin02 válasza Quasi_modo (#16360) üzenetére


rin02
aktív tag

Hát ez az. De a legtöbben csak azt a szót ismerik, hogy "megapixel", és hogy ez összefüggésben van a kamerával.

Nokia 5800 GY.I.K.: http://logout.hu/cikk/5800_a_nokia_iphone-ja/bevezeto.html

(#16365) tariattila válasza vtorok (#16362) üzenetére


tariattila
veterán

ez nem a legujabb...
az a 40-es...de erre is rámegy az uj navis maps... de célszerû a frissites!!!
ja és az összes szolgáltatónál kijött a 40 es szoft... ;)

(#16366) stewe780 válasza rin02 (#16359) üzenetére


stewe780
őstag

Hát ez mekkoraaaa :DD :DD :DD

Igen a múltkor én is láttam egyik ismerősnél egy sony elcsúsztatható mobilt. Mondom, tavaly még nem ez volt, azt mondja nem. Na és mondom milyen. Nagyon jó, és ekkor jött a kérdés: az enyém hány megapixeles. Mondom 3. Az övé 5. Puff. Rendesen szarul éreztem magam. Legközelebb én is minimum nyolcat mondok. :D :D

A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.

(#16367) stewe780 válasza vtorok (#16362) üzenetére


stewe780
őstag

Menü-->Alkalmazások-->Hely-->Helymeghatározás-->Helymeghatározási módszerek--> Na itt legyen bepipálva a Beépített GPS, ha van mobilneted akkor még a Kiegészített GPS
Menü-->Alkalmazások-->Hely-->GPS Adatok-->Helyzet--> Na itt szabad ég alatt kutya kötelessége megmutatnia a pozíciódat, egyébként szerviz. Ugyanitt Nyomhatsz neki még egy opciók--> műhold állapotát, és figyelgetheted, hogy van-e bármilyen jel, a szürke csíkok a bármilyen jel, ha meg kiszínesedik akkor azzal már számolni tud, minimum 3 színes kell a pozíció számoláshoz.

Ha a fenti mutat pozíciót, akkor az ovi mapsal van valami, ha nem, akkor a gps -el és szervíz. Illetve ha még 3 napon belül vagy akkor a pannon.

[ Szerkesztve ]

A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.

(#16368) Detros12 válasza rin02 (#16364) üzenetére


Detros12
tag

a megapixel csak kicsit számít. a hozzá nem értő emberek veszik úgy hogy 5mpx jó, 3mpx- szar, pedig nem így van., meg kell nézni a lencse minőségét ebben például Carl Zeiss, Tessar lencse van és egy telefonhoz méltóan ez nekem elég, ez a teló készít olyan képet kint mind egy gyengébb fényképező.
pl. egy tesztben olvastam hogy egy LG ku990 5megapixeles kamerája olyan minőségü képeket csinál mint egy 3megapixeles kamera.

[ Szerkesztve ]

(#16369) rin02 válasza Detros12 (#16368) üzenetére


rin02
aktív tag

Persze. Ezt én tudom is. Hisz az előző telefon D900i volt, és "csak" 3 megapixel, semmilyen márkásabb lencse,vagy ilyesmi, és mégis gyönyörű fotót csinált, talán egy kicsit szebbet, mint az 5800. De van a családban most Samsung S5230, az is 3,2 megapixel, és olyan képet csinál, hogy hányni lehet tőle. Ugyan ez az LG KP500.
Én speciál csak ezért utálom a SonyEricsson-t, egyszerűen amit művel a megapixelekkel, parasztvakítás. Én megvagyok elégedve az 5800 fotózásával, hisz napfényben tökéletes, szép képet csinál, ahhoz jó a kamerája, ha nincs nálad fényképező, akkor csak előkapod, és máris megörökítetted a pillanatot. :)

Nokia 5800 GY.I.K.: http://logout.hu/cikk/5800_a_nokia_iphone-ja/bevezeto.html

(#16370) sajo13 válasza rin02 (#16369) üzenetére


sajo13
senior tag

Tényleg úgy van, hogy sok ember úgy választ mobilt, hogy milyen a kamera(és mennyi a megapixel). Képesek ez miatt mélyebben a zsebükbe nyúlni, holott 15-25 ezerért már olyan alapszintű digi fényképezőt kapni, amely kenterbe veri bármelyik mobilt.

A mobilok kamerája egyre jobb, de mégis a mobilokban nincs valódi optikai zoom(egy-két kivételtől eltekintve), rekeszt, záridőt sem lehet állítani, a vaku nem vaku, hanem led, a színek fakók és nem is helyesek, a kép dinamikája gyenge.
Dehát a mobilba a kamerát az MMS, videóhívás, kép küldése emailben miatt találták ki, nem fotózás céljára.

És minden szó helyett több mond, ha ugyanazt a témát lekapjuk egy olcsó digigéppel és egy mobillal és egymás mellé tesszük a képeket...

(#16371) NSC


NSC
csendes tag

Üdv!

A héten vettem meg az új 5800-ámat, eddig nagyon bejön.Voltam a Nokia szervizbe, hogy felrakassam rá az új szoftot, de azt tanácsolták, hogy ne tegyem, ha csak a mostani szoftverrel nincs probléma, mert lehet hogy azzal lesznek gondok, és hogy ez ami rajta van (31-es) ez a biztos.
Megéri-e rárakni az újat, ill vannak-e benne hibák?
Ja és a GPS-nél amikor a navigálást választom a következőt írja ki:"Licence aktiválás.Eddig 0/10 nap navigációs lehetőséget használt fel.Felhasznál most 1 navigációs napot?"
Elvileg ingyenesnek kéne lennie, mi van ha elhasználom mind a 10 lehetőséget?
Fel kell töltsem a legújabb verzióját az ovi mapsnek?

előre is kösz a válaszokat!

(#16372) sajo13 válasza NSC (#16371) üzenetére


sajo13
senior tag

Hali!

Szerintem mindenképp rakd fel az új, 40-es szoftot. Aztán telepítsd fel a legújabb OVI Maps-ot is, 3.03 és akkor tényleg ingyenes lesz a navigáció.

(#16373) stewe780 válasza NSC (#16371) üzenetére


stewe780
őstag

A legutolso 40-es szoftot mindenkeppen rakasd fel. Lehet, ahogy mondod, csak ugy nem rakjak fel, de ha annyit mondasz, hogy kilepeget a bongeszo, vagy tobbszor indokolatlanul lefagyott a tel, akkor fel fogjak rakni az ujat csuklas nelkul ingyen. A regi maps nem tud rola, hogy mar ingyenes lett, ezert abbol fel kell rakni a legutolsot es jo lesz.

Es grat a telhez, udv a klubban. :)

[ Szerkesztve ]

A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.

(#16374) Quasi_modo válasza Gabesz1019 (#16361) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Telefonnal nem lehet készíteni olyan képet mint fényképezővel
Ma még. Mert a gyártóknak nem érdeke. Az egyszerőbb kompaktokat biztosan utol lehetne érni., és egy két mobil közelíti is őket.
A drágább fényképezőket persze biztos nem fogják soha utolérni, mert egyszerűen nem fér el az optika.
És ne felejtsük el, hogy mobillal nem a profik fényképeznek.

valami

(#16375) NSC válasza stewe780 (#16373) üzenetére


NSC
csendes tag

hát azt mondta hogy felrakja ha akarom, de szerinte nincs értelme, mivel a legújabb szoftver még rejtegethet hibákat magában, és ahogy visszaolvastam vannak is hibái.
mennyivel jobb a 40es mint a 31es szoftver?(nekem a 31essel sincs problémám, mondjuk a böngészőjét még nem használtam)
kinetikus görgetésen kívül mi benne a +?esetleg gyorsabb tőle a telefon?

akkor a legújabb mapset majd felrakom rá.ja mielőtt felraknám az újat a régit töröljem?(vagy hogy működik ez a dolog,elég analfabéka vagyok még hozzá)

ja és kösz:D

(#16376) shaipo válasza Quasi_modo (#16374) üzenetére


shaipo
csendes tag

A telefonok sohasem fogják utolérni még a legegyszerűbb kompaktotat sem, hiába van benne jó optika, az optika kicsi, és ami még fontosabb, hogy az érzékelő lapka mérete is sokkal kisebb mint bármelyik kompakt fényképezőgépben.

(#16377) stewe780 válasza NSC (#16375) üzenetére


stewe780
őstag

Persze, hogy neki nincs ertelme, mert addig sem kell semmit se csinalnia. Amugy nem tudommi a kulonbseg, mert amikor en vettem mar kint volt a 40-es es en 1bol frissitettem is. A frissites utan kell 1 hard reset, es minden elvesz, mentesbol kell visszaallitani a nevjegyzeket, naptart, a felinstallalt progikat meg erdemes ujra feltelepiteni. Szoval ha mindenfelet alligatsz azt mar tedd az uj szofton, mint 2* megcsinalni mindent. A mapsot allitolag jobb uninstallni, aztan fel az ujat, bar en ratelepitettem a regire es igy is jol megy, nincs vele semmi gubanc.

A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.

(#16378) sajo13 válasza NSC (#16375) üzenetére


sajo13
senior tag

A 40-es szoft januárban jött ki, és elég stabil, egyetlen hibát tudunk csak: RDS nem működik a rádiónál. Ez nem olyan vészes, mert kézzel is be tudod írni a csatorna nevét, meg ezt valószínűleg javítani fogják.

A böngésző kilépkedés már 21-es szoft óta megvan, szóval az nem újdonság, és nagyon úgy fest marad is, ebbe nem fog energiát feccölni a Nokia, most az új telókra és új op.rendszerekre a Symbian^3-ra és 4-re gyúrnak. Szóval marad az Opera(Mini és Mobile).

(#16379) sajo13 válasza shaipo (#16376) üzenetére


sajo13
senior tag

Bizony így van, 1-2 mm-es optikától nem lehet csodát várni, de mint korábban írtam, nem is ez a célja. Soha nem fogja elérni a kompakt digigépek szintjét, csak akkor, ha akkora méretű optika kerül bele, mint azokba, de így meg a mobil méretét növelné meg durván, szóval felejtős.

Egy dolog azonban igaz, a mobilokba épített kamera elérte a 8 évvel ezelőtti olcsó kompakt digigépek képminőség szintjét.

[ Szerkesztve ]

(#16380) Quasi_modo válasza shaipo (#16376) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

A telefonok sohasem fogják utolérni még a legegyszerűbb kompaktotat sem, hiába van benne jó optika,
Ebben látod tévedsz. Akár fogadást is hajlandó lennék kötni.
és ami még fontosabb, hogy az érzékelő lapka mérete is sokkal kisebb mint bármelyik kompakt fényképezőgépben.
Ez ma még fontos. de ne becsüld le a mérnököket.

valami

(#16381) Nightmare


Nightmare
senior tag

Sziasztok. Gondoltam megosztok veletek egy kis finomságot.:)
[link]

-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar

(#16382) Ralfi válasza NSC (#16375) üzenetére


Ralfi
csendes tag

Hát én sem ajánlom a 31-röl 40-re frissítést !
Én az Auchan vetem 10. én , már nincs meg a telefon majd veszek megint egyet ha jön ki a v40-né újabb szoftver hátha azzal jó lesz .
[link]
[link]

(#16383) rin02 válasza Ralfi (#16382) üzenetére


rin02
aktív tag

Hát ezekről igazán nem a V40 tehet.

Nokia 5800 GY.I.K.: http://logout.hu/cikk/5800_a_nokia_iphone-ja/bevezeto.html

(#16384) jety91 válasza Ralfi (#16382) üzenetére


jety91
őstag

Hát ez nem a szoftver hibája, hanem az Auchan-os 5800-é....

(#16385) Detros12 válasza Ralfi (#16382) üzenetére


Detros12
tag

ne az auchanban vedd hanem máshol de ne sufni boltban.

(#16386) Ralfi válasza jety91 (#16384) üzenetére


Ralfi
csendes tag

Úgy gondoljátok , hogy a Nokia az Auchan-nak direkt rosszabbat gyárt.
Én úgy gondolom , hogy mindegy hogy az Auchanban vagy a Media Markt vagy a Nokia márkaboltban veszek 5800-át ugyan azt kel hogy kapjam. Csak az nem mindegy hogy az első kettőben 65eFt a Nokiánál meg kb.:90eFt.

(#16387) jety91 válasza Ralfi (#16386) üzenetére


jety91
őstag

Azon nem gondolkoztál el, hogy az ilyen üzletek (Auchan,stb) azért adják néha olcsóbban a telefonokat mert valami gebasz van vele, csak veled azt nem közlik?

(#16388) Quasi_modo válasza jety91 (#16387) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Nem azért adják olcsóbban. Ha gebasz lenne vele akkor tudnák, hogy úgy is visszahozzák.

valami

(#16389) Ralfi válasza jety91 (#16387) üzenetére


Ralfi
csendes tag

Én úgy gondolnám hogy a Nokia legyárt csomó 5800-át és oda megy az üzletkőtő és nem 50db ott vesz hanem 50.000 db ott akkor gondolom kapnak árkedvezményt ezért olcsóbb a telefon .
Vagy ha az Auchan és társai rendelnek akkor a Nokia beindít egy külön gyártósort ahol a selejteket olcsón szoktak gyártani :) én azt nem feltételezném.

(#16390) rin02 válasza Ralfi (#16389) üzenetére


rin02
aktív tag

Az enyém is Auchanos, akcióban vett 70 ezer Ft-ért, még V20 volt rajta, és tökéletes. Azóta persze már frissítettem V40-re.

Nokia 5800 GY.I.K.: http://logout.hu/cikk/5800_a_nokia_iphone-ja/bevezeto.html

(#16391) Detros12 válasza Ralfi (#16389) üzenetére


Detros12
tag

csak annyi hogy neked nem volt szerencséd.

(#16392) tariattila válasza Detros12 (#16391) üzenetére


tariattila
veterán

ahogy mondod...ez kis százalékban ugyan de szerencse kérdése is...és itt lép be a garancia nagyszerűsége... :DDD

(#16393) Ralfi válasza Detros12 (#16391) üzenetére


Ralfi
csendes tag

Legközelebb ha Pesten járok veszek egyet a Media Markt -ban hátha szerencsém lesz.
Vagy a T-mobilnál nekem végül is az is jó és ugyan annyiba kerül.

(#16394) sheep


sheep
addikt

hali
nem tudjátok, hogy mitől lehet az, hogy mostanában miután másolok fel zenéket a memóriakártyára, nem tudom a könyvtárat frissíteni? a "könyvtár frissítés" elindul, de ma pl 2 órán keresztül hagytam, és nem állt le, nem talált új számot
a számokat háttértár módban adatkábelen keresztül szoktam felmásolni, de eddig nem volt semmi gond soha

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#16395) bnss


bnss
veterán

OVI Maps 3.04 Minor update (2010-04-16): [link]

"Ép hardverben ép szoftver..."

(#16396) tariattila válasza bnss (#16395) üzenetére


tariattila
veterán

koszonjuk mar nezem is...
hatha ezt szeretni fogja az omnia...;)
az elozoekkel volt gondja:(

(#16397) jety91 válasza sheep (#16394) üzenetére


jety91
őstag

Memória kártya ki (kikapcs gomb 1x és ott kiválasztod, majd kiveszed) és rakd vissza.

Nekem is volt hasonló baja 1x, de azóta nem csinálta nálam.

(#16398) vtorok válasza stewe780 (#16367) üzenetére


vtorok
tag

Ma kint voltunk a városligetben, és ott már működött a GPS! Hurrá! De azt nem értem, hogy előtte percekig ücsörögtem a házunk előtt (nem a belvárosban lakunk, van tér a házak között), és ott semmi.
Aztán hazafelé kipróbáltam a navigálást is. Klassz volt, de a Nagykörúton leginkább csak azt hallgattam, hogy: "A GPS jel elveszett." Aztán meg "A GPS jel helyreállt!" , és újra. (A gyerekek meg hátul kérdezgették folyton, hogy mi az a Zzípíesz, és hol veszett el? Vicces volt.) Az normális, hogy egy ilyen helyen mint a Nagykörút, akadozik a jel, fényes napsütésben? Még sosem volt előtte kezemben semmilyen GPS, nincs tapasztalatom. Ha itt így vacakol, akkor mi van, ha mondjuk a belváros sűrűjében próbálok valamit megtalálni, ahol nem 30-40 méter, hanem 6-8 méter van a házsorok között?

(#16399) vtorok válasza sajo13 (#16378) üzenetére


vtorok
tag

Megpróbáltam a frissítést a telefonon, aztán a Nokia Software Updaterrel is, amit frissen töltöttem le, de mindvégig azt a választ kaptam, hogy a rajta lévő már a legfrissebb. (31.0.101) (Nem akarok mindenáron frissíteni, de a görgetés tényleg nehézkes pl. a telefonkönyvben, mert ha húzom a csúszkát akkor elég gyorsan pörög, de ha meglátom a keresett nevet és elengedem, 3-ból 2 esetben valahova máshova ugrik a lista, és kezdhetem előröl. Nem t'om mi az a kinetikus görgetés, de hátha megoldás erre a dologra.

(#16400) stewe780 válasza vtorok (#16398) üzenetére


stewe780
őstag

Hatööö, nem tudom, ott abban a gps-ben valami nem100-as. Nekem bp-en meg soha nem vesztett jelet, és aránylag gyorsan magaratalal. En annyi problemat vettem eddig eszre, hogy a nagy sebesseget nem szereti. Autopalyan mar tobbszor elofordult, hogy nem talal magara soha. Ilyenkor maps bezar, ujraindit, es aztan mar fel percen belul mutatja, hogy hol vagyok.
De gondolom te nem 140-el hasitottad a nagykorutat :DDD
A 40-es szoft meg elvileg mar minden szolgaltatonal kijott, az NSU nem ertem miert mondja, hogy a tiedre a 31-es az utolso.

[ Szerkesztve ]

A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.