Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15101) bigsee válasza Sakab (#15100) üzenetére


bigsee
addikt

Gratula, szereztél egy rajongót magadnak...

Egyébként nincs igazad, a kártyán kell lennie BIS-nek regisztrálva, azt bármilyen PIN-ű BB- be beteheted, működni fog!

Más: az mennyire jó - nekünk -, hogy a Foxconn gyárt telefonokat - nekünk végülis? :D

[ Szerkesztve ]

MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G

(#15102) Sakab válasza bigsee (#15101) üzenetére


Sakab
senior tag

Ne szo**as :Y eddig mindenki azt mondta itt a fórumba, hogy ha bevan regelve a világ bármely pontján bármely szolgáltatójánál a BB BIS-re a készülék PIN számával, és az nincs lemondva, addig én hiába rakok bele egy új kártyát új előfizetéssel nemfogja engedni a reget. De mindjárt vissza is tekerek és bemásolom amikor erről szó volt.

Jólvan megvan a hsz nem fogok senkit besarazni, de akkor vki elmondhatná pontosan, hogy egy aktív BIS-es BB be ha beleteszünk egy új kártyát, új előfizúval, új BIS-el akkor belehet e regelni, anélkül hogy az előzőz lemondtuk volna?

[ Szerkesztve ]

(#15103) daenerys válasza icezozo (#15079) üzenetére


daenerys
tag

Khm, haverodnál bizony matri nélkül vettem pár telefont, sosem volt gond a BIS regisztrációjával.

SŐT a Telekom megmondja, tudod-e náluk regisztrálni a PIN-t BIS-hez. Felhívtam az ingyenes számukat, és egy percen belül meg is mondták, hogy regisztrálható-e (az volt).

(#15104) bigsee válasza Sakab (#15102) üzenetére


bigsee
addikt

Párhuzamosan használtam a kártyámat a zétízben és a kilincezerkilencszázban. Az hogy egyik sem volt letiltva PIN alapján az egyértelmű, a szolgáltatásnak kell élnie a SIM-en.

A PIN regisztrációról jön meg az SMS az első használatba vételnél. Azt nem tudom, hogyha előző tulaj töröltette-e a reget, az mennyire játszik ekkor...

[ Szerkesztve ]

MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G

(#15105) lugosi válasza lezerpiramis (#15096) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Kicsit szégyellem magam de ezt most nem értem, hogy mit kell töröltetni. :B

Amit a múltkor írtál, hogy lehet bbs email címet csináltatni (ez az instantemail-es), ilyenem nincs, csak gmail.

(#15106) Coq válasza Sakab (#15100) üzenetére


Coq
aktív tag

Te jo eg, ez a parbeszed... :Y

Szerk. Erdekes egyebkent, de mostanaban eleg sokan irjatok, hogy ezert vagy azert, de visszavaltotok OS 10-rol OS7-re...

[ Szerkesztve ]

(#15107) lezerpiramis


lezerpiramis
őstag

Na, akkor sokadszorra is :)

Ket szintu regisztracio van a regi BB-k eseteben, a 2. nem johet letre az 1. nelkul.

1.:
Bekapcsolod a BB-t, amelyben benne van a BIS/BES-sel ellatott SIM-kartya. Megjon a regisztracios uzenet ("A keszulek regisztralva van a vezetek nelkuli halozaton."/"Your handheld has been registered with the wireless network.") az adathalozaton keresztul, megerkeznek az alapveto service bookok, innentol mukodik a BBM, a BB Maps, BES-t aktivalhatsz (ha BES-t rendeltel), megy a bongeszo BB APN-en stb. Ez az uzenet jon meg akkor is, ha a HRT szerkesztoben ujraregisztralsz. Ez az 1. szintu regisztracio nem torolheto, nem is kell torolni, ha wipe-olod a telefont, majd berakod ismet a SIM-et, akkor megint regisztral a telefon. Viszont ha nem koser a keszulek (gyarbol kilopott, matricaval rendelkezo stb.), akkor mar ez az 1. szintu reg sem johet letre, es igy a 2. szintu regisztracio is bukos. Neha megjon a reg uzenet, de az alapveto service bookok (Provisioning, TCP for BIBS, 5Click stb.) nem, erre is figyelni kell.

2.:
A 2. szintu regisztracio a BIS-fiok, valamint a BIS-sel hasznalt email-cimek beallitasahoz kell. Ez az a regisztracio, amely "fogja" a PIN-t es az IMEI-t, valamint a SIM-et is (pontosabban az elofizetoi azonositot, az IMSI-t), es ez az, amelyet torolni tud a szolgaltato, de ez a reg kizarolag a BIS-es email-ezeshez kell. Ezt a regisztraciot meg lehet tenni vagy a szolgaltato BIS-es oldalan, vagy a telefon menujebol - utobbinal (OS 7 es 7.1 eseten) ez a BIS account hozzacsapodik a BB ID-hoz (az email-varazslo azzal kezdi a dolgot, hogy keri a BB ID-t), igy annak segitsegevel koltoztetheto, nem kell torolni a reget (regebbi BB-k vagy webes regisztracio eseteben koltoztetni kell a webes felulet segitsegevel a fiokot, vagy pedig a szolgaltato tudja torolni azt). Ilyen esetben viszont nem lesz hozzaferes a webes felulethez, tehat a BIS-fiok (email-cimek es azok beallitasa) csak a telefonbol menedzselheto.

Igy tiszta? :)

(#15108) lezerpiramis válasza lezerpiramis (#15107) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Es igen, ha egy fuggetlen BB regelheto az adathalozaton (1. szintu reg), es valaki regisztralt hozza BIS-fiokot (2. szintu reg), amelyet nem toroltetett vagy koltoztetett mas BB-re, akkor azt csak az adott szolgaltato fogja tudni torolni. Ezektol szinten ovakodni kell (mar ha valakinek fontos az email-ezes - BB-nel ez meglehetosen gyakori :) ), mert ugye a vilag barmely tajan regelve lehet... Persze ha magyar az elado, akkor meg lehet kerni, hogy toroltesse a regisztraciot.

Ha az 1. szintu reg sem megy, akkor kuka a telefon.

(#15109) lugosi válasza lezerpiramis (#15107) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Őszintén bevallom, nem értem, de most amúgy is fáradt vagyok, később nekifutok még egyszer.

Amúgy megoldottam a következő módon, leírom, hátha máskor más is ebben a cipőben jár:

A "KB01655" help cikk írta le, és a "Transaction error - failure at service" volt a keresési kulcsszó. [link]

BlackBerry® Internet Service

On the BlackBerry smartphone Home screen, click Options>Advanced Options>Service Book. (For 6.0 and 7.0 device software, go to Options>Device>Advanced System Settings>Service Book)
Highlight the [CMIME] service book that displays the affected email address to the left, press the Menu key, then click Delete.
Log in to the BlackBerry Internet Service account by locating the Email Setup Application.(For 6.0 and 7.0 device software, go to the messages application and press the menu key, and select Options>Email Account Management)
Press Menu and select Service Books.
Click Send Service Books. A notification is sent to the BlackBerry smartphone after the service book is sent.
Exit the application and test the email address by sending a message.

Tehát, ahogy a CMIME szolgáltatáskönyvet töröltem, eltűnt az email fiókok beállítás mellől a (1), tehát észrevette hogy most már nincs email fiók. Ekkor simán be tudtam regelni újból.

Hogy igazából mi okozta, azt nem tudom. De szépen lejöttek a levelek, naptár szinkronizál, névjegyek szinkronizálnak, ahogy kell.

[ Szerkesztve ]

(#15110) lezerpiramis válasza lugosi (#15109) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Igen, ez is megoldas. Mindegyik email-cimhez tartozik ket service book, ezeket ha torlod, majd ujrakuldod, gyakran megoldodik az esetleges hiba.

(#15111) válasza bigsee (#15101) üzenetére



őstag

Én a saját kártyámmal akartam beregisztrálni egy 9900-ást és nem ment. Az egy dolog, hogy nem volt előfizetésem sem, és nem engedte, hanem a jelszót kérte. Persze az én jelszóm nem volt jó. A szolgáltató azt mondta, hogy már be van regisztrálva a készülék, és amíg nem törlik addig nem tudok mit csinálni. Szóval idegen kártya sem segít.

(#15112) bigsee válasza (#15111) üzenetére


bigsee
addikt

Idegen kártyánál, illetve ha kártya nélkül indítod el, mindig kéri a BIS jelszót, egyébként csak a kijelentkezés (ha jól rémlik) illetve az adattörlés van mint opció. Én amikor cserélgettem a SIM-et, akkor mindig elfogadta a BIS jelszót és elindult a telefon. Természetesen BIS opciók nem működtek, csak a wifi-sek.

Az lehet, hogy a korábbi BIS reget ellenőrzi ily módon, nem tudom...

Sztem ez egy biztonsági dolog, hogy a telefonon lévő adatok biztonságban legyenek.

[ Szerkesztve ]

MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G

(#15113) lugosi válasza lezerpiramis (#15110) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Közben más hiba is jelentkezett. A telefonszámok megmaradtak a fiók fenti törlése után*, és miután újra beállítottam a fiókot, a névjegyzék duplikált, mert újra letöltötte őket. Egy pár percig vacakoltam vele, hogy hol lehet törölni a régit, de aztán meguntam és csináltam egy resetet, csak az adatokat törölve és a telepített progikat úgy hagyva, így szépen meglesz minden kb 3 perc alatt.

*: ami tök logikus is, hiszen csak az email szolgáltatáskönyvét töröltem, a naptár és névjegyek maradtak. Megtaláltam a szolgáltatáskönyvek között SYNC néven a névjegyekét, de törlése esetén a régi fiók névjegyei nem törlődtek.

(#15114) Laurh


Laurh
aktív tag

Pót akkumulátort szereték rendelni 9900-hoz, az öbölt nézegettem és nagyon széles spektrumban találtam akksikat az ár vonatkozásában. Kinézetre egy az egyben megegyeztek az eredetivel csak gyanússá vált, hogy pl hivatalos helyen 9k környéke míg öbölben 2k környékén vannak. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA

(#15115) eventus válasza Laurh (#15114) üzenetére


eventus
veterán

Gigatelben 6 ezer, csomagolás nélkül, gyári. 2 ezer gyanús :)) Dr. Mobilban 5 ezer.

[ Szerkesztve ]

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#15116) daenerys válasza Sakab (#15100) üzenetére


daenerys
tag

Azért azt ugye vágod, hogy nem a hirdető kezdte a kötekedést? :D

(#15117) eventus válasza daenerys (#15116) üzenetére


eventus
veterán

:C

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#15118) daenerys


daenerys
tag

Ha valakit érint a székesfehérvári PlayBook, már nem lesz jegelve (sajna nem tudok érte elmenni hamar...). De mivel szétkérdeztem az eladót és jó hírek jöttek a tabról, SzederBlog adminilag ajánlott a cucc! :)

(#15119) lugosi


lugosi
MODERÁTOR

Olyan eszközt tudtok, ami telefonon kívül tölti a 9780 akksiját? Amibe így bele lehetne tenni, mint amilyen a Z10-hez is lett gyártva.

(#15120) válasza lugosi (#15119) üzenetére



őstag

Ha indukciós toltore gondolsz, akkor nincs mert ahhoz a telefonnak is olyannak kéne lenni.

(#15121) icezozo


icezozo
addikt

használ valaki OS10 telefont Pebblével?

http://qwankido.hu/

(#15122) daenerys válasza lugosi (#15119) üzenetére


daenerys
tag

nekem volt olyanom... yiboyuan márkájú volt, pöpecül kijelezte, hol tart a töltés. Volt rajta egy plusz USB töltő is :) Ilyen volt: http://www.lulusoso.com/upload/20120530/for_blackberry_external_battery_charger_F_S1.jpg

(#15123) Sakab válasza daenerys (#15116) üzenetére


Sakab
senior tag

Hát nemtudom, vérmérséklet függő ki hogy kezeli ha ok nélkül lehülyegyerekezik, és flegmáznak vele....de biztos van akit nem zavar és elviseli :B

(#15124) daenerys válasza Sakab (#15123) üzenetére


daenerys
tag

Mondjuk ha elő van fizetve a BIS-e, az érdeklődésed miatt azonnal mondja le, mert hátha megveszed a telefonját? Kicsit elszaladt veled a ló.

Az ilyen érdeklődőket én kicsit türelmesebben kezelem: ugyan nem mondom meg a véleményemet, alapvetően ezt gondolom én is róluk. Ja és a poén az, hogy az ilyen érdeklődők nem is szokták megvenni a terméket, csak húzzák az ember agyát, de ebbe már ne is menjünk bele, mert elkezded bizonygatni az ellenkezőjét teljesen feleslegesen.

(#15125) lezerpiramis válasza bigsee (#15112) üzenetére


lezerpiramis
őstag

Igen, mert ez a BB ID jelszava, amely kizarolag OS 7 es 7.1 eseten kapcsolodhat szervesen a BIS-fiokhoz, korabbi OS-eknel nem (lasd a korabban altalam leirtakat).

Mivel a BB ID BIS-tol fuggetlen dolgokhoz is hasznalhato (BB World megy Wi-Fin-n pl. BIS nelkul), igy nyilvan elfogadja a jelszot a telo :)

[ Szerkesztve ]

(#15126) lugosi válasza (#15120) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nem. külső töltőre gondolok, ilyenre kb. [link]

(Ezzel meg is válaszoltam a saját kérdésem, szóval létezik ilyen.)

[ Szerkesztve ]

(#15127) Sakab válasza daenerys (#15124) üzenetére


Sakab
senior tag

Nem célom meggyőzni senkit, én telefont keresek azota is,és sajnos vannak kérdéseim elötte amire várnék normalis választ, ha nem kapok akkor....ha megnézed az adatlapomat láthatod h azért en is szoktam árulni ezt azt :) ja és mindörökké biszbasz :D

(#15128) eventus válasza lugosi (#15126) üzenetére


eventus
veterán

Tessék: [link]

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#15129) válasza lugosi (#15126) üzenetére



őstag

Aztán később leesett. :D mondjuk nem bánnám, ha az új BlackBerry-ik már kezelnék az indukciós töltőket. Nexu4 kb 3 éves model és tudja, tehát nem újdonság. Az Apple most vett meg egy ilyen céget, ők is erősen gyúrnak rá.

(#15130) Maximus88


Maximus88
csendes tag

Kaptam a cégtől kétkártyás készüléket, tehát a BB megy. Ha netán valakit érdekel.
http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefon/blackberry_mobiltelefon/blackberry_bold_9900_fuggetlen_2_akkuval_olcson_1960263200.html

(#15131) daenerys válasza Maximus88 (#15130) üzenetére


daenerys
tag

ez nagyon jó, csak tudod, ez nem az apróhirdetés rovat

(#15132) Maximus88 válasza daenerys (#15131) üzenetére


Maximus88
csendes tag

Bocs. Hogy lehet törölni?

(#15133) daenerys válasza Maximus88 (#15132) üzenetére


daenerys
tag

Ezt sehogy :) Moderátor tudja törölni, de én nem fogom kihívni rád, mert ma ennyi bunkózás tellett tőlem :)

(#15134) Sakab válasza Maximus88 (#15132) üzenetére


Sakab
senior tag

Pu ment

(#15135) Maximus88 válasza Sakab (#15134) üzenetére


Maximus88
csendes tag

Válasz PÜ is.

(#15136) Laurh


Laurh
aktív tag

Érdeklődnék nagy tisztelettel, hogy van e még olyan csopi bbm-en ami nem veszett a feledés homályába? A PH-s csopi tudtommal teljesen kihalt.

(#15137) icezozo: küldök pin-t akkor kapok invet? :)

[ Szerkesztve ]

I ain't as good as I once was, but I am good once as I ever was.. http://bit.ly/1pxNjZA

(#15137) icezozo válasza Laurh (#15136) üzenetére


icezozo
addikt

most léptem vissza :D
van és él a csoport!

http://qwankido.hu/

(#15138) FET-MEN válasza icezozo (#15137) üzenetére


FET-MEN
veterán

Miazhogy?! Bb örökké :)

Iphone 7

(#15139) Polarstar válasza Laurh (#15136) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Vannak még, illetve használják cégek is a BBM-et.
De az persze nem nyilvános.

Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#15140) icezozo válasza Laurh (#15136) üzenetére


icezozo
addikt

küldj! ( persze )

http://qwankido.hu/

(#15141) daenerys


daenerys
tag

ha kapnék egy Z10-et, akkor én is csinálnám a SzederBlog channelt : ((((

(#15142) eventus válasza daenerys (#15141) üzenetére


eventus
veterán

Nem kell ahhoz Z10, de még egy régebbi telefon sem... [link]
Itt weben is hozzáférsz a saját csatornádhoz.

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#15143) daenerys válasza eventus (#15142) üzenetére


daenerys
tag

Hú, életmentő. :)

Köszi!!! :R

(#15144) BB9800


BB9800
csendes tag

Sziasztok!

Kaptam egy blackberry 9800torch készüléket :)Már egész jól kiigazodom rajta és nagyon szeretem!
Szeretném kipróbálni ezt a hybrid romot:

http://forums.crackberry.com/hybrid-os-f224/transformer-exxtreme-9800-hybrid-os7-1-0-258-base-os6-0-0-723-a-706372/

De halvány lila gőzöm nincsen hogy hogyan is lehetne feltelepíteni!Tudnátok nekem segíteni benne?Előre is köszönöm!Kérlek vegyétek figyelembe hogy kezdő vagyok még :)

(#15145) fgth válasza BB9800 (#15144) üzenetére


fgth
tag

[link]

Waterloo ... BlackBerry base White Passport

(#15146) BB9800 válasza fgth (#15145) üzenetére


BB9800
csendes tag

Ez a gyári szofthoz van nem? mert én ez zip csomagot töltöttem le kicsomagoltam de nemtalálok semmiféle telepítési cuccot :(

(#15147) zedii


zedii
aktív tag

BBM -nel a voice funkció az 3g nem megy? Lehetseges,h csak ha mindkét eszköz wifin van akkor mukodik?

(#15148) Sakab


Sakab
senior tag

9900 ra érdes feltenni ezeket a hybrod romokat?hirtelen ezt talaltam :[link] miváltozas van a gyárihoz képest?sajnos meg kiprobalni nemtudom mivel postan van a tel :/

(#15149) zedii válasza zedii (#15147) üzenetére


zedii
aktív tag

ok módosítom az előző kérdésemet, mert a hivatalos oldalon meg is találtam hamar a választ, de cellularon miért nem teszik elérhetővé, mint pl a skype esetén?

(#15150) FET-MEN válasza Sakab (#15148) üzenetére


FET-MEN
veterán

Nem. Amondó vagyok BB gyári rendszere jobb az összes oprendszernél számomra. Már az os7 is az. Ennél nem kell jobb azt mondom. Androidon én is modolok, meg pucolok, de ott kell is.

Iphone 7

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.