- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
A további kérdésekkel, gondolatokkal a szerző kérésére fáradjatok át az alábbi topikba:
A HDD-k szakmai részében van egy új topik azonos címmel.
Köszönöm.
Ezt lezárom, hogy át lehessen költözni
-
dev89
tag
sziasztok,
ocz agility 3 jó választás egy 2010-es macbook pro-ba(nvidia chipset,sata2)? Méretre 120GB körülit lőttem be és ezt dobta a gép ár szerint az első között.
-
-
Haart
addikt
Kicsit élénkítek, a héten megkéne rendelnem az uj ssd-met. Segítsetek mit vegyek, a lista a kövi:
60GB:
Adata S511
OCZ agility 3
OCZ vertex 3
Corsair force 3
Corsair force gt
Patriot pyro
Kingston V+20064gb:
Samsung 830series
Crucial M4Természetesen rendszerwinyónak lesz használva. Elvileg semmi egyéb nem megy majd rá mint win+office+kellék progik kisebbek. Ez összesen 40GB lesz max.
-
A HDD-k szakmai részében nyitottam egy új topikot azonos címmel, kérésre.
(nem áprilisi tréfa
)
Oda fáradjon át mindenki a szerző kérésére.
-
A_Jeges
csendes tag
válasz
jerry311 #398 üzenetére
Köszi. Szoval akkor nem fogtam nagyon mellé.
És még egy kérdés mert abbol soha nem fogyok ki
Az alaplapi sata vezérlőm csak sata2-es.
Alaplapot most nem szeretnék cserélni mivel elég körülményes lenne de ha vennék egy pci-x Sata3 bővítő kártyát annak lenne e értelme ?Köszi
-
jerry311
nagyúr
Idezet a temaindito cikkbol:
Jelenleg a Windows 7 átlagfelhasználói számára ajánlott SSD-k (ABC sorrendben) a következőek:
• ADATA S511
• Corsair Force 3
• Corsair Force GT
• Crucial M4
• Kingston HyperX sorozat, (bár ez utóbbiból sajnos a legkisebb méret is 120 GB)
• OCZ Agility 3
• OCZ Vertex2 és Vertex 3 sorozat
• Samsung 470 és 830 sorozatWindows XP-t és Vistát használóknak ajánlott SSD-k
• ADATA S596
• Kingston V+100 és az OCZ Petrol -
Bodor
veterán
-
A_Jeges
csendes tag
Sziasztok
Kérdezni szeretnék igaz én már vettem SSD-t (tegnap) de vmit rosszul csinálok.
A lényeg hogy én mindig is sávosan raidelt winyókat használtam mint most is
Samu F1-ek összeraidelve igy az olvasási sebességem 250-280 Mb/s.
Namost mivel eljött a rendszerem ujratelepítésének az ideje meg hát annyit
ódát hallottam már az ssd-k ről meg a 12mp alatt bootoló win7-ről hogy ilyen nekem is kellett...
Vettem is egy Corsair Force 3 SSD-t. De gondoltam egyet és lemértem még a meglévő rendszeremmel. És pofára estem. Ez lassabb mint egy Green 5400rpm winyó...
80-90 Mb/s olvasás. Majdnem a netem gyorsabb)
Na most mondjátok meg hogy mit csinálok rosszul ????Köszönöm..
-
albinolynx
senior tag
Muszáj volt, mert vettem egy minix-et és a fémházzal együtt nem tudtam teljese rátolni a sata-tápcsatlakozóra a netbookon belül.
(kíváncsi lennék, hogy a gyárilag SSD-vel szerelt minix-ekben hogyan van megoldva.)Látni a képen, hogy az SSD zöld nyákja még a fémház nélkül is rálóg ~1mm-t a kék színű alaplapi nyákra:
-
Bodor
veterán
válasz
albinolynx #392 üzenetére
Látom nem nyugodtál meg addig, amíg nem jársz a végére, de így legalább már mindannyian tudjuk első kézből.
Köszi -
maxell11
csendes tag
egy félreértést érdemes lenne eloszlatni: a crystaldiskinfo-nak van egy features része, és ott felsorolja, mint tud a meghajtó: trim, ncq, apm stb.
de ez nem azt jelenti, működik is az adott funkció, csupán annyit: támogatott!
pl. egy sima hdd-nél a le lehet tiltani az apm-et. a diskinfo akkor is azt írja ki: apm. mert a funkció megvan, igen. csak épp ki van kapcsolva.
ha ssd-nél azt látom, trim, az se többet se kevesebbet nem jelent mint hogy támogatott. aztán hogy megy-e...
>>>
crystal disc info szerint megy a trim? -
nagysandor88
tag
Játékteljesítményhez csak annyit, hogy most van nálam egy force GT 90 gigás SSD barátnőmnek feltettem rá a SIMS3-at. Stabil 90fps minden fullon, térképen mozgatáskor meg sem röccen, mindent kb tized idő alatt betölt, mint HDD-ről. Előtte vinyón volt a játék, és igencsak döcögősen ment. Általában megvolt a 60 fps, de kameramozgásoknál meg-megakadt.
Amúgy meg, használni kell, nem óvni az SSD-t. Azért veszed, hogy használd. 3-év garival kell venni, max ha félsz, hogy lejár a gari és utána megy tönkre, akkor eladod. Fontos adatot meg nem kell rajta tárolni, ha nem bízol benne, vagy csak egyszerűen backup-olni kell, de ez a HDD-re is igaz. -
jerry311
nagyúr
Emlekeim szerint itt a PH! volt cikk, ahol eppen az elettartamot boncolgattak es arra jutottak, hogy kb 5 evet kibir ha ugyanugy hasznalod mint egy sima HDD-t.
Tegye fel a kezet, aki 5 ev alatt nem vesz uj HDD-t?
Tegye fel a kezet akinek doglott mar be HDD 5 ev elott?
De leginkabb: tegye fel a kezet akinek 5 evnel regebben telepitett oprendszer van a gepen?Ezek alapjan en hagyom a francba az osszes ilyen kimelo beallitast. Mire oda jutnek, hogy megdoglik, addigr ugyis le lesz cserelve.
-
JSandor
tag
Sziasztok!!
Szerintetek megéri az árát egy OCZ Vertex 60 gigás Sata 2-es ssd ?
vagy ssd-be csak sata 3 -ast érdemes venni, csak a Win 7 menne rajta.
Mennyivel gyorsulna a windows ? mert ha lényegesebben gyorsulna megérné. -
akela91
addikt
És az mennyire igaz, hogy ha SSD-n van a rendszer, akkor a virtuális mem-et(swap?) célszerű kikapcsolni? Lehet hülyeséget kérdeztem, de úgy emlékszem olvastam valahol...
-
jerry311
nagyúr
A windows a szabad memoriat eleve fajl cache-nek hasznalja. Ha valaminek tobb memoria kell, akkor kidobja belole a vinyon amugy is meglevo fajlokat es odaadja.
Innentol kezdve eleg valoszinu, hogy a bongeszo altal gyakran hasznalt chache-be tett fajlok is eleve a memoriaban vannak, amig nem kell mas proginak. -
oPalRx7
aktív tag
válasz
maxell11 #380 üzenetére
crystal disc info szerint megy a trim?
amúgy ha sok írás után se lassul be a meghajtó, akkor megy a trimtrim-hez eddigi infóim szerint ami kell:
Ahci mód, ntfs vagy ext4 fájlrendszer, és os ami támogatja.Ebből a jelen topic alapján annyit módosítok, hogy nem feltétlenül kell az ahci mód, megy ide legacy módban is.
-
maxell11
csendes tag
Üdv Fórum!
Kingston V series SSD-m van, oprendszer win7 SP1.
Az SSD-re frissen került fel a win, tehát nem klónozva régi hdd-ről, norton ghost és társai. Nem. Friss telepítés.
Miért érdekes ez?Az SSD trim-es. Tudtommal win7 esetén semmi trükk nem kell a trim aktiválásához, az oprendszer magától beállítja.
Mégis, a nagy etalon teszter, a hd sentinel ezt mondja:
Az SSD TRIM funkciója tamogatott de inaktív. Javasolt az operacios rendszer, lemezvezerlo vagy annak illesztőprogramjának frissítése az optimális teljesítmény eléréséhez.Na most akkor akítv a trim vagy nem?
Itt a PH-n olvasom, hogy:
1. Működik a TRIM??Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt, hogy "cmd" majd a bejövő ablakba azt, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot használjuk.
Megtettem. Eszerint aktív.
A HD sentinel szerint nem.
Kinek higgyek?
HAB A TORTÁN!
A crytal diskinfo szerint a hdd állapota: 100%
Az ssdlife szerint: 90 %
A hd sentinel szerint: 80%KINEK HIGGYEK?
Köszönöm
-
balpis
őstag
válasz
szörnyeteg77 #376 üzenetére
tegnap jó sokat mérgelődtem a RAMdisk miatt.
Letöltöttem egy .doc file-t. Nem nyitotta meg az openoffice.
Letöltöttem még egyszer, akkor sem.
Ekkor látom: a z ilyen letöltések is a RAMdiskre vannak beállítva (pár hete csináltam és azóta nem nagyon használtam). És a két letöltött file mérete nem egyezett!
Letöltöttem még egyszer, a HDD-re. 3. méret! És ez megnyílt....
Lehet, az Asrock laphoz letölthető RAMdisk program valamit nem csinál korrekten. De még tesztelni kell.
Egyébként eddig jól ment, nem volt a cache-el semi baj. Bár a böngészőn nem éreztem semmi gyorsulást. Lehet, egyébként is cachel a memóriába, és hát van dögivel... -
szörnyeteg77
tag
miért idióta??? 24 gb rammal mit csináljon?? 4-6 gb ram bőven elég mindenhez. többi ramot elhasználja ramdisknek. ami a ramdisken van az nagyon nagyon gyorsan fut. pl. a játékoknál a pályák azonal betöltődnek.. nem hülyeség ez. ha lenne pénzem így csinálnám. azok a ramok 6-7 ezerrel írnak és olvasnak,nagyon gyorsak..
-
akela91
addikt
válasz
szörnyeteg77 #376 üzenetére
Gondolom annak is van hátránya, olvastam már olyat, hogy azt írták idióta aki Ramot erre használ, de ebbe nem látok bele. Gondolom nem egyszerű Ramdiskre rakni akármit is. Majd keresek valami Tutorialt, ha más is ajánlja ezt a megoldást
2GB-ot le tudok csípni a 8-ból.
-
szörnyeteg77
tag
cachet inkább ramdiskre tegyed. nem célszerű ssdre rakni a gamet. hdd-én nagyon jó helyen van ott, csak lassabban töltődnek be a pályák. nem kell türelmetlenkedni és akkó nem lesz gond!
van,akinek 24 gb ramja van a gépibe. abból 12-16 gb ramdisket csinál. arra tesz fel játékot,pár progit. egy állat!
ramdisk jóval gyorsabb,mint az ssd.
-
oPalRx7
aktív tag
no pár saját vélemény
1: SSD-t használni veszünk, és az az előnye hogy gyorsan ír és olvas róla a gép. legalábbis kis késletetéssel. (mi értelme nem oda rakni a swap-et és a cache-eket?) valószínűleg hamarabb elavul, mint tönkremegy.
2: ha az SSD-re ráférnek a fontos programok (egy játék is lehet fontos, miért ne?) úgy, hogy legyen rajta 15% szabad hely, akkor mindent rá lehet pakolni. játék, program, oprendszer, böngésző. minden.
3: amiket nem érdemes SSD-re rakni, azok a nagy, szekvenciálisan jól olvasható adatterülettel rendelkező objektumok. iso, film. akármi.
és akkor a válasz a játékokra: ha egy játék sokszor tölt háttértárról, akkor SSD-ről gyorsabban megkapja a szükséges adatokat. de ha egy játék swappel (virtuális memóriát használ) az már az oprendszer dolga - ezért célszerű a swap-et is a SSD-n tartani.
A játékok jellemzően betöltéskor olvasnak sokat, és utána már memóriából és swap-ből dolgoznak. emiatt ha a játék belő HDD-n van, és a rendszer és a swap SSD-n azzal a játék minFPS értékei is javulnak.
De te külső HDD-t emlegettél. ott érdemes megfontolni hogy a játék is SSD-n legyen, hisz egy USB jelentősen lassít a HDD elérésén mind késleltetésben, mint sávszélességben.
A szükség ugyanakkor nagy úr. ha nincs hely az SSD-n akkor nem jársz rosszul akkor se ha külső HDD-n lesz a játék. max tovább tölt be, pályák közti váltás lassabb lesz, stb.
A swap miatt nem lesz fps drop. -
berbatov2
senior tag
válasz
szörnyeteg77 #370 üzenetére
Magyarul engem sem érint! Köszönöm neked is!
-
akela91
addikt
válasz
szörnyeteg77 #372 üzenetére
Ja nem úgy értettem, köszönöm a tapasztalatokat
Amúgy egy játékot célszerű SSD-re rakni olyan szempontból, hogy sok/kevés írást hajt végre rajta, ezáltal rövidítve az élettartamot. Mert szokták mondani, hogy böngésző cache-t tegyük inkább hdd-re, játékkal mi a helyzet? Ott inkább csak olvas ugye?
-
akela91
addikt
válasz
szörnyeteg77 #370 üzenetére
Kizárólag a MIN FPS érdekel, 30 Fölött nem érdekel mennyi van, nem vagyok Hardcore gamer.
-
akela91
addikt
Bocsi ha rossz helyre, de itt már van tapasztalata az SSD-vel rendelkezőknek...
Lenne egy egyszerű kérdésem. Adott egy 128GB-os SSD, és egy 5400rpm-es külső 2.5" 500GB WD. Mennyi fps különbözet lesz, ha az utóbbira telepítem a játékot? (A betöltés tudom, hogy lassabb) -
berbatov2
senior tag
Ilyen házat néztem, gondolom ebbe befér valahova.
Szerk: "TRIM-et, SATA IDE és SATA AHCI" ezek micsodák érintenek engem?
-
oPalRx7
aktív tag
válasz
berbatov2 #362 üzenetére
simán telepíted, annyi hogy az amd lapoknál nem árt ha nem csak az alap win7-be integrált driverek vannak bent, hanem frissebb amd oldalról letölthető chipset driverek.
(bár a 12.2 az én 790x-ud4p lapomnál hibát okozott)a beépítőkeret akkor kell, ha a házadba nincs ötleted hova rögzítsd az SSD-t. én pl az 5.25" konzol oldalára. (még csak gyorskötözővel, de már meg van tervezve a szép megoldás is
)
-
berbatov2
senior tag
-
szörnyeteg77
tag
nem nagyon meleg notiba??
-
szörnyeteg77
tag
na sikerült jó tesztet csinálni.
a-data msataszerintetek jó??
-
gabor_01
senior tag
A Digitaltrendnél piszkosul olcsó az Agility 3 (120GB).
Tudjátok, honnan szerzik, ill mennyi a garancia rá? -
akela91
addikt
válasz
jerry311 #354 üzenetére
A Samsung 830-as árát nem tudom hol nézted, de itt: 46.740Ft
Rengeteg utánaolvasás után én a Samsung mellett tettem le a voksom. Mivel egy halandó ember nem fog különbéséget tenni általános felhasználás mellett ezekben, csak tesztekben. Ezért a megbízhatóság a legfontosabb paraméter, és ebben a Samsung, illetve M4-ről mondják a legjobbakat. Vertex 3-at nem soroltad ide, ő egy nagyon fürge SSD, még rajta vacilláltam. Egyébként ez is sokkal olcsóbb, mint ahogy írtad: 41.805Ft -
jerry311
nagyúr
102-128 GB SSD-t szeretnek.
Inkabb az 50k HUF max van megcelozva mint folott, de ami az az 1k meg belefer mint rahagyas.
120 vagy 128 GB?
Az alabbi lehetosegeim vannak, ezek kozul melyiket lenne erdemes megpalyazni?OCZ Agility3 120 GB - 38k
OCZ Vertex2 120 GB - 39k
A-Data S510 120 GB - 39k
Corsair Force3 120 GB - 40k
Crucial M4 128 GB - 42k
Corsair ForceGT 120 GB - 43k
Kingston HyperX 120 GB - 49k
OCZ Vertex 3 120 GB - 50k
Samsung 830 128 GB - 51k
Intel 520 120 GB - 51kPNY? Patriot? Verbatim? OCZ Petrol/Octanne?
-
albinolynx
senior tag
Hogy mit kerestem a link gombot! Próbáltam #img-vel, stb, nem jött össze... csak a szememet nem szúrja ki. upgrade on
Melyik értéket érdemes figyelembe venni?
Ez a 80 (nyolcvan) GB-os samsung eredménye (ezt használom adattárolásra):
-
Bodor
veterán
válasz
albinolynx #351 üzenetére
Hát igen, eléggé gyengécske ez a S50-es 16 GB-os, de HDD-nél még mindig gyorsabb, és az elérési ideje mindenképpen versenyképes.
Trim hiányát pótolhatod a Diskeeper programmal esetleg. Chipset-et sajnos nem tudtam kideríteni...
Az az igazság, hogy mindkét tipus kifejezetten a kerülendő fajta, de ha már megvetted, próbáld élvezni....
Linkelni a Link gombbal kell!! Köszi -
albinolynx
senior tag
A teszteredmények.
Összehasonlítás képen mellé raktam az SV100S2 eredményét is (szintén kingston).
SSDLife:
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/SSDLife_SS050S2_16GB.png
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/SSDLife_SV100S264GB.pngCrystalDiskInfo:
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/CrystalDiskInfo_SS050S2_16GB.png
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/CrystalDiskInfo_SV100S264GB.pngCrystalDiskMark:
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/CrystalDiskMark_SS050S2_16GB.png
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/CrystalDiskMark_SV100S264GB.pngatto:
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/atto_SS050S2_16GB.png
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/atto_SV100S264GB.pngAz AS SSD Benchmark a 16GB-oson nem futott le. Vagyis igen, de a "4k write" résznél 48 percet futott és még a feléig sem ért el, ezért kikapcsoltam.
Amit még mindig nem tudok, hogy milyen chipset-tel van szerelve ez a verzió. Erről jó lenne kideríteni valamit.
TRIM funkció nincs!!!
-
-
akela91
addikt
Köszönöm a tippeket! Egyébként találtam egyet marha olcsón: OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G 37.000Ft Gondolom meg is van a hátránya valahol, hogy ilyen olcsó. (egyébként tudom, hogy amit megadnak adatokat, az csupa 0-val van végigfuttatva, azért jön ki olyan magas sebesség)
-
Bodor
veterán
Szia!
Te elolvastad egyáltalán a Téma indító írást?
Samsung sehol sem ad meg 500 MB-os írást, olvasásra meg ha 500 van megadva., akkor az annyi is. No mindegy , nem megyek bele...
Szerintem 50 körül Neked az alábbiak ajánlottak:
CORSAIR 120GB SATA3 2,5" Force GT CSSD-F120GBGT-BK
44.779 Ft (35.259 Ft)
43.884 Ft (34.554 Ft)
OCZ 120GB SATA3 2,5" Solid 3 SLD3-25SAT3-120G
45.729 Ft (36.007 Ft)
44.814 Ft (35.287 Ft)A-DATA 120GB SATA3 2,5" S511 AS511S3-120GM-C
45.989 Ft (36.212 Ft)
45.070 Ft (35.488 Ft)
SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128D/EU
47.694 Ft (37.554 Ft)
46.740 Ft (36.803 Ft)
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" HyperX SH100S3/120G
53.303 Ft (41.971 Ft)
52.238 Ft (41.132 Ft)Sebességet tekintve teljesen mindegy melyiket veszed, mert ugyanolyanok érzésre a valós felhasználás terén. Körítést érdemes megnézni...
-
akela91
addikt
válasz
szörnyeteg77 #343 üzenetére
Ez csak névleges sebesség, engem a valós, elérhető sebességek érdekelnek. Samsunghoz is van írva 500MB, aztán csak 165MB valós körülmények között.
De köszönöm a tippet, elég olcsónak tűnik. Azért még várok más ajánlatot is, nem szeretnék melléfogni.
-
akela91
addikt
Üdv!
Már csak az SSD kérdéses az új gépemben, ebben szeretnék segítséget kérni.
64 vagy 128GB-os tippeket szeretnék kapni. Olvastam, hogy sokan dicsérik a Samsung 830 sorozatot.(Valós Seq Write sebesség 165MB/s körüli, nekem ez kevésnek tűnik) Természetesen SATA3-asat, illetve minél gyorsabb kéne, mint Seq, mint 4K írásból /olvasásból is remekeljen. Az olvasási sebességen nagyobb hangsúly van számomra. iPonról venném, ha lehet onnan kérnék linket. Rendszernek használnám, plusz több fejlesztői környezet menne rá. 50.000 körül gondoltam rá, az is egy lehetőség, hogy egy brutál jó/gyors 64GB-osat ajánlotok, vagy egy szimplán csak jó 128GB-osat ennyiből. Asrock 990FX alaplapba menne. Köszönöm! -
oPalRx7
aktív tag
válasz
albinolynx #340 üzenetére
linux alatt nem nagoyn van bench. apache tud némi disk-benchet is futtatni, de nem igazán működött nálam se...
-
Bodor
veterán
válasz
albinolynx #338 üzenetére
Javasolt programok. Atto CrystalDiskMark és CrystalDiskInfo
Tesztképeket az iaro vagy a noob oldalára a legkönnyebb feltölteni.
Kíváncsian várom a teszteket.
Egyébként itt is feltöltheted. Ha jól csináltad, akkor ebben az összesítésben fog megjelenni.
Üdv
-
albinolynx
senior tag
Megérkezett az S50-es 16GB-os kingston. Be is üzemeltem linux alá. Ha kíváncsiak vagytok néhány adatra és tudtok segíteni hogyan derítsem ki, megcsinálom.
-
Chaser
legenda
válasz
albinolynx #334 üzenetére
Minél kisebb kapacitású annál lassaab. A 8GB-os verziójáról azt írják 2.5-es hdd szintet se hoz és nagy a meghibásodási ráta.
-
Bodor
veterán
válasz
albinolynx #334 üzenetére
Sok szerencsét az SSD-hez!
-
albinolynx
senior tag
Pendrivehoz képest csak gyorsabb lenne. Az elsődleges az volna számomra, hogy rendeltetésszerűen a helyére kerüljön a rendszer hdd(/ssd). Ettől az S50-től csak azért félek, nehogy valami überf.sgagyi legyen...
Ipon-nál a 32GB-os verziónál van egy vélemény, hogy sataII hdd-hez képest nem hozott gyorsulást.Trim van:
"All of Kingston’s MLC based SSDNow drives are TRIM compatible. Some of our first generation SSDNow drives are not TRIM compatible. If you use one of our drives that have effective garbage collection (SVP100, SVP100E, SVP180, SNVP325), you will not see any sigificant perfomance decrease in non-TRIM supported configurations."Szerintem ennyiért megveszem, még ha nem is hoz gyorsulást. Cserébe rázhatom a laptopot, mint floki a lábtörlőt gond nélkül (bekapcsolva).
-
Bodor
veterán
válasz
albinolynx #332 üzenetére
Masszív keresgélés után sem találtam semmilyen információt arról, hogy ebben az S50-es Kingstonban milyen vezérlő is lehet.
Elég lassúcska ez az SSD, de ennyiért jobbat nem kapsz.
Ezen az oldalon vannak a specifikációi, de gondolom idáig Te is eljutottál, ennek az oldalnak a jobb oldalán , a Contact Technical Support nál kérhetsz segítséget vezérlő ügyben.10K körüli új és megbízható SSD-t én nem tudok ajánlani, majd talán más.
-
törölt tag
válasz
albinolynx #329 üzenetére
Annó írtam az mmc kártyákról a blogomon talán hasznos lehet neked. Nem nagyon ajánlom meglehetősen lassúcska SSD inkább.
-
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #328 üzenetére
Amin még gondolkoztam, hogy egy mmc -> sata 2.5" átalakító 16GB-os kártyával, csak ennek nem tudom milyen sebessége lenne. Gondolom lényegesen lassabb, mint egy ssd meghajtónak.
-
albinolynx
senior tag
Sziasztok!
Laptopomban szeretném véglegesíteni a hdd/ssd kérdést. Most usb-ről fut linux, amit hálózati diagnosztikai célokra használok. Nem részletezném jobban, a lényeg, hogy sokszor tartom fél kézzel, mozgatom, stb. Emiatt részesíteném előnyben az ssd meghajtót. Sokat nem tudok költeni rá, talán nem is lenne szükséges - 16GB-tól nekem megfelel a tárolókapacitás.
Az iponnál kinéztem egyet:
http://ipon.hu/webshop/product/kingston_16gb_sata2_25_ssdnow_s50_ss050s2_16g/189787Jmicron chipes, de pontos infót nem találtam.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes ennyiért megvenni ezt az ssd-t? Milyen chipes lehet, milyen hátulütőkkel?
Vagy inkább más alternatívát? (Árban jó lenne ha 10.000,- Ft-ban meg tudna állni.)Egy SV100S2N/64GB-os kingston-om van már, ezzel nagyon elégedett vagyok.
Köszönöm!
-
Bodor
veterán
IDE vs. TRIM témában idéznék a Flash SSD topik hozzászólásából
" 1. W7 alatt, a W7 saját driverei támogatják a TRIM-et, SATA IDE és SATA AHCI üzemmódban is
2. XP/Vista nem támogatja a TRIM-et semmilyen üzemmódban sem"Ebből az adódik, hogy ha a WIN 7 saját driverjeire rápakolsz valami mást, akkor nem biztos, hogy fog működni a TRIM.
-
appel
őstag
mondjuk a különbség a legacy ide vs achi között:
ide módban nincs fejlett energiagazdálkodás támogatás, és native command queuing se, no meg hotswap sem, bár utóbbi kit érdekel egy beépített ssd-nél
sandforce vezérlős ssd-nél a teljesítmény is jelentősen csökken, ha nem achi módban használjuk (teszt)
szóval szerintem sandforce vezérlőnél az ide mód felejtős... -
samu74
addikt
-
Repsol600
addikt
OK, köszi mindenkinek a segítséget.
-
törölt tag
válasz
zazahoho #312 üzenetére
Az van, hogy ahol vettem a és a netet is elnézve a Vertex Plus drágább mint a Vertex 2.
Bodor
Háát azért beparáztam mert céges gép. Én pedig sokszor hagyatkozom a PH közösségre.Teljesítményre nem tűnik rossznak egy meglehetősen régi gépben
Processzor: Mobile AMD Sempron(tm) Processor 3400+, 1800 Mhz, 1 mag, 1 logikai processzor
Memória: 2x1 GB DDR2/800Mhz (Teljes fizikai memória 1,75 GB többi VGA)
Videókártya: NVIDIA GeForce Go 6100 -
Bodor
veterán
válasz
#13260800 #310 üzenetére
Akkor nincs gond, mert Te is elhiszed amit mondok, és én is elismerem az érvelésedet .
Hogy ne legyen a továbbiakban félreérthető kiszedem a listából a Vertex 2-őt, mert "igazi" GC hivatalosan tényleg nincs benne, így tényleg egyértelműbb lesz a dolog.
Hivatalosan nem is fogja elismerni az OCZ, hogy a Vertex plus-al gondok vannak, ezt ne is várd el, ellenben írtam is a " Milyen SSD-t vegyek ? " cikkben, hogy főleg felhasználói tapasztalatokra Flash SSD topik támaszkodtam, és nem gyártói adatokra!
Ezek alapján nem ajánlottam a Vertex Plus-t, megbízhatatlan és gyenge teljesítményű, a többi SSD-hez képest, ez tükröződik az alacsony árban is.
Viszont örülök, hogy neked nincs gondod vele, reméljük, hogy nem is lesz! Lehet, hogy újabb firmware segített a problémákon!
Üdv -
törölt tag
Mondjuk a történethez hozzá tartozik eredetileg a cikkből kiindúlva rendeltem egy Vertex 2-t Windows Vistához. Sajnos kissé figyelmetlen voltam és a beszerelés után vettem észre, hogy Vertex Plus-t hoztak nekem (
). De eddig nagyon elégedett vagyok vele szépen teszi a dolgát egy meglehetősen régi gépben. Persze majd idővel meglátom mi lesz de vissza már nem viszem (kivétel ha garos lesz).
-
törölt tag
Azt én elhiszem ám az OCZ weblapján ez van a Vertex 2-nél
Performance Optimization: TRIM (requires OS support)
http://www.ocztechnology.com/res/manuals/OCZ_Vertex2_Product_sheet.pdfEz meg a Vertex Plus -nál
Performance Optimizatio: Idle Time Garbage Collection + TRIM (requires OS support); Ndurance Technology to extend SSD lifespan
http://www.ocztechnology.com/res/manuals/OCZ_Vertex_Plus_Product_sheet.pdfAmit mondtam ez alapján mondtam.
"Vertex Plus-al nagyon sok gond volt, és ezért nem ajánlott, bármilyen vezérlő is van benne."
Ez meg sajnos megfoghatatlan (mert ugye erről "hivatalos" adat nincs).
-
Bodor
veterán
válasz
#13260800 #302 üzenetére
OCZ Vertex 2 Sandforce 1200-as vezérlővel rendelkezik. Igaz, hogy nincs kifejezetten GC bennük, de idézet a tesztből: "A második csoportban azokat a vezérlőket találjuk, amelyeknek a használat közben csökken a sebességük, de ezt a belső takarító algoritmus idővel visszatornássza a maximum közelébe, akár úgy is, hogy a blokkok újraírása után képesek felismerni a még használt és a már nem kellő adatokat. Ilyenek az Intel G2 (PC29AS21BA0), a Sandforce SF-1200 (és nyilván az SF-1500 is), illetve a Samsung S3C29RBB01-YK40"
Érdemes az ezen az oldalon lévő táblázatot megnézni.
Vertex Plus-al nagyon sok gond volt, és ezért nem ajánlott, bármilyen vezérlő is van benne.
-
Efbialy
tag
IDE módban nincs Trim, szóval ha elsőre nem is, de egy idő után biztos hogy lassú lenne.
Repsol600: Szerintem a Sandforce és Marvell párosításban nem a Sandforceal van baj hanem a Marvell vezérlővel, sebességben és megbízhatóságban is messze elmarad a natív Sata3-as vezérlőktől.
-
Mi5i
aktív tag
válasz
Repsol600 #303 üzenetére
Jól olvastad, firmware-el megoldották, csak mivel Samsunggal eleve nem volt semmi ilyen gabalyodás, ezért Bodor kolléga amellé voksolt.
Egy barátomnak is P55-ös lapja van, és neki ősz óta gond nélkül megy egy Agility3-mal, valamint többeknek is megoldódott szintúgy ez a helyzet. De! Keress rá, flash ssd topikban régebbi élményekre, hátha az annyira elveszi a kedved, hogy Samsung leszPersze ez nem Agility ellen szól, személy szerint manapság már megvenném szívbaj nélkül ezek tudatában. Ön dönt
Amúgy igen, vagy nem ismerte fel a lap, vagy mégis, de egy idő után csak úgy eltűnt, meg még egyéb finomságok, de még egyszer mondom, ez tavalyi tényállás már. -
appel
őstag
válasz
Repsol600 #300 üzenetére
Én messze kerülöm a sandforce vezérlőt, főleg ha Corsair. Van 2 notebookom, és a Thinkpad-del normálisan lehet használni, de az n53sv-vel mindig csak második indításkor érzékeli az ssd-t. Sleep / hibernalas 10/10 kekhalal. Másik vezérlős ssd-kel semmi gond egyikkel sem. Driver már ezer féle kombinációban kipróbálva, de semmi. Corsair support szarik rá, saját költségre kicserélik :-)
Firmware frissítés állítólag csökkenti ennek előfordulását, de nem biztos. Na az enyémhez az update utility azt írja, hogy felismerte de nincs frissítés :-[
Workaround is van, tegyem IDE módba a sata vezérlőt... Na így nincs kekhalal, csak éppen nem lesz kihasználva a cucc. -
Repsol600
addikt
És milyen probléma van velük? Mert azt olvastam hogy valami van de azt nem találtam sehol hogy mi volt a gond. Nem ismeri fel vagy csak lassabb lessz? Valahol olvastam hogy firmware frissítéssel megoldották a problémát valahol meg azt hogy nem.
Szal nem tudom mi az igazság ezekkel.
-
törölt tag
Világért sem akarok vitatkozni az ajánlásokkal ám Windows XP-hez és Vistához szerintem nem jó az OCZ Vertex 2 mert a TRIM-n kivűl nem támogat más "karbantartási" utasításokat.
Ellenben az OCZ Vertex Plus igen. Már ha hinni lehet az OCZ honlapjának.
Aktív témák
lo Hasznos információk és támpontok SSD vásárláshoz, felhasználói tapasztalatok alapján!Update 2016.05.16!
- Horgász topik
- Rap, Hip-hop 90'
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motoros topic
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest