- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Celeron aranykor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
-
albinolynx
senior tag
Muszáj volt, mert vettem egy minix-et és a fémházzal együtt nem tudtam teljese rátolni a sata-tápcsatlakozóra a netbookon belül.
(kíváncsi lennék, hogy a gyárilag SSD-vel szerelt minix-ekben hogyan van megoldva.)Látni a képen, hogy az SSD zöld nyákja még a fémház nélkül is rálóg ~1mm-t a kék színű alaplapi nyákra:
-
albinolynx
senior tag
Hogy mit kerestem a link gombot! Próbáltam #img-vel, stb, nem jött össze... csak a szememet nem szúrja ki. upgrade on
Melyik értéket érdemes figyelembe venni?
Ez a 80 (nyolcvan) GB-os samsung eredménye (ezt használom adattárolásra):
-
albinolynx
senior tag
A teszteredmények.
Összehasonlítás képen mellé raktam az SV100S2 eredményét is (szintén kingston).
SSDLife:
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/SSDLife_SS050S2_16GB.png
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/SSDLife_SV100S264GB.pngCrystalDiskInfo:
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/CrystalDiskInfo_SS050S2_16GB.png
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/CrystalDiskInfo_SV100S264GB.pngCrystalDiskMark:
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/CrystalDiskMark_SS050S2_16GB.png
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/CrystalDiskMark_SV100S264GB.pngatto:
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/atto_SS050S2_16GB.png
http://i56.photobucket.com/albums/g199/albinolynx/atto_SV100S264GB.pngAz AS SSD Benchmark a 16GB-oson nem futott le. Vagyis igen, de a "4k write" résznél 48 percet futott és még a feléig sem ért el, ezért kikapcsoltam.
Amit még mindig nem tudok, hogy milyen chipset-tel van szerelve ez a verzió. Erről jó lenne kideríteni valamit.
TRIM funkció nincs!!!
-
akela91
addikt
Köszönöm a tippeket! Egyébként találtam egyet marha olcsón: OCZ 120GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-120G 37.000Ft Gondolom meg is van a hátránya valahol, hogy ilyen olcsó. (egyébként tudom, hogy amit megadnak adatokat, az csupa 0-val van végigfuttatva, azért jön ki olyan magas sebesség)
-
albinolynx
senior tag
Pendrivehoz képest csak gyorsabb lenne. Az elsődleges az volna számomra, hogy rendeltetésszerűen a helyére kerüljön a rendszer hdd(/ssd). Ettől az S50-től csak azért félek, nehogy valami überf.sgagyi legyen...
Ipon-nál a 32GB-os verziónál van egy vélemény, hogy sataII hdd-hez képest nem hozott gyorsulást.Trim van:
"All of Kingston’s MLC based SSDNow drives are TRIM compatible. Some of our first generation SSDNow drives are not TRIM compatible. If you use one of our drives that have effective garbage collection (SVP100, SVP100E, SVP180, SNVP325), you will not see any sigificant perfomance decrease in non-TRIM supported configurations."Szerintem ennyiért megveszem, még ha nem is hoz gyorsulást. Cserébe rázhatom a laptopot, mint floki a lábtörlőt gond nélkül (bekapcsolva).
-
törölt tag
Azt én elhiszem ám az OCZ weblapján ez van a Vertex 2-nél
Performance Optimization: TRIM (requires OS support)
http://www.ocztechnology.com/res/manuals/OCZ_Vertex2_Product_sheet.pdfEz meg a Vertex Plus -nál
Performance Optimizatio: Idle Time Garbage Collection + TRIM (requires OS support); Ndurance Technology to extend SSD lifespan
http://www.ocztechnology.com/res/manuals/OCZ_Vertex_Plus_Product_sheet.pdfAmit mondtam ez alapján mondtam.
"Vertex Plus-al nagyon sok gond volt, és ezért nem ajánlott, bármilyen vezérlő is van benne."
Ez meg sajnos megfoghatatlan (mert ugye erről "hivatalos" adat nincs).
-
Repsol600
addikt
És milyen probléma van velük? Mert azt olvastam hogy valami van de azt nem találtam sehol hogy mi volt a gond. Nem ismeri fel vagy csak lassabb lessz? Valahol olvastam hogy firmware frissítéssel megoldották a problémát valahol meg azt hogy nem.
Szal nem tudom mi az igazság ezekkel.
-
Repsol600
addikt
OK, köszi a válaszokat!
Én is az Ocz-ra gondoltam, de az nem nagy gond hogy a lapom Marvel vezérlős (MSI P55-GD85)? Az Agility meg úgytudom Sanforce és úgy hallottam hogy szoktak gondok lenni velük. Vagy esetleg firmware frissítés után nem szoktak megoldódni az ilyen gondok?
-
hattrickuser
aktív tag
Köszönöm a választ.
Ha jól értelmeztem a hozzászólásokat, akkor ez esetben célszerűbb lenne az ODD helyére beszerelni egy normál SSD-t. Ez nekem nem jó megoldás. Ha nem is napi, de heti rendszerességgel használom az ODD-t (persze külső íróval át lehetne hidalni a dolgot, de akkor az ár/érték katasztrofálisan alakulna). Szerencsére az egyik topicban ráakadtam egy ugyanilyen Laptop tulajdonosra, aki már egy pont ilyen SSD-t használ. Ő azt írta, hogy csak ajánlani tudja, most megpróbálom "kifaggatni" a tapasztalatairól.
-
balpis
őstag
-
Chaser
legenda
OCZ 60GB SATA2 SSD 2,5" Vertex Plus OCZSSD2-1VTXPL60G
Ez nagyon tré? Bruttó 19-20k mindenütt, iponnál hsz-ekben nagyon lehúzták, de azt írták akinél behalt cserélték más gyártóéra. Rémlik hogy volt egy nagyon defektes ocz széria, lehet ez volt az?szerk: nwegg userek szerint eléggé
mondjuk ha utána cserélnék másra akkor nem probléma
-
Bdanyy
addikt
8mb-os bugról olvastam én is, de valahol volt valami felsorolás a meghibásodási rátákról, és az intel volt a legjobb, de ugye a konkrét típus meg forrás nem látszik ezeknél az összehasonlításoknál.
A fontos fájlokat lementegetném hddre, de ennek ellenére a legmegbízhatóbb ssdt keresném, gyorsaságban nem hiszem hogy túl nagy különbséget vennék észre használat közben az eltérő típusok közt.
-
Chaser
legenda
Köszi. A cikkből nem vettem ki, hogy rendszernek használva ér-e engem hátrány, a cikkhez kapcsolódó hsz-ekből ítélve nem feltétlen. Szekvenciális írás/olvasás a legkevésbé érdekel, sata1 lapba menne majd valami. Sata3-at is csak aztért vennék mert majdnem annyiba kerül mint a sata2-sek.
-
Casanova*
veterán
köszi! azt hiszem ez a legjobb,leggyorsabb ssd. A-Data SSD
a kérdés az,hogy a lenovo laptopba jó-e?? 2,5 mérete. -
zsolt320i
senior tag
-
Chaser
legenda
Félreérted. A v100 jó, de olcsó is. v200 megjelenésekor olcsóbb volt mint a v100, most felvitték az árát elég szépen, de az induló áron se vettem volna mert beszámolók alapján tré, ami a v100-ról nem mondható el.
Perpill nem használok semmilyen ssd-t, de volt és nem volt vele gondom. Nem vitatkoztam, tapasztalatokat mondtam el. Alapvetően ez egy fórum, ahol megosztjuk egymással a tapasztalatainkat és véleményeinket, akinek ez alapvetően nem felel meg az ne fórumba írjon hanem egy cetlire otthon -
Chaser
legenda
"Egyébként meg kell, hogy jegyezzem, hogy nem mindig a legolcsóbb termék a jó. Lehet pont azért olcsó, mert elmarad teljesítményben, vagy megbízhatóságban a többitől. Ha az ár a szempont, akkor nem kell olvasgatni, utánanézni, hanem meg kell venni a belepőkategóriából a legolcsóbbat...."
Ez pont nem igaz, mert van olyan amiért nem érdemes pénzt kiadnijelenleg épp a v200 amit nem ajánlanék senkinek még 20k-ért se.
-
GeneraL_XTX
veterán
V100+-al valóban nincs baj win7 alatt sem. Én is használtam már más SSD-vel szerelt gépet(méghozzá az valami méregdrága cucc volt) de normál használattal nincs különbség az én Kingston-omhoz képest, legalábbis én nem észleltem.
Az is egy általános dolog, hogy az extrém eseteken kívül SSD vés SSD között nem igazán érzel különbséget, mindegy mit veszel.
-
Chaser
legenda
Ezt mondom hogy papíron nem fest jól, gyakorlatban más
A 96-os v100+ benne szerepel az egyik mostani ph cikkben, papíron - bench sw-ek szerint - nem sok jót ígér, ugyanakkor gyakorlatban ott van a nagyok mellett, mint az ottani valós alkalmazásokból is kiderül, de én se tapasztaltam mást.
-
Chaser
legenda
Ezeket én nem tapasztaltam. Papíron tényleg nem fest jól a v100 spec része, de gyakorlatban nincs vele semmi gond. GC tudom hogy nincs bennük, W7 alá nem is kell. Továbbra se értem mért nem ajánlod W7 mellé a 96-os v100+-t. Oké hogy a GC miatt xp alá is jó, de ugyanúgy W7 alá is...régi hw-es gép is szárnyra kap tőle, nemhogy egy mai. Nem mintha a sima v100-zal nem így lenne.
-
-
-
IgnisFatuus: Az ajánlásban felsorolt SSD-k közel azonos árkategóriában vannak, a Revo az ára miatt eléggé kilógna közülük, de természetesen szerintem is egy kiváló SSD.
hát itt kell körbenézni az aprón
én itt vettem 40 körül 80 GB revot, garisat.
ez azért szerintem versenyképes -
Faterkam
addikt
Szia!
Nekem is hasonló dilemmám van Xp alá. Most kérdeztem az SSD topikban. Neked valami ötleted? Milyen 128Gb körüli SSD-k tudják tutira Xp alatt a GC-t?
-
rudi
nagyúr
Annyi tennék, hozzá, hogy az SSD használatában elég ritkán érvényesül valós helyzetekben a SATA3 előnye, sőt az sem tuti, hogy a drágább modellek reális előnyt adnak, lásd alábbi grafikonok. A PH-s teszteredményekből berakhattál volna párat (különösen valós alkalmazást ábrázolókat), hogy még hasznosabb legyen az írás.
Illetve fontos részlet az is, hogy fiatal még maga az iparág és a termékek is, szóval rengeteg múlik egy-egy gyártó firmware-jén, ezért vásárlásokr érdemes lehet megfontolni egy olyan márka választását, aki a későbbiekben nem hagyja magára a vásárlóit, hanem gyorsan kezeli a felmerülő problémákat.
-
gtasystem
őstag
köszi egy darabig figyeltem a topikot de annyi a hsz hogy nem bírtam követni..
silicon powerrel mi a baj?
pont a topikban hívták fel rá a figyelmemet..úgy tudom a vezérlője is xp barát és 10 év gari van rá az aquánál..de szólj ha nem így van mert akkor maradok az adatánál..előtte én is azt néztem ki..
Aktív témák
lo Hasznos információk és támpontok SSD vásárláshoz, felhasználói tapasztalatok alapján!Update 2016.05.16!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- AliExpress tapasztalatok
- Bionic Bay teszt
- Politika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest