- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
MasterDeeJay #99 üzenetére
1:
2: Felmerülő kérdés:A Szájberpunk, CS-ek, egyebek vajon?
3: A játék dönti el, hogy fut-e multi-gpu-ban, vagy a DX12(driver), vagy ...?Kicsit nem ide tartozik, de mégis: van vmi utasítás készlet, ami miatt a régi procikon nem futnak az új játékok. Az e5-... v2-k rendben vannak ebből a szempontból?
...tehát kettő Tesla M40, +a videó-kimenetes VGA.
Ez utóbbi feladatra mi lenne a javasolt? -
-
5leteseN
senior tag
Szia Nagymester!
Szép munka, érdekes volt olvasni. Köszönet!
A bennem motoszkáló kis-ördög
érdeklődni szeretne, hogy két ilyen M40-es tud összedolgozni W10/W11 alatt a játákokban vagy pl: videó-vágó, Blender, egyebek alatt?
-
válasz
MasterDeeJay #96 üzenetére
-
-
nyunyu
félisten
Ha valaki drivert frissítene: asztali 522.25-ből kikerült a legtöbb Maxwell kártya, nincs 980Ti, Titan X, Tesla M40.
Szerencsére a Quadro M6000-et benne hagyták, így eszközkezelőben a felkiáltójeles Tesla M40 eszközön jobb klikk, manuális driver tallózás, nem kompatibilis eszközök mutatása, Quadro M6000.
Meg törölni kell a HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Control \ Class {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318 alól a Tesla bejegyzésnél az AdapterType-ot, aztán működik.Meg úgy tűnik, hogy a Unity alapú játékokkal random fagyás is elmúlt ezzel a driverrel.
-
-
válasz
MasterDeeJay #92 üzenetére
-
Stock feszes bios, kissé emelt órajelekkel (megnezem majd pontosan). Semmi szoftveres tuninggal, tdp limit gyári.
Nagyrészt az m2000 kártyát használom mivel bőven elég amikkel játszom és csak pár játéknál az m40-est azoknál betonstabil. Fullhd vagy kevesebb ablakban nem max graf aa nélkül mindnél. Nincs nagy igényem. -
nyunyu
félisten
válasz
MasterDeeJay #90 üzenetére
Ezek milyen BIOS beállításokkal (feszültség, TDP, órajelek?) készültek?
Illetve hosszabb távon is bírja a kártya ezt az órajelet túlmelegedés nélkül?
Én azt vettem észre a 200W TDP limitemmel, hogy így is túlmelegszik a kártya, ha már fél-egy órája nyúzza valami, és throttlingol, és visszaesik 900-1000MHz közé az 1-2 teszt futása alatt betonstabil 1133MHz-m.Már azon gondolkoztam, hogy veszek még 2 Arctic P8 PWM PST-t a meglévő mellé, aztán burkolat levesz, és a bordára csavarozom a ventiket...
Ja, PC Building Simulator szeret random kifagyogatni a Teslával.
Kb. huszadik alkalomnál fagyás helyett klasszikus kékhalált dobott a Win10, akkor video memory allocation errort ír.
Úgy tűnik túl sok a játéknak a 12GB VRAM.Mióta visszaváltottam az "energiatakarékos GPUra" a játékot, egyszer sem fagyott ki. (75W TDP-s 4GB 1050Ti-vel meg folyamatosan GPU power limitet ír az MSI Afterburner
)
-
-
-
válasz
OHOgameplay #87 üzenetére
Van kepler teslám (k20c) is de nem fér be mellé. (Csak rövid kártya fér el az alsó slotba a lapon az extra saták miatt)
Többi quadróm meg régi, nincs egyező driverem. (Nvs 450, tesla c2075)
De használd valami akár milyen ati kártyával. Firepro is jó.
Kepler Gtx650-essel összeakadt a quadro driver.
Ha kell posta áron küldök neked egy hd5450-est. De lehet lesz hd7770-es is az 2D-re jó kártya. -
OHOgameplay
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #86 üzenetére
Van esetleg egy kepler quadrod is? Mert nekem nvs 510 van, emiatt csak régebbi driverrel tudom használni, kíváncsi lennék mennyivel rosszabb a teljesítmény up tondat driverrel.
-
Vettem egy M2000-est 2D-re így egy driverrel is mehet az M40-es. Azaz én nem a GTX driverrel használom hanem a Quadro félével. Bár némely játék amivel játszom annak még az m2000 is sok.
Korábban mindenféle szedett vedett Ati kártyával használtam. Legutóbb HD5450-esel ami a halálán van és nem megy minden kimenete. -
nyunyu
félisten
Játszottam picit az uv-900.rommal, power table fülön mindenhol átírtam a 162500-as értéket 180000-re. (162.5W helyett 180W limit?)
Így lényegesen kevesebbszer futott bele a kártya a power limitbe, és második teszt futás végére lett 77C-s.
screenshot
3184 pont 1080extremeben.Aztán átírtam a limitet 200W-ra, plusz az első fülön 1203MHz-re a boost limitet.
Így második futás végére ment fel 86C-re a kártya, éppenhogy nem figyelt be a hőmérséklet miatti throttling.
Power limitet viszont egyszer sem érte el, végig 1113MHz-n ment, nem boostolt.
190W volt így a pillanatnyi maximális fogyasztása a kártyának.screenshot
3408pont 1080extremeben.Szóval lehet ezt még tweakelgetni.
-
Delta gfb0812shs ventim van felezve (nem 2db egyben csak 1db) meg doboz+ragasztó. Nem alulfeszelt hanem sima standard biost taktam rá nagyobb boostal. Éppen nem throtlingol, hangja ugyan van de nem kell maxon használnom.
Ez 80 cfm lenne maxon dupla kivitelben.
Uv bios nem vállt be, valamiért nem boostol. -
nyunyu
félisten
Nyomtattam ABSből egy ilyen 8 centis venti adaptert:
Nagyjából passzol az M40-re, 3 csavarhely jó helyen van.
Rögzítés: 3db M3x12 csavar megy a kártyába, ventihez meg 4db M3x12 csavar+4db M3 anya.Amit utólag buherálni kellett a tölcséren: kivágtam a tápkábel helyét, mert nem fért el a csatlakozó, aztán körberagasztottam szigszalaggal a kártya burkolata, meg az adapter közti réseket, meg a venti+adapter köztieket.
Artic P8 PWM PST ventivel próbálkozom, mert erre írták azt, hogy nagyobb teljesítményű + légnyomásra optimalizált.
Első teszt, venti simán rádugva az alaplapi FAN3 csatira, tűrhető szélzaj, de valami coil whine nagyon cicereg.
Kártya kb. a Superposition felénél túlmelegszik, 3/4-étől 335MHz-n döcög.Aztán ellenőriztem AIDA64-ben a venti sebességet: 1700RPM
Alaplapi BIOSba be, FAN3 vezérlés PWM helyett fixen DC módra, ezzel hajszárító mód ON.
AIDA64 szerint 2700RPM.Superposition egyszer végigment hibátlanul 1113MHz-n, de a végén már 83C volt a kártya.
3106 pont jött ki 1080Extremeben.Második nekifutásra túl is melegedett, ott 985MHz-n stabilizálódott a kártya órajele.
Úgy tűnik kéne keresni valami még nagyobb nyomású 8 centis ventit, mert az Arctic P8 1.9mmH2O-ja kevés lesz a 220W-ot nyaldosó kártyához.
Meg jó lenne, ha nem lenne ennyire hajszárító hangja, mert a hangszigetelt oldalú Define R7-en át is hallani.Esetleg játszani kéne az alulfeszelt BIOSszal, mert most a saját gyárim van rajta, meg a sima Geforce 511.65 driver.
-
OHOgameplay
csendes tag
Akkor továbbra sem értem hogyan megy neked geforce driverrel
-
nyunyu
félisten
válasz
OHOgameplay #79 üzenetére
Valami jó régi, cikkbeli modpackban újabb van.
Közben megtaláltam, hova mentettem az nV telepítőt: 511.65-desktop-win10-win11-64bit-international-nsd-dch-whql.exe a fájlneve.
-
nyunyu
félisten
válasz
OHOgameplay #77 üzenetére
BIOSt még nem piszkáltam.
Drivert meg innen töltöttem, manual, geforce 10 series, 1050Ti, Win10 64bit.
-
OHOgameplay
csendes tag
Moddolt a tesla bios-a esetleg? Mert sima bios-ú tesla fixen nem megy gtx driverrel.
Illetve tudnál küldeni egy nvidia oldalas linket a driverről? -
nyunyu
félisten
válasz
OHOgameplay #75 üzenetére
Sima 511.65 nV driver van csak a gépemen, kb. 1 hónapja frissítettem, amikor még nem volt meg a Tesla.
Teslával Win induláskor elsötétült kétszer az 1050Ti-re kötött képernyő, gondolom akkor vette észre a Win, hogy van még egy GPU, de akkor még nem tudta használni a játékokban, tesztekben.nvidia-smi, meg a registry turkálás óta működik mindenhol
Első tesztnél kb. 2 percig ~1100MHz-s GPUt mutatott, de amikor elérte a 85-87C-t, onnantól fixen 325-ön döcögött, úgyhogy biztosan a hűtés hiánya okozta.
-
OHOgameplay
csendes tag
Biztosan a hűtés miatt volt 325mhz-n? Mert kell feltelepített driver a display gpu-nak is. De ha te egy 1050ti-t használsz, akkor ezt nem teheted meg, mert csak az egyik kártya drivere lesz aktív. Ha nincs fent mindkettőnek driver, akkor néhány program egyszerűen nem fogja kihasználni a teslát. Javasolnék egy amd kártyát display-nek emiatt. Vagy egy másik maxwell-es quadrot. használhatsz régebbieket is, de akkor a driverből csak régebbit tudsz használni.
-
nyunyu
félisten
Megcsináltam az nvidia-smi, meg registry turkálást, simán elindultak a benchmarkok az M40-en.
Más kérdés, hogy az itthon talált kartonból tölcsér hajtogatást 1 óra szopás után feladtam, így csak a 8 centis venti volt a kártya mögé rakva, aztán az elégtelen hűtés miatt 325MHz-n döcögött végig a Superposition 1080extreme-ben átlagosan 4.3fps-et produkálva. (1050Ti: 9.5)
Hűtés B opciónak vett Dell SFF blowernek nem ér el a madzagja a CPU-FAN3 csatimig, így azzal nem tudtam kipróbálni a kártyát, de önmagában 12V-n eléggé lombfúvó hangja van.
Ha lesz időm, akkor holnap folyt köv.
-
-
nyunyu
félisten
válasz
MasterDeeJay #71 üzenetére
Most túrtam végig a túlkomplikált BIOSomat a kártya nélkül, és az nem volt bekapcsolva.
Bekapcsoltam, beraktam a kártyát, és voila, bebootoltHmm, meglévő nV driverem felismerte a kártyát.
-
-
nyunyu
félisten
Próbálkozom a Tesla M40 kártyával, de akármelyik hosszú PCI-E portba dugom az Asus Strix B550-F-en, VGA inicializálásnál kifagy a gép, kép sincs a másik PCI-E-be dugott 1050Ti-n, se BIOSba nem tudok belépni, se a boot OK LED sem gyullad ki.
Mi a navalya lehet ez?
8 tűs EPS12V tápcsatit ellenőriztem, beakasztós fül felőli oldalon vannak a +12V lábak, túloldal a föld. -> jó a plusz CPU kábelem lábkiosztása.
[szerk:]UEFIt még nem piszkáltam
-
-
nyunyu
félisten
válasz
MasterDeeJay #67 üzenetére
Az lesz, ezt a kábelt külön vettem, direkt a kártyához.
Meg a Dell blowert sem ártana kipróbálnom bevetés előtt, hogy mennyire elviselhető a hangja.
-
-
OHOgameplay
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #62 üzenetére
Nekem megy win 10 alatt nvs510-zel. Van mellette egy r7 250x is, amivel háttérprogramokat hajtok meg. Regediteket megcsináltam, ahogy kell. Jelenleg nem tökéletes a setup, az r7 még nem jelenik meg a választható opciók közt, mert nem csináltam meg hozzá a regeditet, nem volt rá időm.
A cyberpunk alatt, hiába választom ki az m40-et, mindig az r7-esen futtatja, szóval ilyenkor letiltom azt, és fasza minden. Más játék (osiris new dawn) alatt viszont rendesen ment. Majd még tesztelem jobban. -
válasz
MasterDeeJay #63 üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay #62 üzenetére
Win11-et felraktam azaz upgradeltem a 10-ről és ott válaszható. De még mindíg elég siralmas eredményt ad. Viszont már nem lagol.
-
Nem értem mit cseszhettem el, most az integrálton kívül semmilyen kártyával nem megy az M40-es. Azaz legutoljára DDU-t használtam, tudom baromság volt, a moddolt AMD drivereket szedtem le vele. Most tök mindegy milyen kártyát rakok be (Matrox Xenia, HD5450, 2600XT), nem kiválasztható az M40-es csak akkor ha az integráltat hagyom de azzal nincs normális kép (16mb-os Pci valami amivel diavetítés a windows is)
Hiába írok át mindent jól regeditbe.
Ablakosban mennek a dolgok az integráltal is de akad az egész. 1920 extreme teszt is kevesebb jóval mint kellene meg ez is akadozva futott le. kb 4000 körül kellene hoznia, nem is boostolt a kártya csak olyan 800-900 között ment. Melegedni sem melegszik, pedig pont gyenge venti van most csak rajta egy kartondobozzal rögzítve. -
Frissítem a cikket nemsokára. Lassan ért ide a kártya.
Extra dolgok lesznek bene.
Gyári biossal friss Quadro M6000 driverrel megy ami ahogy fent írta valaki NEM működik GTX régebbi karikkal (pl:gtx 650). Így én most egy Ati HD5450-est használok, azaz azt is meg az integráltat.
Aztán a kártyát át kell kapcsolni az nvidia-smi kapcsolóval wddm módba..
Valamiért nálam regedit sem kellett, windows látta hogy menyire hulladék a hd5450-es így alapból látszódik az M40 a választómenüben. Hűtésem csak ideiglenes.
Hálapot nem kaptam a kártyához így a Hd5450-es tartja pár zsepivel kiékelve a kártyát. -
-
nyunyu
félisten
Tudja valaki, hol lehet Pesten venti adaptert nyomtattatni?
Egyelőre még nem tudom, hogy az Arctic P8 PWM PST elég lesz-e, vagy kell rá az MI8 topikban emlegetett Dell SFF blower.
Kártyámat ma engedték át a vámon 4000Ft + a 185€ ÁFÁjának kifizetése után.
-
Nem vagyok érdekelt a témában, csak bele futottam ebbe:
Innen letölthető: [link]40-es ventik nem éppen halk kategóriába tartoznak, de jobb mint a semmi.
-
válasz
OHOgameplay #53 üzenetére
6 games on Tesla M40 [link]
-
válasz
Leveszem a linket, nem tudom megerősíteni meg cáfolni sem.
Annyi biztos hogy jóval gyorsabb mit egy 970-es és a 980ti felett van.
Azt a játékot nem ismerem, de ahogy olvastam nem egy jól optimalizált valami. -
Steve_Brown
senior tag
válasz
"a bejegyzés jelenleg nincs kész"
-
OHOgameplay
csendes tag
válasz
fatpingvin #52 üzenetére
Nem erről van szó. Tudtam, hogy mit vártam el. A kommentem lényege az volt, hogy az egyik bideó, amit a szerző linkelt az egy FAKE.
-
fatpingvin
addikt
válasz
OHOgameplay #51 üzenetére
ja hát attól nem tudom mit vártál...
-
OHOgameplay
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #50 üzenetére
Cyberbug 2077
-
válasz
OHOgameplay #49 üzenetére
Melyik játéknál?
-
OHOgameplay
csendes tag
A videó, amit linkeltél, gtx 970 vs tesla m40 az egy FAKE! Full hd-ban Ultra grafikával 60+ fps egy 300 mhz oc-val LEHETETLEN! Kipróbáltam sajáttal, még medium-on se vitte így. Ultrán még max performance fsr-rel se lesz 50-nél több fps. Arról nem is beszélve, hogy se a vram használat, se a fogyasztás nem mutatott semmi jelet oc-ra, vagy magasabb grafikai beállításra.
-
válasz
Kalacskepu #47 üzenetére
Semmi, mindegy mi adja a képet.
-
válasz
MasterDeeJay #3 üzenetére
Teszt képpen kipróbáltam egy Ivy Bridge platformon és szerencsére működik
Van valami hátránya ha így használom ?
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #45 üzenetére
világos, a G200 nekem se külön chipen volt hanem egy BMC-be integrálva. ez kb mindegyiken így van.
-
válasz
fatpingvin #44 üzenetére
Ez ast2500, nem sima vga hanem komplett remdszerchipp.
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #43 üzenetére
de furi... nekem eddig az összes szerverlapom letiltotta ha volt benne videokártya. sokért nem adtam volna bezzeg ha a szerverlapon az a G200-as videomag elérhető marad egyéb videokártya mellett is
-
válasz
fatpingvin #42 üzenetére
Nem tiltotta le, rárakok monitort ad képet mindíg. Nem lehet letiltani. (Azaz elvileg jumperrel lehet de nem megy.)
Illetve remote webszerveren is mindíg van képe. Eszközkezelőből sem tűnik el. Mondjuk nálam alapból semmilyen videókártyának nincs képe (kiveve bmc) csak windows logó után, mindegy hogy legacy vagy uefi módban megy
Igaz a bios átírtam az es proci miatt szóval esélyes hogy bug. -
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #27 üzenetére
hogy a BMC videochipje miért nem jelent meg arra elég egyszerű a magyarázat, gyakorlatilag az összes ilyen lapban ha beleböksz egy AKÁRMILYEN videoadapternek használható dolgot, a BIOS (vagy a BMC firmware? a kettő együtt I guess) letiltja a BMC videokimenetét a videoeszközzel együtt.
-
válasz
OHOgameplay #40 üzenetére
Amint megérkezik a kártya megírom nálam hogy megy. Ezek szerint az m40 más mint a korábbi teslák.
-
OHOgameplay
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #39 üzenetére
Titan driverrel fixen nem megy az m40 bios mod nélkül, már próbáltam.
-
válasz
OHOgameplay #38 üzenetére
Most a teslákhoz titan drivert használok abban benne van mindegyik. M40-esem nem érkezett meg, de az ezer éves C2075 és az újabb K20C is a GTX650 mellett megy.
Az eredeti leírás szerint valóban Quadro M6000 driverét írja, azzal nem próbáltam a GTX-et és a régi teslákat.
Amint megérkezik az M40-es leírom hogyan csináltam. Bár van itthon quadro kártya is egy pár.
Próbáld meg akkor a TitanX driverével. -
OHOgameplay
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #36 üzenetére
Azt hogyan csináltad? Nem lehet egyszerre fent quadro és gtx driver.
-
MrSealRD
veterán
válasz
MasterDeeJay #36 üzenetére
Egyébként jók ezek a barkácsolós témák. Már nem az első ilyet olvasom tőled.
Ahogy nézem szépen ellépett az ára ennek a kártyának is. 100 körül látni.
-
-
MrSealRD
veterán
Átfutottam a bejegyzést és a hozzászólásokat...de kicsit homályos egy részlet. Tehát a gépben folyamatosan fixen 2 kártya kell, hogy legyen? Példa kedvéért, valami passzív kis semmiség amin van kimenet a monitorhoz és mellette egy a nagy vaddisznó... És akkor az OS-ben kiválasztva a vaddisznó végzi a számításokat XY játék alatt és átjátszódik a kis kártya kimenetén a monitorra?
-
dbj19
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #33 üzenetére
Köszi! Így lehet jobban megéri a Mi8, de legjobb lenne mindkettőt működésre bírnia kihívás kedvéért
-
-
-
dbj19
csendes tag
Sziasztok!
Lehet valahol jó áron szerezni ezt a kártyát még? Egy ajánlatot találtam ebay-en ami nem 100k körüli, de soha nem rendeltem még onnan, úgyhogy nem tudom, hogy a "may not ship to Hungary" egészen pontosan mit is jelentene egy USA-ból való rendelés esetén -
OHOgameplay
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #27 üzenetére
Aha. Azt tudom, hogy választómenü van win 10-ben is, csak én se tudom melyikben. Majd akkor kipróbálom. Azért köszi
-
válasz
OHOgameplay #26 üzenetére
Próbáld ki de szerintem windows buildtől függ és nem tudom melyikbe van benne a választómenü.
Nálam 3 gpu meg sem jelent csak kettő. (Ast2500, gtx650, k20c) -
OHOgameplay
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #20 üzenetére
Emellett lenne egy kérdésem még:
Ha hozzáadok még egy GPU-t (másik quadro, vagy egy amd kártya), és megcsinálom ugyan azt a reg editet azon is, akkor a menüben, ahol a gpu-t hozzá tudom rendelni a programokhoz meg fog jelenni a 3. gpu is, oly módon, mint pl win 11-ben, egy lenyíló fülben?
Konkrét példa:
display gpu: nvs 510
compute/gaming gpu: m40
és egy másik, amd kártya: r7 250xaz r7 pl böngésző futtatására lenne, miközben játszok. Mert így több teljesítmény maradna a teslában, viszont az nvs nem alkalmas a display adaptert, és böngészőt futtató gpu szerepét ellátni.
-
OHOgameplay
csendes tag
Follow up:
Win 10 alatt egy haswell E5-2680v3 cpu-val regedit után működik. Most már ki tudom választani az M40-et is.
-
OHOgameplay
csendes tag
Az nem lesz jó! Ha egy a gyártó, akkor olyan gpu-t tegyél bele, aminek a drivere ugyan az, mint a 670-é. Vagyis legalább 400-as széria kell, és ebben az esetben a régebbi gpu driverét kell feltenni. Pl: beteszel a 670 mellé egy gts 450-et, akkor erre keress rá, és telepítsd fel, mivel támogatja a gts 450 druvere a gtx 670-et. De régebbi kártyával nem fog menni, ezért nem detektálta a windows. Ha csak a "nagy" gpu drivere van fent, akkor hozzá tudsz rendelni programokat, de rengeteg nem fog működni.
-
válasz
OHOgameplay #22 üzenetére
Betettem egy GeForce 6800 (NV41, 2004) kártyát a gépbe, amivel a monitort hajtottam meg. A Win10 fel sem ismerte (MS videókártya néven szerepelt), és így tudtam futtatni a GTX 670-en az Unigine Valley benchmarkot.
Persze továbbra is LGA1151v1 - Z170 - i5-6500 platformon.
-
OHOgameplay
csendes tag
Akkor működött az átkapcsolás? Van esetleg egy másik gtx/gt kártyád, amit be tudnál dobni a 670 mellé? És utana a gyengébb gpu-ba (nem integrált) csatlakoztatni a monitort, majd kipróbalni, hogy az erősebb kartyara rá tudod-e rakni a programot? Pl ha mellé raksz egy gt 610-et, akkor abba a monitort, és megnézni, hogy programot hozzá tudsz-e rendelni a 670-hez.
Csak azért, mert nekem haswell-lel nem működött (nvs 510 monitorhoz, m40 játékra) -
válasz
OHOgameplay #15 üzenetére
Végül i5-6500 (Skylake) mellett sikerült munkára fogni a GTX 670-et. A monitorkábel direkt az alaplapba volt dugva, hogy lássam, működik-e az átkapcsolás a GPU-k között.
De ez az egész csak egy teszt volt, nem fogom így használni a rendszert.
-
-
nyunyu
félisten
válasz
MasterDeeJay #18 üzenetére
Így már értem.
Azt hittem elég lecsavarozni a 4 csavart, és a plexi helyére a ventiket, de nem, alig van rés az egyes bordák között, hogy szemből közéjük lehessen fújni. -
-
nyunyu
félisten
válasz
OHOgameplay #16 üzenetére
Én azt tervezem, hogy leveszem a műanyag borítást a bordáról, aztán rákötözök lapjával 2-3 régi 8 centis tápventit a kártyára, aztán kapnak 7V-ot, hogy csendben legyenek.
De még nem jött meg a kártya, meg a tápkábel, hátlap, így nem tudom, mennyire működőképes az ötlet.
Közben láttam olyan videókat is, ahol a kártya alatti slotba helyezhető 3 ventis hűtővel (Pl. Cooltek JONSBO VF-1) kergették a kártyát, de nyilván nem szívesen fizet +10k-t a ~90k-s kártya hűtésére.
Arctic Accelero Xtreme III/IV meg egyenesen overkill lenne 20k-ért. -
OHOgameplay
csendes tag
Én kartondobozzal "ideiglenesen" egy 9cm-es tápventillátort rákötöttem az m40-re (ami a géphazban nem lévő hely miatt a gépházon kívülről fúj levegőt a kártyára
). Ezzel cyberbug 2077-ben 100% terhelés alatt 170w fogyasztással 67-70 fokos, battlefrnt 2-ben 4k-ban pedig 220w alatt max 73 fokos.
Szóval nem vészes. -
OHOgameplay
csendes tag
Haswell esetében nem tudom. Nekem is m40-em van, de xeon e-5 2680v3 cpu-val. Ott nincs igpu, ezért egy nvs 510-et használtam. Win 10 alatt nekem is csak az nvs jelent meg, tesla sehol. Registry edit-et nem próbáltam.
Nekem most win 11 fut, ott ki tudsz választani specifikus gpu-t is.
Esetleges tovabbi tippek:
Bios-ban tiltsd le az igpu-t.
Biztosan a 670-be van a monitorod dugva?
Nvidia control panelben be tudod állítani, hogy a 670-ről fussanak az appok. -
[Tesla M40 vs GTX970]
Igazából látható hogy a 970-nek esélye sincs, közelébe sem ér, nem is ez a lényeg hanem hogy az M40-esen hogyan mennek a játékok. -
-
nyunyu
félisten
Hogyan hűtsünk egy Tesla M40-et
Ennyire durván throttlingol a kártya 85C-n?
-
-
Érdemes lenne jelezni egy mondatban, hogy ez egy fitikai számításokra/gépi tanulásra készült kárty
Különben pedig respect, szép munka
-
válasz
MasterDeeJay #8 üzenetére
Asszem 20H2, egy ideje nem volt frissítve.
-
-
válasz
Sandy Bridge konfigban próbáltam, de nem akar működni. Ahol alkalmazásonként ki lehet választani a különböző GPU-at, csak az integrált látszik a reistry hack után is.
Mintha azt olvastam volna valahol, hogy Haswelltől felfelé működik ez a trükk. Te milyen konfigon használod a Teslát?
-
válasz
Steve_Brown #5 üzenetére
Mindenképpen kell igp vagy akármi más kártya, nem elég a kikenet.
-
Steve_Brown
senior tag
Lehet hülye kérdés, de ezt megtudom tenni egy MSI B350M Pro-VD Plus alaplappal, ha Ryzenes processzor van benne IGP nélkül?
-
válasz
Igen, ezt láttam a leírásodban, de mondom rákérdezek. Köszönöm, kipróbálom és visszajelzek!
-
Win10 nem tudja eldönteni melyik kártya az erősebb. Teslánál is ez a probléma, de ugyan az a megoldása:
Elméletben működnie kellene:regedit-be
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Control \ Class {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Itt látod felsorolva a videókártyákat (vagy maradvány drivereket) 0000-0001-0002...stb
Keresd meg a GTX670-est és adj hozzá egy duplaszó(32bit) értéket EnableMsHybrid néven 1-es értékkel
Aztán az Intelest szintén EnableMsHybrid de 2-es értékkel. Elvileg az inteles lesz az energiatakarékos így és a gtx pedig a nagy teljesítményű. -
válasz
MasterDeeJay #1 üzenetére
Gratulálok a kísérletezéshez és a támogatáshoz!
Nekem lenne egy kérdésem, de nem Teslával kapcsolatos, hanem a két GPU közötti átkapcsolás témakörben. Van egy LGA1155 konfig, amin Win10 fut. Az iGP-n bootol a rendszer, van benne egy GTX 670 is. Mindkettőhöz fel van telepítve a driver. Elvileg alkalmazásonként be lehet állítani a használandó GPU-t, de csak az Intel iGP van felsorolva a power GPU-nál is. Ilyen problémával találkoztál már?
-
Szeretném ha megosztanátok észrevételeiteket, tapasztalataitokat, ötleteiteket a kártyával és moddolással kapcsolatban!
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged