Új hozzászólás Aktív témák

• nyunyu

félisten

Nyomtattam ABSből egy ilyen 8 centis venti adaptert:

Nagyjából passzol az M40-re, 3 csavarhely jó helyen van.
    Rögzítés: 3db M3x12 csavar megy a kártyába, ventihez meg 4db M3x12 csavar+4db M3 anya.

Amit utólag buherálni kellett a tölcséren: kivágtam a tápkábel helyét, mert nem fért el a csatlakozó, aztán körberagasztottam szigszalaggal a kártya burkolata, meg az adapter közti réseket, meg a venti+adapter köztieket.

Artic P8 PWM PST ventivel próbálkozom, mert erre írták azt, hogy nagyobb teljesítményű + légnyomásra optimalizált.

Első teszt, venti simán rádugva az alaplapi FAN3 csatira, tűrhető szélzaj, de valami coil whine nagyon cicereg.
    Kártya kb. a Superposition felénél túlmelegszik, 3/4-étől 335MHz-n döcög.

Aztán ellenőriztem AIDA64-ben a venti sebességet: 1700RPM :(

Alaplapi BIOSba be, FAN3 vezérlés PWM helyett fixen DC módra, ezzel hajszárító mód ON.
    AIDA64 szerint 2700RPM.

Superposition egyszer végigment hibátlanul 1113MHz-n, de a végén már 83C volt a kártya.
    3106 pont jött ki 1080Extremeben.

Második nekifutásra túl is melegedett, ott 985MHz-n stabilizálódott a kártya órajele.

Úgy tűnik kéne keresni valami még nagyobb nyomású 8 centis ventit, mert az Arctic P8 1.9mmH2O-ja kevés lesz a 220W-ot nyaldosó kártyához.
    Meg jó lenne, ha nem lenne ennyire hajszárító hangja, mert a hangszigetelt oldalú Define R7-en át is hallani.

Esetleg játszani kéne az alulfeszelt BIOSszal, mert most a saját gyárim van rajta, meg a sima Geforce 511.65 driver.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés