Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
válasz 5leteseN #107 üzenetére
Na arra kíváncsi leszek, megérne egy cikket. Jó ez a topik is rá.
Az amúgy asztaliban TitanXP-nek felel meg, teljes értékű GP102 csak órajelben kevés de az javítható. Viszont hűtést azt kell építeni, nyomtatott adapter plusz kettő párhuzamosan kötött Arctic P12 nekem simán vitte az M40-et húzva.Arra céloztam hogy Tesla mellé quadro kártya működik vagy Intel integrált, vagy AMD/Ati de GTX asztali kártyák nem mivel összeakad a két nvidia driver egy rendszerben.
Úgy van hogy a quadro driverben nincs benne az asztali GTX driver és kettőt nem lehet felrakni. Nvidia hülyesége. AMD-nél fel lehet rakni régi ezeréves Ati kártya mellé új Radeon MI drivert is. Teslából és Quadro-ból annyit raksz a gépbe amennyit akarsz.
De egy időben GTX és Quadro vagy Nvidia az problémás. (van akinek működött de a többségnek nem)[ Szerkesztve ]
-
válasz 5leteseN #105 üzenetére
Mindenképpen ahoz a procihoz lévő pcie slotokban ami az első, bár alapból úgy is van kialakítva a lap legtöbbször.
GTX mellé nem jó a Tesla. Nvidia driverek összeakadnak. Quadro mellé ajánlott inkább vagy akár milyen más nem GTX kártyához.
Cyberpunk csak egy kártyát fog használni amit kiválasztasz neki windows gépházban és persze annyi ramot amennyi azon az egy kártyán van. -
válasz 5leteseN #103 üzenetére
Dual lapnál a pcie sáv a laptól függ mert amúgy összeadódnak a sávok. De speckó eset a skálázódása. Ha program nem támogatja a két procit akkor bizony lassulhat is.
Pl van egy rakás magod, két imc-d és előfordul olyan hogy az első proci egyik
magja keresgéli a program adatát a második proci ramjában ami nem kevés késleltetést okoz.
Progiknál numa aware néven van ez a kompatibilítás hogy a progi tudja melyik procin imc-jére rakjon adatot és ne kelljen egyikből a másikba nyúlkálni.
Gpu skálázódás totál az adott progitól függ.
Itt is lehet olyan hogy egyik videókártya a második proci pcie sávján lóg és lassabban érhető el annak a proginak amely az első procin fut.
Nem egy egyszerű dolog ez.
Pl két virtuális gép amikor jól van rendezve és az app ami futtatja őket fel van készítve több procira.
Játékok erre totálra nincsenek felkészítve és alapból az első procin fognak futni.
Hasonló jelenség több ccx-es ryzeneknél is létezik.[ Szerkesztve ]
-
válasz 5leteseN #100 üzenetére
Régen volt az SLI ilyenre de már az sem működik, dx12 multi gpu működhet ráadásul úgy hogy nem is kell egyforma kártya de alig van játék ami megy.
Ezek futhatnak elvileg dx12-vel multigpu módban:
https://forums.tomshardware.com/threads/dx12-or-vulkan-games-supporting-m-gpu.2766047/1. Ashes Of The Singularity
2. Rise Of The Tomb Raider
3. Deus Ex: Mankind Divided
4. Total War: Warhammer
5. Civilization VI
6. Hitman
7. Gears of War 4
8. Sniper Elite 4
9. Halo Wars 2Én a Tesla M40 mellé Quadro M2000-et raktam be az gyorsít VP9 youtube-ot is, annyi hogy kézzel raktam be M6000-ként az eszközkezelőbe a teslát.
AVX2 az ami hiányzik xeon v2-ből, nem tudom hogy mi az ami igényli. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardcore café
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest