Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sparks: 15 év droid után iPhone tapasztalat, 7 nap alatt
- pIIrash: Toshiba L670-16M
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Meggyi001: Kuponok....
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
-
MrTwister
őstag
válasz
lorenzen #158 üzenetére
Köszi már nagyon várom. Nekem csak a cyberlinkkel megy sajna(szaggatva de legalább megy), viszont most mintha nem HD-ban menne a M2HD a logó sem olyan, hogy M2HD hanem csak sima M2!
Ilyenkor mi van, néha HD-ban nyomják a műholdra, néha nem? Ja és a jelfolyam H.264, a hang MPEG-1, tehát tuti a HD csatornán vagyok, viszont ez mégsem HD! Nektek milyen most az M2HD?
-
MrTwister
őstag
válasz
lorenzen #143 üzenetére
Az uncsitesóm a szerelő és még nem olyan régen van ebben a szakmában ráadásul nem ez a fő területe. Tudod ajándék lónak ne nézd a fogát és örülök, hogy segít. Meg persze annak is örülök, hogy te is segítesz. Akkor veszek egy ilyen kütyüt ez a legegyszerűbb gondolom. Ja és nem tartóoszlopra hanem egy emeletes ház 3. emeletére rakjuk fel a lakásablak belső ívére. Szóval kicsit nehéz felszerelni, ezért is kérek segítséget.
-
MrTwister
őstag
-
MrTwister
őstag
válasz
lorenzen #126 üzenetére
Bocsi egy kis félreértés én a Hotbirdre gondoltam, a képen csak példának van jelölve az Astra, hogy jól lásd a pipát a DVB-S2 opciójában. Akkor mondanál ilyen Hotbird-es csatornákat is, amik kihasználják a DVB-S2-t, mert ugye az MTV2 HD nem használja a DVB-S2-t ha jól tudom? Ja és köszi, hogy ilyen sokat segítesz!
U.I.:
Minek a rövidítése a tp? Tudatlan vagyok még
Ja és megy a DVB Dream is a kártyával BDA módban és nem natívban, de nem baj. -
MrTwister
őstag
válasz
lorenzen #122 üzenetére
Ma voltam a Med**Mar**-ban és megvettem a Pinnacle-t mert a dobozára rá volt írva a DVB-S2. Idézek: "USB 2.0 satellite (DVB-S2) HDTV tuner..." Gondoltam ha már rá írják csak benne van, aztán feltelepítettem és láss csodát : [link] elvileg benne van. Ugyhogy megnyugodtam. Persze kipróbálni még nem tudtam, míg nincs hozzá parabola felszerelve, arra meg várnom kell Szerdáig. Türelem, türelem,tür...könnyű ezt mondani
Remélem jó lesz Lorenzen, majd írok mik a tapasztalataim vele. Végülis, hogy tuti viszi-e a DVB-S2-t valamiféle tesztprogram megtudja mondani, vagy ehhez be kell állítanom egy olyan adót ami DVB-S2-es? Ha van ilyen adó(a Hotbirden!) akkor annak megadod az elérhetőségeit(GHz, stb.) Lorenzen? Ja és a rendszerben az Eszközkezelőben Hang-, video- és... alatt Pinnacle PCTV Sat HDTV Pro USB 2.0 BDA Device-ként látszik. Tehát elvileg akkor BDA kompatibilis ugye? Mindjárt ráengedek egy DVBDreamet vagy mit, hogy kezeli e a kártyát. 3rd party progikat ajánlottok még hozzá, hogy miket rakjak még fel? Köszi!
-
bzoley
veterán
válasz
lorenzen #122 üzenetére
"A gyári szoftverrel nem lehet HD-t nézni."
Bocs, hogy itt reagálok, de itt otthonosabban mozgok. A mondatból hiányzik egy "jellemzően" szó. Valóban nem arról híresek a gyári szoftverek, hogy minden feladatra alkalmasak, de Zorro-nak igaza van, Leadtek tuner esetén elegendő lehet a gyári szoftver is. Még a PIP funkció is használható, igaz egy harmadik adás már túl sok(DXVA nélkül).
Talán ezért is dicsekszenek annyira -
MrTwister
őstag
válasz
lorenzen #120 üzenetére
Akkor a parabola meg a fej adott, már csak a kártya hiányzik. Tegnap éjszaka áttúrtam az összes gyártó összes modelljét a neten és nem volt olyan amelyik a kritériumaimnak megfelel. Ezek a feltételek: 1.tudja a DVB-S2-t, ez a jövő tehát feltétlenül kell tudnia 2.nincs több PCI slotom a bazi nagy videókártya hűtés miatt(egyetlen szabad PCI-ban csücsül az X-Fi azt nem akarom kivágni) tehát maradt a PCI-express(ez a videókártya jobb oldalán van így pont jó) vagy az USB 3.legyen BDA meghajtó programja lehetőleg
A kritériumokért versenyzők a következő gyártók istállóiból kerültek ki:
1. Hauppauge
2. Technisat SkyStar
3. Technotrend
4. Leadtek
5. Pinnacle
6. LifeView
7. Avermedia
8. TerratecNézzük sorjában: 1.Hauppauge: csak PCI-os van DVB-S vevői között, USB-s nem tudja DVB-S2-t tehát ez a gyártó NEM NYERT
2. Technisat: szintén nincs PCI-Express van viszont USB-s a Technisat Skystar USB2 HD CI személyében ezen oldal szerint([link]) tudja a DVBS2-t, a Technisat honlapja([link]) viszont bölcsen hallgat róla, de a legnagyobb baj, hogy csak külföldről rendelhető.(Svájc, Németország).
3. Technotrend: PCI-exp. nincs, USB-s van TT-Connect S2-3600 vagy 3650-n néven, tudják DVB-S2-t([link])
Egyetlen baj, hogy itthon egyetlen helyről rendelhetőek(EU-ból hozzák valahonnan) és mire megjön lehet vége az Olinpiának
4. Leadtek se PCI-exp se USB-s
5. Pinnacle: PCI-exp. nincs, van viszont USB-s, ami elvileg DVB-S2-es BDA-t nemtudom, hogy ismeri-e, viszont bazidrága és ezt itt helyben meg tudom venni (PCTV Sat HDTV Pro USB VDE452E), nameg régen volt PCTV Pro Pinnacle-m és borzalmas volt(fagyott a gyári szoftverrel, sőt még néha a Dscalerrel is kiakadt a Windows), más fórumokon is csak szidják, úgyhogy félek ettől is. Bár ez USB-s és mivel nincs benne a gépben hátha...
6.Lifeview: ezt találtam [link] tökéletes lenne de a DVB-S2-ről ez is mélyen hallgat tehát valószínű nem is ismeri.Ja és sehol nem találom árlistákban.
Tehát kishazánkban ez is egyelőre beszerezhetetlen.
7. Avermedia: se USB-s, se PCI-exp.-es
8. Terratec: itt sem jártam sikerrel
Hát ennyi! Maradt tehát a bugos és drága Pinnacle és a nehezen beszerezhető(ha egyáltalán beszerezhető) Technotrend. Szomorú. PCI-Express terén pedig még nagyon siralmas a választék, pedig ez a jövő, szinte minden alaplapon van belőle és mégsem erőltetik a gyártók. Példát vehetne az IDE és SATA evolúcióról, ahol is utóbbi már teljes egyeduralomban van.
Ha valaki tud nekem segíteni még és talál egy nekem megfelelő kártyát azt a hálám a sírig üldözni fogja -
MrTwister
őstag
válasz
lorenzen #112 üzenetére
Köszi a választ! Egyébként félreértettél, mert én a parabolát csak a Hotbird-re állíttatnám rá (M1és2HD miatt), a UPC Direct része nem érdekel. Gondolom az erdeti UPC Direct-es fej jó a Hotbird-höz is ugye? Buta vagyok ebben a témában bocsi. Ja és még valami PCI expreszes kártya nem létezik a Haupagge vagy a Technotrend modellből? Ugyanis az a gondom, hogy a bazi nagy videókártya hűtésem és a SB-X-Fi lefoglalja az összes PCI foglalatom, így már csak egy PCI-exp. foglalat marad ahová még beférne egy kártya. Illetve ugye az USB a másik alternatíva, csak attól félek, hogy nagyon leterhelné a gépem, vagy hogy esetleg ront(tömörít?) a HD jel minőségén amikor átpasszírozza az USB2-őn. Gépem egyébként C2D 2.6@3.3 GHz-en, 8800GT, 2GB RAM,32"-os HD ready Samu TV@monitor
.
-
Jólvan, látom azért neked is készültek szar képek
Hasonlóan rosszakat lőttem én is, codecre gyanakodtam, illetve az akadásokra, mikor megnyomtam a capture-t. Illetve lehet az interlace miatt hirtelen váltásokkor elmosódott kicsit.
Vagy akár az adás is lehetett ilyen, fasse tudja. Ezis még teszt időszaknak számít?Tőlem is akkor néhány teljes felbontású kép:
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép1
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép2
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép3
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép4
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép5
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép6
- M1 HD - olimpiai nyitó ünnepség - ismétlés - kép7Lehet a PNG-->JPG konvertálás minimálisan rontott rajta, 90%-os JPG lett belőle.
bzoley: ugye-ugye?
-
Ahha! Asszem mostmár értem!
Köszi!
Tehát a DIGI.TV-ből most nem fogok tudni jobb minőséget kicsikarni, hiába az új DVB-T képes hibrid (analóg/digitális jelet is vevő) tv-tuner (meg ehhez egyébként is DVB-S kártya kéne, de azzal meg nem működik együtt), mert tőlük úgyis csak analóg jelet kapok egyenlőre a beltériből.
Illetve ez majd egy esetleges beltéri cserével oldható meg, majd ha lesz ilyenre lehetőség...Azért lesznek majd ilyen szabadon fogható földfelszíni digitális tévék szép számmal idővel, ugye? Mert úgy tudom, az a cél, hogy mindenki arra álljon át, hogy sok ember számára elérhető legyen.
Izé, egyenlőre még csak az m1 és m2 fogható földfelszínin HD-ban, mi? -
Huh, akkor ezt most nem értem...
A kártya, amit tervezek venni, az DVB-T-s, tehát földfelszíni sugárzásra szakosodott, de a DIGI meg akkor DVB-S-es, mert műholdas.
És ha a beltéri analóg formában küldi tovább a jelet a digitális tv-tuneremnek, akkor abból nem lesz digitális jel... Vagy jelenleg küldi analógban és majd később fogja digitálisan?Akkor mire vonatkozik az, hogy jobb minőségű képet és hangot élvezhetek? A sima tetőantennán keresztül pl.?
Itt van egy ábra. Ezen látszik, hogy a kártyába majd lehet 1 tetőtéri antennát dugni (analóg) és 1 másik kábelt (analóg/digitális). Így tudok majd e kettő forrás között váltani.
DIGI-t miért nem tudom majd venni a digitális tv-tunerrel? Most is tudom az analóggal.
-
Pizzafutar
aktív tag
Nem megy. Igaz, az enyém DVB-T, de a BDA megegyezik, ettöl meg még működhetne!
A logban ilyet látok:
3078] [DS_MNG]:VideoCodec/GUID:Null (No Video)/{C1F400A4-3F08-11D3-9F0B-006008039E37}
3078] [DS_MNG]:AudioCodec/GUID:Null (No Audio)/{C1F400A4-3F08-11D3-9F0B-006008039E37}
3078] ERROR: ConnectionMediaType Failed!
3078] DSK
-
Pizzafutar
aktív tag
Sajnos a DvdDream - a tegnap esti tesztem alapján - nem támogatja a Hauppauge kártyákat. Amivel teszteltem:
- AMD X2 4200, 2 MB RAM
- GF 7900 GS videókártya
- Hauppauge HVR-1300 DVB-T hibrid tuner
- 21" monitor, 1680x1050 felbontásWindows Vista 64:
A kártyához tartozó WinTv legújabb 6.4-es változata megtalálja a HD csatornákat. A hang szól, de kép nincs.Linux:
Miután a tranzponder frekvenciáját megadtam, a dvbscan megtalálja az m1 HD és az m2 HD csatornákat. Két programmal kipróbáltam, mindkettő van kép és hang is! A hang megfelelő minőségű, a képpel azonban van néhány probléma. Az egyik, hogy a feltehetően analóg forrásból származó filmben sokkal jobban látszanak az analóg rendszer hibái, a kép pöttyös, zajos. A lényegesebb, hogy a számítógép láthatóan nem tudja feldolgozni a HD stream-en áramló adatmennyiséget, a kép finoman akadozik 100%-os CPU terheltség mellett. Összeségében kevésbé élvezhető, mint a nem HD adás!Még annyit tennék hozzá, hogy az adást egy szoba antennávla fogtam egy III. kerületi panel lakásban, ahol az adóra nem volt rálátásom. Elég nehéz volt megfelelően beállítani, de végeredményben a jel vételi minősége megfelelő volt!
-
CabalX
aktív tag
Az jó, de ezért nem fogok tunert cserélni...
De fizikai eltérésnek kell lennie, mondjuk más chip-et raknak rá ami kezeli a codec-et, nem ?!
Az hogy itt Magyarországon kinek mi az érdeke szabvány szinten az elég változó - mondhatni kaotikus.
Míg Európa nagyobb részén az Mpeg2-es szabvány terjedt el (ahol már van DVB-T-s sugárzás), 1-2 helytől eltekintve és azokban az LCD TV-kben amikben van integrált tuner azok is ezt a szabványt támogatják.
Igaz nemrég láttam pár integrált Mpeg4-es DVB-T-s TV-t, csak épp az Mpeg2-es tipusnál majdnem 80e Ft-al drágábban (igaz az újak már FullHD-sak voltak, de akkor is drága). -
CabalX
aktív tag
DVB-S -S2 tuner:
Nekem most egy hibrid kártyám van (analog/DVB-T/DVB-S) és ahogy néztem hasonló hibridből ami van az 10-15e Ft-al drágább.
A mostani - ingyenesen fogható csatornakínálatot tekintve nem biztos hogy megéri csak az S2-ért egy drágább tunert beszerezni szerintem !
A jövőben nyilván ez változni fog, de ha jól tudom az S2-es vételhez egy nagyobb tükör is alapkövetelmény.Kérlek javíts ki ha tévedek...
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen5 gamer(RTX2060Super/32gb ram/Ryzen5-45000
- XPS 16 9640 16.3" FHD+ IPS Ultra 7 155H RTX 4050 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 3520 i7-7700HQ/16GB/512NVMe/Nvidia620/WIN11PRO Új aksi.
- Beats Audio Solo 3 Wireless by Dr.Dre, Apple W1 chippel
- iKing-Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3 hó gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 mini Kompakt erőgép, megbízható teljesítmény 256 GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest